niekur nerandu tokių receptų.
Gal kas marinuojate ar vakuojate jas? Mano vyras jas labai mėgsta. Pernai bandžiau vakuoti (panašiu marinatu kaip pomidorus) tai buvo nieko, bet va tą aštrumą tai šiek tiek prarado. O kaži įmanona kažkaip padaryti kad būtų kaip jelapeno pipirai? arba kaip picerijose tokios aštrios?
Aš juos irgi labai mėgstu labai norėčiau receptuko!
QUOTE(Dazhyta @ 2005 09 03, 11:22)
Aš juos irgi labai mėgstu labai norėčiau receptuko!
Bet kad niekas nepasidalina juo
Geras beveik lygiai pries metus klausiau ir nei vieno recepto.... o dabar ir vel ieskau kaip juos konservuoti. kadangi praeitais metais niekas neatsake, tai dariau paprastai: i mazus stiklainelius prigrudau daug cili ir su marinatu kaip kad agurkams uzpyliau ir uzsukau. Vyrui labai patiko. vis dedavosi ant picos kaip kepdavau. O as tai negaliu pasakyti, nes taip astriai nevalgau, todel net neparagavau
Na šiemet ir pas mane labai nemažai čilių užderėjo.Tai vieną partiją sumaliau su mėsmale,pridėjau druskos ir uždariau į stiklainiukus.Praeitą žiemą tokiu mišiniu skanindavau faršą,dėdavau į troškinius,sriubas,padažus.Bet norėčiau pabandyti ir kitokiu būdu pasigaminti,gal kas pasidalins receptukais.Mano čiliukai ne tie tokie visai smulkūs,bet dideli,panašiai kaip paprika.
Laukiam receptukų
Laukiam receptukų
aš juos saldžiarūkščius koncervuoju su svogūnais ir prieskoniais cukraus ir acto užpile ... einu savo tikslesnio recepto ieškot
panos, gavau recepta marinavimo astriu pipiru.
1l vandens, 200g cukraus, 1valg s druskos, 200g acto. Viska uzvirinti. Atsaldytu marinadu uspilti sudetus i sloikus pipirus (nevalytus tik isplautus, su uodegytem). tada sterilizuoti apie 20min, pipirai pradeda keisti spalva. ir uzsukti.
1l vandens, 200g cukraus, 1valg s druskos, 200g acto. Viska uzvirinti. Atsaldytu marinadu uspilti sudetus i sloikus pipirus (nevalytus tik isplautus, su uodegytem). tada sterilizuoti apie 20min, pipirai pradeda keisti spalva. ir uzsukti.
QUOTE(lylu @ 2008 09 04, 08:09)
panos, gavau recepta marinavimo astriu pipiru.
1l vandens, 200g cukraus, 1valg s druskos, 200g acto. Viska uzvirinti. Atsaldytu marinadu uspilti sudetus i sloikus pipirus (nevalytus tik isplautus, su uodegytem). tada sterilizuoti apie 20min, pipirai pradeda keisti spalva. ir uzsukti.
1l vandens, 200g cukraus, 1valg s druskos, 200g acto. Viska uzvirinti. Atsaldytu marinadu uspilti sudetus i sloikus pipirus (nevalytus tik isplautus, su uodegytem). tada sterilizuoti apie 20min, pipirai pradeda keisti spalva. ir uzsukti.
As darau panasiai, tik nesterilizuoju, tiesiog marinate paverdu 10 min. Bet darausi nedideliais kiekiais, nes nesterilizuoti saldytuve apie menesi geri buna, per tiek laiko ir suvalgom, paskui darausi nauja porcija svieziu. Beje, kad butu astresni reikia neisimineti seklu, tada kuo ilgiau stovi tuo astresni darosi
QUOTE(lylu @ 2008 09 04, 10:09)
panos, gavau recepta marinavimo astriu pipiru.
1l vandens, 200g cukraus, 1valg s druskos, 200g acto. Viska uzvirinti. Atsaldytu marinadu uspilti sudetus i sloikus pipirus (nevalytus tik isplautus, su uodegytem). tada sterilizuoti apie 20min, pipirai pradeda keisti spalva. ir uzsukti.
1l vandens, 200g cukraus, 1valg s druskos, 200g acto. Viska uzvirinti. Atsaldytu marinadu uspilti sudetus i sloikus pipirus (nevalytus tik isplautus, su uodegytem). tada sterilizuoti apie 20min, pipirai pradeda keisti spalva. ir uzsukti.
vertas demesio receptas. tikrai.
lylu,
Ačiū už receptuką :
Nusipirkau aitriosios paprikos keletą pakuočių ir nutariau paekspermentuoti.
Išsiviriau marinatą pagal jūsų receptą nuploviau ir sumečiau į marinatą,paviriau.
Išėmiau,ir sutryniau su mikseriu gavosi tokia graži masė,užpyliau alyvų aliejumi išsukau ir sudėjau į indelius.laikau šaldytuve.
Ačiū už receptuką :
Nusipirkau aitriosios paprikos keletą pakuočių ir nutariau paekspermentuoti.
Išsiviriau marinatą pagal jūsų receptą nuploviau ir sumečiau į marinatą,paviriau.
Išėmiau,ir sutryniau su mikseriu gavosi tokia graži masė,užpyliau alyvų aliejumi išsukau ir sudėjau į indelius.laikau šaldytuve.
reiks butinai pabandyt