Įkraunama...
Įkraunama...

SPSS programa

QUOTE(Luna* @ 2009 03 10, 13:12)
Padėkit blondei hihihi.gif kuo skiriasi tos versijos ? 13...17... blush2.gif  g.gif

Praktiskai ne kuo. Kokia turi, tokia ir naudok. Tikrai ten skirtumai minimalus.
Atsakyti
man atrodo kad skiriasi kai kada, pavvzdziui pernai turejau kazkurie kita versija, o dabar su 13 nebegaliu niekaip nustatyt tekstiniam kintamajam verciu ,,Values".. O gal cia jau man atmintis suprastejo kad nebesigauna
Atsakyti
QUOTE(sottile @ 2009 03 10, 15:31)
man atrodo kad skiriasi kai kada, pavvzdziui pernai turejau kazkurie kita versija, o dabar su 13 nebegaliu niekaip nustatyt tekstiniam kintamajam verciu ,,Values".. O gal cia jau man atmintis suprastejo kad nebesigauna

kaip tekstiniam kintamajam gali buti values? smile.gif juk tai tekstinis kintamasis...
Atsakyti
Tai yra tas kuris vadinasi ,,string", pavyzdziui ,,visiskai sutinku", ,,nesutinku", ir juos noriu ivertint skaiciais (Values), kurie matysis ijungus ,,etiketes". Recode naudotis ne taip patogu..
Atsakyti
QUOTE(sottile @ 2009 03 10, 15:44)
Tai yra tas kuris vadinasi ,,string", pavyzdziui ,,visiskai sutinku", ,,nesutinku", ir juos noriu ivertint skaiciais (Values), kurie matysis ijungus ,,etiketes". Recode naudotis ne taip patogu..

Ne, jei suteiki balus, tai jau ne string, o numeric (ar kazkaip kitaip vadinasi, dabar neturiu SPSS, tai negaliu paziureti). String - jei nori rasyti teksta. Tavo atveju duomenys yra ranginiai, o ne tekstiniai.
Pazymek, kad tai numeric. O prie lables parasyk ka kiekvienas balas reiskia ir tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *plepute*: 10 kovo 2009 - 15:47
Jei nustatau Numeric, tai įvedus žodį vietoj jo lieka tik taškas
Atsakyti
QUOTE(sottile @ 2009 03 10, 16:22)
Jei nustatau Numeric, tai įvedus žodį vietoj jo lieka tik taškas

tai tu nori zodzius ivesti? ir po to padaryti, kad kompas juos suprastu kaip skaicius? blink.gif nezinau ar tai imanoma... g.gif
Atsakyti
Supras, be abejo kai persikopijuosiu juos, kai nustatysiu, kad rodytu ,,etiketes" smile.gif (Values of label) jau ne karta taip dariau. tongue.gif Nepatinka man kad su Recode papildzius respondentu, pastoviai is naujo ivedet kodus.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sottile @ 2009 03 10, 17:48)
Supras, be abejo kai persikopijuosiu juos, kai nustatysiu, kad rodytu ,,etiketes" smile.gif (Values of label) jau ne karta taip dariau.  tongue.gif Nepatinka man kad su Recode papildzius respondentu, pastoviai is naujo ivedet kodus.. doh.gif

O kaip tai darei? Nezinojau, kad yra tokia galimybe. Man su recode labai puikiai sekasi viska perkoduoti biggrin.gif
Atsakyti
Kai nusistatai nominalinio kintamojo Values (vertes), pvz ,,sutinku" - 1, ,,nesutinku" - 0, tada paspaudus Labels galima matyt tiktai skaitines tų žodžių reikšmes, kurias sėkmingai galima nusikopijuot į kitą failą.
Atsakyti
QUOTE(sottile @ 2009 03 10, 18:07)
Kai nusistatai nominalinio kintamojo Values (vertes), pvz ,,sutinku" - 1, ,,nesutinku" - 0, tada paspaudus Labels galima matyt tiktai skaitines tų žodžių reikšmes, kurias sėkmingai galima nusikopijuot į kitą failą.

Gudriai tu cia sugalvojai thumbup.gif Stai ka reiskia kurybinis mastymas biggrin.gif

O del tavo problemos - pazaidziau su SPSS ir suradau: palik string, bet ten, kur gale measures, ivesk nominal. Tuomet leis tau rasyti zodzius ir ivesti kodus mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *plepute*: 10 kovo 2009 - 18:20
turiu klausima dirbancioms SPSS programa. Jei duomenu skirstinys nera normalusis, tai naudojam neparametrinius kriterijus. ar ne? jeigu yra dvi tiriamuju grupes: eksperimentine ir kontroline? Ar reikia tikrinti Kolmogorovo Smirnovo testu skirstinio normaluma abieju grupiu kartu ar atskirai? ar turi reiksmes jei vienos grupes normalusis, o kitos ne.

bandau patikrinti viena hipoteze, taciau neapsisprendziu ar naudoti paramentrini kriteriju ar ne. Pagal grafika matau, kad skirstinys labai panasus i normaluji, bet kolmogorovo smirnovo kriterijus rodo p<0,3. g.gif g.gif g.gif
Atsakyti