QUOTE(Salne @ 2009 04 22, 07:40)
nepatinka man tie visi purškalai..visa apsitaškau..rankos paskui limpa...
..
Patiesi ant grindų polietileno gerą gabalą arba laikraščių, dedi darbus ir purški.
Dėl akrilinio lako ir nemalonių siurprizų po kurio laiko beigi plakimosi į krūtinę "lakuotojas kaltas"...
Manau, kad niekas čia nekaltas, tik kartais renkamės priemones, kurios nėra kuriamos tokiai gausai aplinkybių, su kuriomis susiduriame dekupaže.
Šiuo atveju, sakyčiau, su akriliniais lakais bepigu dirbti, bet vargu bau, ar jie tikrai pajėgūs "atlaikyti" ir klijus, ir aliejinius sluoksnius (o juk kažkas labai taikliai citavo instrukciją apie to nesuderinamumą), ir sendinimo priemones, ir kitką...
QUOTE(driftas @ 2009 04 22, 11:37)
...
Dabar daugiasluoksniam lakavimui (na patinka man tiesiog storas lako sluoksnis) naudoju johnstones sintetinį...
Nežinau, ar vaitspiritinis lakas gali būti vadinamas sintetiniu, tačiau, kaip supratau, kalbi būtent apie vaitspiritinį?
QUOTE(Lachesė @ 2009 04 22, 11:37)
Labai myliu šitą dainelę
tik vienas pastebėjimas, ant dekupažinio popieriaus geriau jau nedėti to lako tiesiai, nes jis pakeičia spalvą
popierius tarsi susiriebaluoja
ir pasidaro tamsus
o aplinka lieka normali, tarkime , pritapytas paviršius, ir tai galioja storiems popieriams, servetelems ir ryziniams neturi jokio skirtumo...
.........
antriniai suskilimai yra aplicrafto likimas lakuojant purškiamais ir akriliniais lakais... kai užlakuota vaitspiritiniu laku greitai po suskilimo ir bent jau keli riebūs sluoksniai, tai nebeskyla. turiu dvi pakabas tokias stambiai suskilusias ,tai net grazu pažiūrėti, bet lakas tik tepamas vaitspiritinis.
Kažin, retro artmanijos,ar irgi suskyla paantrintai ?
Vertinga pastaba dėl paveikslėlis - vaitspiritinis lakas kontakto pasekmių
Pagalvojau, kad visad dar sendinimas buvo daromas, užtai ir nesusidūriau. Ačiū.
Dėl papildomo dvikomponenčio sendintojo trūkio. Man papildomai skeldėjo ir po vaitspiritinio...
Kokia jūsų patirtis dėl temperatūrų
svyravimo? Didelė tikimybė, kad tai labai įtakoja papildomą trūkį. Net ir labai seniai darytiems darbams...Ir tebūnie antvirš tepti trūkį fiksuojantys lakai...pakaitinkim, truks papildomai...
Čia, kaip sako
Lachesė, reikalingi nuolatiniai eksperimentai.