QUOTE(Jennifer @ 2009 04 23, 12:21)
Gal lakas neatsparus ir netoleruoja karščio?
QUOTE(Gabii__ @ 2009 04 23, 12:27)
ai del skilinejimo...tai as rasiau, kad jis paskatina tolimesni skilinejima..dabar noriu isbandyti sotile uzpurksti tuo kitu laku...ir paziuret, gal nuo jo ir sotile nebeskilines...bus aisku kas kaltas...
o siaip tie skilinejimai kartais kaip tik duoda savo zavesi ir darbelis ampa tik siltesnis.
parodyk kas ten suskilo...
Visai man susisuko galvelė dėl lakų
Gerai, kad yra SM forumas, kur galima diskutuot, patarimų sulaukt
Pradžioje norėdama išmėginti dekupažą nusiprkau Senukuose šį laką
Ant medinių daiktų jis man patiko ir tiko. Po kurio laiko pradėjo erzint jo blizgumas, tai draugė jau nupylė nuo savęs tos pačios firmos matinio, sakyčiau labiau patinka
Gal kiek nepatogu, kai reikia juo daiktą padengti keletą kartų, nes dažosi gana plonu sluoksniu, tiesa džiūna grit, tuomet vėl kitu plonu sluoksniu...ir taip aš kokius 4 sluoksnius sužaidžiu, kad paskui galėčiau daiktą kažkiek pašlifuot švitriniu popierium, na kad lygu būtų
Tada dar pora sluoksnių pabaigai užlakuoju.
Kai pradėjau dekoruot kamštinius padėkliukus, prireikė kito lako - atsparesnio. Tuomet Senukuose įsigijau štai šitą, tik mano kamštukas permatomas
Kai dengiau juo nenaudodama dvikomponenčio sendintojo, tai kaip ir gerai buvo. Tiesa tie padėkliukai iškeliavo dovanų, bet kiek domėjausi pas savininkes, tai neskilinėjo niekas, gerai laikėsi.
Va problema prasidėjo naudojant RETRO
Kaip suprantu ant Retro negaliu tepti akrilinio lako, tai užpurškiau sintetinio ir...skilinėja toliau... Na pats skylinėjimas gal ir nieko būtų, bet mano supratimu tas lakas nelabai atlaiko karšto puodelio, nes kai mėginu atkelti karštą puodelį, tai tiesiog kone plešiasi ir servetėlė
Ir kai lieti pirštais paviršių, tai jaučiasi tas suskilinėjimas, nu negražu.
Fotkių neturiu, nes tupiu darbe su tuo padėkliuku.
Esu gavus pasiūlyma padėkliukus lakuoti saunų laku, kažin kaip jis būtų
O tas saunų tai kaip, jis sintetinis ar koks? Ar jis tiktų ant dvikomponenčio?
Galvoju apie Gabii rekomenduotą laka ant Retro, bet kaip parašė apie darbo procesą su juo...
nemoku aš dirbt su pirštinėm, o baisu, kad odą nugriauš
Nu va kiek prirašiau...