Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai

Idedu viena Giedriaus receptuka, marinuotu pipiriuku, labai skanu thumbup.gif
http://giedrius-v.li....com/65860.html

Tik as dar dejau paprastos paprikos prie tu ciliuku, kad nebutu taip astru ir daugiau gavosi. Acta per puse maisiau su vandeniu, nes pas mane jis buvo 8 procentu.
Labai skanu gavosi ir suvalgem per kelias dienas, vyras jau dabar vis praso kad vel padaryciau, tik daugiau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kutuke: 27 kovo 2009 - 00:38
Aciu uz receptukus 4u.gif
Siandiena nusipirkau karciosios paprikos seklyciu.Reiks balkone pasisodinti biggrin.gif
Atsakyti
Idedu straipsniuka pasiskaitymui,kuo sveikatai naudingi aitrieji pipirai thumbup.gif
Čia mirksiukas.gif
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
as kadangi metus laiko gyvenau su malaizijoje galiu jums sambal receptuka papasakot:
imat dziovintas ar ba ne paprikas, sumalat su blenderiu.Jei malat dziovintas reikia ipilti vandens daugiau malant, jei nedziovintas vandenuko siek tiek.
keptuveje ikaitint alieju jo reikia nemazai, ten sumest kelias skilteles cesnako, pora galvu svogunu, smulkiai tarkuoto imbiero, kai viskas apskrunda- supilame turini is blenderio. kiek cili sueina, nemasakysiu bet nemazai, as prigrudu pilna blenderi.
i mase imaisyt galima citrinzoles, kelis ziupsnelius druskos butinai ideti. cia jau pagal skoni, bet kaikurie ir siek tiek cukraus deda. jei mas eper astri i ja galima imalti kelis pomidorus. man juokdavosi ir sake, kad kai grisiu tevams jei darysiu tai tarkuot 4 pomidorus ir viena cili.
Nusiteikit ilgam kepinui, mase buna raudona, veliau morkvine. paruosta mase buna tamsiai raudonos i ruduma spalvos, kai pradeda issiskirti aliejus. jei mase nebus gerai iskepus tai paleis vidurius.
Svarbus dalykas apie cili perkant padazus ar svarbu atkreipt demesi i seklytes jei ju pernelyg daug- nepirkit tokio padazo, nes susigadinsit ir kepenis ir skrandi.
taiva toki paruosta padaziuka i stiklainius ir turesit tikrai skanu dalyka. jie patys tokiame padazelyje bebaigiant vistos gabaliuka issikepa, irgi lb skanu. arba nusipila likusi alieju (nes jo reikia nemazai) ir vartoja kitam maistui gaminti
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Siemet ir as prisodinau aitriuju papriku, tad dabar net neisivaizduoju ka su ja daryt ax.gif gerai, kad cia radau receptuka, gal dar kuri seimininke daugiau pametes blush2.gif
Iskilo toks klausimas, mano paprika dar zalsva, reikia palaukti kol sunoks iki raudonumo, ar galima ir anksciau naudoti?
Atsakyti
QUOTE(kutuke @ 2009 03 27, 01:36)
Idedu viena Giedriaus receptuka, marinuotu pipiriuku, labai skanu    thumbup.gif
http://giedrius-v.li....com/65860.html


Oj, šitas receptas išties tikras gėris smile.gif
Atsakyti

Aš dariau labai paprastai (šių metų Darbštuolėj receptas)
1kg čili pipirų (ėmiau tik pusę)
česnakas
šaukštas druskos, kmynų

Pipirus nuplovus ir nusausinus dėt į skardą, pašlakstyt aliejum, uždengt folija ir pakept 40 min 180 laipsnių orkaitėl. Ištraukus išimt sėklas ir sutrint blenderiu. Po to įmaišyt smulkiai sukapotą česnką. Druską su knynais sugrūst ir į masę. Gavosi aitraus, deginančio skonio padažas, kurį galima vartot pie mėsos ir žuvies patiekalų.
Atsakyti
sveikos,

žinau labai skanų marinatą, šiaip jis subalansuotas saldžiosioms paprikoms, bet tinka ir aštioms, kadangi pas mus jų daug, tai sudarėm pagal šį receptuką, dabar atsidariau ,tai labai skanu.

1 kg pipirų
1 stiklinė pomidorų sulčių (dedu trupučiuką daugiau)
puse stiklinės acto 9% (dedu mažiau arba tokį pat kiekį 6% acto)
puse stiklinės cukraus
puse stiklinės aliejaus
2 nubraukti šaukštai druskos

pipirus sudėti į puodą, supilti visus ingridientus, po užvirimo virti 3 minutes, sudėti pipirus į stiklainius, tuomet užpilti marinatu.

p.s. šį kartą dėjau ir aštrių mėsos santa marijos prieskonių,tai marinatas ypač skanus.
Atsakyti
Šiandiena konservavau aitriąją papriką su medumi{receptukas yra Neringos}

Ačiū jai už receptuką.

Tikiuosiu pavyko,dar vėsta..
Atsakyti
Gal yra dariusių pagal Giedriaus receptą? Įdomu, ar gali taip paruošti pipiriukai bent keletą mėnesių išsilaikyti?
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 09 03, 13:08)
Gal yra dariusių pagal Giedriaus receptą? Įdomu, ar gali taip paruošti pipiriukai bent keletą mėnesių išsilaikyti?

Saldytuve stovi tikrai, tik skysti tokie pasidare pipirai po kokiu 2 menesiu stovejimo...
Atsakyti