Įkraunama...
Įkraunama...

SPSS programa

QUOTE(*plepute* @ 2009 05 15, 15:07)
taip, mean rank yra vidutiniai rangai smile.gif nepergyvenk, jei ten rangai, viskas gerai smile.gif

pasinagrinejau atidziau ir supratau kad padejus varnele prie Descriptive parodo vidurki bigsmile.gif tada viskas gerai gaunasi

o ka parodo Mean Rank? man turbut jo ir nereikia...
Atsakyti
QUOTE(zazaza @ 2009 05 15, 15:11)
pasinagrinejau atidziau ir supratau kad padejus varnele prie Descriptive parodo vidurki  bigsmile.gif  tada viskas gerai gaunasi

o ka parodo Mean Rank? man turbut jo ir nereikia...

paieskok pries keleta lapu, kazkas labai graziai tai paaiskino.
bet siaip nereikia mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos,
as dar su klausimu, paskutiniu biggrin.gif
tyriau 2 grupes, kaip jos jauciasi pries kazka ir po, dariau Wilcoxon testo pagalba, dabar noriu palygint tas abi grupes tarpusavyje, kuri kaip reagavo, man patare kad tai geriausia daryti Mann Whitney testo pagalba, bet kaip ten duomenis suvesti? reikia kazkokius vidurkius matyt vest, bet tai pries tai reikia issivest vidurkius visus, o tik tada juos vest i Mann Whitney lentele?

ir dar klausimas: visa darba turesiu irasyti i CD, bet mano kompas neirasineja i CD, ar galiu as i flash'ke irasyti darba, o kitam kompe ja perrasyti i CD jei kitam kompe nera SPSS programos?
Atsakyti
QUOTE(zazaza @ 2009 05 19, 09:10)
sveikos,
as dar su klausimu, paskutiniu  biggrin.gif
tyriau 2 grupes, kaip jos jauciasi pries kazka ir po, dariau Wilcoxon testo pagalba, dabar noriu palygint tas abi grupes tarpusavyje, kuri kaip reagavo, man patare kad tai geriausia daryti Mann Whitney testo pagalba, bet kaip ten duomenis suvesti? reikia kazkokius vidurkius matyt vest, bet tai pries tai reikia issivest vidurkius visus, o tik tada juos vest i Mann Whitney lentele?

ir dar klausimas: visa darba turesiu irasyti i CD, bet mano kompas neirasineja i CD, ar galiu  as i flash'ke irasyti darba, o kitam kompe ja perrasyti i CD jei kitam kompe nera SPSS programos?

jei nori palyginti abi grupes tarpusavyje, tada taip, reikia taikyti Mann-Whitney. Duomenys turi buti suvesti taip: viename stulpelyje vedi grupes nr., t.y. ar tai 1 grupe, ar 2. o antrame stulpelyje savo duomenis, kuriuos nori lyginti. toliau spss pats suskaiciuos vidurkius.
i cd perrasyti galesi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2009 05 19, 10:44)
jei nori palyginti abi grupes tarpusavyje, tada taip, reikia taikyti Mann-Whitney. Duomenys turi buti suvesti taip: viename stulpelyje vedi grupes nr., t.y. ar tai 1 grupe, ar 2. o antrame stulpelyje savo duomenis, kuriuos nori lyginti. toliau spss pats suskaiciuos vidurkius.

aciu labai, einu bandyt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2009 05 19, 10:44)

kazko as nesuprantu - i Test Variable List ivedu duomenis pries ir po, o i Define 1 grupe ir 2 grupe, bet tai lenteleje ir parodo vidurkius pries ir po, o bendro as nematau, arba nezinau i ka ziureti, kaip man paziuret ar 1 grupe ar antra jaute didesni suzadinima ?
Atsakyti
QUOTE(zazaza @ 2009 05 19, 11:21)
kazko as nesuprantu - i Test Variable List ivedu duomenis pries ir po, o i Define 1 grupe ir 2 grupe, bet tai lenteleje ir parodo vidurkius pries ir po, o bendro as nematau, arba nezinau i ka ziureti, kaip man paziuret ar 1 grupe ar antra jaute didesni suzadinima ?

ar pries ir po suvedi i atskirus stulpelius?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *plepute*: 19 gegužės 2009 - 10:34
QUOTE(*plepute* @ 2009 05 19, 11:33)
ar pries ir po suvedi i atskirus stulpelius?

tai kad ten vienas langelis, i kuri ivedu pries ir po (Test Variable List)
Atsakyti
QUOTE(zazaza @ 2009 05 19, 11:36)
tai kad ten vienas langelis, i kuri ivedu pries ir po (Test Variable List)

as dabar neturiu spss, todel is atminties bandau atsakineti smile.gif ten, kur vienas langelis reikia vesti ne pries ir po, o ta stulpeli, kur nurodyta grupe.
pvz., turiu stulpeli A, kuriame zymiu kokia cia grupe - koduoju 1 jei pirma grupe, 2 jei antra grupe. Stulpelis B yra pacios suzadinimo reiksmes pries. I stulpeli C dedu suzadinimo reiksmes po. Tokiu budu i virsutini langeli (nepamenu kaip jis vadinasi) keliu stulpeli B ir C, o i apatini - stulpeli A ir pazymiu, kad mano kodai 1 ir 2. Tada SPSS atskirai palygins stulpelio B ir C reiksmes pagal grupes - gausiu suzadinima pries 1 ir 2 grupese ir suzadinima po 1 ir 2 grupese.
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2009 05 19, 11:45)
as dabar neturiu spss, todel is atminties bandau atsakineti smile.gif ten, kur vienas langelis reikia vesti ne pries ir po, o ta stulpeli, kur nurodyta grupe.
pvz., turiu stulpeli A, kuriame zymiu kokia cia grupe - koduoju 1 jei pirma grupe, 2 jei antra grupe. Stulpelis B yra pacios suzadinimo reiksmes pries. I stulpeli C dedu suzadinimo reiksmes po. Tokiu budu i virsutini langeli (nepamenu kaip jis vadinasi) keliu stulpeli B ir C, o i apatini - stulpeli A ir pazymiu, kad mano kodai 1 ir 2. Tada SPSS atskirai palygins stulpelio B ir C reiksmes pagal grupes - gausiu suzadinima pries 1 ir 2 grupese ir suzadinima po 1 ir 2 grupese.

tai sita as dariau Wilcoxon"o testu, ten vedziau pries ir po ir man parode ar skyresi busena pries kazka ir po kazko, o dabar jau nebereikia kad parodytu kaip jautesi pries ir po, o reikia palyginti abi grupes tarpusavyje, ar skiriasi pokycio dydis, ar skyresi suzadinimas tarp pirmos ir antros grupes
bet tai negi dabar vest visus vidurkius i matrica... kazkaip gal galima padaryt kitaip
Atsakyti
QUOTE(zazaza @ 2009 05 19, 11:59)
tai sita as dariau Wilcoxon"o testu, ten vedziau pries ir po ir man parode ar skyresi busena pries kazka ir po kazko, o dabar jau nebereikia kad parodytu kaip jautesi pries ir po, o reikia palyginti abi grupes tarpusavyje, ar skiriasi pokycio dydis, ar skyresi suzadinimas tarp pirmos ir antros grupes
bet tai negi dabar vest visus vidurkius i matrica...  kazkaip gal galima padaryt kitaip

t.y. tu nori palyginti ar skyresi bendras suzadinimas, t.y. sudejus visus pries ir po?
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2009 05 19, 12:02)
t.y. tu nori palyginti ar skyresi bendras suzadinimas, t.y. sudejus visus pries ir po?

taip, tarp 1 ir antros grupes
Atsakyti