Įkraunama...
Įkraunama...

SPSS programa

QUOTE(Felisė @ 2009 03 12, 17:50)
turiu klausima dirbancioms SPSS programa. Jei duomenu skirstinys nera normalusis, tai naudojam neparametrinius kriterijus. ar ne?  jeigu yra dvi tiriamuju grupes: eksperimentine ir kontroline? Ar reikia tikrinti Kolmogorovo Smirnovo testu skirstinio normaluma abieju grupiu kartu ar atskirai? ar turi reiksmes jei vienos grupes normalusis, o kitos ne.

bandau patikrinti viena hipoteze, taciau neapsisprendziu ar naudoti paramentrini kriteriju ar ne. Pagal grafika matau, kad skirstinys labai panasus i normaluji, bet kolmogorovo smirnovo kriterijus rodo p<0,3.  g.gif  g.gif  g.gif

Normaluma reikia tikrinti abieju grupiu kartu, ne atskirai.
Naudojant Kolmogorovo Smirnovo testa, skirstinys yra nenormalus jei p<0,05.

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laputaitexxx @ 2009 03 13, 09:16)
Normaluma reikia tikrinti abieju grupiu kartu, ne atskirai.
Naudojant Kolmogorovo Smirnovo testa, skirstinys yra nenormalus jei p<0,05.

4u.gif

ačiū už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, gal kas padarytu analize su SPSS, uz pinigus aisku. Matricos padarytos.
Lauksiu atsakymo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Luna* @ 2009 03 10, 13:12)
Padėkit blondei hihihi.gif kuo skiriasi tos versijos ? 13...17... blush2.gif  g.gif

Man velesnes reikia tik todel, kad tolimi kolegos su ja dirba ir negaliu su zemesne versija atsidaryti ju siunciamu failu...o skiriasi gal keliom funkcijom ir apipavidalinimu ax.gif
Atsakyti
as parsisiunciau 17 versija, licenzijos folderi taip pat bet kazko nesigauna legalizuot..
Atsakyti
QUOTE(sottile @ 2009 03 16, 18:24)
as parsisiunciau 17 versija, licenzijos folderi taip pat bet kazko nesigauna legalizuot..

paskaityk, daznai buna failas pridetas kur parasyta, kaip instaliuoti, legalizuoti...

o as vel su klausimu. kazkaip seniai besinaudojau spss blush2.gif
kaip tikrinti tokia hipotezes kaip kuo siltesne vasara, tuo saltesne ziema. arba kuo daugiau virsvalandziu, tuo didesnis atlyginimas.
g.gif g.gif g.gif
skirstinys nera normalusis.

padekit
Atsakyti
QUOTE(Felisė @ 2009 03 16, 19:37)
paskaityk, daznai buna failas pridetas kur parasyta, kaip instaliuoti, legalizuoti...
o as vel su klausimu. kazkaip seniai besinaudojau spss  blush2.gif
kaip tikrinti tokia hipotezes kaip kuo siltesne vasara, tuo saltesne ziema. arba kuo daugiau virsvalandziu, tuo didesnis atlyginimas.
g.gif  g.gif  g.gif
skirstinys nera normalusis.

padekit

Reiketu skaiciuoti koreliacijos koeficienta, pvz., tarp atlyginimo ir virsvalandziu.
Jei skirstinys nenormalus skaiciuokite Spearmano koreliacija smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laputaitexxx @ 2009 03 16, 20:22)
Reiketu skaiciuoti koreliacijos koeficienta, pvz., tarp atlyginimo ir virsvalandziu.
Jei skirstinys nenormalus skaiciuokite Spearmano koreliacija  smile.gif

aciu 4u.gif

ką aš be jūsų daryčiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Felisė @ 2009 03 17, 08:48)
aciu  4u.gif

ką aš be jūsų daryčiau  blush2.gif

Ieskotum pagalbos kitur biggrin.gif
Atsakyti
iškilo toks klausimukas: ar galima (ar nekenkia kompui) viename kompiuteryje turėti kelias SPSS versijas, pavyzdžiui, 12 ir 16?
Atsakyti
aš ka tik isitaisiau kitą SPSS versiją, dabar kompe dvi, ir abi veikia.(13 ir 17)
Atsakyti
Sveikos, turiu klausima, kaip paskaiciuoti patiimuma tarp vieno klausimo atskiru atsakymu. Kiek pamenu, seniau tai nebuvo imanoma padaryti, o man reikia palyginti patikimumus tarp dvieju to pacio klausimo atsakymu. O gal yra kokia kita programa, kuri gali tai padaryti, na kad ir koks stat graphic ar pan?
Atsakyti