Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai

niekur nerandu tokių receptų.
Gal kas marinuojate ar vakuojate jas? Mano vyras jas labai mėgsta. Pernai bandžiau vakuoti (panašiu marinatu kaip pomidorus) tai buvo nieko, bet va tą aštrumą tai šiek tiek prarado. O kaži įmanona kažkaip padaryti kad būtų kaip jelapeno pipirai? arba kaip picerijose tokios aštrios? g.gif
4u.gif
Atsakyti
Aš juos irgi labai mėgstu smile.gif labai norėčiau receptuko!
Atsakyti
QUOTE(Dazhyta @ 2005 09 03, 11:22)
Aš juos irgi labai mėgstu  smile.gif  labai norėčiau receptuko!

Bet kad niekas nepasidalina juo sad.gif
Atsakyti
Geras doh.gif beveik lygiai pries metus klausiau ir nei vieno recepto.... o dabar ir vel ieskau kaip juos konservuoti. kadangi praeitais metais niekas neatsake, tai dariau paprastai: i mazus stiklainelius prigrudau daug cili ir su marinatu kaip kad agurkams uzpyliau ir uzsukau. Vyrui labai patiko. vis dedavosi ant picos kaip kepdavau. O as tai negaliu pasakyti, nes taip astriai nevalgau, todel net neparagavau
Atsakyti
Na šiemet ir pas mane labai nemažai čilių užderėjo.Tai vieną partiją sumaliau su mėsmale,pridėjau druskos ir uždariau į stiklainiukus.Praeitą žiemą tokiu mišiniu skanindavau faršą,dėdavau į troškinius,sriubas,padažus.Bet norėčiau pabandyti ir kitokiu būdu pasigaminti,gal kas pasidalins receptukais.Mano čiliukai ne tie tokie visai smulkūs,bet dideli,panašiai kaip paprika.
Laukiam receptukų smile.gif
Atsakyti
aš juos saldžiarūkščius koncervuoju su svogūnais ir prieskoniais cukraus ir acto užpile ax.gif ... einu savo tikslesnio recepto ieškot 4u.gif
Atsakyti
o as tai juos dziovinu, po to sumalu ir naudoju kaip prieskonius. o kita dali palieku nemalta, bet vis tiek dziovinu ir veliau naudoju gamindama cili moliniuose puodeliuose, dedu i ivairius troskinius, sriubas ir pan.
Atsakyti
panos, gavau recepta marinavimo astriu pipiru.
1l vandens, 200g cukraus, 1valg s druskos, 200g acto. Viska uzvirinti. Atsaldytu marinadu uspilti sudetus i sloikus pipirus (nevalytus tik isplautus, su uodegytem). tada sterilizuoti apie 20min, pipirai pradeda keisti spalva. ir uzsukti.
Atsakyti
QUOTE(lylu @ 2008 09 04, 08:09)
panos, gavau recepta marinavimo astriu pipiru.
1l vandens, 200g cukraus, 1valg s druskos, 200g acto. Viska uzvirinti. Atsaldytu marinadu uspilti sudetus i sloikus pipirus (nevalytus tik isplautus, su uodegytem). tada sterilizuoti apie 20min, pipirai pradeda keisti spalva. ir uzsukti.



As darau panasiai, tik nesterilizuoju, tiesiog marinate paverdu 10 min. Bet darausi nedideliais kiekiais, nes nesterilizuoti saldytuve apie menesi geri buna, per tiek laiko ir suvalgom, paskui darausi nauja porcija svieziu. Beje, kad butu astresni reikia neisimineti seklu, tada kuo ilgiau stovi tuo astresni darosi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lylu @ 2008 09 04, 10:09)
panos, gavau recepta marinavimo astriu pipiru.
1l vandens, 200g cukraus, 1valg s druskos, 200g acto. Viska uzvirinti. Atsaldytu marinadu uspilti sudetus i sloikus pipirus (nevalytus tik isplautus, su uodegytem). tada sterilizuoti apie 20min, pipirai pradeda keisti spalva. ir uzsukti.


vertas demesio receptas. tikrai.
Atsakyti
lylu,
Ačiū už receptuką : 4u.gif
Nusipirkau aitriosios paprikos keletą pakuočių ir nutariau paekspermentuoti.
Išsiviriau marinatą pagal jūsų receptą nuploviau ir sumečiau į marinatą,paviriau.
Išėmiau,ir sutryniau su mikseriu gavosi tokia graži masė,užpyliau alyvų aliejumi išsukau ir sudėjau į indelius.laikau šaldytuve.
Atsakyti
reiks butinai pabandyt mirksiukas.gif
Atsakyti