QUOTE(Snape Lape @ 2008 02 23, 19:17)
pasirodo as isvis nieko nezinau kaip savo kate rupintis
aciu..
aciu..
Sveika,
na matai, patingėjai pasiskaityti specialias temas, ypač ankstesnes, apie kačių sterilizavimą - yra ne tik aršių agitacinių nuomonių "už", bet yra ir "prieš". Yra ir labai blogų kastravimo pasekmių aprašymų. Pagalvok pati savo galva ir išmintingai - tikrai suprasi, kad kas duota gamtos ir Dievo, tas ir reikalinga. Auginu veislines kates daugiau 15 metų, ir nemažai tų kačių. Nežalojau aš jų, nebuvo ir problemų. Turiu ir senolių savo kačių, sveikai senstančių... Suprask, kad sterilizacija, kastracija - tai nuostabus veterinarų biznis. Akis išdraskys, kad įtikintų visokiais nebūtais dalykais ir prirašymais visų ligų dėl nekastracijos. Bet faktai kalba priešingai - būtent akmenlige serga blogai, neteisingai šeriamos katės, kurių sirgimo riziką dar padidina sutrikdyta kastravimo pasėkoj hormonų pusiausvyra. Ir tegul man teigia tūkstančiai suinteresuotų asmenų priešingai, aš taip pat skaitau iškastruotų kačių šeimininkų apgailestavimus... Visada buvau ir liksiu prieš kačių žalojimą. Gerai kad uždraudė išlupti katėms nagus - o kiek čia tokių buvo kad tik patogus tas katinas būtų, baldų nedraskytų. O kokie katės rujos nepatogumai? Na pasivolioja ant grindų, meilesnė būna kelias dienas... Na, pamiauksi kai kuri dar... Tai gal norit turėti vos pajudantį kalną "mėsos", nežaidžaintį, visai nekatininkišką gyvūną? Tuomet kastruokite Ir pažiūrėk, kas tau čia "patarinėjo"? Pasiskatyk jų visas žinutes, tiksliau kai kurių vien spamai, jokios rimtos minties... neseniai įsigiję neaiškios kilmės katę, tuoj pat sterilizavę Dar Manjana su Iste protingiau parašo, bet pastaroji, atrodo, vetgydytoja... (atsiprašau, jei apsirinku , bet vistiek su vaistais susijusi ). Jau ne kartą pasižadėjau nesikišti į šią beviltišką temą, bet, kad vis atsiranda tokių audringų agitatorių - ir tik į vienus vartus... Aš, aišku, . Bet tai tik diskusijos...
QUOTE(Iste @ 2008 02 24, 23:38)
kai per gyvenima uzaugini 3 kates tai manau turi mazai patirties. pas mane per diena buna apie 5-6. ir zinau su kokiom bedom susiduriu. pati auginu kates. ko tu augini patina. mano kaciu morcius labai audringas, viena net kali pesiojasi, my... kur papuola... o kitu net est atsisako. ir taip kas menuo, kartais buna kas 2 savaites. ir tu sakai kas cia tokio?
Pirmiausia, neteig ko nežinai. Aš veislines ir labai aukštų rezultatų pasaulyje pasiekusias kates auginu jau daugiau 15 metų. Ir išveista jų buvo virš 100. Ir džiaugiuosi, kad nesusiduriu su bėdom, kaip kad tu apie save rašai... Mano katės iš esmės sveikos ir ilgaamžės. Nes po nenusisekusios operacijos prieš nemažai metų perpratau vetų gydymo subtilybes, principus, cheminės alopatijos siaubingas pasekmes ir...nustojau jų paslaugomis naudotis (liko tik skiepai). Geriau nerašytum apie savo kačių lytines anomalijas, nes tai rodo blogą kačių genetiką. Normalios genetikos katėms taip nebūna, nes selekcijoje jau iki tol būna atranka ir su minėtais nukrypimais katės negali būti toliau veisiamos. Veislinė katė turi "morčiuoti" 2 kartus per metus su tylia eiga. O kodėl klausi dėl mano patino? Nežymi jis ir nežymėjo. Kiekvienas veislynas turi turėti savo patiną. Dėl ligų prevencijos. Matai, pikčiausia, kad iš mano kačių vetai biznio negali padaryti. Na, nekastruotos, nenunagintos, neserga... dar ir dėl to, kad vetklinikose labiausiai užkratą gali pasigauti. O jei koks negalavimas, pasigydom natūraliomis priemonėmis. Tikriausiai nuo pieno stazės vetas būtų kalnus antibiotikų suleidęs, bet mums pakako kelių capsulių cordicepso ir šutintų sėmenų kompresų... ir perdegęs pienas atsistatė. Tai va. Nepamirškim, kad tik iš iš geros sveikos sėklos išauga ir sveiki augalai. O pačiai kačių augintojų bėdos, jei esi vetė, tik į informacinę-kvalifikacinę ir materialinę naudą... Kiekvienam savo