Įkraunama...
Įkraunama...

SPSS programa

Sveiki, gal galite padėti verysad.gif

Į anketos klausimą galima pažymėti kelis atsakymus. Kaip tuos kelis atsakymus įvesti į SPSS?
Ir dar - anketoje respondentas gali įrašyti savo atsakymą "Kita__". Kaip šiuos atsakymus suvesti?

Dėkui už skubų atsakymą 4u.gif
Atsakyti
Tokiu atveju kiekvienas atsakymas turi buti suvedamas atskirai ir koduojamas kaip "taip" arba "ne".
"Kita" reikia analizuoti ne SPSS pagalba,o bendrai pasiziureti ka ten rase ir analizuoti tai kaip kokybine medziaga. jei pavyksta sugrupuoti tokius atsakymus, galima grupuoti.
Atsakyti
rolleyes.gif sugrupuoti jų nepavyks. O jei kiekvieną tokį atsakymą papildomai įvesti į Values?

Dar klasimukas:

yra klausimas su atsakymu Taip arba Ne.
sekantis klausimas: Jei atsakėte Taip, tai pasirinkite priežastį:
a)
cool.gif
c)
...

Ar antrasis klausimas SpSS'e kaip nors priskiriamas pirmam? Ir kaip tą padaryti?

Dėkui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(edirola @ 2009 05 08, 10:36)
rolleyes.gif sugrupuoti jų nepavyks. O jei kiekvieną tokį atsakymą papildomai įvesti į Values?

O kam?

QUOTE(edirola @ 2009 05 08, 10:36)
Dar klasimukas:

yra klausimas su atsakymu Taip arba Ne.
sekantis klausimas: Jei atsakėte Taip, tai pasirinkite priežastį:
a)
cool.gif
c)
...

Ar antrasis klausimas SpSS'e kaip nors priskiriamas pirmam? Ir kaip tą padaryti?

Dėkui  smile.gif

Nepriskiriamas.
Atsakyti
bet tada i pirma klausima atsakius neigiamai, sekantis klausimas visai netsakomas. Ar nebus kokiu nors klaidu analizuojant?

Labai ačiu plepute 4u.gif
Atsakyti
Ne, klaidos nebus. Tiesiog vedant duomenis prie tu tiriamuju praleisk ta klausima, palik tuscius langelius ir tiek smile.gif
Atsakyti
vėl analizuojant iškilo klausimas:
pvz: analizuojamas ryšys tarp dviejų klausimų (teiginių). T.y. "Aš jaučiuosi kolektyvo dalimi" priklausomybė nuo laiko, išdirbto įmonėje. Į pirmąjį klausimą atsakoma nuo visiškai nesutinku iki visiškai sutinku (5 vertės), antrajam priskiriama laiko atkarpoms (iki metų, 1-3 metai ir t.t.)
Padarius šių dviejų teiginių palyginimą gaunu: Spirmeno koeficientas 0,027, chi kvadrato tyrimas p=0,202.
Taigi gal aš nelabai suvokiu skirtumo tarp šitų kriterijų, ir dabar visai nesuprantu, ar galima teigti, kad yra ryšys tarp šitų dviejų kriterijų ar ne???
g.gif g.gif g.gif

Iš anksto dėkui už pagalbą smile.gif
Atsakyti
sveikos, man irgi klausimas iskilo:
suvedineju duomenis ir biski pasimeciau: tarkim reikia istirti kaip 2 skirtingo amziaus grupes reaguoja i kazkokias reklamas / antitreklamas
yra 4 reklamos, jas paziurejus reikia atsakyt i 10 klausimu apie kiekviena (klaidinanti, perdeta, patraukli ir pan), apie kiekviena reklama reikia atsakyt i visus 10 klausimu nuo 1 iki 5 (sutinku, ..... , visai nesutinku)
tai kaip dabar man visus tuos atsakymus suvest? reikes palygint kaip abi amziaus grupes reagavo i visas 4 reklamas
kazkaip suvedineju, bet pradedu abejot ar teisingai darau doh.gif

padekit kas nors blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(negative @ 2009 05 10, 18:03)
vėl analizuojant iškilo klausimas:
pvz: analizuojamas ryšys tarp dviejų klausimų (teiginių). T.y. "Aš jaučiuosi kolektyvo dalimi" priklausomybė nuo laiko, išdirbto įmonėje. Į pirmąjį klausimą atsakoma nuo visiškai nesutinku iki visiškai sutinku (5 vertės), antrajam priskiriama laiko atkarpoms (iki metų, 1-3 metai ir t.t.)
Padarius šių dviejų teiginių palyginimą gaunu: Spirmeno koeficientas 0,027, chi kvadrato tyrimas p=0,202.
Taigi gal aš nelabai suvokiu skirtumo tarp šitų kriterijų, ir dabar visai nesuprantu, ar galima teigti, kad yra ryšys tarp šitų dviejų kriterijų ar ne???
g.gif  g.gif  g.gif

Iš anksto dėkui už pagalbą smile.gif

cia spirmano koreliciajos koeficiento p = 0,027? jei taip, tai koreliacijos koeficientas parodo rysi, t.y. kaip didejant vienam, dideja kitas. siuo atveju kuo ilgiau isdirba imoneje, tuo labiau jauciasi kolektyvo dalimi.
o chi-kvadratas analizuoja atskirai kiekviena amziaus grupe ir lygina ju atsakymus tarpusavyje. p >0,05, todel negalima sakyti, kad skirtumas tarp grupiu yra. itariu, kad skirtumas tarp grupiu yra per mazas ir spss tiesiog neranda skirtumo.

pavyzdys, kuris gerai padeda suprasti kaip gali buti koreliacija, bet nebuti skirtumo:
paimkime 3 aukstus kokio nors namo. kiekvienam aukste yra po 10 butu, t.y. Nr. nuo 1 iki 30 buto. patikrinkime, ar yra koreliacija tarp buto numerio ir auksto - taip, koreliacija yra, nes kuo didesnis butas, tuo didesnis aukstas. dabar paskirstykime butu numerius i dvi grupes - nuo 1 iki 15 ir nuo 16 iki 30. Chi-kvadratas skirtumo tarp grupiu neparodys, nes pirmoje grupeje bus 10 butu viename aukste ir 5 butai kitame, ir taip pat antroje grupeje bus 5 butai viename aukste ir 10 butu kitame. T.y. situacija grupese vienoda, todel skirtumo buti negali smile.gif

QUOTE(zazaza @ 2009 05 10, 18:42)
sveikos, man irgi klausimas iskilo:
suvedineju duomenis ir biski pasimeciau: tarkim reikia istirti kaip 2 skirtingo amziaus grupes reaguoja i kazkokias reklamas / antitreklamas
yra 4 reklamos, jas paziurejus reikia atsakyt i 10 klausimu apie kiekviena (klaidinanti, perdeta, patraukli ir pan), apie kiekviena reklama reikia atsakyt i visus 10 klausimu nuo 1 iki 5 (sutinku, ..... , visai nesutinku)
tai kaip dabar man visus tuos atsakymus suvest? reikes palygint kaip abi amziaus grupes reagavo i visas 4 reklamas
kazkaip suvedineju, bet pradedu abejot ar teisingai darau  doh.gif

padekit kas nors  blush2.gif

i pirma stulpeli vedate amziaus grupe, i 2-11 stulpelius - atsakymai apie pirma reklama, i 12-21 stulpelius - atsakymai apie antra reklama, ir t.t. smile.gif
Atsakyti
[quote=*plepute*,2009 05 10, 23:12]
cia spirmano koreliciajos koeficiento p = 0,027? jei taip, tai koreliacijos koeficientas parodo rysi, t.y. kaip didejant vienam, dideja kitas. siuo atveju kuo ilgiau isdirba imoneje, tuo labiau jauciasi kolektyvo dalimi.
o chi-kvadratas analizuoja atskirai kiekviena amziaus grupe ir lygina ju atsakymus tarpusavyje. p >0,05, todel negalima sakyti, kad skirtumas tarp grupiu yra. itariu, kad skirtumas tarp grupiu yra per mazas ir spss tiesiog neranda skirtumo.

aaaačiū, kaip gerai kad atsiranda protingesnių žmonių, kurie dar ir netingi aiškinti neišmanėliams oro_buckis.gif 4u.gif 4u.gif
Dabar jau daaaug aiškiau yahoo.gif
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2009 05 10, 23:12)
i pirma stulpeli vedate amziaus grupe, i 2-11 stulpelius - atsakymai apie pirma reklama, i 12-21 stulpelius - atsakymai apie antra reklama, ir t.t. smile.gif

aciu labai Plepute 4u.gif taip ir dariau, bet einant i pabaiga kazkaip pradejau dvejoti
Atsakyti
Sveikos, ir as jungiuos i Jusu gretas... instaliuojuosi SPSS programa ir ieskosiu atsakymu i savo hipotezes doh.gif net nesuvokiu nuo ko pradet blink.gif gal kas noretu ir galetu pravesti pamoka sia tema 4u.gif
Papildyta:

Konkreciau:
mano hipoteze: Aukštesnį išsilavinimą turintys vadovai pilnos kontrolės pletros i uzsienio rinkas būdus renkasi dažniau nei žemesnį išsilavinimą turintys vadovai.

Sia hipoteze man reikia irodyt/paneigt statistikai.
Mano turimi duomenys:
1. kiek respondentu turi vidurini, aukstesniji, balakauro, magistro laipsnius
2. koki pletros buda pasirinko kiekvienas is ju

Klausimas: koki statistini modeli man skaiciuoti ir kaip ? 4u.gif
Nuosirdziausias dekui is anksto
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rassytte: 11 gegužės 2009 - 17:54