Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai

QUOTE(Vlastimila @ 2012 06 24, 15:31)
Laba diena, atsidūriau šitoj temoj beieškodama recepto...tokį skanėstą turguj pas bobutę nusipirkau, pasakė tik tiek iš ko pagaminta: čili pipirai, spanguolė, vynuogių sultys, želatinas....neatsimenu ar minėjo česnaką...skonis dieviškas, o ir sveika-reik manyt -labai..aš tą košę ir vieną kabliavau, bet ypač skanu buvo ant makaronų-tiesiog šlakelis gero aliejaus ir šis pagardas...patiko net ir vaikams, kuriems visad tradiciškai reikia daug tiršto padažo ir daug sūrio...

ir man idomi ideja, labai butu smagu tikrai jeigu kas pasidalintu forume 4u.gif
Atsakyti
Gal zinote ar imanoma uzkonservuoti aitrias paprikas idarytas pvz fetos suriu ziemai? Gal turite kas receptuku? blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
o darote su jalapeno arba Hababero pipiriukais na net nemoku nusakyti jie namuose pas mane ant palanges auga nediduki tokie, smulkus vaisiai g.gif
Atsakyti
QUOTE(lylu @ 2008 09 04, 09:09)
panos, gavau recepta marinavimo astriu pipiru.
1l vandens, 200g cukraus, 1valg s druskos, 200g acto. Viska uzvirinti. Atsaldytu marinadu uspilti sudetus i sloikus pipirus (nevalytus tik isplautus, su uodegytem). tada sterilizuoti apie 20min, pipirai pradeda keisti spalva. ir uzsukti.


gal kas daret, ar vertas demesio?
turiu daug cili, ir nezinau ka su jais daryti, nes siltnamyje nebera pomidoru biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lylu @ 2008 09 04, 09:09)
panos, gavau recepta marinavimo astriu pipiru.
1l vandens, 200g cukraus, 1valg s druskos, 200g acto. Viska uzvirinti. Atsaldytu marinadu uspilti sudetus i sloikus pipirus (nevalytus tik isplautus, su uodegytem). tada sterilizuoti apie 20min, pipirai pradeda keisti spalva. ir uzsukti.



QUOTE(Zivukas.d @ 2013 09 21, 10:46)
gal kas daret, ar vertas demesio?
turiu daug cili, ir nezinau ka su jais daryti, nes siltnamyje nebera pomidoru  biggrin.gif



na kadangi nieks neatsake, tai siandien pasidariau cili pagal du receptus, pagal Lylu ir is cia

dar buvau vienoj knygos cili repectuka radus, net .... kaip visada, kai reikia jau daryti, nedandu kurioje doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Zivukas.d @ 2013 09 26, 10:53)
na kadangi nieks neatsake, tai siandien pasidariau cili pagal du receptus, pagal Lylu ir is cia

dar buvau vienoj knygos cili repectuka radus, net .... kaip visada, kai reikia jau daryti, nedandu kurioje  doh.gif  biggrin.gif

Aš ir gi daug dar čili turiu, išviriau adžiką, o ką su kitais daryt neįsivaizduoju. O kaip juos valgyt tuos kur darėt marinuotus? jie vistiek lieka labai aštrūs? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(pinkrose @ 2013 09 28, 17:57)
Aš ir gi daug dar čili turiu, išviriau adžiką, o ką su kitais daryt neįsivaizduoju. O kaip juos valgyt tuos kur darėt marinuotus? jie vistiek lieka labai aštrūs?  blush2.gif


man aštriai patinka, ax.gif

blogiausiu atveju, jei matysiu kad niekas nevalgo, nunesiu i darba, ten vyrukai tikrai suvalgys biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Zivukas.d @ 2013 09 28, 17:41)
man aštriai patinka,  ax.gif

blogiausiu atveju, jei matysiu kad niekas nevalgo, nunesiu i darba, ten vyrukai tikrai suvalgys  biggrin.gif

O ar ragavot ar labai jie aštrūs išliko, kad ir marinuoti?
Atsakyti
QUOTE(pinkrose @ 2013 10 02, 16:39)
O ar ragavot ar labai jie aštrūs išliko, kad ir marinuoti?


dar neragavau, galvoju koki menesiuka palaukti, kad normaliai pasikonservuotu g.gif
Atsakyti
QUOTE(pinkrose @ 2013 10 02, 16:39)
O ar ragavot ar labai jie aštrūs išliko, kad ir marinuoti?


aštrumas nuo marinavimo nedingsta.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 10 03, 08:50)
aštrumas nuo marinavimo nedingsta.

Tikiu, kad nedingsta, bet ta rūgštelė kažkokį kitokį skonį duoda (aštru+ rūgštu) unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(pinkrose @ 2013 10 04, 21:13)
Tikiu, kad nedingsta, bet ta rūgštelė kažkokį kitokį skonį duoda (aštru+ rūgštu)  unsure.gif


taip, bet paskui vis tiek kerta pipiras smile.gif
Atsakyti