ech...paverkiau viena nakti prie spss koreliacines analizes, kita diena jau ir akys prasviesejo ir padariau..ir gavau 10....nors ir atrodziau po tu naktu kaip zombis, bet likau ivertinta
Daugialypis koeficientas skaičiuojamas pagal formulę:
Determinacinis koeficientas skaičiuojamas pagal formulę:
O jei labai paprastai, tai daugialypis koreliacijos koeficientas yra šaknis iš determinantinio koeficiento. Determinantinis koeficientas, tai koreliacijos koeficiento kvadratas. Koreliacijos koeficiento formulių daug. Tai priklauso nuo to kokias turi reikšmes. Tačiau populiariausia ši. (Tingėjau ieškoti po internetą, tai įdėjau taip )
Tikiuosi, kad paaiškinau. Jei kuri vieta dar neaiški, klausk. Bandysiu paaiškinti.
Determinacinis koeficientas skaičiuojamas pagal formulę:
O jei labai paprastai, tai daugialypis koreliacijos koeficientas yra šaknis iš determinantinio koeficiento. Determinantinis koeficientas, tai koreliacijos koeficiento kvadratas. Koreliacijos koeficiento formulių daug. Tai priklauso nuo to kokias turi reikšmes. Tačiau populiariausia ši. (Tingėjau ieškoti po internetą, tai įdėjau taip )
Tikiuosi, kad paaiškinau. Jei kuri vieta dar neaiški, klausk. Bandysiu paaiškinti.
QUOTE(RamuneM @ 2006 06 04, 16:47)
O jei labai paprastai, tai daugialypis koreliacijos koeficientas yra šaknis iš determinantinio koeficiento. Determinantinis koeficientas, tai koreliacijos koeficiento kvadratas. Koreliacijos koeficiento formulių daug. Tai priklauso nuo to kokias turi reikšmes.
acius
tik man ne formuliu reikia.. o teorijos labiau.. zinau kad determinacijos koeficientas parodo koki procenta duomenu sklaidos paaiskina regresijos modelis. o ka tada parodo daugialypes koriacijos koeficientas?
Pabandyk čia pažiūrėti, gal tiks ir dar čia žvilgterėk.
Daugialypė, tai iš pavadinimo aišku, kad keli kintamieji turi būti. Pavyzdžiui, kai tiesinė koreliacija, tai žinom, kad vienas požymis turi įtakos turiamajam, o daugialypėje sakom, kad keli požymiai įtakoja tyriamąjį. Jei koreliacija, tai vadinasi tarp kintamųjų ryšio stiprumą nusako. Bet čia iš bendro išsilavinimo sakau Vat, jei skaičiuoti reiktų, tai aš galiu, bet teorijos niekada dorai nežinau
Daugialypė, tai iš pavadinimo aišku, kad keli kintamieji turi būti. Pavyzdžiui, kai tiesinė koreliacija, tai žinom, kad vienas požymis turi įtakos turiamajam, o daugialypėje sakom, kad keli požymiai įtakoja tyriamąjį. Jei koreliacija, tai vadinasi tarp kintamųjų ryšio stiprumą nusako. Bet čia iš bendro išsilavinimo sakau Vat, jei skaičiuoti reiktų, tai aš galiu, bet teorijos niekada dorai nežinau
QUOTE(RamuneM @ 2006 06 04, 18:16)
Pabandyk čia pažiūrėti, gal tiks ir dar čia žvilgterėk.
Daugialypė, tai iš pavadinimo aišku, kad keli kintamieji turi būti. Jei koreliacija, tai vadinasi tarp kintamųjų ryšio stiprumą nusako. Bet čia iš bendro išsilavinimo sakau Vat, jei skaičiuoti reiktų, tai aš galiu, bet teorijos niekada dorai nežinau
Daugialypė, tai iš pavadinimo aišku, kad keli kintamieji turi būti. Jei koreliacija, tai vadinasi tarp kintamųjų ryšio stiprumą nusako. Bet čia iš bendro išsilavinimo sakau Vat, jei skaičiuoti reiktų, tai aš galiu, bet teorijos niekada dorai nežinau
aciu:)
man antradieni egzaminas tai popieriais uzsivertus visai pasimest baigiu. ir galutinai sumaisyt visus rysio matus t testus regresijas faktorius ir t.t.
Reikes i teorinius klausimus atsakyt ir praktines uzduotis atlikt
oi mama
QUOTE(garbane @ 2006 06 04, 18:22)
aciu:)
man antradieni egzaminas tai popieriais uzsivertus visai pasimest baigiu. ir galutinai sumaisyt visus rysio matus t testus regresijas faktorius ir t.t.
oi mama
oi mama
O tai egzaminui medžiagą patys turit susirasti? Kažkaip mes gaudavom per paskaitas arba konkrečiai duodavo nuorodas kur ko ieškoti. Aišku papildomai visuomet galėdavom ieškotis kiek norim Čia gi labai priklauso nuo dėstytojo simpatijų termimų apibūdinimui. Gali išmokti teisingai, bet jei dėstytojas nevertina autoriaus iš kurio knygų išmokai, tai ir tavo atsakymas nelabai tiks.
Kuo didžiausios sėkmės egzamine.
QUOTE(RamuneM @ 2006 06 04, 18:28)
O tai egzaminui medžiagą patys turit susirasti? Kažkaip mes gaudavom per paskaitas arba konkrečiai duodavo nuorodas kur ko ieškoti. Aišku papildomai visuomet galėdavom ieškotis kiek norim Čia gi labai priklauso nuo dėstytojo simpatijų termimų apibūdinimui. Gali išmokti teisingai, bet jei dėstytojas nevertina autoriaus iš kurio knygų išmokai, tai ir tavo atsakymas nelabai tiks.
turim mes medziaga. bet kai kur gan lakoniskai parasyta o klausimai daznai buna tokie kad reikia ismastyt atsakyma.. o tatai lengviau kai daugmaz orientuojies kas yra kas.
buvau tikra kad moku (nes po kiekvienos iseitos temos testus labai gerai parasydavau) o dabar kai viskas kartu ir reikia paciai atsirinkt kas, kur, kaip ir kodel
QUOTE(garbane @ 2006 06 04, 18:42)
buvau tikra kad moku (nes po kiekvienos iseitos temos testus labai gerai parasydavau) o dabar kai viskas kartu ir reikia paciai atsirinkt kas, kur, kaip ir kodel
Tuomet nusiramink, tikrai moki, tik susikaupk, susidėliok kas prie ko ir pasikartok. Man irgi taip būdavo, kai medžiagos daug, visko daug, o galvoje lyg ir nieko. Bet galutiniai rezultatai niekuomet nenuvildavo
sveikos mamytes, gal kas pazistate zmogu, daranti tyrimus, t.y. suvedanti info, parasanti aprasyma (cia su SPSS programa)
Aciuuu
I.
Aciuuu
I.
Sveikos, gal kas galėtumėte Klaipėdoje man tą SPSS programą duoti persirašyti. Studijuoju Visuomenės sveikatą KU, tai sausio mėnesio sesijoje reikės atlikti tyrimą ir paruošti pristatymą, norėčiau pramokti dirbti su šia programėle. Būčiau labai dėkinga. Rašykit indre11@gmail.com :protas :pasiduodu