Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 30-tema

QUOTE(Globusyte @ 2009 04 19, 16:23)
O tai tas raudonmedžio biecas kaip vadinasi? Ir kur pirktas?

Senukuose, prie beicu palete yra, pagal numerius -vyro paklausiau sake tiksliai nepamena bet berods 11 nr. Jei palauksi vakare tiksliai parasysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Globusyte @ 2009 04 19, 14:23)
O tai tas raudonmedžio biecas kaip vadinasi? Ir kur pirktas?

http://www.senukai.l...st_tab=articles

4u.gif
Atsakyti
labutis, panos noriu mamos dienai padaryti arbatine.... galvoju kazka oanasaus : balta spalva tada virsuj ruda-juoda (patrinam) ir baltos geles. nesant kazko panasaus dare? bijau ar nebus per nyki ir niuri dezute? nezinot kur galeciau gauti baltu orchideju?
Atsakyti
Sweikos smile.gif o kur jus perkat medinius daiktus dekoravimu? Ieskojau spec.parduotuvese , kur prekiauja prekemis dekupazui, bet man jos ten tokios labai grubiai padarytos atrodo ir tarsi is paprastos "fanieros", zodziu kaina neatitinka kokybes. ( cia ten kur ziurejau, gal ne visur taip ). O gal jos tokios ir turi but, gal per daug noriu g.gif Pasidalinkit patirtimi, labiau domintu kaunieciu apsipirkimo vietos mirksiukas.gif
o gal internete kur yra?
Atsakyti
QUOTE(Globusyte @ 2009 04 19, 10:28)
Kiek teko susidurti su beicu ir skaityt apie jį, tai nebent specialus yra...Jis negalimas sąlytyje su maistu...Šitą tikrai žinau...

Turbūt, pasąmonėje esi užfiksavusi bais baisų beicą, kuriuo apdorojamos sėklos. Taip, tai - cheminės medžiagos, kuriomis apdorotos sėklos netinka maistui.
Tačiau manau, kad beicas, naudojamas medienos spalvinimui ne ką labiau prasikaltęs už lakus. Kiek žinau, lako, tinkamo sąlyčiui su maistu, dekupuojančiosios dar nėra radę taip pat (Gabii__, atsiliepk, gal Tavo ieškojimai jau vainikuoti?). Taigi, abiejų grupių medžiagos, įtariu, vienodai neskirtos sąlyčiui su maistu. Iš man žinomų tai - Crystalico dvikomponentis lakas - derva, skirtas indų dekoravimui. Jo pakuotė puikuojasi garantija, kad galimas sąlytis su maistu.
Atsakyti
ka cia beatsiliepsi:)))
siaip kiekvienas nusistato sau, kas jam atrodo nekensksminga, arba kiek nekensminga...
as arbatines nubeicavus...net nudazius, lakuoju vandeniniu laku, arba ir sintetiniu..ir labai gerai isdziovinu bei isvedinu.. arbata, ar kazkas panasaus...i toki daikta nededama biri, ar kazkokie maisto produktai...bent jau as.
todel arbatines, vaisines, dar kazkokie indai, kur nera salycio su skysciais...elgiuosi kaip minejau anksciau...nebuna nei kvapo, nei kazko blogo.
nesu labai pamisus del sveikos gyvensenos..viskas proto ribose..bet, manau suvalgom , sunaudojam daug kensmingesniu dalyku...o jei lakas gerai sukietejes, ne minkstas..gerai isdziuves, tai nemanau, kad jis butu laaaaaaaaaabai kenksmingas.ir visi kurie isvaziavo pas kitus, net nelabai suprato, lakuota, dazyta ar kas ten daryta, ir niekam del to problemu nekilo...nes kvapo nesijaucia, nekimba ir tt...
Atsakyti
Aš, jei arbatinės vidų beicuočiau, tai ant viršaus ne lakuočiau, o alyvuočiau ekologiška alyva, tinkančia sąlyčiui su maistu. Ta prasme, ta, kur alyvuoja virtuvinius stalviršius (čia kas turi medinius ir alyvuoja, o ne lakuoja juos).

Na aš turiu tokią pakankamai griežtoką nuomonę, kas susiję su cheminėm medžiagom, tai arbatinės vidaus nė už ką nelakuočiau... ax.gif
Atsakyti
nu va...dvi skirtingos nuomones...manau kiekvienas turetu pats pasirinkti kaip jam geriau ir kas tinka...
gėlėta jūrė - o kur galima gauti tos alyvos?:)galetum placiau?gal ir man ji visai tiktu ir patiktu... ax.gif
Atsakyti
Manau, labai išmintingas gėlėtos jūrės patarimas, ketinau siūlyti senovinį būdą - prigirdymą sėmenų aliejumi, tačiau kažkaip arbatinei...nežinau...O štai šis pasiūlymas po beico alyvuoti, sakyč, labai vertas dėmesio thumbup.gif Tik dabar taip pat laukiu atsakymo, kokia tai alyva?
Atsakyti
Nu mano vyras gi dirba su ekologiškom statybinėm medžiagom biggrin.gif Tai aš jam iš paskos viską išbandžiau dekupažui. Tai va, dažai deja, man netiko.. Nes jie ne akriliniai, o dispersiniai (kažkokiu ten kitu pagrindu, nieko nesuprantu) ir džiuvo man sluoksnis 12val. Nusprendžiau apsieisiu...

Lakas jų labai neblogas. Bet neblogas tik tada kai išdžiūsta, o dirbti su juo tai sunkoka... Žodžiu irgi bais ilgai džiūsta ir teptukai sunkiai plaunas, nes jis ten kažkokio tais aliejaus pagrindu (linų sėmenų, jei neklystu). Nu bet man mano indų ploviklio buteliukas, nulakuotas juo jau metus laiko biggrin.gif ir pastovioj drėgmėj.

O alyva, tai jų būna begalės rūšių: grindims vienokia, grindims kitokia, tada stalviršiams vienokia, stalviršiams kitokia ir tada dar virtuviniams stalviršiams (čia ta kur jau tinka sąlyčiui su maistu). Jos pagrindas yra linų sėmenų aliejus, tada bičių vaškas ir dar kažkas, jau nebeatsimenu. Ir prieš ją net nereikia beicuoti. Nu galima tiesiai alyva su spalva dengti (jei bus įdomu, tai galėsiu visą procesą išsamiau papasakoti). Nes su ja bėda tame, kad irgi iš pradžių sunkoka įsikirst kaip dirbt. Reik nualyvuot, tada už valandos nupoliruot, tada už paros vėl nualyvuot ir už valandos vėl nupoliruot. O tada jau... pasaka... biggrin.gif nu labai smagus paviršius gaunasi smile.gif ta prasme, jaučiasi, kad kažkas dėta, nėra visai natūralus medis. Bet smagesnis, nei lakuota. Čia aš kalbu apie BIOFA alyvą. Kitokios nebandžiau. Seniai tikrinau, bet čia lyg turėtų būti info lietuviškai www.ekosofija.com

Oj... užsivedžiau čia. Sorry, neišeina čia trumpai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gėlėta jūrė: 19 balandžio 2009 - 19:46
gėlėta jūrė - nu fsio dabar man jos reikia:))))sakyk tiksliau kur gauti, ir noreciau ta tikslu naudojimo pricesa gauti:)
Atsakyti
smile.gif)) Nu aš paklausiu MB ar dabar yra jos smile.gif Šiaip paklausiu, gal yra kokia pradaryta bankė būtent šitos, tai galėsiu atpilt šiek tiek pabandymui, gal dar nepatiks:)) Nes ji ne pats pigiausias reikalas. Patį principą darbo aprašiau, o visokias smulkmenas tada papasakosiu kai susitiksim smile.gif

O dėl beicuoto paviršiaus sukūrimo (nu ta prasme kad nebeicuot, nes ten irgi chemija), tai kai pirmą sluoksnį alyvuoji, tai reikia įdėti pigmento (irgi yra tas ekologiškas), o paskui antrą sluoksnį jau skaidrų dėti.

Klausyk, o tu gal ryt Kaune būsi? Galėtum užlėkt, turiu čia stalą nusialyvavus, tai pačiupinėt galėtum bent smile.gif
Atsakyti