QUOTE(Sweetstrawberry @ 2009 04 25, 21:05)
SPSS galima parsisiusti is dc++... as ja turiu... ir kaip naudotis spss cia niekas nepaaiskins nes sunku butu...yra pukeno knyga kuria irgi galima is dc++ prasisiust pdf formatu ir savarankiskai pasimokyt...
Turiu klausima, gal ir kvaila bet vat nesu tikra
Rasau baigiamaji darba... ir kaip tik dbr nagrineju anketas. Sakykite prasom jei i klausimus atsakymai yra tokie:
"taip" "ne" ir "neturiu nuomones" - tai cia ta nominaline bus skale??
"Taip" "is dalies" "ne" "nezinau" - ir cia irgi??
Dekoju
O aš manyčiau, kad čia rangai (ordinal), nes nominalinės geriausias pavyzdys yra lytis- mot ir vyr. Nominal skalėje irgi galima prikoduoti kiek nori atsakymų, bet po to nepavyks atlikti jokios analizės su neparametriniais duomenimis, nes tiesiog Kruskal-Wallis ar Mann-Whitney testus darant nominal skalės duomenų net nerodo
Papildyta:
QUOTE(qwee @ 2009 04 26, 13:37)
laba diena
Prašysiu ir aš pagalbos, nes pirmą kartą susidūriau su šia programa ir tik nervinuos, galvoju grįžtiu prie excelio
bet jau nemažai padarius, gal kaip nors pavyks į priekį judėti
Taigi, klausimas: Kas tau yra mokytojas?
a) draugas
B)mokytojas
c) priešas
d) ugdytojas
e) informacijos teikėjas
Uzkodavau:
draugas: 1- taip, 2 - ne (arba nepazymėjo)
Tai kaip dbr tuos duomenis sujungti i viena lentele ar diagrama? I lentelę crosstab, pavyksta sujungti, bet dingsta du kintamieji (pagal lytį).
Nu, gal supratot klausimą ir labai lauksiu atsakymo
ačiukas
Beje, gal aš blogai užkodavau, gal atsakymą ne, reikia žymėti 0? Ar tai įtakos neturi, jei nesumuoju kažkokių atsakymų?
iš 3 požymių crostabo nepadarysi, reikės dviejų crostabų: viena bus "taip , ne" su "draugu, mokytoju.....teikėju", o kita "vyr , mot" su "draugu, mok....teikėju". Ir tada viską turėdama aš tavo vietoj daryčiau išplėstą lentelę, o ne dvi diagramas