Vajetau merginos pirmą kartą vakar atsiverčiau šią temelę tai žinokit net naktį sapnavau šiuos Jūsų grožius gyvenu Kaune, nusprendžiau ryt eiti i decoupage parduotuvę pirkt arbatinės skrynelės, gal kuri nepatingės ir padiktuos man sarašiuką ko turėčiau nusipirkt jau servetėles išanalizavau žinau kad teptuko reik o kaip ten su klijais ir akriliniais dažais? gal kuri patarsit ir supažindinsit būsiu labai dėkinga
QUOTE(gėlėta jūrė @ 2009 04 19, 21:20)
)) Nu aš paklausiu MB ar dabar yra jos Šiaip paklausiu, gal yra kokia pradaryta bankė būtent šitos, tai galėsiu atpilt šiek tiek pabandymui, gal dar nepatiks:)) Nes ji ne pats pigiausias reikalas. Patį principą darbo aprašiau, o visokias smulkmenas tada papasakosiu kai susitiksim
O dėl beicuoto paviršiaus sukūrimo (nu ta prasme kad nebeicuot, nes ten irgi chemija), tai kai pirmą sluoksnį alyvuoji, tai reikia įdėti pigmento (irgi yra tas ekologiškas), o paskui antrą sluoksnį jau skaidrų dėti.
Klausyk, o tu gal ryt Kaune būsi? Galėtum užlėkt, turiu čia stalą nusialyvavus, tai pačiupinėt galėtum bent
O dėl beicuoto paviršiaus sukūrimo (nu ta prasme kad nebeicuot, nes ten irgi chemija), tai kai pirmą sluoksnį alyvuoji, tai reikia įdėti pigmento (irgi yra tas ekologiškas), o paskui antrą sluoksnį jau skaidrų dėti.
Klausyk, o tu gal ryt Kaune būsi? Galėtum užlėkt, turiu čia stalą nusialyvavus, tai pačiupinėt galėtum bent
nea, ryt nebusiu:)bet busiu kita savaite...visvien reiks ussitikt, daiktus atsimainyti, tai parodysi, ir iki to laiko jei gali pasidomek gerai:)))(daiktai, tai cia usa:)))
Oi Gėlėta jūrė..kaip dėkui už info apie tą alyvą..Nes mane vis kankino tas klausimas, ką daryti, jei noriu daiktą padaryti, kuris turėtų tiesioginį kontaktą su maistą... ..Reikės dar plačiau pastudijuoti..Dėkui..
QUOTE(evaneva @ 2009 04 19, 18:19)
Sweikos o kur jus perkat medinius daiktus dekoravimu? Ieskojau spec.parduotuvese , kur prekiauja prekemis dekupazui, bet man jos ten tokios labai grubiai padarytos atrodo ir tarsi is paprastos "fanieros", zodziu kaina neatitinka kokybes. ( cia ten kur ziurejau, gal ne visur taip ). O gal jos tokios ir turi but, gal per daug noriu Pasidalinkit patirtimi, labiau domintu kaunieciu apsipirkimo vietos
o gal internete kur yra?
o gal internete kur yra?
Na man spec parduotuvėse bent jau senamiestyje matytos ir pirktos medinės dėžutės tikrai geros kokybės (kalbu apie Kauną)
QUOTE(bite @ 2009 04 18, 23:31)
Stiklas visad reikalauja gero išdžiovinimo, nes jis ne taip kaip medis, kuris sugeria dalį priemonėse esančios drėgmės, viską turi išgarinti. Taigi, kiek patyriau, stiklą dekoruojant negali būti skubos. Šiuo atveju, manau, taip ir galėjo nutikti - pirmam sluoksniui gerai neišdžiūvus, lakas jį atitirpino. Beje, o kuo lakuota? teptuku? kokiu?
na gal gerai ir neišdžiūvo , o lakavau tai paprastu teptuku, kur kanceliarinių prekių skyrelyje būna, o lakas tai akrilinis berods Johnstones, jei taip parašiau
QUOTE(Jennifer @ 2009 04 19, 21:37)
Na man spec parduotuvėse bent jau senamiestyje matytos ir pirktos medinės dėžutės tikrai geros kokybės (kalbu apie Kauną)
Dėžutės tai neblogos, bet didesnės tai man atrodo tokios brangokos
QUOTE(L'amour @ 2009 04 19, 23:02)
na gal gerai ir neišdžiūvo , o lakavau tai paprastu teptuku, kur kanceliarinių prekių skyrelyje būna, o lakas tai akrilinis berods Johnstones, jei taip parašiau
O kaip manai, kodėl to būtent klausiau?Tu paminėjai kelias priežastis, dėl kurių taip galėjo nutikti, kai tuo tarpu, kad taip nutiktų, pakanka ir vienos...
Ką rekomenduočiau, tai įsigyti gerus teptukus...ir neskubėti...Ypač su stiklu. Bent jau man neišeina su jo prievartavimais fenu ir pan. Stiklo dekoravimas nemėgsta skubėjimo...kaip ir kiti paviršiai, beje...
QUOTE(L'amour @ 2009 04 19, 23:02)
Dėžutės tai neblogos, bet didesnės tai man atrodo tokios brangokos
normaliai
QUOTE(Gabii__ @ 2009 04 19, 21:43)
nea, ryt nebusiu:)bet busiu kita savaite...visvien reiks ussitikt, daiktus atsimainyti, tai parodysi, ir iki to laiko jei gali pasidomek gerai:)))(daiktai, tai cia usa:)))
QUOTE(Salne @ 2009 04 19, 22:26)
Oi Gėlėta jūrė..kaip dėkui už info apie tą alyvą..Nes mane vis kankino tas klausimas, ką daryti, jei noriu daiktą padaryti, kuris turėtų tiesioginį kontaktą su maistą... ..Reikės dar plačiau pastudijuoti..Dėkui..
Prašom, nėr už ką
Žodžiu išsiaiškinau, kadangi fiziškai parduotuvytės nėra, tai tų alyvų yra tik sandėly. Šitos pasirodo yra ne tik skardinėse, bet ir nedideliuose stikliniuose buteliukuose po 200ml, kaina apie 20Lt. Atidarytos skardinės, deja, neradau. Vadinasi BIOFA worktop oil. Žodžiu, jei kam įdomu, tai paaiškinsiu kur nuvažiuot ir kaip ją gaut. Čia gal jau per až, nes greit šitas mano aiškinimas bus reklama palaikytas...
O Bitut, jeigu jums įdomu, tai ir jus kviečiu į svečius pažiūrėt kaip alyvuotas paviršius atrodo Jis skiriasi negu tik būtų su aliejum prisotintas.
Salne, kai plačiau domėsies, tai tik būtinai žiūrėk į tų alyvų sudėtis. Nes jų labai daug ir cheminių yra. Ta prasme dabar su visokiom eco-ne eco, sveika-nesveika, labai daug kas išdūrinėja. Vilniuj dar tik vienus žinau, kurie iš tikrųjų ekologiškus dažus ir alyvas pardavinėja.
gėlėta jūrė - tai as tau pasuksiu siom dienom, apsnekesim:)
Labutis merginos,
Gal galėtumėt patarti Aš darbelį nupurškiau sintetiniu laku. Ar dar reikia nulakuoti ir akriliniu?
Gal galėtumėt patarti Aš darbelį nupurškiau sintetiniu laku. Ar dar reikia nulakuoti ir akriliniu?
QUOTE(gėlėta jūrė @ 2009 04 20, 11:00)
Salne, kai plačiau domėsies, tai tik būtinai žiūrėk į tų alyvų sudėtis. Nes jų labai daug ir cheminių yra. Ta prasme dabar su visokiom eco-ne eco, sveika-nesveika, labai daug kas išdūrinėja. Vilniuj dar tik vienus žinau, kurie iš tikrųjų ekologiškus dažus ir alyvas pardavinėja.
Jau išsinagrinėjau tavo duotą puslapį..Dar internete info paieškojau..bet nelabai ką gero radau..Taigi, kai jau reikės žinau jau iš ko pirkti.. ..Ir taip pat maloniai nustebino, kad yra ir nedideliais kiekiais pirkti...o tai labai patogu..
QUOTE(Di72 @ 2009 04 20, 11:16)
Labutis merginos,
Vieno lako sluoksnio tikrai neuzteks, taip kad ant virsaus lakuok kokiu turi dar maziausiai 3 sykius