QUOTE(negative @ 2009 05 10, 18:03)
vėl analizuojant iškilo klausimas:
pvz: analizuojamas ryšys tarp dviejų klausimų (teiginių). T.y. "Aš jaučiuosi kolektyvo dalimi" priklausomybė nuo laiko, išdirbto įmonėje. Į pirmąjį klausimą atsakoma nuo visiškai nesutinku iki visiškai sutinku (5 vertės), antrajam priskiriama laiko atkarpoms (iki metų, 1-3 metai ir t.t.)
Padarius šių dviejų teiginių palyginimą gaunu: Spirmeno koeficientas 0,027, chi kvadrato tyrimas p=0,202.
Taigi gal aš nelabai suvokiu skirtumo tarp šitų kriterijų, ir dabar visai nesuprantu, ar galima teigti, kad yra ryšys tarp šitų dviejų kriterijų ar ne???
Iš anksto dėkui už pagalbą
cia spirmano koreliciajos koeficiento p = 0,027? jei taip, tai koreliacijos koeficientas parodo rysi, t.y. kaip didejant vienam, dideja kitas. siuo atveju kuo ilgiau isdirba imoneje, tuo labiau jauciasi kolektyvo dalimi.
o chi-kvadratas analizuoja atskirai kiekviena amziaus grupe ir lygina ju atsakymus tarpusavyje. p >0,05, todel negalima sakyti, kad skirtumas tarp grupiu yra. itariu, kad skirtumas tarp grupiu yra per mazas ir spss tiesiog neranda skirtumo.
pavyzdys, kuris gerai padeda suprasti kaip gali buti koreliacija, bet nebuti skirtumo:
paimkime 3 aukstus kokio nors namo. kiekvienam aukste yra po 10 butu, t.y. Nr. nuo 1 iki 30 buto. patikrinkime, ar yra koreliacija tarp buto numerio ir auksto - taip, koreliacija yra, nes kuo didesnis butas, tuo didesnis aukstas. dabar paskirstykime butu numerius i dvi grupes - nuo 1 iki 15 ir nuo 16 iki 30. Chi-kvadratas skirtumo tarp grupiu neparodys, nes pirmoje grupeje bus 10 butu viename aukste ir 5 butai kitame, ir taip pat antroje grupeje bus 5 butai viename aukste ir 10 butu kitame. T.y. situacija grupese vienoda, todel skirtumo buti negali
QUOTE(zazaza @ 2009 05 10, 18:42)
sveikos, man irgi klausimas iskilo:
suvedineju duomenis ir biski pasimeciau: tarkim reikia istirti kaip 2 skirtingo amziaus grupes reaguoja i kazkokias reklamas / antitreklamas
yra 4 reklamos, jas paziurejus reikia atsakyt i 10 klausimu apie kiekviena (klaidinanti, perdeta, patraukli ir pan), apie kiekviena reklama reikia atsakyt i visus 10 klausimu nuo 1 iki 5 (sutinku, ..... , visai nesutinku)
tai kaip dabar man visus tuos atsakymus suvest? reikes palygint kaip abi amziaus grupes reagavo i visas 4 reklamas
kazkaip suvedineju, bet pradedu abejot ar teisingai darau
padekit kas nors
i pirma stulpeli vedate amziaus grupe, i 2-11 stulpelius - atsakymai apie pirma reklama, i 12-21 stulpelius - atsakymai apie antra reklama, ir t.t.