Įkraunama...
Įkraunama...

SPSS programa

Sveikutės, ir aš "šaudau" SPSS

QUOTE(Izida @ 2007 09 13, 10:22)
Jeigu dar reikia.

13 versija

15 versija

Torrent trekeris. Reikia registruotis.

Čia programa tik 15kai dienų? Man reikėtų ilgesniam laikui ax.gif

Gal kas turit savo kompuose ir per skypą galėtų atsiųsti?

Dar domina, gal kas turite atsišvietę ar kokius konspektus ar galite parduoti:

*Martišius "Ekonometrija ir prognozavimas"
*Čekanavičius, Murauskas "statiskika ir jos taikymas" IId.
*Boguslauskas "Ekonometrija"

Man reikės atlikti praktinę užduotį, į skaičiavimus gilintis nereikės, tik reikės suprasti, kas kaip ir kodėl gaunasi ir mokėti įvertinti, pateikti savo išvadas.
Norėčiau pati pabandyti dirbti su programa, matematikė nesu, bet programos patinka biggrin.gif
Reikės jūsų pagalbos wink.gif

Tiesa, gal čia sutiksių dar ką nors iš SOVmn8_2 bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kenguryte: 10 spalio 2008 - 14:02
Sveikos mamytes ir ne tik, tikiuosi tarp jusu atsiras statistikos zinoviu, dirbanciu su SPSS.
Tai gi destau savo problema. Rasau magistrini. Susirinkus anketas ir pradejus daryti tyrimo matrica susiduriau su tokia dilema. Na pvz. (pavyzdi sukuriau is galvos tad jis kvailas ir su mano magistrinio tema nesirisa Very Happy )
Klausimas: Koki augintini augini namuose?
Atsakymai:
1. Nelaikau jokio gyvuno
2. Kate
3. Suni
4. Vora
5. Krokodila
Na ir tarkim koks respondentas namie augina ir kate ir suni, tai ir pazymi atitinkamai 2. ir 3. atsakymus.
Tai gi matricoje "Values" atitinkamai uzsikoduoju atsakymu reiksmes:
1 - Nelaikau jokio gyvuno
2 - Kate
3 - Suni
4 - Vora
5 - Krokodila
Na ir kaip i "Data Wiew" man yrasyti situos du atsakymus. Juk jei rasysiu 23 tai gausis nesamone nes pas mane nera reiksmes 23. Tad su tokiu atsakymu toliau dirbti negalesiu.
Tai gi klausiu: Kaip sudaryti tyrimo matrica, jei i viena klausima yra daugiau nei vienas atsakymas? Aciu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mariuxas: 14 spalio 2008 - 15:37
QUOTE(Mariuxas @ 2008 10 14, 16:36)
Sveikos mamytes ir ne tik, tikiuosi tarp jusu atsiras statistikos zinoviu, dirbanciu su SPSS.
Tai gi destau savo problema. Rasau magistrini. Susirinkus anketas ir pradejus daryti tyrimo matrica susiduriau su tokia dilema. Na pvz. (pavyzdi sukuriau is galvos tad jis kvailas ir su mano magistrinio tema nesirisa Very Happy )
Klausimas: Koki augintini augini namuose?
Atsakymai:
1. Nelaikau jokio gyvuno
2. Kate
3. Suni
4. Vora
5. Krokodila
Na ir tarkim koks respondentas namie augina ir kate ir suni, tai ir pazymi atitinkamai 2. ir 3. atsakymus.
Tai gi matricoje "Values" atitinkamai uzsikoduoju atsakymu reiksmes:
1 - Nelaikau jokio gyvuno
2 - Kate
3 - Suni
4 - Vora
5 - Krokodila
Na ir kaip i "Data Wiew" man yrasyti situos du atsakymus. Juk jei rasysiu 23 tai gausis nesamone nes pas mane nera reiksmes 23. Tad su tokiu atsakymu toliau dirbti negalesiu.
Tai gi klausiu: Kaip sudaryti tyrimo matrica, jei i viena klausima yra daugiau nei vienas atsakymas? Aciu.

Tokiu atveju tau reikia sudaryti ne viena matria, o penkias. Kiekvienam atsakymo variantui bus po stulpeli (arba matrica kaip ji vadini). Pvz., pirmas stulpelis skirtas atsakymams "nelaikau jokio gyvuno". Values bus dvi - 1 jei laiko, 0 jei nelaiko. Tada antram stulpely bus atsakymai apie kate. ir vel values - 1 jei laiko, 0 jei nelaiko. Ir t.t. Tokiu budu siam klausimui gausi penkis stulpelius su atsakymais 1 arba 0. Jei zmogus laiko ir suni, i kate, jo atsakymai atrodys taip: 0,1,1,0,0
Tai yra pats bjauriausias duomenu tipas ir statistikos su jais dideles nepritaikysi, todel jei pasirinkusiu daugiau nei viena atsakyma yra ne daug, geriau vesk kaip pradejai, bet tada savo nuoziura is zmogaus dvieju atsakymu pasirink viena smile.gif
Atsakyti
Aciu *plepute* tu labai padejai smile.gif Dabar viskas kur kas aiskiau.
Dar norejau kai ko paklausti. Viename forume, beieskant atsakymo i savo klausima, radau viena pasisakyma, kad dirbant su tokiais duoenimis, juos deretu apjungti naudojant "Multiple Response Set" funkcija. As gal ta pranesima pacituosiu.
Citata:
Kai reikia koduoti ir suvesti i SPSS klausimus, i kuriuos yra daugiau negu vienas galimas atsakymas, reikia kiekviena atsakymo varianta koduoti kai atskira klausima. Pvz. klausimas: kaip vertinate dalyku destyma mokykloje skaleje nuo 1 iki 5, kur 1-blogai, 5-gerai, ir ivardijote kelis dalykus, kuriuos norite matuoti. Tai si viena klausima reiketu koduoti kaip kelis klausimus Pvz. Q1.1 matematika, Q1.2 fizika, Q1.3 chemija ir i Data view rasyti jau atsakymo varianta pagal ta skale. Tas pats butu su klausimais tipa "pazymekite visus informacijos saltinius, kuriais naudojates renkantis masina. Vel gi cia kiekvienas galimas atsakymo variantas butu ivedamas kaip atskiras klausimas, o atsakymo kodavimas - Taip/Ne arba pazymejo/nepazymejo.
Noredami analizuoti tokius duomenis yra labai pravartu naudotis Multiple Response Set funkcija SPSSe: Analyze>Multiple Response>Define Variale Sets. Ten galite apjungti visus tuos sub-klausimus i viena ir atlikti Frequencies ir CrossTab analizes.

Kokia tavo nuomene del to apjungimo? Dar karteli - ACIU.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mariuxas: 14 spalio 2008 - 18:29
Visiskai teisingai parasyta smile.gif
Atsakyti
Laba,gal galėtų kas padėti sudoroti duomenis SPSS programa?
Už atlygį. Parašykite AŽ, kas apsiimtų, ačiū 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
Gal kas galėtų atsiųsti lietuvišką knygą, kurioje būtų aprašyta, kaip naudotis SPSS programa? ax.gif Mano e-mail: gervyte@gmail.com. Būtų labai didelis dėkui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Blackgate @ 2008 10 29, 09:30)
Sveikos,
Gal kas galėtų atsiųsti lietuvišką knygą, kurioje būtų aprašyta, kaip naudotis SPSS programa? ax.gif  Mano e-mail: gervyte@gmail.com. Būtų labai didelis dėkui smile.gif

Parasiau i AZ mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(laputaitexxx @ 2008 10 29, 12:07)
Parasiau i AZ  mirksiukas.gif

Laputaite, o gal tu pačią SPSS programą turi?
Atsakyti
QUOTE(Kenguryte @ 2008 11 04, 20:40)
Laputaite, o gal tu pačią SPSS programą turi?

Turiu 11.5 versija, jei reikia galiu per skypa atsiust nes nemazai vietos uzima g.gif
Tad jei reikia parasyk i az 4u.gif
Atsakyti
Ieskau zmogaus, dirbancio ar dirbusio su Statistikos programomis (Statistics, SPSS ir pan.) apdorojant medicininius duomenis ir galincio pamokyti. Noriu gilinti zinias. Man reikes nuolat apdoroti tokius duomenis, todel man labai svarbu sioje srityje tobulet. Parasykit, ka galetumet mazdaug mane pamokyt paskaiciuot ir kiek kainuotu. Kokios trukmes butu uzsiemimas. Laukiu Jusu laisku el. adresu: lina.medelyte@gmail.com
Atsakyti
Gal kas turite ir galite pasidalinti SPSS 16 arba 17 versija? 4u.gif
Atsakyti