Įkraunama...
Įkraunama...

Mišinukas.Kodėl?

Apklausa: Kodėl pradėjote maitinti(primaitinti)mišiniu? (370 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
Nuo 6 men pradejau maitinti misinuka, nes nebeuzteko MP.
Atsakyti
Kodel nemaitinu MP? Pati nutraukiau, pavargau.
Sunelis gime 31sav, 1590g po cezario su didziuliu plauciu uzdegimu. 6sav praleidom ligoninese, is kuriu apie 4sav inkubatoriuje. Savaime aisku,kad maziukas buvo maitinamas per zonda. Pakutine sav ligonieje emem mokytis valgyti is buteliuko, nes buvo per silpnas ir per mazas imti kruti. Visa ta laika nustraukinejau rankom arba pientraukiu. Kas 3val. diena ir nakti. Kaifas neispasakytas. Pagaliau siaip netaip ismoko is buteliuko. Daug nervu, asaru ir pastangu tam reikejo. Pagaliau mus isleido namo. Kiek kisau papa - neeme. Ka ten papa - vos is buteliuko trauke. Gal 2 sav taip kaisiojau. Prasidejo stresas, nes mazius dar ir istisa para reke del pilvo diegliu, nemiegojo naktimis. Pieno sumazejo iki tiek, kad nusitraukiant kas 6 val pririnkdavau 60ml, kai vaikas tuo metu valge kas 3val po 80ml. Kas antra maitinima pradejau duoti misineli. Uzsiknisau juodai su tais nusitraukinejimais ir pasakiau GANA! As irgi zmogus ir man reikia poilsio. Nes dienos slinko pagal toki grafika: maziukas valge kas 3 val, vadinasi - 30min nusitraukti, 1val valgymas (jau minejau, kad lb sunkiai valge), tada 20 min rekimo ir nesiojimo ant ranku, mazdaug 1 val miego ir vel rekimas bei nesiojimas ant ranku iki kito maitinimo, stresas, nes vaikas rekia, reikia imti ant ranku, o kada nusitraukti. Daznai tekdavo nusitraukineti, su salia gulinciu ir rekianciu vaiku. Tai pieno tikrai nedadejo verysad.gif Per ta valanda, kai miega, norisi galu gale ir i tulika nueiti, o gi dar namu ruosa...
Valgo mano saulele misinuka ir auga kaiop ant mieliu. Nuo 4,5men primaitinu tyrelem, darzovienem.
Ir man labai skaudu, kai kitos mamos, per visus zurnalus, TV rekia, kad MP GERIS, o tos, kurios pacios nemaitina - nevykeles ir kvailes. Tai tada as dviguba nevykele mama, nes ir gmdziau ne pati!!!
mad.gif
uh, kiek prirasiau.

Ir dar mane siutina klausimas kiekvieno sutikto (jie gal susitare): "ar pati matini". Is pradziu sakiau, kad ne - misineliu. Bet mane jau uzkniso ir dabar sakau :" taip, pati maitinu, ir tetis maitina". O ka, netiesa, juk ne badu vaika marinu, valgyti tai duodu biggrin.gif
Atsakyti
Mitas, kad krūtine maitinant vaikas sveikesnis, visiška nesąmonė, mano brolis 1 mėn gavo mamos pieną ir iš ligoninės neišėjo, o aš nė dienos pieno negavau ir niekad nesirgau. Kas geriau ar rėkiantis vaikas 6 mėn. su puilvo pūtimais( pjūtele, kuri įgyjama per motinos pieną), per kuriuos net valgyti negali ir augti normaliai ar mišinuku maitinamas, ramus, augantis vaikas??? Aš asmeniškai prieš motinos pieną, kuris šitiek vaiką atkankina (mano vaikui taip buvo), būčiau žinojusi, kad per piena pjūtelė persiduoda, nebūčiau nė dienos žindinusi, o ką dabar reikia patirti, tai neduok Dieve, vaikas nemiega klykia, pilvą pučia, tai tik mišinėlis mus gelbėja.
Atsakyti
as nutraukiau maitinima MP del savo pacios sveikatos bedu verysad.gif kai dukrytei buvo 1 menesis man teko iskesti operacija ir guleti klinikose. ko pasekoje labai sumazejo pienuko ir visai dingo. Dabar maziuke valgo misinuka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(burbulux @ 2010 10 10, 19:23)
as nutraukiau maitinima MP del savo pacios sveikatos bedu  verysad.gif kai dukrytei buvo 1 menesis man teko iskesti operacija ir guleti klinikose. ko pasekoje labai sumazejo pienuko ir visai dingo. Dabar maziuke valgo misinuka  smile.gif

Man ir del ligos teko nutraukti pienuka, ir nesigailiu delto, ir tu nesielvartauk...Valgom misinelius, ir jau du kartus duodi ozkos pienuko....
Atsakyti
QUOTE(donna bella @ 2010 10 09, 14:16)
Mitas, kad krūtine maitinant vaikas sveikesnis, visiška nesąmonė, mano brolis 1 mėn gavo mamos pieną ir iš ligoninės neišėjo, o aš nė dienos pieno negavau ir niekad nesirgau. Kas geriau ar rėkiantis vaikas 6 mėn. su puilvo pūtimais( pjūtele, kuri įgyjama per motinos pieną), per kuriuos net valgyti negali ir augti normaliai ar mišinuku maitinamas, ramus, augantis vaikas??? Aš asmeniškai prieš motinos pieną, kuris šitiek vaiką atkankina (mano vaikui taip buvo), būčiau žinojusi, kad per piena pjūtelė persiduoda, nebūčiau nė dienos žindinusi, o ką dabar reikia patirti, tai neduok Dieve, vaikas nemiega klykia, pilvą pučia, tai tik mišinėlis mus gelbėja.

thumbup.gif per daug ispusta ta motinos pieno nauda . as ir sutinku,kad vaiko sveikata nuo maitinimo krutim nepriklauso . mano vyra mama maitino tik menesi - sugebejo per 2 metus susirgt 18 kartu blink.gif mane mama truputi daugiau nei metus maitino - irgi sirgau nuolat visas vaikyste visokiom anginom, persalimo ligom doh.gif savo sunu maitinau pati 6 men. ,bet jei vien tik savo pienu tai 3 men. - ir ka, sirgo per 3 metus vos pora kartu ir lengvai cool.gif jei lengvai iseina maitinti tai lb gerai,bet jei maitinimas tampa kancia ir vaikui ir mamai tai nematau prasmes plesytis cool.gif antra planuoju maitinti ir max. 1 metus, vien todel ,kad patogiau ,nei nuolat plauti buteliukus ,maisyti misini. . man kazkaip nera grazu kai trimetis ant papo kabo, ar marskinius plesia doh.gif nemanau ,kad tokio amziaus vaikui motinos piena is vis ka nors duoda g.gif virskinimo sistema tikrai subrendus ir pasirengus priimti normalu maista cool.gif jei jau trimeciui taip naudingas motinos pienas tai galima ir paciom isgert ir vyrui pasiulyt ,gi ir mums gal nauda bus ,metam ta karves piena is parduotuviu ir gaminam savo lotuliukas.gif

Atsakyti
Pagaliau radau temele, kur mamos nesmerkiamos uz tai, kad pasirinko misinuka ax.gif Perskaiciau visa. Dar kai nescia buvau, sakiau, kad maitinsiu MP tiek kiek galesiu. Perskaiciau daug knygu, lankiau zindymo kursus, atrodo, zinojau viska ka galima zinoti apie zindyma. Pirmas menuo buvo dziaugsmas maitinant, antras - nervinimasis, trecias- siaubas, ketvirta pradejom misinuku. Kodel visose knygose akcentuojama apie tai, kad turetum pakankamai pieno, bet nei vienoj knygoj neradau paaiskinimo ka daryti, jei turi per daug pieno? Nusitraukinejimas, vienintelis patarimas. Antra menesi ta ir pradejau daryti, nusitraukineti, nes kitaip mazyle nepavalgydavo, ciurkslem tryksdavo pienas. Niekur neiseisi, nes kiekviena karta valgant likdavom abi slapios ir dar sofa ar foteli bei stala aptaskydavau. Sake, susireguliuos. Nesusireguliavo man tas pienas. O kur dar psichologinis diskomfortas, kai visa slapia, kai drabuzius turi keisti kas pora valandu, kai patalyne turi keisti kas diena, kai nakti atsikeli baloje, slapia, smirdinti surugusiu pienu. As motinyste isivaizduoju kaip malonuma, o ne saves aukojima del vaiku. Todel, del savo ir vaiko ramybes, as pradejau maitinti misinuku. Per kelias dienas viskas susitvarke, mama patenkinta, mazyle patenkinta, o tas man ir svarbiausia 4u.gif
Atsakyti
pazymejau KITA, nes duodu savo ir maitinu dar misinuka smile.gif)) Misini gauna 0-2k i diena..
Maniskis ne visada nori imt kruti, buna zaidzia kandziojasi...stumia liezuviu... tad tenka kist misinuka... O vakare pries miega , nakti (nors nepraso, bet duodu, kad pieniukas gamintusi) ir ryte valgo kuo puikiausiai, dar kartais diena paima ir geria :DDD
Atsakyti
o mums reikia primaitinti nes neuztenka 2princesem mamos pienuko tai beveik nuo pirmos dienos gauna po truputi misinuko verysad.gif
Atsakyti
Tikrai suprantu mamą sviesuliukasss, nes pati per tai perėjau. Gulint ligoninėje tas nusitraukinėjimas kas kelias valandas kažkoks košmaras. Gulėjau klinikų viename gale, o mano vaikas visai priešingame neišnešiotukų skyriuje, o kur dar reanimacija kuri visai kitame aukšte doh.gif . Viešpatie: kol nusitrauki, kol nuneši (po operacijos labai silpna buvau, nes stipriai nukraujavau), kol mažiukui tame inkubatoriuje sumaitini... doh.gif Atrodo tik grįžti į palatą ir vėl reikia trauktis, vėl eiti... Iš tiesų dar ir dabar maitinu pati, bet ne todėl kad MP geresnis, kažkada internete skaičiau straipsnį kad tiriant motinų pieną jame rasta tokių medžiagų kurių niekur daugiau nėra tik raketų kure (vadinasi MP nauda perdėta), o todėl kad tiesiog neįpirkčiau mišinuko. Vat jis tai tikėtina, kad bent jau išvalytas...
Atsakyti
Pagaliau ir as suradau temele kur manes niekas nesmerks.Pirma maitinau pries 5m gal 2sav ,o tos dvi sav buvo ir man ir vaikui pragaras.Nes neuzteko pienuko.Dabar situacija ta pati,ligonineje jau trecia diena vaikas buvo prie kruties istisai,gryzome namo ir taip istempeme sav.Bet vaikas istisai reke,krutine minksta,ji ima ir meta ,nervuojasi,visa dreba.Tai pradejome primaitinti.Visai kitas vaikas pasidare.Sypsosi,maivosi pavalgius ir ramiai miega.O krutine nors ir duodu pries maitinima,tuscia.Dziaugiuosi uz tas kurios maitina pacios.Ir kaip skaudu kai pradeda tave smerkti ir aiskinti,kad visos gali maitinti tik reikia noro verysad.gif o misinukas jau kazkoks tai blogis.Manau visos normalios mamytes nori maitinti,bet ne visoms lemta.Didysis auga sveikas ir protingas vaikas,niekuo nesiskiriantis nuo tu kurie valge MP.
Atsakyti
Turbut kaip ir daugumai - nebuvo galimybes naturaliai maitinti verysad.gif
Atsakyti