Pieno netoleravo mano. Pavalgo ir atpilinėja, ir taip budavo po k/v maitinimo beveik. kai neatpilinėdavo, atrodo, kad ir pavalgęs turi būti vaikas, bet ne, po valandos prabunda ir verkia. Taip prasikankinom mėnesį. Ir nusprendžiau pereit prie mišinuko. Vaikas iškart pasikeitė. Tinkamą mišinėlį tiesa, neiškart radom (net 4 pakeitėm). Valgė Aptamil. Nieko neklausiau, kai visi gydytojai vienu balsu rėkdavo (būtent rėkdavo ant manęs): ką jus mamayte darot? turit pieno (iš tikrųjų jo buvo mažai), nutraukėt maitinimą ir pradėjot duoti mišinuką... Apie vaiką pagalvokit!
Būtent apie vaiką ir galvojau. Užvakar atšventėm 2-jį gimtadienį nė kiek nesigailiu, kad maitinau mišinėliu.
QUOTE(aciai @ 2010 11 01, 16:13)
Nieko neklausiau, kai visi gydytojai vienu balsu rėkdavo (būtent rėkdavo ant manęs): ką jus mamayte darot? turit pieno (iš tikrųjų jo buvo mažai), nutraukėt maitinimą ir pradėjot duoti mišinuką... Apie vaiką pagalvokit!
Būtent apie vaiką ir galvojau. Užvakar atšventėm 2-jį gimtadienį nė kiek nesigailiu, kad maitinau mišinėliu.
Butent, tas labiausiai ir skaudina, kad visi rekia, aiskina, kaip reikia maitinti, kaip auginti, lyg mamos nesirupintu vaiku. O is tiesu, juk butent mama geriausiai ir zino, kas jos vaikui geriausia Juk tik mama buna su vaiku 24val per para. Kai kada reikia tik patarimo ar paguodos, kad viskas bus gerai, o ne aiskinimo, kokia tu bloga mama. As labai dziaugiuos, kad turiu supratinga gydytoja, kuri isklausydavo mane nuo pradzios iki galo ir tik tada spresdavom, kaip butu geriausia ir man ir mano mazylei.
Truko pienuko, gimdimo namuose nesiojau ant ranku verkianti mazyli, o kai sesute atnese buteliuka su 20 ml pienuko - sunus pavalge ir ramiai uzmigo, namie situacija kartodavosi pastoviai, tai mes menesi valgydavome, pradedavome zindymu krutine o paskui buteliukas su misinuku
Šiaip čia trūksta dar vieno paragrafo- pvz mano mažiukas nuo 10 paros primaitinamas nes nevalgo krūties- o tenka nusitraukti ir matai kad pienelio trūksta- niekas nesakė pati pamačiau kai per 1,5 valandos niekaip negalėjau 40ml pritraukt iš abiejų krūtų o vaikui jau reikėjo 60 duot... susinervinau ir vakare net 20 nepritraukiau... taip ir žaidėm 2 mėn. dabar jau ima krūtį bet pieno nors ir daugėja labai pamažu- nu pavyzdžiui vakar kažkodėl pieno trūko tragiškai vaikas klykia ima krūtį traukia traaukia traukia susinervina klykia, tada vėl ieško- tenka va po tokių maitinimų duot ir mišinuko- suvalgo max 70ml (3 mėn vaikui) o per parą iki 3 -4 kartų tenka duot mišinio bet vis dar nenuleidžiu rankų naktim kai pieno daugiau ir jis visko nesuvalgo nutraukinėju papildomai kad dienai būtų ir taip žaidžiu
O tas pasakymas AŠ TAVO VIETOI VIEN KRŪTĮ DUOČIAU KOL PRIPRASTŲ man negalioja nes vaikas gimė su mitybos sutrikimais (pasikartoiu gal bet 37 savaičių gimė 1780g o jo svoris turėjo būt pagal gydytojus ir ūgį kažkur 3200g. tagis pačią krūtį pažaisti gavo vaikas kažkur apie 10 parą kai jau drastiškai nepritraukdavau... tada santariškėse ir "išrašė" mums mišinį
Papildyta:
ai dar pamiršau parašyti- prie viso to dar vaikutis gimė po cezario. kad ir ką sakytų tai įtakoja- atsimenu su pirma tai krūtys kaip balionai trečią parą pasidarė ir tokios pilnos sunkios- o dabar- niekad nebuvo to jausmo kad krūtyse yra pieno- net kai jis atsirado- buvau nustebusi- iį kur???? mat krūtys kaip skudurėliai pasidarė- kai nėščia buvau buvo tokiospadidėjusios įsitempusios o antrą parą subliuško kaip oro balionai- oda nukaro- kai atėjo mokint maitint(čia mano palatos kaimynės)- pasižiūrėjo pasakė pas jus pieno tai daar neatsirado. aš tada pasiėmiau pientraukį ir pradėjau nutraukinėt pieną tai slaugutė net prilėkė "pamaigyt" krūties ir buvo labai nustebusi... tada galvojom abi kad čia gal nuo to kad pirmą maitinau 2,5 metų bet nei velnio paprasčiausiai labai mažai galimasi
O tas pasakymas AŠ TAVO VIETOI VIEN KRŪTĮ DUOČIAU KOL PRIPRASTŲ man negalioja nes vaikas gimė su mitybos sutrikimais (pasikartoiu gal bet 37 savaičių gimė 1780g o jo svoris turėjo būt pagal gydytojus ir ūgį kažkur 3200g. tagis pačią krūtį pažaisti gavo vaikas kažkur apie 10 parą kai jau drastiškai nepritraukdavau... tada santariškėse ir "išrašė" mums mišinį
Papildyta:
ai dar pamiršau parašyti- prie viso to dar vaikutis gimė po cezario. kad ir ką sakytų tai įtakoja- atsimenu su pirma tai krūtys kaip balionai trečią parą pasidarė ir tokios pilnos sunkios- o dabar- niekad nebuvo to jausmo kad krūtyse yra pieno- net kai jis atsirado- buvau nustebusi- iį kur???? mat krūtys kaip skudurėliai pasidarė- kai nėščia buvau buvo tokiospadidėjusios įsitempusios o antrą parą subliuško kaip oro balionai- oda nukaro- kai atėjo mokint maitint(čia mano palatos kaimynės)- pasižiūrėjo pasakė pas jus pieno tai daar neatsirado. aš tada pasiėmiau pientraukį ir pradėjau nutraukinėt pieną tai slaugutė net prilėkė "pamaigyt" krūties ir buvo labai nustebusi... tada galvojom abi kad čia gal nuo to kad pirmą maitinau 2,5 metų bet nei velnio paprasčiausiai labai mažai galimasi
QUOTE(donna bella @ 2010 10 09, 15:16)
Mitas, kad krūtine maitinant vaikas sveikesnis, visiška nesąmonė, mano brolis 1 mėn gavo mamos pieną ir iš ligoninės neišėjo, o aš nė dienos pieno negavau ir niekad nesirgau. Kas geriau ar rėkiantis vaikas 6 mėn. su puilvo pūtimais( pjūtele, kuri įgyjama per motinos pieną), per kuriuos net valgyti negali ir augti normaliai ar mišinuku maitinamas, ramus, augantis vaikas??? Aš asmeniškai prieš motinos pieną, kuris šitiek vaiką atkankina (mano vaikui taip buvo), būčiau žinojusi, kad per piena pjūtelė persiduoda, nebūčiau nė dienos žindinusi, o ką dabar reikia patirti, tai neduok Dieve, vaikas nemiega klykia, pilvą pučia, tai tik mišinėlis mus gelbėja.
Atleiskit bet j9s parašėt totalią nesamonę motinos pienas yra tikrai geras sveikas maistas o pilvuko diegliai yra tiek mišinukais tiek MP maitinantiems vaikams. ir žinau tai iš savo brolienės jos pirmagimis labai mažai maitintas mišiniu praklykė sąžiningai pora mėnesių maitintas Mp antras sūnus taip pat praklykė analogišką laiko tarpą Aš pvz esu už mamos pieną nes jis yra tikrai sveikesnis už karvės lieso pieno miltelių ir pusės mendelejevo lentelės valgį jei tik turit pieno pirmyn- jei neturit - žinoma tada eini ir perki. nieko nepakeisi čia jau...
bet pati aš su antru mažiuku einu kryžiaus kelius- tabletės skatinančios laktozę, kakava, chalva, krūtų masažai, dažnas kišimas krūties tiesiog vietoi suskės daug skysčių įvairus maistas- kartasi kišu nenorėdama į save išsipūčiau kaip balionas ir noriu nu nors dar porą mėnesių nu nors LAŠĄ savo vaikui savo pieno duot.
O tas maitino NET 1 MĖNESĮ brolį nu atsiprašau jei jūsų mama būtų brolį maitinusi 1 metus galia tada kalbėt kad va jis sirgo aš ne mano dukra iki 3 metų neturėjo jokių problemų dėl sveikatos dabar atsiimam- ištisai kosti- gydytoja man tepasakė tiek- jei nebūtumėt maitinusi būtų ištisai kosėjusi nuo mažų dienų imunitetas stipresnis vaiko būna tik kai maitini ir dar+ apie 0,5-1 metus paskiau vaikas auga kaip kiti... tik dar MP yra geresnis smegenų maistas negu mišinys
QUOTE(Klepesova @ 2010 11 03, 10:15)
Aš pvz esu už mamos pieną nes jis yra tikrai sveikesnis už karvės lieso pieno miltelių ir pusės mendelejevo lentelės valgį
Jei žiūrėsi MP sudėtį chemiškai, ten irgi pusė Mendelejevo lentelės bus
Aš pati neilgai maitinau, praktiškai ir nemaitinau. Bet nesu nusiteikusi prieš MP jokiu būdu, su pavydu žiūriu į drauges kurios pienas liejasi laisvai...
Bet...kartais sukyla pyktis kaip maitinančios mamos pradeda dainelę "MP yra geriausia žarnynui, MP pienu maitinami vaikai protingesni, o kur dar ryšys su vaiku"... Lyg nebūčiau girdėjus...
Bet čia amžinas karas turbūt. Kaip ir del CP ir natūralaus gimdymo.
Moterys, tik neužsiveskit vėl arba temą uždarysiu.
Labai norėjau maitinti krūtimi, bet turbūt buvo nelemta... Vaikutį nuo pirmų gimimo dienų mano nuomone gan sėkmingai žindžiau pati, svoris augo viskas buvo gerai. Bet va, mano sveikata buvo silpnesnė, tai vieną dieną pakilo labai aukšta temperatūra. Vyras iškvietė greitąją, mane išvežė į ligoninę. daktarai prirašė kalnus vaistų. Norėjo guldyt į ligoninę, bet išprašiau kad neguldytų... Gydžiaus namie, gėriau vaistus, nuo kurių negalėjau maitint vaikelio, neleido daktarai. Pienuką teko nusitraukinėt ir pilt lauk, taip darėm kad nedingtų pienelis ir kad kai pasveikčiau galėčiau maitint pati.. Kadangi gydimas buvo labai ilgas, vaikutis priprato prie mišinuko, ir gėrimo iš buteliuko. Pirkom ir AVENT pientraukį, nes papulio nebenorėjo. Pienuko gaminosi mažiau, teko primaitinėt. Tai MP gaudavo tik kartą į dieną. Nugėjo mišinukas ....
Norėčiau visoms mamytėms palinkėt kuo ilgiau maitint mažiukus MP...
Norėčiau visoms mamytėms palinkėt kuo ilgiau maitint mažiukus MP...
Pirmą vaiką maitinau tik 2,5 mėn.,- pritruko pieno. Visi liepdavo (gyditojai, mamos) nutraukinet, bet pieno kaip ne buvo , taip ne buvo. Kai pradejau per visą parą nutraukinet vos 30 ml. gyditoja mane ikalbejo ne kankint saves. Už tai antrą vaiką buvau pasiruošiusi maitinti jau vos ne porą metų, nes kaip ir patirties buvo ir noro. Bet vel tą patį istoriją : vaikas alkanas dieną-naktį kaba ant kruties, svoris ne auga, mane nuo nemigos jau pradejo į šonus nešioti. Jau ir svarstikles isigijom, prieš ir po maitinimų sverdavom ypač naktį smagumelis kas valandą ), vedem užrašus, skaičiavom , kiek per parą suvalge, tol kol ne pradejo kristi vaiko svoris. Tada nusprendem vel, drebančią ranką (labai ne norejau), duoti mišinuko. Viskas pasitaise, svorio augymas stabilizavosi ir iki 8 mėn. valgem ir MP ir mišinukus. Kol vieną dieną vaikas greštai pasakė pienukui NE.
Nuo 5 mėn. pradėjau mišinuku primaitint, nes pradėjo trūkt mano pieniuko. Mieliau būčiau karvės pieną davus, bet negėrė nors tu ką ir dabar beveik negeria. Teko mišinuku užpildyt spragą
as tai nuo 2sav pradejau primaitinti misinuku,nes vaikas priaugo per mazai svorio,pirma duodavau kruti,o tik veliau misinio,karta dienoj ir nakti duodavau tik kruti,laikui begant vaikas pradejo klykti ir nebenoredavo imti kruties,ypac tai vargindavo nakti,nes tapdavo zaidimas,ko pasekoje,dabar jau koki men nusitraukineju MP ir duodu kas antra maitinima,nes to pieno ir neperdaugiausiai,tai 3k paroj valgom MP,3k misinuka,nusitraukinesiu kol turesiu MP,o kai jis baiginesis pereisim visikai prie misinio,ir buvo skaudu, kad negaliu pilnai maitinti MP nors nestumo metu apie tai tik ir svajojau,o ir tas jausmas patiko kai vaikas zinda,bet ka padarysi.... sakau geriau sveikas ir sotus vaikas