Įkraunama...
Įkraunama...

SPSS programa

QUOTE(forever_strange @ 2010 01 07, 20:28)
Gal galetumete patarti, ka reikia nusistatyti spss'e, kad leistu teksta ivesti lietuviu kalba?

1. View -> Fonts, fonte renkamės šriftą, paskui Script renkamės baltic ir OK.
2. Edit -> Options-> Viewer-> title Font renkamės lietuvišką šriftą, pvz. times new roman baltic.
3. Options... vietoj title font renkamės page title font ir pasirenkam lietuvišką šriftą.
4. Options... vietoj text output font pasirinkti lietuviško šriftą, pvz.: Courier new Baltic
5. Uždaryti Options langą su OK biggrin.gif

QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 01 07, 20:47)
Netrukus ir man teks susidurti su SPSS. Vasari rinksiu duomenis magistro darbui, o tada...  biggrin.gif  Siaip nesu gyvenime tos programos macius, bet tikiuosi susitvarkyti  rolleyes.gif

Pasidarė įdomu: Kur ir ką studijuojant iki pat magistro nereikia SPSS? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Atogrąža @ 2010 01 08, 01:20)
Pasidarė įdomu:  Kur ir ką studijuojant iki pat magistro nereikia SPSS?  blush2.gif

VU Ekonomikos fakultete wink.gif Mes bakalaura baigem ne darbo rasymu, o baigiamaisiais egzaminais smile.gif O siaip kai reikedavo visokius darbelius daryt, tai tikrai neprisireike SPSS - uztekdavo paprastu diagramu, vidurkiu smile.gif O per statistikos dalykus naudojom Statgraphics (ziauriai sunki siaip programa ir nieko neprisimenu), bet ji skirta labiau makroekonominiams duomenims smile.gif
Atsakyti
QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 01 08, 09:25)
VU Ekonomikos fakultete wink.gif Mes bakalaura baigem ne darbo rasymu, o baigiamaisiais egzaminais smile.gif O siaip kai reikedavo visokius darbelius daryt, tai tikrai neprisireike SPSS - uztekdavo paprastu diagramu, vidurkiu smile.gif O per statistikos dalykus naudojom Statgraphics (ziauriai sunki siaip programa ir nieko neprisimenu), bet ji skirta labiau makroekonominiams duomenims smile.gif

Aišku smile.gif Apie Statgraphics programą nesu nė girdėjus Ačiūdie, kaip suprantu biggrin.gif Apie ekonomiką - irgi tik iš laikrasčių lotuliukas.gif.
O va, psichologijos darbų, kuriems reikalinga SPSS per penkis metus KU parašėm daugiau, nei būtų protinga doh.gif Bet kai reikia rašyt ir vėl, vistiek šalia pasidedu knygą, daug ko mintinai neprisimenu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Atogrąža @ 2010 01 08, 19:44)
Aišku  smile.gif  Apie  Statgraphics programą nesu nė girdėjus  Ačiūdie, kaip suprantu  biggrin.gif  Apie ekonomiką -  irgi tik iš laikrasčių  lotuliukas.gif.
O va, psichologijos darbų, kuriems reikalinga SPSS per penkis metus KU parašėm daugiau, nei būtų protinga doh.gif Bet  kai reikia rašyt ir vėl, vistiek šalia pasidedu knygą, daug ko mintinai neprisimenu  unsure.gif

Nu va smile.gif O dabar mano magistras - marketingo srities, todel reikes atlikineti vartotoju tyrima. Pries tai dariau giluminius interviu su verslininkais, o dabar paruosiau anketa, padariau pilotini tyrima. Vasari renku duomenis ir kova reikia jau juos apdoroti. Tai per vasari noriu susipazinti su tuo SPSS, kad paskui soko nebutu biggrin.gif
O kokia knyga turi? Gal zinai, kuri aiskiausia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TekilaSunrise: 08 sausio 2010 - 19:03
QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 01 08, 19:02)
O kokia knyga turi? Gal zinai, kuri aiskiausia?

Aš remiuosi Vaitkevičiaus ir Saudargienės ,,Statistika su SPSS psichologiniuos tyrimuose". Tai man tikrai aiški. Labiausiai ir orientuota į duomenų, gautų apklausos būdu, apdorojimą smile.gif
Atsakyti
sveiki 4u.gif

Aš ir vargstu su ta SPSS. Turėjau aš tą programą, kai jau prisėdau prie jos, pradėjau suvedinėti ir koduoti duomenis kažkas jai nutiko, neleidžia išsaugoti suvestų duomenų, išmeta lentelę, kad nėra ryšio su serveriu verysad.gif verysad.gif nieko nesuprantu verysad.gif verysad.gif

O, sakykit, jei parsisiunciu programą iš interneto, bet ji veikia laikinai 14 ar 15 dienų, tai su ja leidžia atlikti viską: ir skiačiuoti, ir diagramas visokias daryti ir pan. Ta prasme ji veikia visiškai gerai lyg aš ją būčiau nusipirkusi?

Gal galite, kas atsakyti?
ačiū labai
Atsakyti
niekas negalite padeti..... verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
pvz atsidariau SPSS programą, atsidariau naują langą, kad galėčiau susivesti visus duomenis anketų, o lango apačioje rašo taip "SPSS processor is unvaliable". KĄ TAI REIŠKIA?

Kiek aš suprantu kažkas blogai yra su programa.... verysad.gif , nes turėtų būti taip: SPSS Processor is ready

Ką manote?
Atsakyti
QUOTE(aistutėlė @ 2010 01 21, 15:17)
pvz atsidariau SPSS programą, atsidariau naują langą, kad galėčiau susivesti visus duomenis anketų, o lango apačioje rašo taip "SPSS processor is unvaliable". KĄ TAI REIŠKIA?

Kiek aš suprantu kažkas blogai yra su programa.... verysad.gif , nes turėtų būti taip: SPSS Processor is ready

Ką manote?

tai reiskia, kad yra nepilna versija - t.y. arba nelegali, arba neivesti reikalingi kodai. as turiu spss 16 versija, galeciau irasyti, jei labai reikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2010 01 21, 22:49)
tai reiskia, kad yra nepilna versija - t.y. arba nelegali, arba neivesti reikalingi kodai. as turiu spss 16 versija, galeciau irasyti, jei labai reikia smile.gif

aciu , bet as is kito lietuvos galo verysad.gif
Papildyta:
ir dar, vakar parsisiunciau 17 versija is interneto, ji veiks laikinai, bet irgi raso ta pati, kad SPSS Processor is unavaliable verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(aistutėlė @ 2010 01 22, 18:21)
aciu , bet as is kito lietuvos galo verysad.gif
Papildyta:
ir dar, vakar parsisiunciau 17 versija is interneto, ji veiks laikinai, bet irgi raso ta pati, kad SPSS Processor is unavaliable  verysad.gif

as duociau kompa kokiam specui, gali buti, kad klaida visai mazyte, o per tai negali dirbti su programa doh.gif
Atsakyti
Skubus klausimas:

ar įmanoma (o jei įmanoma tai kaip) kad viršuje rodytų ne klausimo nr (pvz 1, 2, 3), Label informacija (pvz, batu dydis)....nes labai nesinorėtų perrašinėti apie tūkstantį pavadinimų..

Iš anksto AČIŪ 4u.gif
Atsakyti