Idedu viena Giedriaus receptuka, marinuotu pipiriuku, labai skanu
http://giedrius-v.li....com/65860.html
Tik as dar dejau paprastos paprikos prie tu ciliuku, kad nebutu taip astru ir daugiau gavosi. Acta per puse maisiau su vandeniu, nes pas mane jis buvo 8 procentu.
Labai skanu gavosi ir suvalgem per kelias dienas, vyras jau dabar vis praso kad vel padaryciau, tik daugiau
Aciu uz receptukus
Siandiena nusipirkau karciosios paprikos seklyciu.Reiks balkone pasisodinti
Siandiena nusipirkau karciosios paprikos seklyciu.Reiks balkone pasisodinti
i | PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS: 1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis! 2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema. 3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo. 4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos. 5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas. 6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą. 7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
as kadangi metus laiko gyvenau su malaizijoje galiu jums sambal receptuka papasakot:
imat dziovintas ar ba ne paprikas, sumalat su blenderiu.Jei malat dziovintas reikia ipilti vandens daugiau malant, jei nedziovintas vandenuko siek tiek.
keptuveje ikaitint alieju jo reikia nemazai, ten sumest kelias skilteles cesnako, pora galvu svogunu, smulkiai tarkuoto imbiero, kai viskas apskrunda- supilame turini is blenderio. kiek cili sueina, nemasakysiu bet nemazai, as prigrudu pilna blenderi.
i mase imaisyt galima citrinzoles, kelis ziupsnelius druskos butinai ideti. cia jau pagal skoni, bet kaikurie ir siek tiek cukraus deda. jei mas eper astri i ja galima imalti kelis pomidorus. man juokdavosi ir sake, kad kai grisiu tevams jei darysiu tai tarkuot 4 pomidorus ir viena cili.
Nusiteikit ilgam kepinui, mase buna raudona, veliau morkvine. paruosta mase buna tamsiai raudonos i ruduma spalvos, kai pradeda issiskirti aliejus. jei mase nebus gerai iskepus tai paleis vidurius.
Svarbus dalykas apie cili perkant padazus ar svarbu atkreipt demesi i seklytes jei ju pernelyg daug- nepirkit tokio padazo, nes susigadinsit ir kepenis ir skrandi.
taiva toki paruosta padaziuka i stiklainius ir turesit tikrai skanu dalyka. jie patys tokiame padazelyje bebaigiant vistos gabaliuka issikepa, irgi lb skanu. arba nusipila likusi alieju (nes jo reikia nemazai) ir vartoja kitam maistui gaminti
imat dziovintas ar ba ne paprikas, sumalat su blenderiu.Jei malat dziovintas reikia ipilti vandens daugiau malant, jei nedziovintas vandenuko siek tiek.
keptuveje ikaitint alieju jo reikia nemazai, ten sumest kelias skilteles cesnako, pora galvu svogunu, smulkiai tarkuoto imbiero, kai viskas apskrunda- supilame turini is blenderio. kiek cili sueina, nemasakysiu bet nemazai, as prigrudu pilna blenderi.
i mase imaisyt galima citrinzoles, kelis ziupsnelius druskos butinai ideti. cia jau pagal skoni, bet kaikurie ir siek tiek cukraus deda. jei mas eper astri i ja galima imalti kelis pomidorus. man juokdavosi ir sake, kad kai grisiu tevams jei darysiu tai tarkuot 4 pomidorus ir viena cili.
Nusiteikit ilgam kepinui, mase buna raudona, veliau morkvine. paruosta mase buna tamsiai raudonos i ruduma spalvos, kai pradeda issiskirti aliejus. jei mase nebus gerai iskepus tai paleis vidurius.
Svarbus dalykas apie cili perkant padazus ar svarbu atkreipt demesi i seklytes jei ju pernelyg daug- nepirkit tokio padazo, nes susigadinsit ir kepenis ir skrandi.
taiva toki paruosta padaziuka i stiklainius ir turesit tikrai skanu dalyka. jie patys tokiame padazelyje bebaigiant vistos gabaliuka issikepa, irgi lb skanu. arba nusipila likusi alieju (nes jo reikia nemazai) ir vartoja kitam maistui gaminti
Sveikos
Siemet ir as prisodinau aitriuju papriku, tad dabar net neisivaizduoju ka su ja daryt gerai, kad cia radau receptuka, gal dar kuri seimininke daugiau pametes
Iskilo toks klausimas, mano paprika dar zalsva, reikia palaukti kol sunoks iki raudonumo, ar galima ir anksciau naudoti?
Siemet ir as prisodinau aitriuju papriku, tad dabar net neisivaizduoju ka su ja daryt gerai, kad cia radau receptuka, gal dar kuri seimininke daugiau pametes
Iskilo toks klausimas, mano paprika dar zalsva, reikia palaukti kol sunoks iki raudonumo, ar galima ir anksciau naudoti?
QUOTE(kutuke @ 2009 03 27, 01:36)
Idedu viena Giedriaus receptuka, marinuotu pipiriuku, labai skanu
http://giedrius-v.li....com/65860.html
http://giedrius-v.li....com/65860.html
Oj, šitas receptas išties tikras gėris
Aš dariau labai paprastai (šių metų Darbštuolėj receptas)
1kg čili pipirų (ėmiau tik pusę)
česnakas
šaukštas druskos, kmynų
Pipirus nuplovus ir nusausinus dėt į skardą, pašlakstyt aliejum, uždengt folija ir pakept 40 min 180 laipsnių orkaitėl. Ištraukus išimt sėklas ir sutrint blenderiu. Po to įmaišyt smulkiai sukapotą česnką. Druską su knynais sugrūst ir į masę. Gavosi aitraus, deginančio skonio padažas, kurį galima vartot pie mėsos ir žuvies patiekalų.
sveikos,
žinau labai skanų marinatą, šiaip jis subalansuotas saldžiosioms paprikoms, bet tinka ir aštioms, kadangi pas mus jų daug, tai sudarėm pagal šį receptuką, dabar atsidariau ,tai labai skanu.
1 kg pipirų
1 stiklinė pomidorų sulčių (dedu trupučiuką daugiau)
puse stiklinės acto 9% (dedu mažiau arba tokį pat kiekį 6% acto)
puse stiklinės cukraus
puse stiklinės aliejaus
2 nubraukti šaukštai druskos
pipirus sudėti į puodą, supilti visus ingridientus, po užvirimo virti 3 minutes, sudėti pipirus į stiklainius, tuomet užpilti marinatu.
p.s. šį kartą dėjau ir aštrių mėsos santa marijos prieskonių,tai marinatas ypač skanus.
žinau labai skanų marinatą, šiaip jis subalansuotas saldžiosioms paprikoms, bet tinka ir aštioms, kadangi pas mus jų daug, tai sudarėm pagal šį receptuką, dabar atsidariau ,tai labai skanu.
1 kg pipirų
1 stiklinė pomidorų sulčių (dedu trupučiuką daugiau)
puse stiklinės acto 9% (dedu mažiau arba tokį pat kiekį 6% acto)
puse stiklinės cukraus
puse stiklinės aliejaus
2 nubraukti šaukštai druskos
pipirus sudėti į puodą, supilti visus ingridientus, po užvirimo virti 3 minutes, sudėti pipirus į stiklainius, tuomet užpilti marinatu.
p.s. šį kartą dėjau ir aštrių mėsos santa marijos prieskonių,tai marinatas ypač skanus.
Šiandiena konservavau aitriąją papriką su medumi{receptukas yra Neringos}
Ačiū jai už receptuką.
Tikiuosiu pavyko,dar vėsta..
Ačiū jai už receptuką.
Tikiuosiu pavyko,dar vėsta..
QUOTE(something else @ 2010 09 03, 13:08)
Gal yra dariusių pagal Giedriaus receptą? Įdomu, ar gali taip paruošti pipiriukai bent keletą mėnesių išsilaikyti?
Saldytuve stovi tikrai, tik skysti tokie pasidare pipirai po kokiu 2 menesiu stovejimo...