Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 30-tema

Apie klijus... Na, nedaug dar išbandžiusi, bet kai panabdžiau po lipalo kitus - laką/klijus (Hobby Line ART POTCH), tai lipalo nebesugalvosiu naudot, jis jau seniai šiukšlių konteineryje. Šių klijų būna atskirai servetėlėms ir dekupažiniam/ryžiniam popieriui. Aš naudoju ji praskiestą (1:1), ir esu patenkinta. Aišku pastebėjau, kad su kiekvienu darbeliu vis lygiau ir gražiau priklijuoju. Labai svarbu ir pati servetėlė... Būna išties nedėkingų, kurios tysta, tepasi... Kitos net ir stipriau braukiant nesikaprizina... smile.gif

Ir dar pasipasakosiu, kad kitoms būtų pamoka, kaip gražiau ir lygiau nudažyti paviršius... Kiek jau tos patirties turiu, ale supratau, kad darau didelę klaidą, nes nesulaukiu, kol vienas sluoksnis gerai išdžiūna, jau dažnai tepu kitą, tada atsiranda susivėlimai... Paskutiniu metu prasiugdžiau kantrybę ir laukiu... laukiu... Ir dar pasikartosiu, kažkuri minėjo, kad dryžiukų nėra (nelieka), kai brauki gulsčiu teptuku ir po truputį, lėtai... smile.gif

Aišku, čia tokie daugiau bendri mano pastebėjimai, bet kiekvienas daiktas turi savo specifiką (paviršius, spalva ir t.t.), todėl, kaskartą, gali "technikos" skirtis...

Ko aš norėjau paklausti? Ai, kokiomis priemonėmis rašote suasmenintų daiktų raides: inicialus, vardus...? Aš vargstu su aliejiniais... rolleyes.gif Patarkite prašau, kas būtų paprasčiau ir "švariau". Tai pat domina ir su kuo rašote (teptukais, plunksnakočiais...?)
Atsakyti
balte, kad nereiktu ugdyti kantrybes laukiant kol isdzius dazai..pasirink gerus dazus, kuriuos per pirma karta graziai galima padengti:)
jei dazai pirku kartu graziai nepasidengia, ir reikia antro..jei nera labai geri.
Atsakyti
QUOTE(Gabii__ @ 2009 04 21, 13:30)
balte, kad nereiktu ugdyti kantrybes laukiant kol isdzius dazai..pasirink gerus dazus, kuriuos per pirma karta graziai galima padengti:)
jei dazai pirku kartu graziai nepasidengia, ir reikia antro..jei nera labai geri.

Įsiterpsiu ir aš šitoj vietoj...
O kokius dažus rekomenduotum kaip gerus ax.gif ?
Aš naudoju mano manymu gerus (Royal Talens, Menų mūzoj pirktus), bet visgi dažau bent du kartus - lygiau ir gražiau gaunas...
Atsakyti
[quote=baltė,2009 04 21, 13:27]
Apie klijus... Na, nedaug dar išbandžiusi, bet kai panabdžiau po lipalo kitus - laką/klijus (Hobby Line ART POTCH), tai lipalo nebesugalvosiu naudot, jis jau seniai šiukšlių konteineryje. Šių klijų būna atskirai servetėlėms ir dekupažiniam/ryžiniam popieriui. Aš naudoju ji praskiestą (1:1), ir esu patenkinta. Aišku pastebėjau, kad su kiekvienu darbeliu vis lygiau ir gražiau priklijuoju. Labai svarbu ir pati servetėlė... Būna išties nedėkingų, kurios tysta, tepasi... Kitos net ir stipriau braukiant nesikaprizina... smile.gif

Ir dar pasipasakosiu, kad kitoms būtų pamoka, kaip gražiau ir lygiau nudažyti paviršius... Kiek jau tos patirties turiu, ale supratau, kad darau didelę klaidą, nes nesulaukiu, kol vienas sluoksnis gerai išdžiūna, jau dažnai tepu kitą, tada atsiranda susivėlimai... Paskutiniu metu prasiugdžiau kantrybę ir laukiu... laukiu... Ir dar pasikartosiu, kažkuri minėjo, kad dryžiukų nėra (nelieka), kai brauki gulsčiu teptuku ir po truputį, lėtai... smile.gif

Aišku, čia tokie daugiau bendri mano pastebėjimai, bet kiekvienas daiktas turi savo specifiką (paviršius, spalva ir t.t.), todėl, kaskartą, gali "technikos" skirtis...

Dėkui labai už pamokėles mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif

norėčiau sužinoti, kokį laką dažniausiai naudojate - blizgų, ar matinį, kodėl? Aš dirbu tik su blizgiu, bet padariau vieną darbą ir manau, kad labiau tiktų matinis lakas, bet kažkokiame forume skaičiau, kad dėžutė gali atrodyti kaip plastmasinė. Tai dabar nežinau kaip elgtis g.gif Suprantu, kad daug kas priklauso nuo lako gamintojo, tai kas esate patenkintos savo matiniu laku, gal galite nurodyti ir gamintoja smile.gif
Atsakyti
Balte raides rasau tik konrutiuku arba nusipirkus turiu sidabrini ir auksini markeri kuris tipo kaip lakas uzrasai juo, nudziuva ir paskui gali daryti ka nori lakuot at virsaus ar siaip ka (pedutes ir raides rasytos)user posted image
Atsakyti
QUOTE(Kamėja_Mėja @ 2009 04 21, 14:30)
Sveikos  smile.gif

norėčiau sužinoti, kokį laką dažniausiai naudojate - blizgų, ar matinį, kodėl? Aš dirbu tik su blizgiu, bet padariau vieną darbą ir manau, kad labiau tiktų matinis lakas, bet kažkokiame forume skaičiau, kad dėžutė gali atrodyti kaip plastmasinė. Tai dabar nežinau kaip elgtis  g.gif Suprantu, kad daug kas priklauso nuo lako gamintojo, tai kas esate patenkintos savo matiniu laku, gal galite nurodyti ir gamintoja  smile.gif

Аš asmeniškai labiau mėgstu matinius daiktus...man gražiau.. blush2.gif ..nu nemėgstu blizgių daiktų..Aišku yra darbų, kuriems kaip tik to blizgumo gal reikia.. g.gif ..O naudoju pagrinde Stamperios matinius lakus..Blizgus pas mane tik sintetinis lakas dvikomponenčio užfiksavimui..bet paskui aš tą blizgumą matiniu laku uždengiu.. smile.gif ..
Atsakyti
dazus rekomenduociau baltus akrilinius viva color MELODY
Papildyta:
O lako (didesni statybiniai kiekiai) tai becker laka akrilini naudoju ir naudosiu o jei reik blizgaus paskutini sluoksni uztepu stamperios blizgu ta smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(Ingusia31 @ 2009 04 21, 14:38)
O lako (didesni statybiniai kiekiai) tai becker laka akrilini naudoju ir naudosiu o jei reik blizgaus paskutini sluoksni uztepu stamperios blizgu ta smile.gif.

O yra statybinio matinio...Kiek einu į senukus vis arba blizgus arba pusiau blizgus.. doh.gif ..ir nei vienas konsultantas man niekuom negali padėti.. doh.gif ..Tai ir laikausi įsikibusi į matinį Stamperios laką.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingusia31 @ 2009 04 21, 12:51)
nu jau patikek jei servetele klijuosi su dviem kairem rankom jokie klijai tau nepades isvengti rauksliu,

toks vaizdas kad cia apie mane lotuliukas.gif lotuliukas.gif
idomios diskusijos cia pastarosiomis dienomis verda smile.gif
na man bet kuriuo atveju kaip vienos tautos vadas sake- mokytis, mokytis ir dar karta mokytis doh.gif ... tikiuosi ko nors ismokt
Atsakyti
Klausiu kvailo klausimo turbūt blush2.gif : ketinu dėžutę sendinti Sotille, tai kai tepsiu šonus, tai ar tepti ją pravirą, ta prasme dangtelio šoną atskirai, dėžutės atskirai, ar tepti uždarą unsure.gif . Ir - ar sendinti dėžutės apačią g.gif ?
Atsakyti
Apacios nesendink o tepk uzdaro o paskui prapjausi graziai, skilimai buna tada vienodi ir grazus (va pridedu fotke tai paziurek beveik nesimato sonuose jungimosi linijos o to ir yra siekiama)
http://public.fotki....picture023.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingusia31: 21 balandžio 2009 - 14:13