Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 30-tema

QUOTE(driftas @ 2009 04 22, 12:24)

Na va, o aš maniau, kad kalta Stamperios Sotile, pasirodo ne smile.gif
Driftas, kaip suprasti lakuotojas? Tai kiek sluoksnių lako reikėtų dengti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kamėja_Mėja @ 2009 04 22, 12:27)
Na va, o aš maniau, kad kalta Stamperios Sotile, pasirodo ne  smile.gif
Driftas, kaip suprasti lakuotojas? Tai kiek sluoksnių lako reikėtų dengti?  g.gif

Oi šito aš negaliu pasakyti, aš blogas lakuotojas biggrin.gif Aš mėgdavau kažkada labai daug dėti, na kokį n-iolika tikrai.. irgi aišku priklausomai nuo darbelio, būdavo, kad net kokiais 3-5 pasitenkindavau. Bet paskui padariau išvadą (ne be bitės pagalbos), kad akrilinis netinka daugiasluoksniam lakavimui. ir taip stengiuosi nebedaryti biggrin.gif
Dabar daugiasluoksniam lakavimui (na patinka man tiesiog storas lako sluoksnis) naudoju johnstones sintetinį. Tiesa pats johnstonas dengia storiau ir jau net man nebesinori niolika kartų tepti. O kad nesiterlioti su vaitspiritu kambaryje, stengiuosi lakuoti kempinėle ir paskui ją išmetu mirksiukas.gif Aišku visko kempinėle irgi nenutepsi, tenka ir bearomačio vaitspirito prisiuostyti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bite @ 2009 04 21, 21:01)
O šiaip...pakartosiu savo seną "dainelę": kas nebijo vaitspiritinių lakų, teptukų plovimo vaitspiritu, gelsvo lako atspalvio, man pats pačiausias vaitspiritinis Johnstones lakas. Patys mieliausi, jaukiausi paviršiai...Fantastiškas šveitimasis...Vasara artėja, tad tikrai prie jo grįžtu...

Čia tiek daug įdomaus prikalbėjote, norėtųs kai ką tarstelt ir dėl gero padengimo akriliniais, ir dėl servetėlės klijavimo ypatumų, tačiau, manau, rasis tam puikių progų.
Ypač kaunietėms. J

Labai myliu šitą dainelę smile.gif tik vienas pastebėjimas, ant dekupažinio popieriaus geriau jau nedėti to lako tiesiai, nes jis pakeičia spalvą tongue.gif popierius tarsi susiriebaluoja doh.gif ir pasidaro tamsus cool.gif o aplinka lieka normali, tarkime , pritapytas paviršius, ir tai galioja storiems popieriams, servetelems ir ryziniams neturi jokio skirtumo...

Laukiu tos progos Kaune labai smile.gif

Kažkas kalbėjo apie dekupažą ant plokštelės,kaip tik buvo straipsnis "moters savaitgalyje" aną savaitę su nuotraukom step by step ir daugiau idėjų laikrodžiams.

Kamėja Mėja, antriniai suskilimai yra aplicrafto likimas lakuojant purškiamais ir akriliniais lakais... kai užlakuota vaitspiritiniu laku greitai po suskilimo ir bent jau keli riebūs sluoksniai, tai nebeskyla. turiu dvi pakabas tokias stambiai suskilusias ,tai net grazu pažiūrėti, bet lakas tik tepamas vaitspiritinis.
Kažin, retro artmanijos,ar irgi suskyla paantrintai ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lachesė: 22 balandžio 2009 - 11:40
O aš turiu žvakidę, kur ant stamperios sotiles pakankamai greitai po išdžiūvimo užpurkštas sintetinis ir pakankamai greitai užlakuotas tas gerasis Johnstonas... ir skilinėja toliau sėkmingai viskas biggrin.gif
Lachese gal žinai kokį stebuklingą būdą kaip sustabdyti sotilės tolesnį trūkinėjimą? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(driftas @ 2009 04 22, 12:37)

Viskas aišku dėl lakavimo smile.gif Daug kur johnstones sintetinis lakas giriamas, o jis turi stiprų kvapą?

QUOTE(Lachesė @ 2009 04 22, 12:37)
Kamėja Mėja, antriniai suskilimai yra aplicrafto likimas lakuojant purškiamais ir akriliniais lakais... kai užlakuota vaitspiritiniu laku greitai po suskilimo ir bent jau keli riebūs sluoksniai, tai nebeskyla. turiu dvi pakabas tokias stambiai suskilusias ,tai net grazu pažiūrėti, bet lakas tik tepamas vaitspiritinis.

Turbū jau moters savaitgalio neberasiu pirkti verysad.gif Dėl aplicrafto, tai žinau jo norą papildomai skilti, bet šį kartą aš naudojau Stamperia Sotile ir nesuprantu, ką blogai padariau g.gif ir suskilo taip į daugybę mini lūželių. Taip su aplicraftas man nėra buvę.
Ir aš priėjau nuomonės, kad geriau naudoti tik sintetinį laką, arba tik akrilinį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(driftas @ 2009 04 22, 11:44)
Lachese gal žinai kokį stebuklingą būdą kaip sustabdyti sotilės tolesnį trūkinėjimą? blush2.gif

Man taip pat tai aktualu. g.gif
Atsakyti
QUOTE(driftas @ 2009 04 22, 12:44)
O aš turiu žvakidę, kur ant stamperios sotiles pakankamai greitai po išdžiūvimo užpurkštas sintetinis ir pakankamai greitai užlakuotas tas gerasis Johnstonas... ir skilinėja toliau sėkmingai viskas  biggrin.gif

biggrin.gif na va, mano susidariusią nuomonė, apie vien sintetinio lako naudojimą, ką tik paneigė smile.gif
Atsakyti
merginos gal kas turi dvikomponenti idea sendintoja? kazko as su juo nesuprantu,ar jis taip ilgai dziuna ar kas jau atrodo matos sklilimas viskas grazu,itrinu ju firmos patina ir ''s''(atsiprasau uz issireiskima) gaunas viskas susivelia,gal kas turi megino zinot kaip su juo elgtis nes maciau siaip darba vienoj parduotuvej skyla jis graziai,bet kazkas negerai,jau praejo dvi paros o jis vis dar limpa,instrukcija tik italiskai,tai nieko nesuprantu smile.gif siaip sios firmos produkcija visada buvau patenkintambet su tuo sendinimu kazko nepagaunu,gal kas meginot?
Atsakyti
QUOTE(driftas @ 2009 04 22, 11:44)
O aš turiu žvakidę, kur ant stamperios sotiles pakankamai greitai po išdžiūvimo užpurkštas sintetinis ir pakankamai greitai užlakuotas tas gerasis Johnstonas... ir skilinėja toliau sėkmingai viskas  biggrin.gif
Lachese gal žinai kokį stebuklingą būdą kaip sustabdyti sotilės tolesnį trūkinėjimą?  blush2.gif

nežinau, esu bandžiusi tik skolintą sotilę nepatiko man ilgas skilimas, tai net nepirkau, bet gal mažu reikės įsigyti patyrinėti. Sakyčiau retro man geriau, tik vat dėl antrinio skilimo tai įdomu. O gal norit parduoti pradėtą sotilę pigiau ? paimčiau, išmėginčiau viską.
O ar kas nors bandė be purškiamo tepti iš karto vaitspiritinį laką ant sotiles? beje ,mano ne jonstone, o beckerio vaitspiritinis, tai uz jonstona negaliu deti galvos.
Papildyta:
Mamukai, kokia firma, įmesk linką į tos firmos produkciją internete smile.gif
Atsakyti
O kiek maždaug laiko skyla Retro?
Atsakyti
Nelabai man irgi patinka darbas su sotile, bet skilimas gražus. smile.gif Bet dabar retro bandysiu jau sekantį smile.gif
Atsakyti
aš palikau per naktį bandymukus pirmus, bet realiai uztenka poros valandų, taip įtariu, dabar neturiu laiko taip atidžiai viska išbandyti, laukiu studijų pabaigos, tada prasides mano techninės klejonės su naujomis priemonėmis.

Tai gal kas nors sotilę parduotat ???????
Atsakyti