Įkraunama...
Įkraunama...

SPSS programa

QUOTE(MSZ @ 2009 12 06, 20:35)
Ui, sumaisiau viska  blush2.gif Tai ismeta viena bendra lentuke vyrams ir moterims, bet tarkim neisskaido, kaip vyrai ir kaip moterys lankosi. Ka daryt? blush2.gif  4u.gif

Galite cia ir Chi-kvadrat taikyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laputaitexxx @ 2009 12 06, 20:43)
Galite cia ir Chi-kvadrat taikyti  smile.gif

4u.gif tik arba as kazka pamirsus, arba chi-kvadratas man meta vel gi atskirai daznuma, bet ne daznuma pagal lyti... g.gif
Atsakyti
QUOTE(MSZ @ 2009 12 06, 20:49)
4u.gif tik arba as kazka pamirsus, arba chi-kvadratas man meta vel gi atskirai daznuma, bet ne daznuma pagal lyti... g.gif
O kaip Jus taikote ta chi-kvadrat? Gi ten reikia pasirinkti kintamuosius, tai ir nurodykite kad pagal lyti skaiciuotu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laputaitexxx: 06 gruodžio 2009 - 19:56
QUOTE(laputaitexxx @ 2009 12 06, 20:53)
O kaip Jus taikote ta chi-kvadrat? Gi ten reikia pasirinkti kintamuosius, tai ir nurodykite kad pagal lyti skaiciuotu

arba per nonparametric test-chi square - kas nemeta jokiu keliu kintamuju, arba per descriptive statistics-crosstabs ir ten susidedu du kintamuosius bei pasizymiu ta kvadrata, bet nezinau, ar taip teisinga...
Atsakyti
QUOTE(MSZ @ 2009 12 06, 20:59)
arba per nonparametric test-chi square - kas nemeta jokiu keliu kintamuju, arba per descriptive statistics-crosstabs ir ten susidedu du kintamuosius bei pasizymiu ta kvadrata, bet nezinau, ar taip teisinga...

Tai teisingai: descriptive statistics-crosstabs, tarkim prie stulpeliu pasirinkite lyti, o eilutes ta klausima, taip pat pazymekite Cells-Column, prie Statistics-chi-square ir gausite tai ka reikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laputaitexxx @ 2009 12 06, 21:03)
Tai teisingai: descriptive statistics-crosstabs, tarkim prie stulpeliu pasirinkite lyti, o eilutes ta klausima, taip pat pazymekite Cells-Column, prie Statistics-chi-square ir gausite tai ka reikia  smile.gif

tada dar paskutinis klausimas blush2.gif - tai tada as analizei naudoju ta lentuke, kuria man meta su procentais, kaip daznai kiekviena lytis lankesi, o tarkim kita lentuke, kurioje yra Test Statistics, ar cia naudojama? Nes zinau, kad mes kazka vertindavom lygindami asymp.sig su alfa
Atsakyti
QUOTE(MSZ @ 2009 12 06, 21:07)
tada dar paskutinis klausimas  blush2.gif - tai tada as analizei naudoju ta lentuke, kuria man meta su procentais, kaip daznai kiekviena lytis lankesi, o tarkim kita lentuke, kurioje yra Test Statistics, ar cia naudojama? Nes zinau, kad mes kazka  vertindavom lygindami asymp.sig su alfa

Tai toj pirmoj lentelej yra dazniai ir dazniai procentais, o toje kitoje Chi-kvadrat testo rezultatai, ten yra ta p reiksme (asymp.sig) kuri parodo ar patikimai skiriasi vyru ir moteru atsakymai, jei p<0,05, reiskia patikimi skirtumai yra.
Atsakyti
QUOTE(laputaitexxx @ 2009 12 06, 21:11)
Tai toj pirmoj lentelej yra dazniai ir dazniai procentais, o toje kitoje Chi-kvadrat testo rezultatai, ten yra ta p reiksme (asymp.sig) kuri parodo ar patikimai skiriasi vyru ir moteru atsakymai, jei p<0,05, reiskia patikimi skirtumai yra.

supratau. reiksmingumas ten, jei neklystu ACIU ACIU ACIU 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
merginos, dar turiu klausima ta pacia tema:

turiu klausima ir eile teiginiu, is kuriu reikia pasirinkti 3 atitinkamai pirmu, antru bei treciu numeriu. Kai SPSS'u tai analizuoju tarkim su qui-square, tai man meta tu teiginiu pasirinkima atskirai pirmu, antru bei treciu numeriu, bet nemeta bendrai lentukes, kuris is tu teiginiu dazniausiai buvo pasirinktas pirmu, antru ar treciu numeriu. Kokia funkcija/testas galetu padeti ismesti tokia lentele? 4u.gif
Atsakyti
Merginos, gal galit patart? Padariau analize pagal destytojo rekomendacijas, bet gali but, kad susimaisiau darydama skaliniu klausimu analize.
Jei analizuoju klausimus, kuriu atsakymai skalese nuo 1 iki 10 ir tu atsakymu skirstinys normalusis, ar galima su Kolmogorovo Smirnovo testu tai analizuot???? Buciau labai dekinga uz atsakyma, nes jei padariau klaida, tai dar turiu paskutine nakti viska sutvarkyti... unsure.gif
Atsakyti
Gal galetumete patarti, ka reikia nusistatyti spss'e, kad leistu teksta ivesti lietuviu kalba?
Atsakyti
Labas smile.gif

Netrukus ir man teks susidurti su SPSS. Vasari rinksiu duomenis magistro darbui, o tada... biggrin.gif Siaip nesu gyvenime tos programos macius, bet tikiuosi susitvarkyti rolleyes.gif
Atsakyti