Įkraunama...
Įkraunama...

SPSS programa

QUOTE(Medute123 @ 2009 04 15, 17:09)
Sveiki, as ir turiu klausimeli, labai jau seniai dirbau su spss'u tai jau ne viska pamenu. As turiu tyrimo duomenis ir galvoju, koki metoda naudoti. Trumpai: apklausa buvo daryta pries poveiki ir po jo, tai du klausimynai kiekvienam zmogui pries ir po ir dabar noriu nustatyti, ar poveikis itakojo ju atsakymus dar karta pateiktoje anketoje. Tai koki man metoda geriausiai butu naudoti? Anketoje klausimai penki ir galimi ivertinimai 0, 1 arba 2. Gal kas nors gales bent nukreipti i kokia linkme. Dekoju

Wilcoxonas, nes duomenys ranginiai (vadinasi, nonparametric tests) ir kadangi 2 priklausomos imtys (pries ir po), tai ir gauname toki kelia SPSS: Nonparametric tests -> 2 paired samples ir ten jau pats SPSS tau parasys, kad tai Wilcoxono kriterijus.
Atsakyti
Sveikos.
Gal padesit ax.gif Rasiau rasiau, atrodo viskas kaip ir gerai gaunas, nors laiko juodai truksta verysad.gif Bet vel susibalamutinau... Jei trumpai, tai butu taip : dvikalbiu ir vienkalbiu vaiku snekamosios kalbos palyginimas. Duomenis susivedziau, skirstinys normalusis gavos tai taikiau palyginimui nepriklausomu imciu studento kriteriju (gal ir netinkamai pasirinkau, nes nelabai kertu spss'a) ir man gavos p=,000. Toks pat p gavos ir kituose keturiuose palyginimuose... Tai dabar visiskai pasimeciau: ar klaidu pridariau, ar cia normalu g.gif Gal kas pakomentuosit ir patarsit... rolleyes.gif
Beje, gal pas mokancias butu minciu, ka dar galima taikyti salia/vietoj stjudento, koki koreliacijos koeficienta butu geriausia taikyti... blush2.gif Nes man jau protas visai nebeveikia verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(aivav @ 2009 04 16, 02:43)
Sveikos.
Gal padesit ax.gif  Rasiau rasiau, atrodo viskas kaip ir gerai gaunas, nors laiko juodai truksta verysad.gif  Bet vel susibalamutinau... Jei trumpai, tai butu taip : dvikalbiu ir vienkalbiu vaiku snekamosios kalbos palyginimas. Duomenis susivedziau, skirstinys normalusis gavos tai taikiau palyginimui nepriklausomu imciu studento kriteriju (gal ir netinkamai pasirinkau, nes nelabai kertu spss'a) ir man gavos p=,000. Toks pat p gavos ir kituose keturiuose palyginimuose... Tai dabar visiskai pasimeciau: ar klaidu pridariau, ar cia normalu g.gif  Gal kas pakomentuosit ir patarsit... rolleyes.gif
Beje, gal pas mokancias butu minciu, ka dar galima taikyti salia/vietoj stjudento, koki koreliacijos koeficienta butu geriausia taikyti... blush2.gif Nes man jau protas visai nebeveikia verysad.gif

jei toks p gavosi, vadinasi tarp grupiu yra statistinis skirtumas - visu tyreju svajone mirksiukas.gif
koreliacijos koeficientas parodys kiek tavo kintamieji yra susije, t.y. koks tarp ju rysys. Gali pasidaryti, bet as nedaryciau, jei stjudentas jau skirtuma parode, kam to reikia? be to, tai yra skirtingi dalykai - ar yra skirtumas tarp imciu ir ar patys kintamieji susije. pagalvok ko tau is tikruju reikia.
o siaip... jei nori labai daug sau darbo hihihi.gif, tuomet palik stjudenta ir tada padaryk koreliacijas atskirai dvikalbiu ir vienkalbiu vaiku tarpe. Tada pamatysi kas darosi kiekvienos grupes viduje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2009 04 16, 06:07)
jei toks p gavosi, vadinasi tarp grupiu yra statistinis skirtumas - visu tyreju svajone mirksiukas.gif
koreliacijos koeficientas parodys kiek tavo kintamieji yra susije, t.y. koks tarp ju rysys. Gali pasidaryti, bet as nedaryciau, jei stjudentas jau skirtuma parode, kam to reikia? be to, tai yra skirtingi dalykai - ar yra skirtumas tarp imciu ir ar patys kintamieji susije. pagalvok ko tau is tikruju reikia.
o siaip... jei nori labai daug sau darbo hihihi.gif, tuomet palik stjudenta ir tada padaryk koreliacijas atskirai dvikalbiu ir vienkalbiu vaiku tarpe. Tada pamatysi kas darosi kiekvienos grupes viduje 4u.gif

Dekui tau mirksiukas.gif
Apsiribosiu kol kas stjudentu, jei darbo vadovei kazko truks, tada teks mastyti dar ka nors... Nes kol su stjudentu susidorojau, tai atrode, kad nuprotesiu.. Bet svarbiausia - po truputi suprast padedu blink.gif
Atsakyti
QUOTE(aivav @ 2009 04 16, 13:12)
Dekui tau mirksiukas.gif
Apsiribosiu kol kas stjudentu, jei darbo vadovei kazko truks, tada teks mastyti dar ka nors... Nes kol su stjudentu susidorojau, tai atrode, kad nuprotesiu.. Bet svarbiausia - po truputi suprast padedu blink.gif

O kai isivaiziuosi, ims patikti mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės, gal ir man galėtumėte padėti su skaičiavimais ax.gif Rašau magistrinį darbą, o apie anketų duomenų apdorojimą nelabai suprantu, todėl, gal kas galėtumėste už pinigėlius padaryti tą darbelį? Būčiau labai dėkinga.
Atsakyti
laba diena, gal kuri gyvenanti Klaipedoje turite spss 13.0 programa?
gal galeciau gauti isirasyti? 4u.gif
Atsakyti
jau radau savo diska thumbup.gif
Atsakyti
Paaiškinkit jūs man, kas tas PASW statistics? Čia tas pats kas SPSS ar ne? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fleur: 18 balandžio 2009 - 19:15
QUOTE(aivav @ 2009 04 16, 03:43)
Sveikos.
Gal padesit ax.gif  Rasiau rasiau, atrodo viskas kaip ir gerai gaunas, nors laiko juodai truksta verysad.gif  Bet vel susibalamutinau... Jei trumpai, tai butu taip : dvikalbiu ir vienkalbiu vaiku snekamosios kalbos palyginimas. Duomenis susivedziau, skirstinys normalusis gavos tai taikiau palyginimui nepriklausomu imciu studento kriteriju (gal ir netinkamai pasirinkau, nes nelabai kertu spss'a) ir man gavos p=,000. Toks pat p gavos ir kituose keturiuose palyginimuose... Tai dabar visiskai pasimeciau: ar klaidu pridariau, ar cia normalu g.gif  Gal kas pakomentuosit ir patarsit... rolleyes.gif

Labas. O tu tikra, kad duomenis gavai parametrinius, kad Stjudentą taikai? Kažkaip neįsivaizduoju, kad kalbą galima matuoti tokiais matavimo vienetais. Na, bet gal skaičiavai laiką ar perskaitytų knygų kiekį kokiu nors aspektu, tada... Bet jeigu duomenys ranginiai, tada Stjudentas ne į temą g.gif
Atsakyti
QUOTE(artistė @ 2009 04 22, 11:28)
Labas. O tu tikra, kad duomenis gavai parametrinius, kad Stjudentą taikai? Kažkaip neįsivaizduoju, kad kalbą galima matuoti tokiais matavimo vienetais. Na, bet gal skaičiavai laiką ar perskaitytų knygų kiekį kokiu nors aspektu, tada... Bet jeigu duomenys ranginiai, tada Stjudentas ne į temą g.gif

Jei uzmerkus viena aki, tai Stjudenta galima taikyti ir tada, kai duomenys ranginiai, bet balu skale gan didele, t.y. virs 9 balu. Cia man kaip paslapti pasake statistikos profesorius. Tokia "nuolaida" daroma tik socialiniams mokslams mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2009 04 22, 23:27)
Jei uzmerkus viena aki, tai Stjudenta galima taikyti ir tada, kai duomenys ranginiai, bet balu skale gan didele, t.y. virs 9 balu. Cia man kaip paslapti pasake statistikos profesorius. Tokia "nuolaida" daroma tik socialiniams mokslams mirksiukas.gif

Geras, čia man naujiena. Žinosiu... ačiū 4u.gif
Atsakyti