na man irgi dziaugsmo maitinimas nesukele, nepaisant neprastos motyvacijos- deja, maze gime po cezario, planinio, kas velgi nutolina pieno atsiradima ir t.t. pirmiausia tai mazyle nuo gimimo neturo jokio susidomejimo maistu ar alkio jausmo [iki dabar!!!] antra tai mano speneliai nesveiko dydzio buvo, ji ju neapziodavo net fiziskai grudant gerklen [med. personalas gelbejo kaip galejo, bet nustebe galvas kraipe], trecia sprogo kraujagysle krutyje ir tada buvo tegul kraujas liejasi laisvai, maze jo prirydavo ir vemdamo krauju ! ketvirta, menesi laiko neaugo svoris mazylei menesio laiko svere 2900g! , penkta kadangi ji apziodavo tik galiuka, speneliai kraujavo taip, kad atrodziau lyg buciau nusauta i abu papus, penkta jokio dziaugsmo toki skausmai ir amzinai alkanas klykiantis vaikas man nesukele, ir fiziskai niekaip ji nepaeme daugiau to spenelio ar rudo plotelio aplinkui, nu niekaip ...o antspenio irgi neeme...
sesta- atsirado abieju krutu mastitas, vos prasisukau su antibiotikais butu jau pjove man papukus...
isvada - ''ismarinau'' badu dukra ciut ne menesi, ten jau paskui nusitraukinejau, irgi vargas, to pieno vos keli lasai,
ateiciai- laukiuos antro, ir tikrai nezadu kopti per tas pacias vargu kalvas dar karta tai man yra slykstu tas maitinimas asocijuojasi su skerdimu kazkokiu..
aisku atsirado visada tokiu gudruciu, kurios maitino be problemu ir man moralus skaite kodel as ne, visas mintyse suspardziau
Mano maziui nuo mano pieno buvo gelta, kankinomes kiek galejom, nes buvau nusistacius kad MP pats geriausias vaikui, bet kai teko pragulet klinikose, ir vaiko vystimas pakibo ant plauko, tai meciau visus maitinimus.
Biskuti ne i tema - o kas kiek laiko galima duoti misinuka? Kazkur girdejau, kad turi but ne maziau 3 val. tarp valgymu. Ar tiesa?
QUOTE(Matilduka @ 2010 02 22, 14:54)
Biskuti ne i tema - o kas kiek laiko galima duoti misinuka? Kazkur girdejau, kad turi but ne maziau 3 val. tarp valgymu. Ar tiesa?
netiesa,kada nori vaikas-tada ir maitini!
QUOTE(linulia40 @ 2010 03 02, 12:50)
O kaip atskirti, kada kelių savaičių ar mėnesių kūdikėlis verkia, nes nori valgyti, o kada jam pilvuką skauda, sauskelnės, drabužėliai spaudžia ar dar kas nors Aš pirmus mėnesius tai tikrai neskirdavau, tik paskui pradėjau suprasti
QUOTE(Bluebell @ 2010 01 28, 16:50)
na man irgi dziaugsmo maitinimas nesukele, nepaisant neprastos motyvacijos- deja, maze gime po cezario, planinio, kas velgi nutolina pieno atsiradima ir t.t.
<>
aisku atsirado visada tokiu gudruciu, kurios maitino be problemu ir man moralus skaite kodel as ne, visas mintyse suspardziau
<>
Labai gaila, kad tokia patirtis skaudi... o as galvojau, kad man buvo sunku...
Gal su antru kudikiu lengviau bus...
Gaila, kad dauguma net nezinodamos mamu patirties pradeda moralizuoti ir smerkti, juk nei viena nenustojome maitinti krutimi del nenoro ar kokiu smulkmenu... na bent jau dauguma
Sekmes jums su antru vaikeliu
QUOTE(linulia40 @ 2010 03 02, 13:50)
nu misineliu maitinant tikrai negalima maitinti bet kada kai vaikas nori...mamos pienukas yra lengvai virskinamas, todel jo galima duoti bet kada kai vaikas nori, o misinelis yra koncentratas. mano suneliui pirma savaite neuztekdavo rekomenduojamos dozes, bet gydytoja grieztai uzdraude ja per nelyg didinti, nes sake atsidursim ligonineje...issitampys kudikio skrandukas.beto misinuka maitinam is buteliuko, todel vaikas ji isgeria greiciau, o sotumo jausmas ateina veliau.as tarp maitinimu duodu arbateles, taip susireguliavom,kad valgytu nedazniau nei kas 3val.
Mano mažulis taip pat gimė po cezario, pienelis ne taip greit atsirado. Jo buvo nedaug, todėl mažiuko svoris dar ligoninėje nukrito daugiau nei galima, o vėliau net nustojo imti krutį. Vaikas rėkdavo, aš nervuodavausi, nors nuolat nusitrukinėdavau, bet palaispniui pienelio vis mažėjo ir mažėjo, sulaukę 2 mėnesių pradėjom maitintis tik mišinukais.
Dukra maitinau 3 menesius. bet jau nuo 2.5 men pradejau primaitint, nes pienas stipriai mazejo. kol galiausiai visai pasibaige...
Su kiekvienu vaiku vis galvodavau kad jau si siki tai tikrai viskas pavyks ir ilgai maitinsiu, darysiu kaip liepia ir visu patarimu klausysiu...Bet taip ir baigdavosi tik gerais norais... Pirma vaika maitinau ilgiausiai - 4 men, paskutini 1 men vien MP o paskui dar puse menesio su primaitinimais. Ir ka daryti kai to pieno nera, o vaikas klykia ir nemiega po 9 val Neatlaike mano nervai naturalaus maitinimo
Vyresniaja maitinau tik 2 sav,paskui atrode,kad mazeja pieno,gydytoja liepe primaitint - taip ir perejom prie misinelio... Su jaunesniaja irgi taip atsitiko-vaikas klyke,neeme kruties(dar gimdymo namuose) - galvojau,nera pieno,vaikas alkanas... Kol viena sesele pagaliau nepaprotino,kad yra taip vadinami kriziniai etapai - atrodo,kad truksta pieno,bet reikia vis tiek duot kruti. Prasikankinom apie para ar dvi,bet po to - viskas normalizavosi!Pieno uzteko iki 8men! :
primaitinti pradejau po 1 men., nes per ta menesi dukryte priaugo tik 20 gramu! valge is krutines apie 1,5 val., ir tik kai pradejau nusitraukineti, supratau kodel: pienukas labai sunkiai begdavo...su elektriniu pientraukiu ir dar ranka tekdavo gan netrumpai darbuotis kol nusitraukdavau...paskui prasidejo egzaminai, o del ju ir nervai, tai pienuko ir nebeliko....