Įkraunama...
Įkraunama...

SPSS programa

QUOTE(*plepute* @ 2008 05 09, 12:34)
Na, nezinau net. Man atrodo, svarbiausius dalykus padarei - dabar svarbu kaip viska aprasei ir kokias isvadas padarei cool.gif

Tai dar paklausiu tada 4u.gif Aš matavau 3 kintamuosius, bet vienas iš jų buvo toks ypatingas, kad vertinau jį keliais būdais. Visų pirma, žmonių tiesiai šviesiai paklausiau. o paskui dar klausinėjau apie veiksnius, kurie lemia tą dalyką. Tai noriu pažiūrėt, kiek tie veiksniai yra susiję su tuo tiesioginiu atsakymu, t.y. ar visi tie veiksniai vienodai lemia tą vertinimą ar ne. Kaip tą padaryti?
Atsakyti
QUOTE(Lock @ 2008 05 09, 12:41)
Tai dar paklausiu tada  4u.gif Aš matavau 3 kintamuosius, bet vienas iš jų buvo toks ypatingas, kad vertinau jį keliais būdais. Visų pirma, žmonių tiesiai šviesiai paklausiau. o paskui dar klausinėjau apie veiksnius, kurie lemia tą dalyką. Tai noriu pažiūrėt, kiek tie veiksniai yra susiję su tuo tiesioginiu atsakymu, t.y. ar visi tie veiksniai vienodai lemia tą vertinimą ar ne. Kaip tą padaryti?

O kokie duomenys yra, t.y. kokie duomenys kai zmones patys atsakinejo ir kokie duomenys, kai matavai veiksnius, lemancius ta dalyka?
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2008 05 09, 13:09)
O kokie duomenys yra, t.y. kokie duomenys kai zmones patys atsakinejo ir kokie duomenys, kai matavai veiksnius, lemancius ta dalyka?

Irgi likerto skalė. Tiesiai šviesiai 4 teiginius turėjo įvertinti. O paskui dar 4 veiksnius. Po 3-6 teiginius kiekvienam veiksniui.
Atsakyti
QUOTE(Lock @ 2008 05 09, 13:14)
Irgi likerto skalė. Tiesiai šviesiai 4 teiginius turėjo įvertinti. O paskui dar 4 veiksnius. Po 3-6 teiginius kiekvienam veiksniui.

paskaiciuok koreliacija tarp respondentu atsakymu ir veiksniu vertinimu. taip pat ta pati statistini skirtuma galima. bet cia jei turi laiko tokiems "zaidimams" unsure.gif
jei zmoniu daug, galima kokia nors regresija ar kita rimtesne analize bandyti taikyti, bet nesu tikra - reikia ziureti pati turini (t.y. teiginius, veiksniu) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2008 05 09, 13:25)
paskaiciuok koreliacija tarp respondentu atsakymu ir veiksniu vertinimu. taip pat ta pati statistini skirtuma galima. bet cia jei turi laiko tokiems "zaidimams" unsure.gif
jei zmoniu daug, galima kokia nors regresija ar kita rimtesne analize bandyti taikyti, bet nesu tikra - reikia ziureti pati turini (t.y. teiginius, veiksniu) smile.gif

Dėkui smile.gif Aš jau tas koreliacijas paskaičiavus. Kaip tik eisiu jas aprašinėt wacko.gif
O gal dar reiktų kokią prognozę paskaičiuot (jei žinom vieną kintamąjį, tai galim spėti ir koks kitas bus). Ar jau visai nusišneku. Aš čia bakalaurinį rašau ir galvoju, ar nebus pernelyg "lievai" tik koreliacijas ir kokias anovas pritaikyt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lock @ 2008 05 09, 13:44)
Dėkui smile.gif Aš jau tas koreliacijas paskaičiavus. Kaip tik eisiu jas aprašinėt  wacko.gif
O gal dar reiktų kokią prognozę paskaičiuot (jei žinom vieną kintamąjį, tai galim spėti ir koks kitas bus). Ar jau visai nusišneku. Aš čia bakalaurinį rašau ir galvoju, ar nebus pernelyg "lievai" tik koreliacijas ir kokias anovas pritaikyt  g.gif

As ta ir turejau omeny, kai rasiau apie regresija ir kitas analizes. Bet man atrodo, kad bakalauriniam koreliaciju ir anovu turetu uztekti. Juk kai kurie moksliniai darbai daromi tik su koreliacijom ir anovom mirksiukas.gif Sitie metodai rimti visai, tikrai nera "zemesnio lygio", nei prognozei taikomi metodai. Darbo kokybe parodo paties tyrimo esme ir padarytos isvados, o ne statistiniai metodai, kurie yra tik darbo priemone 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2008 05 09, 14:01)
As ta ir turejau omeny, kai rasiau apie regresija ir kitas analizes. Bet man atrodo, kad bakalauriniam koreliaciju ir anovu turetu uztekti. Juk kai kurie moksliniai darbai daromi tik su koreliacijom ir anovom mirksiukas.gif Sitie metodai rimti visai, tikrai nera "zemesnio lygio", nei prognozei taikomi metodai. Darbo kokybe parodo paties tyrimo esme ir padarytos isvados, o ne statistiniai metodai, kurie yra tik darbo priemone 4u.gif

Ačiū už patarimus ir šiek tiek nuramintą nerimą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lock @ 2008 05 09, 14:12)
Ačiū už patarimus ir šiek tiek nuramintą nerimą  4u.gif

Laikykis! Bakalaurinis - issukis, bet ne pats baisiausias gyvenime mirksiukas.gif Kad ir kaip baisu dabar butu.... tai praeis.... 4u.gif
Atsakyti
4u.gif Dar turiu klausimą apie koreliacijų interpretavimą. Jei gaunu koreliacijos koeficientą pvz. 0,43, tačiau rašo, kad jis statistiškai nereikšmingas. Tai kaip čia yra? Ar jie nekoreliuoja ar koreliuoja statistiškai nereikšmingai?
Atsakyti
QUOTE(Lock @ 2008 05 09, 15:10)
4u.gif Dar turiu klausimą apie koreliacijų interpretavimą. Jei gaunu koreliacijos koeficientą pvz. 0,43, tačiau rašo, kad jis statistiškai nereikšmingas. Tai kaip čia yra? Ar jie nekoreliuoja ar koreliuoja statistiškai nereikšmingai?

Koreliacijos koeficientas ir statistinis reiksmingumas yra du skirtingi dalykai smile.gif

Galima pasakyti, kad statistinis reiksmingumas parodo rysio tarp kintamuju patikimuma, o koreliac.koeficientas parodo rysio tarp kintamuju stipruma.

Pvz., tu gali gauti kor.koeficienta 0.1, o reiksmingumo lygmeni 0.01. Tai reiskia, kad vieno kintamojo kitimas susijes su 10% kito kintamojo kitimu ir taip yra 99% atveju.
O gali gauti korel.koeficienta 0.45, o reiksm.lygmuo 0.20. Tai reiskia, kad vieno kintamojo kitimo susijes su 45% kito kintamojo kitimu, taciau taip yra tik 80% atveju (na, grubiai tariant) ir todel negalima sakyti, kad abu kintamieji yra susije (80% statistikai yra per mazai).

Koreliacijos koeficientas labai jautrus istirtu zmoniu skaiciui. Kuo daugiau zmoniu, tuo didesne tikimybe, kad parodys rysi ir atvirksciai, kuo maziau zmoniu, tuo mazesne tikimybe (nes turi pasiekti 95% atveju). Kadangi bakalauriniuose dazniausiai zmoniu buna istirta per mazai, studentai masiskai raso: kor.koef. 0.42 - yra tendencija,kad kintamieji susije, taciau siai tendencijai istirti reikia issamesniu tyrimu ir didesnio tiriamuju skaiciaus rolleyes.gif
Atsakyti
Ačiū už išsamų atsakymą 4u.gif Atsispausdinau jį ir einu toliau analizuoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lock @ 2008 05 09, 15:39)
Ačiū už išsamų atsakymą  4u.gif Atsispausdinau jį ir einu toliau analizuoti  biggrin.gif

Aha, sekmes tau ax.gif
Atsakyti