Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai

Na, pirktiniai irgi nebūna labai tvirti, bet vis geriau negu nieko : )
Atsakyti
Tai is pradziu, tai jie tokie traskus buna, o laikui begant suskysteja... As kai niekad nepirkus, tai nezinau kaip ten turi but blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 09 03, 15:24)
As kai niekad nepirkus, tai nezinau kaip ten turi but  blush2.gif

Aštriai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vikaPika @ 2010 07 14, 23:39)
as kadangi metus laiko gyvenau su malaizijoje galiu jums sambal receptuka papasakot:
imat dziovintas ar ba ne paprikas, sumalat su blenderiu.Jei malat dziovintas reikia ipilti vandens daugiau malant, jei nedziovintas vandenuko siek tiek.
keptuveje ikaitint alieju jo reikia nemazai, ten sumest kelias skilteles cesnako, pora galvu svogunu, smulkiai tarkuoto imbiero, kai viskas apskrunda- supilame turini is blenderio. kiek cili sueina, nemasakysiu bet nemazai, as prigrudu pilna blenderi.
i mase imaisyt galima citrinzoles, kelis ziupsnelius druskos butinai ideti. cia jau pagal skoni, bet kaikurie ir siek tiek cukraus deda. jei mas eper astri i ja galima imalti kelis pomidorus. man juokdavosi ir sake, kad kai grisiu tevams jei darysiu tai tarkuot 4 pomidorus ir viena cili.
Nusiteikit ilgam kepinui, mase buna raudona, veliau morkvine. paruosta mase buna tamsiai raudonos i ruduma spalvos, kai pradeda issiskirti aliejus. jei mase nebus gerai iskepus tai paleis vidurius.
Svarbus dalykas apie cili perkant padazus ar svarbu atkreipt demesi i seklytes jei ju pernelyg daug- nepirkit tokio padazo, nes susigadinsit ir kepenis ir skrandi.
taiva toki paruosta padaziuka i stiklainius ir turesit tikrai skanu dalyka. jie patys tokiame padazelyje bebaigiant vistos gabaliuka issikepa, irgi lb skanu. arba nusipila likusi alieju (nes jo reikia nemazai) ir vartoja kitam maistui gaminti

Mane labai sudomino šitas receptas. Turiu keletą klausimėlių. Masė turi būti skysta ar tiršta? Kiek laiko gali stovėti šaldytuve? Jį naudoti kaip padaža, ar tiesiog galima ką kepant į keptuvę įdėti? Esu gavusi kažka panašaus dovanų. Būtu labai smagu pasidaryti. Ačiū 4u.gif
Atsakyti
is pradziu mase tokia kaip tyre ir tirsteja, veliau masei jau baigiant iskept iji sutirsteja, issiskiria aliejus ir ji tampa tamsiai raudona. Ta alieju galima naudot kepant kepsnius ar kokius baklazanus, cukinijas- jis suteikia astrumo (atsargiai su vaikais), o pacia mase sukreciuas i stiklaini ir saldytuve gali isstovet labai ilgai na o taip kazkur uzkoncervuota laikyt nebandziau, nes pas mane jos ir neuzsilieka ilgiau... bet pagal visas taisykles manau tikrai turetu laikytis.
jei darant tik cili+ visi priskoniai tai ji laabai astri ir jos daug , saukstais tiesiog neimanoma kabinti...jei ji su ciližpomidorai ar kokia paprika tai ne tokia astri ir galima naudot kaip padaziuka ar kose....
jei kada turesiu pakankamai laiko tai nufotkinsiu visa gamybos procesa smile.gif
Atsakyti
Būtinai nufotkink. Aš tikrai darysiu. Labai įspūdingas receptukas mirksiukas.gif
Atsakyti
Radau kelis įdomius receptus, norėčiau išbandyti, bet ne viską suprantu, o googlas nelabai padeda, nesąmoningai išverčia. Gal kas pagelbėtų su vertimu? ax.gif

L'exotic Sauce Dynamite
• 12 bird chiles (chiltepin or pequin) -- crushed
• 3 tbsp ginger root -- freshly grated
• 3 tbsp garlic -- freshly ground
• 1 med onion -- diced
• 1/4 cup tomato paste
• 1 cup distilled white vinegar
• 2 tsp salt
• 1 cup water
• 1 tbsp thyme -- freshly chopped
One of these was the one I posted (and it didn't work) the other day and the second one is from Emeril's new book - Every Day's A Party. I made it today. It is really good. I tasted a bit on my finger even though the recipe says to let it sit for 2 weeks in the refrigerator before using.
Mix all the ingredients together in a pan. Bring to a boil, then reduce heat and simmer for 15 minutes. Remove from heat. Cool, puree in a blender, and place in a small jar. It keeps for up to a year in the refrigerator.
.................................
Homemade Hot Chile Paste (Sambal Oelek)
Ripe red chiles, stems removed but do not deseed (ripe, red jalapenos work well; for a super hot paste, use a hotter variety pepper, like sanatakas, tabascos, or thai peppers) Fresly squeezed lime juice Salt (non-iodized) Water 1/2-pt jelly/canning jars and canning lids & rings Puree chiles in a food processor. Pour "pepper mash" into a saucepan along with enough water to form a medium-thin consistency. Simmer the chile mixture for about 5 minutes, or until the chile paste thickens somewhat and chiles are slightly cooked. Spoon chile mixture into the small jelly/canning jars, leaving 3/4 inch headspace. Add 1/4 tsp salt and 1 Tbsp lime juice to each jar. Cap and process in a pressure canner for 10 minutes at 15 lbs pressure. Note: You can also make a "green chile paste" by using green chiles, though the color will not be as strikingly green as the fresh peppers. Process in the same manner as for the hot chile peppers. WARNING: Do not can this stuff in anything but those very small jelly-jar-size canning jars. The paste is too thick for proper processing in larger containers. Refrigerate any unused portion after opening. (And, of course, store unopened canned jars in a dry, cool, dark place.)

http://www.pepperfool.com/recipes/hotsauce/l_exotic.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marzde: 20 rugsėjo 2010 - 14:35
QUOTE(lylu @ 2008 09 04, 10:09)
panos, gavau recepta marinavimo astriu pipiru.
1l vandens, 200g cukraus, 1valg s druskos, 200g acto. Viska uzvirinti. Atsaldytu marinadu uspilti sudetus i sloikus pipirus (nevalytus tik isplautus, su uodegytem). tada sterilizuoti apie 20min, pipirai pradeda keisti spalva. ir uzsukti.

Dar turiu šaldytuve nemažai čiliukų,reiks šitaip sumarinuoti kol nesugedo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lattela @ 2010 10 25, 20:20)
Dar turiu šaldytuve nemažai čiliukų,reiks šitaip sumarinuoti kol nesugedo  thumbup.gif

as juos dziovinu ir gardinu sriubas, troskinius 4u.gif
Atsakyti
Aš,čili pipiriukus turiu konservuotua ir turiu žalų,juos laikau šaldymo maišelyje daržovių dėžėje.


Naudoju įvairioms reikmėms.
Atsakyti
as dziovinu ir saldau dezutese,kiek reikia tiek isiemu ,kai reika. Bet kokiu valgiau is Indijos atveztu-super tai nz kaip juos marinuoti. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(bru @ 2010 10 26, 18:07)
as dziovinu ir saldau dezutese,kiek reikia tiek isiemu ,kai reika. Bet kokiu valgiau is Indijos atveztu-super tai nz kaip juos marinuoti. thumbup.gif



bru,
šioje temukėje yra receptukas{jis nėra mano,tai Nerytės receptas}

Pasižiūrėk,gal tau patiks,jis nėra sudėtingas.
Atsakyti