Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 30-tema

Ačiū, Bite aciuks.gif mėginsiu švelniau trinti ir paieškosiu dar švitrinio smulkesnio ax.gif Tikrai labai ačiū visoms už patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bite @ 2009 04 08, 14:59)
Toks sauninis lakas nešveičiamas, jis - guminė plėvelė, kuri nuo šveitimo pabąla.
Turiu Tikkurilos laką SUPI, jis man dėl to ir nepatinka, tačiau, manau, jo kita paskirtis - jis sudaro drėgmei atsparią guminę apsauginę plėvelę.
Beje, kai kurie akriliniai lakai taip pat šveičiant ritasi tokiais gumuliukais. Tai nutinka dėl trinties metu įkaitusio paviršiaus. Reikia šveisti su pertrūkiais: keli judesiukai šveitimo, atkeliam, atšąla, vėl keli judesiai.
Mano nuomone, geriausiai šveičiasi vaitspiritiniai lakai, jų ir sluoksnių gali būti galybė, šveičiasi sausom dulkelėm.

Viskas aišku dabar, o aš vis galvodavau, kad nemoku šveist arba taip ir turi būt doh.gif Negi dabar pirksiu naują laką, teks šitą pabaigt ir stengtis kuo mažiau raukšlelių daryt ax.gif
Atsakyti
Mergaites, noreciau paklausti del lakavimo. Ar pasendinus dvikomponenciu laku dar butina uzlakuoti "apsauginiu " sluoksniu? Klausiu konkreciai apie Retro. Pasendinau, itryniau ir man visai tiktu ir pavirsius, ir tas jo blizgumas, tai kazi ar vetra dar ka daryt? Cia gi ir taip lakas. Suprantu, kad itrinimus gerai trinant galima beveik isvalyti, bet praktiskai taigi daiktas naturaliai sendamas i tuos tarpus ir naturalaus purvo prisinesa. Zodziu, kokie pavojai lauktu daugiau nenulakavus?
Atsakyti
[
Tina Les, tik užklijavusi motyvą (servetėlę ar ryžinį, gerai natūraliai išdžiovinusi klijus, šveičiu. Taip paviršius tampa glotnus. Padažiusi ir vėl gerai išdžiovinusi, vėl pašveičiu. Ir jokių blogumų nenutinka. Tačiau šveitimo jėga - pirštų svorio, jokio spaudimo. Kiek supratau, stipriai spaudi.

Klijuojat klijais? As klijuoju skiestu lipalu. Atrodo gerai isdziovinu, bet jeigu nenulakavus pasvitrinu, tai daznokai "atsikelia" tas krastas serveteles g.gif . Jeigu sveiciu kur nors vidury piesinio, tai nieko, neatstoja. Gal lipalo neskiest? Tiesiog neturiu galimybiu susipirkti visas specialias priemones, todel verciuosi is to,ka turiu ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(smufyte @ 2009 04 08, 14:21)
Viskas aišku dabar, o aš vis galvodavau, kad nemoku šveist arba taip ir turi būt doh.gif  Negi dabar pirksiu naują laką, teks šitą pabaigt ir stengtis kuo mažiau raukšlelių daryt ax.gif

Raukšleles galima pašvitrinti be lako, vien po klijavimo.
QUOTE(rimute7 @ 2009 04 08, 16:10)
Klijuojat klijais? As klijuoju skiestu lipalu. Atrodo gerai isdziovinu, bet jeigu nenulakavus pasvitrinu, tai daznokai "atsikelia" tas krastas serveteles g.gif . Jeigu sveiciu kur nors vidury piesinio, tai nieko, neatstoja. Gal lipalo neskiest? Tiesiog neturiu galimybiu susipirkti visas specialias priemones, todel verciuosi is to,ka turiu ax.gif .

Čia gali būti kita priežastis. Ir kursuose dažnai moterys labai stengiasi užklijuoti servetėlę be raukšlelių visam plote, tačiau tik priėję kraštelius, atsikvepia su palengvėjimu ir jų nepritepa klijais pakankamai. Toks atkilęs kraštelis, žinoma, ir nukentės šveičiant.
Atsakyti
QUOTE(Tiesiogmamyte @ 2009 04 08, 11:16)
Padekit, noriu dekoruotidrabuziu pakabas, ar butina nusveisti sena laka nuo visos pakabos, o gal tik uztenka pasiausti laka?

Man irgi aktualus šis klausimas, turiu keleta nulakuotų daiktų ir norėčiau juos dekoruoti, bet kai pagalvoju, kad juos visus reiks nušveisti, tai vis atidedu tuos darbus.
Atsakyti
Teoriškai reiktų viską nušveisti. Praktiškai, galit tik viską gerai pašiaušt ir nuimt visas senas atplaišėles, jei daiktas buvo senas ir apsilupinėjęs smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aistukas @ 2009 04 08, 16:08)
Mergaites, noreciau paklausti del lakavimo. Ar pasendinus dvikomponenciu laku dar butina uzlakuoti "apsauginiu " sluoksniu? Klausiu konkreciai apie Retro. Pasendinau, itryniau ir man visai tiktu  ir pavirsius, ir tas jo blizgumas, tai kazi ar vetra dar ka daryt? Cia gi ir taip lakas. Suprantu, kad itrinimus gerai trinant galima beveik isvalyti, bet praktiskai taigi daiktas naturaliai sendamas i tuos tarpus ir naturalaus purvo prisinesa. Zodziu, kokie pavojai lauktu daugiau nenulakavus?

Kaip supratau, retro veliasi nuo drėgmės, tai ir lakuoti vadinasi reikia, nes net negalėsi su drėgnom rankom paimti.
Atsakyti
del retro..taip - butina lakuot:)
palikau ji pamiegot per nakti apipurksta karta...visai nereguoja i salti.plius uzpurskus, galima sakyti visai nebeskyla smulkiau...tik vienam langelyje lyg perskilo, bet dabar nezinau, gal toj vietoj tiesiog neitryniau..nes krastas pavyzdzio buvo....
skilimo dydis - uztepus nedaug retro, prilygsta taip normaliai uzteptam sottile.
Atsakyti
QUOTE(Gabii__ @ 2009 04 08, 22:03)
del retro..taip - butina lakuot:)
palikau ji pamiegot per nakti apipurksta karta...visai nereguoja i salti.plius uzpurskus, galima sakyti visai nebeskyla smulkiau...tik vienam langelyje lyg perskilo, bet dabar nezinau, gal toj vietoj tiesiog neitryniau..nes krastas pavyzdzio buvo....
skilimo dydis - uztepus nedaug retro, prilygsta taip normaliai uzteptam sottile.

As irgi laukiu stebuklo, nutepiau daikta, taip graziai pasidenge, kaip stiklas.Idomu, ka is ryto rasiu. Sakai netrukineja uzpurskus lako bigsmile.gif , Sottiles cia yra minusiukas...jei taip tai RETRO cool turetu but cool.gif
Atsakyti
na as nesulaukus retro, nutepiau viena daikta sottile..ir likau patenkinta tuo sutrukimu smulkiau...visgi kaikur tas sotile minusiukas net labai i nauda...bet siaip...retro man labiau pradeda patikti:)
Atsakyti
noriu jau bais to RETRO cool.gif o Kaune jo niekur tikrai nėra? verysad.gif
Atsakyti