Nu mano vyras gi dirba su ekologiškom statybinėm medžiagom
Tai aš jam iš paskos viską išbandžiau dekupažui. Tai va, dažai deja, man netiko.. Nes jie ne akriliniai, o dispersiniai (kažkokiu ten kitu pagrindu, nieko nesuprantu) ir džiuvo man sluoksnis 12val. Nusprendžiau apsieisiu...
Lakas jų labai neblogas. Bet neblogas tik tada kai išdžiūsta, o dirbti su juo tai sunkoka... Žodžiu irgi bais ilgai džiūsta ir teptukai sunkiai plaunas, nes jis ten kažkokio tais aliejaus pagrindu (linų sėmenų, jei neklystu). Nu bet man mano indų ploviklio buteliukas, nulakuotas juo jau metus laiko
ir pastovioj drėgmėj.
O alyva, tai jų būna begalės rūšių: grindims vienokia, grindims kitokia, tada stalviršiams vienokia, stalviršiams kitokia ir tada dar virtuviniams stalviršiams (čia ta kur jau tinka sąlyčiui su maistu). Jos pagrindas yra linų sėmenų aliejus, tada bičių vaškas ir dar kažkas, jau nebeatsimenu. Ir prieš ją net nereikia beicuoti. Nu galima tiesiai alyva su spalva dengti (jei bus įdomu, tai galėsiu visą procesą išsamiau papasakoti). Nes su ja bėda tame, kad irgi iš pradžių sunkoka įsikirst kaip dirbt. Reik nualyvuot, tada už valandos nupoliruot, tada už paros vėl nualyvuot ir už valandos vėl nupoliruot. O tada jau... pasaka...
nu labai smagus paviršius gaunasi
ta prasme, jaučiasi, kad kažkas dėta, nėra visai natūralus medis. Bet smagesnis, nei lakuota. Čia aš kalbu apie BIOFA alyvą. Kitokios nebandžiau.
Seniai tikrinau, bet čia lyg turėtų būti info lietuviškai www.ekosofija.comOj... užsivedžiau čia. Sorry, neišeina čia trumpai