QUOTE(Mariuxas @ 2008 10 14, 16:36)
Sveikos mamytes ir ne tik, tikiuosi tarp jusu atsiras statistikos zinoviu, dirbanciu su SPSS.
Tai gi destau savo problema. Rasau magistrini. Susirinkus anketas ir pradejus daryti tyrimo matrica susiduriau su tokia dilema. Na pvz. (pavyzdi sukuriau is galvos tad jis kvailas ir su mano magistrinio tema nesirisa Very Happy )
Klausimas: Koki augintini augini namuose?
Atsakymai:
1. Nelaikau jokio gyvuno
2. Kate
3. Suni
4. Vora
5. Krokodila
Na ir tarkim koks respondentas namie augina ir kate ir suni, tai ir pazymi atitinkamai 2. ir 3. atsakymus.
Tai gi matricoje "Values" atitinkamai uzsikoduoju atsakymu reiksmes:
1 - Nelaikau jokio gyvuno
2 - Kate
3 - Suni
4 - Vora
5 - Krokodila
Na ir kaip i "Data Wiew" man yrasyti situos du atsakymus. Juk jei rasysiu 23 tai gausis nesamone nes pas mane nera reiksmes 23. Tad su tokiu atsakymu toliau dirbti negalesiu.
Tai gi klausiu: Kaip sudaryti tyrimo matrica, jei i viena klausima yra daugiau nei vienas atsakymas? Aciu.
Tokiu atveju tau reikia sudaryti ne viena matria, o penkias. Kiekvienam atsakymo variantui bus po stulpeli (arba matrica kaip ji vadini). Pvz., pirmas stulpelis skirtas atsakymams "nelaikau jokio gyvuno". Values bus dvi - 1 jei laiko, 0 jei nelaiko. Tada antram stulpely bus atsakymai apie kate. ir vel values - 1 jei laiko, 0 jei nelaiko. Ir t.t. Tokiu budu siam klausimui gausi penkis stulpelius su atsakymais 1 arba 0. Jei zmogus laiko ir suni, i kate, jo atsakymai atrodys taip: 0,1,1,0,0
Tai yra pats bjauriausias duomenu tipas ir statistikos su jais dideles nepritaikysi, todel jei pasirinkusiu daugiau nei viena atsakyma yra ne daug, geriau vesk kaip pradejai, bet tada savo nuoziura is zmogaus dvieju atsakymu pasirink viena