QUOTE(aistutėlė @ 2010 01 25, 18:22)
Aš į LABEL rašiau anketos tikslų klausimą (kai kuriuos trumpinau) ir gale dėjau klaustuką. Juk gerai, ar ne? Nieko čia tokio
Papildyta:
Pimkie ačiū tau labai , labai man padedi su atsakymais į mano klausimus. Iš tikro aš pirmą kartą prisėdau prie šios programos, turiu ir knygų, kurias skaitau, bet kadangi nesu susidūrusi anksčiau su SPSS, tai gana nelengav, viskas labai pradeda maišytis.
Va, dar vienas klausimukas
Skaičiuosiu Kruskal - Wallis kriterijų: nominaliniu kriterijum pasirinkau tokį anketos klausimą (labai abejoju, ar teisingai pasirinkau, bet juk gali būti 4 mokinių grupės (tie, kurie mokosi 9 kl., kiti - 10 kl. ir t.t.):
Kurioje klasėje mokaisi?
1. 9 klasėje
2. 10 klasėje
3. 11 klasėje
4. 12 klasėje
O ranginis bus toks:
Ar pritariate teiginiui, jog netinkamas m - klos vadovo bendravimo stilius sąlygoja negatyvų etosą mokykloje?
1. pritariu
2. is dalies pritariu
3. nepritariu
4. visikai nepritariu
5. nezinau
P.S. cia vėl reiks atlikti transformaciją
Kaip manai Pimkie, ar teisingai pasirinkau?
Šitas visas užduotis padarytas reiks dėstytojai pateikti, dėl to ir klausinėju, nes labai svarbu tinkamai pasirinkti anketos klausimus...., o su analize tai jau nebus taip blogai....
Papildyta:
Pimkie ačiū tau labai , labai man padedi su atsakymais į mano klausimus. Iš tikro aš pirmą kartą prisėdau prie šios programos, turiu ir knygų, kurias skaitau, bet kadangi nesu susidūrusi anksčiau su SPSS, tai gana nelengav, viskas labai pradeda maišytis.
Va, dar vienas klausimukas
Skaičiuosiu Kruskal - Wallis kriterijų: nominaliniu kriterijum pasirinkau tokį anketos klausimą (labai abejoju, ar teisingai pasirinkau, bet juk gali būti 4 mokinių grupės (tie, kurie mokosi 9 kl., kiti - 10 kl. ir t.t.):
Kurioje klasėje mokaisi?
1. 9 klasėje
2. 10 klasėje
3. 11 klasėje
4. 12 klasėje
O ranginis bus toks:
Ar pritariate teiginiui, jog netinkamas m - klos vadovo bendravimo stilius sąlygoja negatyvų etosą mokykloje?
1. pritariu
2. is dalies pritariu
3. nepritariu
4. visikai nepritariu
5. nezinau
P.S. cia vėl reiks atlikti transformaciją
Kaip manai Pimkie, ar teisingai pasirinkau?
Šitas visas užduotis padarytas reiks dėstytojai pateikti, dėl to ir klausinėju, nes labai svarbu tinkamai pasirinkti anketos klausimus...., o su analize tai jau nebus taip blogai....
Prašom prašom, nėr už ką.
Label pavadinime gali rašyti ką tik nori
O štai klasė nėra nominalinio tipo kintamasis, tai ranginis, nes 10 klasė yra aukštesnė už 9, 11 - už 10 ir t.t. (kai tuo tarpu nominaliniams kintamiesiems šios sąlygos nepavyktų pritaikyti).