Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 30-tema

QUOTE(rimute7 @ 2009 04 08, 09:21)
Kol pasitaikys proga padirbeti su mokytoja, isbandyk mano buda (galvoju, kad daugelis ta dare mirksiukas.gif ) : jei gaila geru serveteliu, naudok popierinius ranksluoscius ir vis klijuok po srove ir klijuok doh.gif ! Tikrai rasi gera savo isbandyta  buda ! Praktika viska lemia thumbup.gif  4u.gif !

QUOTE(Gabii__ @ 2009 04 08, 09:35)
Kaune Bite gyvena, ir ji tikrai moka uzklijuoti gabalus:)kreipkis, gal pades mirksiukas.gif juk ir kursus veda:)

QUOTE(Gabii__ @ 2009 04 08, 09:59)
as tai isvis nekisu po srovo...galima pasiimti stikline ir po truputi pilti..arba su sauja vis vandens uzdeti ir traukti tada uz sausu pusiu:)
ir sitaip klijuojant, nera daikto, kurio as negalejau slapinti:)

visoms ačiū už patarimus, apsišarvuosiu kantrybe, kalnu servetėlių ir vis bandysiu ir bandysiu smile.gif
Atsakyti
Padekit, noriu dekoruotidrabuziu pakabas, ar butina nusveisti sena laka nuo visos pakabos, o gal tik uztenka pasiausti laka?
Atsakyti
blink.gif NA ,AS CIA PAVARIAU blink.gif
biggrin.gif
O man vis rodo ,kad neissisiunte zinute blink.gif
Paskui supykau ir isvis isjungiau kompa ,net GABII neparasiau i az.
Dabar rasau doh.gif
Uz tai atsirado dar viena norinti mediumo thumbup.gif
Atsakyti
O aš susidūriau su tokia problemėle:
esu pradedančioji, todel nepykit jei klausimas pasirodys keistas blush2.gif
man nepavyksta šlifuoti su švitriniu popieriumi (kalbu apie tai, kada daug sluoksnių jau ant pabaigto darbelio palakuoji ir nori nelygumus ar raukšleles nušvitrinti). Bandžiau porą kartų, bet tik darbelį sugadinau - ėmiau smulkų švitrinį, pašvitrinau ir liko tokie kaip įbrėžimai. net nežinau kaip paaiškinti. O kartą tai net su visais dažais nušvitrinau doh.gif Geriau bučiau visai nešvitrinus, nes tik darbelį sugadinau verysad.gif
Ką darau netaip? Patarkite, prašau, mielosios 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina Les: 08 balandžio 2009 - 12:14
Tina Les, koks lakas? Kokio Nr. švitrinis? Kiek laiko džiovintas lakas prieš šveičiant?
Ne visi lakai gali būti švitrinami, išdžiovinti iki šveitimo stadijos taip pat reikia gerai, kai kurie lakai šveičiami su protarpiais, kad nuo mechaninio trynimo įkaitęs švitrinis atauštų...Jei, kaip sakai, lieka įbrėžimai, tai gal vis tik švitrinis per grubus?
Gali būti visokių niuansų, atspėti sunku mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bite @ 2009 04 08, 13:29)
Tina Les, koks lakas? Kokio Nr. švitrinis? Kiek laiko džiovintas lakas prieš šveičiant?
Ne visi lakai gali būti švitrinami, išdžiovinti iki šveitimo stadijos taip pat reikia gerai, kai kurie lakai šveičiami su protarpiais, kad nuo mechaninio trynimo įkaitęs švitrinis atauštų...Jei, kaip sakai, lieka įbrėžimai, tai gal vis tik švitrinis per grubus?
Gali būti visokių niuansų, atspėti sunku mirksiukas.gif

Lakas akrilinis, skirtas medinėms grindims lakuoti. O švitrinio nr. dabar nepamenu, bet pirkau patį smulkiausią, kokį tik radau statybinėse prekėse unsure.gif
Turbūt reikės bandyti įvairias variacijas ir atrasiu kame problema ax.gif
Ačiū, Bite, už pagalbą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina Les: 08 balandžio 2009 - 12:33
QUOTE(Tina Les @ 2009 04 08, 13:13)
O aš susidūriau su tokia problemėle:
esu pradedančioji, todel nepykit jei klausimas pasirodys keistas  blush2.gif
man nepavyksta šlifuoti su švitriniu popieriumi (kalbu apie tai, kada daug sluoksnių jau ant pabaigto darbelio palakuoji ir nori nelygumus ar raukšleles nušvitrinti). Bandžiau porą kartų, bet tik darbelį sugadinau - ėmiau smulkų švitrinį, pašvitrinau ir liko tokie kaip įbrėžimai. net nežinau kaip paaiškinti. O kartą tai net su visais dažais nušvitrinau  doh.gif Geriau bučiau visai nešvitrinus, nes tik darbelį sugadinau  verysad.gif
Ką darau netaip? Patarkite, prašau, mielosios  4u.gif

O as tavo klausima supratau kiek kitaip . Jau baigta darbeli lakuoji daug kartu ir tada sugalvoji pasvitrinti, kad rauksleles serveteles palygintum g.gif ? Jeigu taip, tai nereikia daug sluoksniu lakuot, jei noresi rauksleles palygint. Sitam mene mano labai maza patirtis, bet drisiu patart : nulakuok 1-2 kartus ir tada pasveisk su smulkiu svitru. O kai nesijaus rauksleliu, galesi kiek nori lakuot! Tegul "ases" mane pataiso , jeigu neteisingai darau ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(rimute7 @ 2009 04 08, 14:33)
O as tavo klausima supratau kiek kitaip . Jau baigta darbeli lakuoji daug kartu ir tada sugalvoji pasvitrinti, kad rauksleles serveteles palygintum g.gif ? Jeigu taip, tai nereikia daug sluoksniu lakuot, jei noresi rauksleles palygint. Sitam mene mano labai maza patirtis, bet drisiu patart : nulakuok 1-2 kartus ir tada pasveisk su smulkiu svitru. O kai nesijaus rauksleliu, galesi kiek nori lakuot! Tegul "ases" mane pataiso , jeigu neteisingai darau ax.gif .

Kai reikėjo raukšleles palyginti tai švitrinau po kokių 2 kartų lakavimo, bet taip nutiko, kad net dažus nušvitrinau doh.gif gal išties mano švitrinis per grubus unsure.gif O gal per daug įsijautus brūžinu biggrin.gif
Tai vat po tokios patirties dabar visai bijau švitrinti blush2.gif
Na, reikės dar kartą į statybines prekes mauti ir ieškoti dar smulkesnio švitrinio ax.gif
Vis tiek, Rimute7, ačiū už pagalbą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rimute7 @ 2009 04 08, 14:33)

Apie šveitimą ir aš norėčiau paklaust: man taip šveičiant neatsiranda jokių įbrėžimų, bet pats lakas pabaltuoja, na tiksliau paveikslėlis tampa toks neryškus, toks apsiblausęs ir paskui, kad ir daug kartų lakuoju, bet tas baltumas vistiek lieka. Gal čia netinkamas lakas? g.gif Lakuoju sauniniu laku.
Atsakyti
QUOTE(smufyte @ 2009 04 08, 14:40)
Apie šveitimą ir aš norėčiau paklaust: man taip šveičiant neatsiranda jokių įbrėžimų, bet pats lakas pabaltuoja, na tiksliau paveikslėlis tampa toks neryškus, toks apsiblausęs ir paskui, kad ir daug kartų lakuoju, bet tas baltumas vistiek lieka. Gal čia netinkamas lakas? g.gif  Lakuoju sauniniu laku.

Nezinau kodel pabala g.gif ? As lakuoju akriliniu, bet pasveitus nepabala g.gif . Gal patyrusios atsakys, dabar jos dar sveicia ir lakuoja mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
O aš jei nepavyksta tinkamai užklijuoti servetėlės..ypač jei vientisinę klijuoju..tai raukšleles šveičiu nelakavus..su smulkiu šveičiamu popieriumi..nu laaabai smulkiu..Tai labai gražiai nusišveičia..paskui jei reikia dar su dažais sužaidžiu..dar šiek tiek pašveičiu..ir lakuoju..Ir niekas nenusišveičia..paveikslėlis nepasikeičia ir nenusišveičia, tik raukšlelės nušveičiu, kad nebūtų nelygumu.. unsure.gif
Atsakyti
rimute7, manau, teisingai supratai, ir aš, rodos, pastebėjau, kad rūpinamasi raukšlių pašalinimu, tačiau kokioj stadijoj bešveistume, jokie blogumai nutikt neturėtų.
Tina Les, tik užklijavusi motyvą (servetėlę ar ryžinį, gerai natūraliai išdžiovinusi klijus, šveičiu. Taip paviršius tampa glotnus. Padažiusi ir vėl gerai išdžiovinusi, vėl pašveičiu. Ir jokių blogumų nenutinka. Tačiau šveitimo jėga - pirštų svorio, jokio spaudimo. Kiek supratau, stipriai spaudi.
QUOTE(smufyte @ 2009 04 08, 13:40)
Apie šveitimą ir aš norėčiau paklaust: man taip šveičiant neatsiranda jokių įbrėžimų, bet pats lakas pabaltuoja, na tiksliau paveikslėlis tampa toks neryškus, toks apsiblausęs ir paskui, kad ir daug kartų lakuoju, bet tas baltumas vistiek lieka. Gal čia netinkamas lakas? g.gif  Lakuoju sauniniu laku.

Toks sauninis lakas nešveičiamas, jis - guminė plėvelė, kuri nuo šveitimo pabąla.
Turiu Tikkurilos laką SUPI, jis man dėl to ir nepatinka, tačiau, manau, jo kita paskirtis - jis sudaro drėgmei atsparią guminę apsauginę plėvelę.
Beje, kai kurie akriliniai lakai taip pat šveičiant ritasi tokiais gumuliukais. Tai nutinka dėl trinties metu įkaitusio paviršiaus. Reikia šveisti su pertrūkiais: keli judesiukai šveitimo, atkeliam, atšąla, vėl keli judesiai.
Mano nuomone, geriausiai šveičiasi vaitspiritiniai lakai, jų ir sluoksnių gali būti galybė, šveičiasi sausom dulkelėm.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite: 08 balandžio 2009 - 14:00