sveikos, as vel su klausimu.
kaip suprantu koreliacijos koeficientai nurodo kintamuju rysi, jo stipruma. Ar galima is koreliacijos koeficiento daryti isvada, kad didejant vienam, kitas mazeja. jei koreliacijos koeficientas neigiamas.
ir dar apie regresine analize. ji naudojamas siekiant is vieno kintamojo prognozuoti kita. Kaip turetu skambeti regresine analize tikrinamos hipotezes. Ar kad nuo virsvalandziu priklauso didesnis atlyginimas. ar kad virsvalanndziai lemia didesni atlyginima ar tiesiog kad yra rysys.
kuo skiriasi skiriasi regresine analize nuo koreliacijos koeficientu?
Aciu
QUOTE(Felisė @ 2009 04 23, 11:12)
sveikos, as vel su klausimu.
kaip suprantu koreliacijos koeficientai nurodo kintamuju rysi, jo stipruma. Ar galima is koreliacijos koeficiento daryti isvada, kad didejant vienam, kitas mazeja. jei koreliacijos koeficientas neigiamas.
butent tokia isvada ir reikia daryti kaip suprantu koreliacijos koeficientai nurodo kintamuju rysi, jo stipruma. Ar galima is koreliacijos koeficiento daryti isvada, kad didejant vienam, kitas mazeja. jei koreliacijos koeficientas neigiamas.
QUOTE(Felisė @ 2009 04 23, 11:12)
ir dar apie regresine analize. ji naudojamas siekiant is vieno kintamojo prognozuoti kita. Kaip turetu skambeti regresine analize tikrinamos hipotezes. Ar kad nuo virsvalandziu priklauso didesnis atlyginimas. ar kad virsvalanndziai lemia didesni atlyginima ar tiesiog kad yra rysys.
Aciu
Aciu
del hipoteziu nesu tikra, reikia paziureti uzrasuose o kuo skiriasi, tai regresine analize duoda lygti, pagal kuria tiksliai matai kaip vienas kintamasis itakoja kita, o koreliacijos koeficientas tau tik parodo rysi (jo krypti - teigiamas ar neigiamas, ir rysio stipruma).
Kitais zodziais tariant, koreliacija parodo ar yra rysys ir koks jis stiprus, o regresine analize tiksliai apraso to rysio struktura (duoda formule).
Kazkaip taip as suprantu
Laba diena,
gal kas turite SPSS (tik ne 14 versija) ir galetumete atsiusti? Buciau labai dekinga. 14 turejau isiinstaliavusi, taciau po savaites nustojo veikti, praso kazkokio kodo.Man paaiskino, kad kita versija instaliuojantis ji veiktu. Is anksto dekoju. Skaiciau, kad siunciamasi per Skype, tad mano:graveG1
gal kas turite SPSS (tik ne 14 versija) ir galetumete atsiusti? Buciau labai dekinga. 14 turejau isiinstaliavusi, taciau po savaites nustojo veikti, praso kazkokio kodo.Man paaiskino, kad kita versija instaliuojantis ji veiktu. Is anksto dekoju. Skaiciau, kad siunciamasi per Skype, tad mano:graveG1
QUOTE(Ernestaka @ 2009 04 24, 07:39)
Laba diena,
zinok kokia bebutu versija jeigu nemoki nulauzt licenzijos (naudotis crack failu) tai tau neveiks niekas..
QUOTE(*plepute* @ 2009 04 23, 16:12)
butent tokia isvada ir reikia daryti
del hipoteziu nesu tikra, reikia paziureti uzrasuose o kuo skiriasi, tai regresine analize duoda lygti, pagal kuria tiksliai matai kaip vienas kintamasis itakoja kita, o koreliacijos koeficientas tau tik parodo rysi (jo krypti - teigiamas ar neigiamas, ir rysio stipruma).
Kitais zodziais tariant, koreliacija parodo ar yra rysys ir koks jis stiprus, o regresine analize tiksliai apraso to rysio struktura (duoda formule).
Kazkaip taip as suprantu
Kazkaip taip as suprantu
Sveikos, jau koks auksas sita diskusija
Kaip tik kovoju su savo magistriniu. Vat ir klausimas iskilo, jei duomenys yra nenormalus, tai iseina, kad regresines analizes negalima taikyti? Ar yra koks nors ten apejimas to nenormalumo?
sveikutes gal kas galit atsiust SPSS, ar patart is kur ja parsisiust nieko nenutuokiu apie sia programa, nesu dirbus su ja
SPSS galima parsisiusti is dc++... as ja turiu... ir kaip naudotis spss cia niekas nepaaiskins nes sunku butu...yra pukeno knyga kuria irgi galima is dc++ prasisiust pdf formatu ir savarankiskai pasimokyt...
Turiu klausima, gal ir kvaila bet vat nesu tikra
Rasau baigiamaji darba... ir kaip tik dbr nagrineju anketas. Sakykite prasom jei i klausimus atsakymai yra tokie:
"taip" "ne" ir "neturiu nuomones" - tai cia ta nominaline bus skale??
"Taip" "is dalies" "ne" "nezinau" - ir cia irgi??
Dekoju
Turiu klausima, gal ir kvaila bet vat nesu tikra
Rasau baigiamaji darba... ir kaip tik dbr nagrineju anketas. Sakykite prasom jei i klausimus atsakymai yra tokie:
Dekoju
QUOTE(Sweetstrawberry @ 2009 04 25, 20:05)
Dekoju
Teisingai - nominaline
Sveiki.. baigineju diplomini, jau viena dalis tyrimo jau kaip ir baigta, kita dar tik pradejus.. reikt ukad kas suvestu duomenis, domina kaina ir visa kita
laba diena
Prašysiu ir aš pagalbos, nes pirmą kartą susidūriau su šia programa ir tik nervinuos, galvoju grįžtiu prie excelio
bet jau nemažai padarius, gal kaip nors pavyks į priekį judėti
Taigi, klausimas: Kas tau yra mokytojas?
a) draugas
B)mokytojas
c) priešas
d) ugdytojas
e) informacijos teikėjas
Uzkodavau:
draugas: 1- taip, 2 - ne (arba nepazymėjo)
Tai kaip dbr tuos duomenis sujungti i viena lentele ar diagrama? I lentelę crosstab, pavyksta sujungti, bet dingsta du kintamieji (pagal lytį).
Nu, gal supratot klausimą ir labai lauksiu atsakymo
ačiukas
Beje, gal aš blogai užkodavau, gal atsakymą ne, reikia žymėti 0? Ar tai įtakos neturi, jei nesumuoju kažkokių atsakymų?
Prašysiu ir aš pagalbos, nes pirmą kartą susidūriau su šia programa ir tik nervinuos, galvoju grįžtiu prie excelio
bet jau nemažai padarius, gal kaip nors pavyks į priekį judėti
Taigi, klausimas: Kas tau yra mokytojas?
a) draugas
B)mokytojas
c) priešas
d) ugdytojas
e) informacijos teikėjas
Uzkodavau:
draugas: 1- taip, 2 - ne (arba nepazymėjo)
Tai kaip dbr tuos duomenis sujungti i viena lentele ar diagrama? I lentelę crosstab, pavyksta sujungti, bet dingsta du kintamieji (pagal lytį).
Nu, gal supratot klausimą ir labai lauksiu atsakymo
ačiukas
Beje, gal aš blogai užkodavau, gal atsakymą ne, reikia žymėti 0? Ar tai įtakos neturi, jei nesumuoju kažkokių atsakymų?
[quote=Sweetstrawberry,2009 04 25, 20:05]
SPSS galima parsisiusti is dc++... as ja turiu... ir kaip naudotis spss cia niekas nepaaiskins nes sunku butu...yra pukeno knyga kuria irgi galima is dc++ prasisiust pdf formatu ir savarankiskai pasimokyt...
as viena programa parsisiunciau bet neatidaro gal galetum i skype atsiust amn taSPSS sigita322 aciuuuuu, p.s. pukeno ta versija knygos turiu
as viena programa parsisiunciau bet neatidaro gal galetum i skype atsiust amn taSPSS sigita322 aciuuuuu, p.s. pukeno ta versija knygos turiu