Įkraunama...
Įkraunama...

SPSS programa

QUOTE(Rassytte @ 2009 05 11, 18:54)
Konkreciau:
mano hipoteze: Aukštesnį išsilavinimą turintys vadovai pilnos kontrolės pletros i uzsienio rinkas būdus renkasi dažniau nei žemesnį išsilavinimą turintys vadovai.

Sia hipoteze man reikia irodyt/paneigt statistikai.
Mano turimi duomenys:
1. kiek respondentu turi vidurini, aukstesniji, balakauro, magistro laipsnius
2. koki pletros buda pasirinko kiekvienas is ju

Klausimas: koki statistini modeli man skaiciuoti ir kaip ? 4u.gif
Nuosirdziausias dekui is anksto

jei teisingai supratau, zinote kiekvieno tiriamojo issilavinima? tuomet reikia taikyti chi-kvadrata (analyse -> descriptive statistics -> crosstabs ir ten suvesti kintamuosius, butinai paspaudus statistics mygtuka pazymeti varnele prie chi-square ir analizuoti tai, ka parodys spss smile.gif
Atsakyti
Sveiki, esu čia naujokė, o tema labai aktuali. Pati SPSS dirbti nemoku, magistrinio darbo tyrimą reikia atlikti, tai paprašiau pagalbos kito žmogaus. Skaičiavimus atliko, tik va, kai reikia paaiškinimų (nes, patikėkit, nesuprantančiam dažnas sakinys atrodo kaip iš ateivių kalbos) ką tas ar anas dalykas reiškia, pagalbos nebeprisišaukiu. Matau, kad šiame forume yra tikra "gelbėtoja" smile.gif , todėl labai prašau kai kurių paaiškinimų. Kitaip bus "ragas", verysad.gif , neapsiginsiu...
Papildyta:
Kodėl naudojamas Stjudent‘o t kriterijus, kas yra priklausomos grupes, nepriklausomos grupės, kodėl požymiai buvo pasiskirstę pagal normalųjį (o ne kokie nors nenormalųjį) dėsnį, ką apskritai tai reiškia?
Atsakyti
QUOTE(Gruod @ 2009 05 12, 11:23)
Sveiki, esu čia naujokė, o tema labai aktuali. Pati SPSS dirbti nemoku, magistrinio darbo tyrimą reikia atlikti, tai paprašiau pagalbos kito žmogaus. Skaičiavimus atliko, tik va, kai reikia paaiškinimų (nes, patikėkit, nesuprantančiam dažnas sakinys atrodo kaip iš ateivių kalbos) ką tas ar anas dalykas reiškia, pagalbos nebeprisišaukiu. Matau, kad šiame forume yra tikra "gelbėtoja"  smile.gif , todėl labai prašau kai kurių paaiškinimų. Kitaip bus "ragas",  verysad.gif , neapsiginsiu...

Parašyk, kas čia taip nuostabiai darbus atlieka ir paskui nieko nepaaiškina, kad kitos merginos žinotų ir nebesikreiptų, nes kaip ir į tą pačią kainą turėtų įeiti ne tik darbo atlikimas, bet viskas nuo a iki z, bent jau aš taip darau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pimkie: 12 gegužės 2009 - 10:29
Sveiki, esu čia naujokė, o tema labai aktuali. Pati SPSS dirbti nemoku, magistrinio darbo tyrimą reikia atlikti, tai paprašiau pagalbos kito žmogaus. Skaičiavimus atliko, tik va, kai reikia paaiškinimų (nes, patikėkit, nesuprantančiam dažnas sakinys atrodo kaip iš ateivių kalbos) ką tas ar anas dalykas reiškia, pagalbos nebeprisišaukiu. Matau, kad šiame forume yra tikra "gelbėtoja"  smile.gif , todėl labai prašau kai kurių paaiškinimų. Kitaip bus "ragas",  verysad.gif , neapsiginsiu...
Papildyta:
Kodėl naudojamas Stjudent‘o t kriterijus, kas yra priklausomos grupes, nepriklausomos grupės, kodėl požymiai buvo pasiskirstę pagal normalųjį (o ne kokie nors nenormalųjį) dėsnį, ką apskritai tai reiškia?

Papildyta:
QUOTE(Pimkie @ 2009 05 12, 11:29)
Parašyk, kas čia taip nuostabiai darbus atlieka ir paskui nieko nepaaiškina, kad kitos merginos žinotų ir nebesikreiptų, nes kaip ir į tą pačią kainą turėtų įeiti ne tik darbo atlikimas, bet viskas nuo a iki z, bent jau aš taip darau.

Net nebežinau, buvau susiradusi internetu, reiktu paieškoti iš naujo, gal vis dar yra jos skelbimas. Tikrai nemalonu...Pimkie, ar didelė paslaptis, kiek už tokį darbą ima atliekantys paslaugą? Klausiu, nes gal į jos kainą neįeina paaiškinimai, gal su viskuo daugiau kainuoja?
Papildyta:
QUOTE(Gruod @ 2009 05 12, 11:38)
Papildyta:

Net nebežinau, buvau susiradusi internetu, reiktu paieškoti iš naujo, gal vis dar yra jos skelbimas. Tikrai nemalonu...Pimkie, ar didelė paslaptis, kiek už tokį darbą ima atliekantys paslaugą? Klausiu, nes gal į jos kainą neįeina paaiškinimai, gal su viskuo daugiau kainuoja?

Nenoriu apšmeižti žmogaus, jei tai nesusipratimas...Bet bent į "SOS" laiškus galėtų atsakyti verysad.gif
Atsakyti

normalus pasiskirstymas yra pavaizduotas cia: http://lt.wikipedia....ion_diagram.svg
o apie pati skirstiny gali paskaityti cia pat http://lt.wikipedia....usis_skirstinys Esme - kai duomenys yra pasiskirste pagal normaluji desni, tai reiskia, kad krastutiniu reiksmiu yra nedaug, o kuo labiau link vidurkio, tuo ju buna daugiau.
priklausomos grupes - kai matuoji du pozymius, kurie priklauso tam paciam zmogui. pvz., pamatuoji pulsa iki sportiniu pratimu ir po ju. turi dvi pulso reiksmes to paties zmogaus ir gali palyginti ar po sporto pulsas pasikeite.
nepriklausomos grupes - kai matuoji to paties zmogaus du skirtingus pozymius. pvz., pulsa ir prakaitavima. po to gali palyginti ar yra rysys tarp pulso ir prakaitavimo ir pan. Bet svarbiausia, kad tai du skirtingi pozymiai.
Stjudent'o kriterijus taikomas tada, kai tavo duomenys yra pasiskirste pagal normaluji pasiskirstyma. Jei grupes priklausomos, tuomet taikai Stjudent'o kriteriju priklausomoms imtims, jei grupes nepriklausomos - taikai Stjudent'o kriteriju nepriklausomoms imtims.
Atsakyti

O kaip čia įkelti grafikiuką, kurio nemoku paaiškinti? Kitaip nebus suprantama, ko aš noriu...
Plepute, tu auksas....
Atsakyti
QUOTE(Gruod @ 2009 05 12, 11:59)
O kaip čia įkelti grafikiuką, kurio nemoku paaiškinti? Kitaip nebus suprantama, ko aš noriu...
      Plepute, tu auksas....

Aha, zinau biggrin.gif (cia as apie auksa). Ir kaip ikelti paveiksliuka irgi zinau smile.gif - ikelk is pradziu kur nors internete (as megstu www.photobucket.com), o tada cia tik nuoroda.
Atsakyti
Jezau, gal aš tikra tundra, bet nesuprantu kur ten įkelti. Gal yra paprastesnių būdų, pvz. e - paštas, ar kaip kitaip? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Gruod @ 2009 05 12, 14:04)
Jezau, gal aš tikra tundra, bet nesuprantu kur ten įkelti. Gal yra paprastesnių būdų, pvz. e - paštas, ar kaip kitaip? unsure.gif

jei nori man atsiusti emailu, tai be sansu. as prieisiu prie pasto tik rytoj vakare. o dabar as gaunu po 5 emailus per minute, paraleliai sedziu pries klienta, idemiai jo klausau ir netgi atsakau i jo klausimus, paraleliai skaiciuoju didziulius Excelinius failus, kuriuose baigiu pasimeti ir va dar paraleliai uzsuku i SM.... biggrin.gif dek cia, tada galesiu paziureti arba as, arba kiti ismanantys SPSS 4u.gif
eik i photobucket.com, uzsiregistruok, ikelk paveiksliuka i albuma ir tada prie jo pamatysi elektronine nuoroda, kuria ir parasysi cia. pabandyk, vis kazka naujo ismoksi mirksiukas.gif
Atsakyti
Heeeelp 4u.gif
Gal kas apsiimtumet uz pinigelius padaryti analize? Anketinius duomenis suvedziau(atsiusciau visa " matrica" ), sociodemografinius duomenis isanalizavau, o toliau, jauciu, pati nebespesiu, o ir nesugebesiu taip kaip reikia. patyrusioms Spss - sesininkems butu visai nedaug darbo, o man, zaliai - amen doh.gif

parasykit, jei kas sutiktumet ax.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2009 05 08, 09:47)
Tokiu atveju kiekvienas atsakymas turi buti suvedamas atskirai ir koduojamas kaip "taip" arba "ne".
"Kita" reikia analizuoti ne SPSS pagalba,o bendrai pasiziureti ka ten rase ir analizuoti tai kaip kokybine medziaga. jei pavyksta sugrupuoti tokius atsakymus, galima grupuoti.

man ir skubiai toks klausimas iskilo 4u.gif , o tiksliau kur ir kaip suvest atsakymus?ir koduot?
Papildyta:
labai prasau, kad kasnors skubiai ir issamiai paaiskintu unsure.gif
Atsakyti
kartitiesa, as nelabai suprantu jusu klausimo. jus nesuprantate kaip suvesti atsakyma "taip" ir "ne" ar kaip?
Atsakyti