Įkraunama...
Įkraunama...

SPSS programa

QUOTE(Jaskolka @ 2009 02 19, 14:08)
taip ir padariau, bet nieko aš ten nesuprantu  unsure.gif nu tarkim kokia man prasmė koreliuoti tokius teiginius:

Rate the overall satisfaction of services given by university ir vienas klausimas iš kategorijos - I am satisfied with teachers being qualified  unsure.gif kokias išvadas iš to padaryti galima? unsure.gif  doh.gif

O kokia yra koreliacijos koeficiento reiksme ir koks reiksmingumo lygmuo? Tuoj as tuoj prainterpretuosiu biggrin.gif
Atsakyti
nu va, įkelsiu dalį lentelės:

user posted image
ten prie rate overall expectations klaida padaryta, turi būti satsifaction 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jaskolka: 19 vasario 2009 - 15:12
QUOTE(Jaskolka @ 2009 02 19, 15:10)
nu va, įkelsiu dalį lentelės:

user posted image
ten prie rate overall expectations klaida padaryta, turi būti satsifaction  4u.gif

O kur koreliacija? g.gif
Padaryk Spearmano koreliacija siems dviems klausimams. Ar zinai kaip tai padaryti?
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2009 02 19, 16:18)
O kur koreliacija? g.gif
Padaryk Spearmano koreliacija siems dviems klausimams. Ar zinai kaip tai padaryti?

supratau turbūt, įkelsiu tuoj kitą blush2.gif
ar dabar teisingai? blush2.gif
user posted image nors man visą laiką atrodo, kad koreliacija turėtų būti diagrama/paveikslėlis su taškiukais, nežinau iš kur blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jaskolka: 19 vasario 2009 - 17:29
Tai va, kaip matai,koreliacija yra statistiskai pagrista. Tai suzinome is to,kad Sig (2-tailed) yra < 0,05
o pats koreliacijos koeficientas yra lygus 0,274. tai reiskia, kad yra teigiamas rysys tarp atsakymu i klausima "i think study material is up to date" ir overal satisfaction, o tiksliau apie 27 proc. atveju tie, kurie yra patenkinti mokslu taip pat mano, kad study material is up to date. galima daryti isvada, kad apie 30 proc. tiriamuju pasitenkinimas mokslais susijes su tuo kiek up to date jie suvokia destoma medziaga. mes nezinome ar satisfaction lemia suvokima, kad material is up to date ar tai, kad material is up to date lemia pasitenkinima, bet turime fakta- sie du dalykai yra susije. tai parodo medziagos savalaikiskuma svarba bendram pasitenkinimui.
Ar supratai kazka is to,ka bandziau sia parasyti? biggrin.gif
Atsakyti
aha, šiek tiek, bent žinosiu ką maždaug rašyti bigsmile.gif blush2.gif
o jeigu koreliacija neigiama? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jaskolka @ 2009 02 19, 22:42)
aha, šiek tiek, bent žinosiu ką maždaug rašyti  bigsmile.gif  blush2.gif
o jeigu koreliacija neigiama?  g.gif

Jei koreliacija neigiama, vadinasi didejant vieno kintamojo reiksmei, mazeja kito kintamojo reiksme. t.y. jei pas tave siuo atveju butu neigiama koreliacija, iseitu, kad kuo labiau patenkinti, tuo maziau jie mano, kad medziaga yra atnaujinama.
Siaip apie koreliacijas reikia atsiminti svarbiausia dalyka: jios parodo tik rysi, o ne priezastinguma cool.gif
Atsakyti
palauk, o jei sig yra >0.05, vadinasi ji statistiškai nepagrįsta? man su beveik visais klausimais taip gaunasi unsure.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Jaskolka @ 2009 02 20, 02:06)
palauk, o jei sig yra >0.05, vadinasi ji statistiškai nepagrįsta? man su beveik visais klausimais taip gaunasi  unsure.gif  blush2.gif

Taip, tada statistiskai nepagrista...
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2009 02 20, 02:36)
Taip, tada statistiskai nepagrista...

tai tada toliau ir nenagrinėti? unsure.gif Tuose klausimuose, kuriuose pagrįsta, išanalizuosiu, o kitiems tiesiog parašyti, kad analizės negalima atlikti, nes duomenys nekoreliuoja? unsure.gif
jazau, man rodos reikės man šokoladą pleputei siųsti hihihi.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Jaskolka @ 2009 02 20, 03:45)
tai tada toliau ir nenagrinėti?  unsure.gif Tuose klausimuose, kuriuose pagrįsta, išanalizuosiu, o kitiems tiesiog parašyti, kad analizės negalima atlikti, nes duomenys nekoreliuoja?  unsure.gif
jazau, man rodos reikės man šokoladą pleputei siųsti hihihi.gif  blush2.gif

Ten, kur nera statistinio rysio, ten tiesiog rasai, kad rysio nerasta. Tai irgi svarbi isvada, pvz., kad pasitenkinimas mokslais nesusijes su kazkokiais veiksniais. Tai irgi svarbi isvada, duodanti pamastymu ir ideju kitiems tyrimams ir teoriniam aptarimui mirksiukas.gif

Sokolada labai megstu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2009 02 20, 09:27)
Ten, kur nera statistinio rysio, ten tiesiog rasai, kad rysio nerasta. Tai irgi svarbi isvada, pvz., kad pasitenkinimas mokslais nesusijes su kazkokiais veiksniais. Tai irgi svarbi isvada, duodanti pamastymu ir ideju kitiems tyrimams ir teoriniam aptarimui mirksiukas.gif

Sokolada labai megstu biggrin.gif

susitarsim mirksiukas.gif tai taip ir surašiau smile.gif šiandien atiduoti, o egzas kitą penktadienį smile.gif
Atsakyti