Įkraunama...
Įkraunama...

Mišinukas.Kodėl?

Apklausa: Kodėl pradėjote maitinti(primaitinti)mišiniu? (370 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
Is tiesu siame laike, kai turi maitinti MP visos, o aplinkiniai tik padeti, nemaitinti MP sunku. Bet man maitinti buvo dar sunkiau... Pirmoji dukryte neeme papo-kaip veliau nustate musu vaikas su sirdie yda. Apie nusitraukinejimo "kaifa" jau mamytes prirase, todel nesikartosiu...taip istempiau iki 6 menesiu. Nepaisant to pienas pas mane taip ir nedingo...ilgi susitikinejimai su daktarais...pastojau antra dukryte...visa nestuma krutis tiesiogine to zodzio prasme prasinesiojau rankose, nes gaminosi pienas-daktarai skesciojo tik rankomis. Gimus mazylei prasidejo dardidesni vargai-pienas tekedavo nesustodamas, krutines dydis nezmonisko dydzio...Kol kruti istraukiu vaikas slapias, nes kaip is fontano aplaistau as ja. Maitinau kartu su vaistais, bet jie beveik nepadejo-pieno buvo nezmoniskai... skausmas,smarve,slapi rubai ir patalyne buvo mano palydovai..sesis menesius, nes dukra pati atsisake kruties, manau del to, kad jau siek tiek pradejo mastyti,nes tik istraukdavau kruti vaikas uzsimerkia,susiguzia, nes vel mama "laistosi"...Sunaus susilaukiau po CP-ligonineje vel tas pats su pienu. Grizom namucio,bet uzkilo temperatura - grizau i ligonine-sepsis. Leliukas liko namuose, as ligonineje,prijungta prie laseliniu. Krutine galvojau sprogs. Vaistai, sesutes nutraukineja. Pienas aisku nedingsta, bet sumazeja grizus namo sunelis nesupranta ko noriu siulydama kruti....Besilaukdama maziausiojo nieko nebijojau nei nestumo, nei gimdymo, tik bijodavau maitinimo...Po CP gimus mano mazyliui man pieno buvo vel nezmoniskai daug...Maitinau iki beveik keturiu menesiu, bet nuo pirmos dienos su vaistais...ir su tom paciom problemom...Tol kol apmazejo iki tiek, kad netempia iki isprotejimo. Pieno turiu ir dabar, bet nemaitinu...man baisu ir pagalvoti...Na ir kaip kazkas sake del grozio, del laiko stokos nemaitina. Taip as nemaitinau, nes man slykstu vaikscioti prasmirdusiai,slapiai. Pastoviai kabantis vaikas ant kruties atima demesi is kitu seimos nariu..
Pastovus tempianciu krutu skausmas, kabantis vaikas, slapi rubai, patalyne, jautrus speneliai, kai nei maudytis negali. Na tikrai nemalonu... maudytis, o tau bega pienas...Rezimo nebuvimas, kai vaikas kada tik uzsimano kabo ant papo-man tikrai sunkus periodas, kai kitu net vaiku negali isleisti normaliai i mokykla-manau svarios priezastys renkantis misineli. Nes pasirinkus misineli visu isvardintu problemu neliko. Okalbant apie ligu profilaktika IQ, ka daznai MP salininkes linke pateikti kaip argumenta...tai mano nemaitintas MP sunelis geriausias mokinys, olimpiadu laimetojas, vaikscioti pradejo 8 menesiu, kalbeti sakinukais is triju zodziu metu. Pirma sms man pats savarankiskai, aisku didziosiomis raidemis parase budamas be 3 savaiciu 5 metu. sirges sloga viena karta.
Atsakyti
As, as nemaitinau del to, kad
1. Norejau tureti daugiau laisvo laiko, kurio ir taip laabai sumazeja, atsiradus vaikui.
2. Kad kudikis butu sotus ir ramus. Jau ligonineje buvo aiskiai girdeti kas maitina MP, gerai kad sienos storos ir su manimi gulejusi mamyte nieko neturejo pries misinukus ir ciulptukus smile.gif , o tai butu stogas nuvaziaves po CP nuo pastovaus alkanu kudikiu klyksmu ( taip, as dar ir gimdyti pati nenorejau doh.gif ).
3. Zindymas man nepriimtinas, nes kelia pasislykstejima begantis is kruties pienas, jauciuosi tikra karve, pieninga karve ( kur cia tas vemiantis smailas ? )
4. Del krutines grozio butu juokinga pergyventi, nes ir nemaitinant vistiek po gimdymo is grozio lieka tik prisiminimai, nebent priaugus 20 kg. ir ju palikus visam gyvenimui galima tureti visai padorius "arbuziukus". Tiek to, ir del krutines grozio taip pat ( vistiek pomidoru i savo adresa jau neisvengsiu ...)
5. Pagaliau, man taip patogiau.
6. Kita :
Norejau kuo greiciau atstatyti figura, sveikata, tonusa ir savijauta, iki priesnestumines busenos , kuo greiciau pamirsti viska kas buvo nemalonaus per nestuma ir gimdyma, nes baisiai viskas atsibodo ir tas pilvas ir svoris ir tinimai ir t.t. Norejau skaniai valgyti, norejau sampano, alaus ir Baleys likerio . Nenorejau to skausmo, apkandziotu , kraujuojanciu speneliu, slapiu demiu ant drabuziu, amzino pieno kvapo, pageltusiu, bobisku liemenuku, sekso baimes ir nepilnavertiskumo jausmo.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo HappyAngel: 09 lapkričio 2009 - 19:02
maitinau 6.5 men.... nusibodo blush2.gif kiek galima.... dabar 8.5 men mum valgom misinuka ir nesigedijam tongue.gif
Atsakyti
man atrode, kad baigiasi pienukas blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
Mane tai vare i nevilti tas besisunkiantis pienas .... Jauciau lovoje dideli diskomforta. Musu mylejimasis tikrai buvo nepilnavertis vien del mano kompleksu. Man tie slapi pieniniai papai paciai buvo slykstus...
Atsakyti
Jei jau užklydau, pasisakysiu į temą: visiems trims vaikams neturėjau pakankamai pieno, kad apsieit be mišinuko. Vyresnėlis per pirmąjį mėnesį numetė beveik kilą nuo gimimo svorio, nes su vyru nesuvokėm , kad jam valgyt mažai. Vaikas gi kaba ant papo, vaikas gi pastoviai valgo, "pienelį vis šaukiasi", kaip mėgsta sakyt MP fanatikės bigsmile.gif O kad kai nevalgo rėkia-nu ką, diegliai gi biggrin.gif
Su antrąja jau klausimų ką daryt nebekilo, su jaunėliu irgi-valgo vaikinas mano pieno tkelis lašus, kiek jo dar yra ir užsigeria mišiniu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo HappyAngel: 09 lapkričio 2009 - 19:13
Labas vakaras,

Isiterpsiu ir as i Jusu pokalbius.
Mano mergaite jau didele - 4 metai. Bet zindymo "malonumus" pirmasias 5 savaites atsimenu kaip dideli kosmara.. doh.gif Kur kas didesni, nei pats gimdymas.... Nupurto pagalvojus.....
Tiesa, manau, didziausia kalte buvo mano pacios - nelankiau jokiu pamokeliu-galvojau, kad tai turi gautis naturaliai. Deja... Po poros paru man pradejo rastis kraujas (apie skausma nebekalbu). Kai parsivezem duka namo, ji atpildavo rozini piena - su krauju.... Buvo klaiku. Kiekvienas zindymas prilygo kankinimui.. Po menesio 200 gr priaugo... Vaiko pediatre liepe pasiulyti misinio. Daviau. Po maitinimo krutim. Bet tik keleta kartu, nes po penkiu savaiciu pripratau arba ismokau maitinti, arba pieno atsirado .... Zaizdos uzgijo... Maitinau tik MP puse metu (vaikas pradejo per mazai priaugti svorio, todel po pusmecio teko pasiulyti tyreliu ).
Ka noriu pasakyti - visko buna. Jei galeciau atsukti laika atgal - maitinciau bent jau iki metu. Kai maitinami vaikai iki 2-3 metu - man tai atrodo nenormalu schmoll.gif Tiesiog klaikiai negrazu (naturalistes apmetys mane akmenim )..
bet jei to pieno nera, arba maitinimas yra klaiki kancia - suprantu mamas, kurios to nedaro...
Motinyste ir meile vaikui nera matuojama laiku, kuri maitini krutimi. Ir nemaitinanti mama gali buti net ir geresne uz ta, kuri 2 metus tai daro...
Aisku, MP vaikui labai sveika, bet ne visada iseina maitinti naturaliai.... Ir tai neturetu buti smerkiama mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sapokliaka: 06 lapkričio 2009 - 23:51
I tema: turiu tris vaikus, visus maitinau apie metus (plius- minus). Neturejau problemu su pienais ar krutine JOKIU. Bet maitinti man nepatiko, nekaifavau, nesiseiliojau. Nepatiko slampancios liemeneles, simtai persirengimu per diena, kvapai... Maitinau, nes turejau nuostata atmaitinti min iki 6 menesiu, o jei istengsiu save priversti- iki metu.

Su treciu vaiku viskas baigesi 11-ta menesi, kai del mano issekimo nuo eilinio gripo vos koju nepakraciau. blink.gif Gydytoja liepe baigti cirkus su maitinimu (vaikas tuo metu svere 11 kilu, as 50 doh.gif, valge tik mane praktiskai).

Nukancelinau, atsigavau, vaikas pradejo gerti misinuka.

Suprantu visas, kurios turejo problemu du maitinimu ir "perejo" prie misiniu. Jei buciau turejus bent menkiausiu problemu (butu truke pienu, butu kokiu uzdegimu ar sastovu), buciau nedvejodama pirkus misinius. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo HappyAngel: 09 lapkričio 2009 - 19:17
Savo mažajai mišinuko daviau, kai jai buvo 3,5 mėnesio, dėl tos banalios priežasties - man atrodė, kad per mažai pieno, kad vaikas alkanas. Kaip ten buvo iš tikrųjų - kas dabar pasakys, bet greičiausiai taip ir buvo. Gavus mišinuko, mažylė buvo rami, linksma - o iki tol pakabinta ant (.) nuolat zirzė, buvo mieguista, mažai šlapinosi. Na ir ką, draugavom su mišinuku iki 6 mėnesių. Visada jo duodavau tik po to, kai pamaitindavau krūtimi, ir atrodydavo, kad dar negana. Ir palaipsniui vis labiau buvo "gana", pieno daugėjo, nors vaikas augo ir poreikiai didėjo. Nuo pusės metų tą vienintelį likusį primaitinimą 100 ml mišinuko pakeičiau daržoviene. Ir viskas, mišinuko nebereikia. Dukrytei 10 mėnesių, MP geria daug kartų per dieną ir kartais naktį, ir gers dar ko gero ilgai, kol mums abiems nenusibos. Taip mes išsivertėm be jokių sadomazochizmų ir vaiko klykinimo bei marinimo badu (išskyrus pačią pradžią, kai pritrūkus pieno dar neskubėjau primaitinti, dėl ko dabar gailiuosi).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo HappyAngel: 09 lapkričio 2009 - 19:22
Mes valgom mišinuką jau nuo 4 dienos 4u.gif Taip su pirmu buvo, taip ir dabar. Netingėjau maitint, bet kankinti klykiančio alkano vaiko negalėjau ilgiau. Visiškai negarbinu ir nešlovinu tų mamų, kurios maitina MP ar mišiniu. Kaip kam kas patogiau, tiesiog nesureikšminu šitų dalykų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo HappyAngel: 09 lapkričio 2009 - 19:23
Mano pieno siuo metu uztenka tik 80-90%, tai tenka primaitint. Vaikas neima kruties, tad neina dazniau duot kad padidint pieno gamyba verysad.gif
Misinuko planuoju dar neilgai duot, nuo kokiu 4 men pradesiu duot ozkos piena, kosytes, varskes ir t.t. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo HappyAngel: 09 lapkričio 2009 - 19:24
Aš čia įsibroviau todėl, kad manau, kad mano patirtis kažkam galbūt pagelbės vienpusiškos informacijos lavinoje, ir tiek vaikeliui, tiek mamai bus lengviau. Ne visada ir toli gražu nebūtinai primaitinimas mišinuku reiškia, kad viso gero MP. Ir jeigu nori ilgai žindyti, neprivalai marinti vaiko badu pakabinus ant (.). Nėra tas mišinukas nuodas, ir neužraukia jis pieno liaukų. Vaiką būtina pamaitinti, jeigu matai, kad tavo pieno nepakanka. Tik jeigu nori, kad tavo vaikas MP gautų ilgai, turi laikytis poros nesudėtingų taisyklių. 1. Primaitindama nepakeisk nė vieno maitinimo mišinuku, geriau duok mišinuko nors ir po kiekvieno maitinimo. 2. Pirmiau (.), tik po to butelis, ir jokio butelio be (.). Mišinuką duok visada tik po abiejų (.)(.), kai atrodys, kad vaikas nori dar. Kai gyvenimas prašviesės, bandyk "nusukti" mišinuko. Pvz. kai atrodys, gal nelabai pavalgė, bet neverkia, nedaryk mišinuko, o po valandos-pusantros, ne po 3, kaip įprastai, duok (.), o jau po jo ir mišinuką. Kadangi vaikas bus nealkanas, tu visada turėsi po ranka mišinuko, jausiesi ramesnė ir pienas geriau gaminsis ir lengviau tekės. Čia rašau ne kuriai nors fanatikių pusei, o mamoms, kurios dabar pasimetusios, primaitinti ar ne, jeigu nenori prarasti pieno. Jau minėjau, mano dukrytė mišriai maitinosi nuo 3,5 iki 6 mėn. (košių), MP tebemaitinu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo HappyAngel: 09 lapkričio 2009 - 19:38