bandžiau maitinti mišinuku, bet neėmė.... teko krūtinę kišti vėl
gudrūs abu vaikai...
tiesa, kai susilaukėme pirmagimės - buvo sunki finansinė padėtis, tad teko savo pienu norėjau ar nenorėjau aš to...
ir pigu ir labai sveika kūdikiui buvo
labai užjaučiu mamytes, kurios pienuko neturėjo....
Dukrytė buvo labai laukiama, laukiau vaikelio tris metus ir galų gale pastojau, bet dukrytė gimė labai mažo svorio ir neišnešiota ( 28 sav ir 1 kg svorio) . Aš matytdama tokį mažą kudikėlį inkubatoriuje su laidukais be galo pergyvenau ir stresavau, kaltinau save, kad per daug dirbau , gal per daug nesisaugojau ir ...staiga dingo pienas....Pieno dingimas sukėlė dvigubą šoką, buvau tiek prisiskaičiusi apie šį stebuklą....prasidėjo bemiegės naktys, tampiau krūtis ir bandžiau nors lašelį ištrauktį mažulytei mergytei.Pradėjau nesamones šnekėti ir galvoti, kad mergytė nebeišgyvens be mano pieno.... Gydytojai kategoriškai į mane žiūrėjo ir gąsdino, sako tu privalai atnešti pieno. Pervargau, nemiegojau, pasidariau nepanaši š žmogų, ko pasekoje iššaukiau sau psichinę liga - staigi depresija. Vyras mane tokią matydamas pakvietę gydytojų pagalbą- išrašė stiprių vaistų (o pagalbos man jau tikrai reikėjo)
Taigi dukrytė mano pieno gavo tik kokias tris savaites, po to mišinukai...jau dabar tik po stiprių vaistų (iš prigimties buvau jautresnė asmenybė) atsigavau ir ne be taip save kaltinu. Nors klinikose guliu ir jauču kaip kreivai gydytojai žiūri į mane, kaip jiems neįdomi mano situaciją - jie tik mato tai kad mišinukai yra blogai.
Dabar mergytė auga, ir tikiuosi mūms viskas ir toliau bus gerai , nors esame dar tik trijų mėnesių amžiaus.
Džiaugiuosi , kad pediatras mane puikiai suprato ir sužinojęs, kad maitinu mišinukais nereplikavo ir neuždavinėjo papildomų klausimų.
Taigi dukrytė mano pieno gavo tik kokias tris savaites, po to mišinukai...jau dabar tik po stiprių vaistų (iš prigimties buvau jautresnė asmenybė) atsigavau ir ne be taip save kaltinu. Nors klinikose guliu ir jauču kaip kreivai gydytojai žiūri į mane, kaip jiems neįdomi mano situaciją - jie tik mato tai kad mišinukai yra blogai.
Dabar mergytė auga, ir tikiuosi mūms viskas ir toliau bus gerai , nors esame dar tik trijų mėnesių amžiaus.
Džiaugiuosi , kad pediatras mane puikiai suprato ir sužinojęs, kad maitinu mišinukais nereplikavo ir neuždavinėjo papildomų klausimų.
Saguze, kaip tave suprantu, nes man teko patirti panašią situaciją kaip tavo.Mano mažylė irgi gimė neišnešiota, svėrė vos du kg, dar pirmas paras po cezario pjūvio buvo labai vangi (matyt ir ji gavo anestezijos vaistų), tad neėmė krūties.Man buvo labai labai didelis stresas, nemoku apsakyti ką išgyvenau.Ir ką gi - pienas staiga dingo.Dingo ir ligi šiol nesuprantu kaip tai galėjo atsitikti.Tad buvau priversta pereiti prie mišinuko, juk nemarinsi vaiko badu, tuo labiau kai tas vaikelis dar toks kūdas...
Grįžus namo iš ligoninės užsirašiau pas pediatrę.Ir ji kaip tau pasitaikė labai supratinga moteris, jokių moralų ir priekaištų.Dabar mergytė auga sveika kaip ridikas dar nė karto nesirgo!Tam, kas pasakytų, kad mišinukas - nuodai, iškart spjaučiau į veidą, atsiprašau už išsireiškimą, bet tai tiesa.
Grįžus namo iš ligoninės užsirašiau pas pediatrę.Ir ji kaip tau pasitaikė labai supratinga moteris, jokių moralų ir priekaištų.Dabar mergytė auga sveika kaip ridikas dar nė karto nesirgo!Tam, kas pasakytų, kad mišinukas - nuodai, iškart spjaučiau į veidą, atsiprašau už išsireiškimą, bet tai tiesa.
Mane stebina ir tiesą sakant labai nervina (čia švelniai pasakyta), kad mūsų gydytojai kažkaip nepalieka erdvės deriniui mama+sūnus,dukra. Daug šnekama apie mamos ir kūdikio tarpusavio ryšį, bet tuo pačiu jis kažkaip ir naikinamas , nuo kada mama negali spręsti, kas jos vaikui geriau , kodėl gydytojai taip kategoriškai žiūri į daugelį situacijų nieko neleisdami nuspręsti mamai, manau tai kenkia visoms pusėms , mamos pradeda nuslėpti kažką, gydytojų pozicija dar labiau kategoriška ir susidaro užburtas ratas ...
Kartais patys gydytojai ir pradeda nemalonumų virtinę, tai neteisinga.
Aš duodu mišinuką į tris paras maždaug vieną normą, nors pieno turiu pakankamai (pieną nutraukinėju) taip gaunasi kad man pritrūksta...
Sekmės
Kartais patys gydytojai ir pradeda nemalonumų virtinę, tai neteisinga.
Aš duodu mišinuką į tris paras maždaug vieną normą, nors pieno turiu pakankamai (pieną nutraukinėju) taip gaunasi kad man pritrūksta...
Sekmės
O jei ligoninej jau pritruksta pieno reikia savo misinuka tureti??
QUOTE(Pichouette @ 2011 10 27, 12:02)
O jei ligoninej jau pritruksta pieno reikia savo misinuka tureti??
seip jei priprate esat prie vieno tai jo, bet pvz klaipedos naujagymiu skyriui vaiku ligoninei platus pasirinkimas. aptamilis keliu rusiu, milumilis, tuteli ir nanas kaip pamenu maciau virtuvelei o gimdymo namuose mums pirma para siule nan1 bet mes atsisakem
Mano nėštumas buvo labai sunkus, to gimdymo turėjau labai dideliu problemu su sveikata, tai be vaistu niekaip negalėjau , ir ne turėjau kitos išeities tai po dviejų savaičių pradėjau maitinti mišinuku. Mergytės galiu pasakyti kad nieko blogo tame nėra, mano mažulka gimė su problemom, ačiu Dievuj dabar viskas geraf Dabar mums beveik 7 men, tai ne karto ne sirgom, vaikas vystosi puikiai net daktarė musu stebisi kaip mes puikiai tvarkomės. O ligos pėdsaku seniausiai nebeliko.
Sveikos. As trissavaites kankinausi ir man atrodo vaika kankinau duodama savo piena nes neatsitraugdavo nuo krutines nes pieno po lasiuka isbegdavo. Uzsieny daktarai sakydavo kad atsiras taip turi buti, vyras neleido nutraukti maitinimo, stresas asaros, maziukas vis alkanas abu pavarge buvom ir pradejom po truputi primaitinti kai daktare pamate kaip jis klykia atitrauktas nuo kruties... Pamatem kad po primaitinimo pasidare ramus pamiegot galejom abu. Vyras liepe kategoriskai kankintis su pientraukiu... Kankinausi ir visvien teko duoti vel misinukus.. Visa laika tik ir kaltino mane... Bet dbr jam gerai misinukai tik kad brangus o as likau viena su suneliu. Stai tokia mano istorija begom papasakota.
Nepykite uz skelbima, bet parduodu dvi dideles misinuko dezutes naujas, nepradarytos visiskai. Nuo 6menesius antras nr. "nutrilon" 800g. Viena dezute 40lituku.
Nepykite uz skelbima, bet parduodu dvi dideles misinuko dezutes naujas, nepradarytos visiskai. Nuo 6menesius antras nr. "nutrilon" 800g. Viena dezute 40lituku.
QUOTE(Fuerte @ 2011 11 06, 12:02)
Sveikos. As trissavaites kankinausi ir man atrodo vaika kankinau duodama savo piena nes neatsitraugdavo nuo krutines nes pieno po lasiuka isbegdavo. Uzsieny daktarai sakydavo kad atsiras taip turi buti, vyras neleido nutraukti maitinimo, stresas asaros, maziukas vis alkanas abu pavarge buvom ir pradejom po truputi primaitinti kai daktare pamate kaip jis klykia atitrauktas nuo kruties... Pamatem kad po primaitinimo pasidare ramus pamiegot galejom abu. Vyras liepe kategoriskai kankintis su pientraukiu... Kankinausi ir visvien teko duoti vel misinukus.. Visa laika tik ir kaltino mane... Bet dbr jam gerai misinukai tik kad brangus o as likau viena su suneliu. Stai tokia mano istorija begom papasakota.
laba diena ,zinoma nemano reikalas kiek supratau tai jus paliko vyras delto kad jus negalejote maitinti krutimi nesamone
QUOTE(Doviljana @ 2009 04 02, 20:26)
Kadangi pati šiuo metu turiu problemų šiuo klausimu(tenka primaitinti), noriu kitų mamyčių paklausti kokios priežastys jas paskatino griebtis mišinio?
Labai prašau, visų MP šalininkių gerbti kitokį mamyčių pasirinkimą ir bent jau šioje temoje nemoralizuoti
Labai prašau, visų MP šalininkių gerbti kitokį mamyčių pasirinkimą ir bent jau šioje temoje nemoralizuoti
neeme kruties, nusitraukinejau, o pieno mazejo ir mazejo... todel nusprendziau nesikankinti (nes pientraukiu vis "kankindavau" kruti, o is ten - keli lasai) ir perejome prie misinuko. is pradziu labai pergyvenau. o paskui nustojau, kai viena pazistama paklause - kaip manai, kiek vitaminu gauna vaikas, kai tau negalima valgyti beveik nieko, kas tu vitaminu turi (svieziu darzoviu, vaisiu ir t.t., kadangi vaikui labai pusdavo pilvuka)?
QUOTE(saguze @ 2011 10 12, 13:08)
Dukrytė buvo labai laukiama, laukiau vaikelio tris metus ir galų gale pastojau, bet dukrytė gimė labai mažo svorio ir neišnešiota ( 28 sav ir 1 kg svorio) . Aš matytdama tokį mažą kudikėlį inkubatoriuje su laidukais be galo pergyvenau ir stresavau, kaltinau save, kad per daug dirbau , gal per daug nesisaugojau ir ...staiga dingo pienas....Pieno dingimas sukėlė dvigubą šoką, buvau tiek prisiskaičiusi apie šį stebuklą....prasidėjo bemiegės naktys, tampiau krūtis ir bandžiau nors lašelį ištrauktį mažulytei mergytei.Pradėjau nesamones šnekėti ir galvoti, kad mergytė nebeišgyvens be mano pieno.... Gydytojai kategoriškai į mane žiūrėjo ir gąsdino, sako tu privalai atnešti pieno. Pervargau, nemiegojau, pasidariau nepanaši š žmogų, ko pasekoje iššaukiau sau psichinę liga - staigi depresija. Vyras mane tokią matydamas pakvietę gydytojų pagalbą- išrašė stiprių vaistų (o pagalbos man jau tikrai reikėjo)
stiprybes matau, liepinukai musu vaikuciai
misinukai nera blogis, tai maistas, subalansuotas mazyliams.
o mes balansuojam tarp misinuko davimo ir pienelio nutraukinejimo... kas ryta, kai esu paskaitose, praleidziu viena maitinima. ta maitinima jis valgo nutraukta pienuka. bet kartais jo nespeju pakankamai nutraukti... tenka atsaldyt pienuka, kuri uzsaldziau vasara (1-2 kartus per savaite). bet greitai jis baigsis. nestrsuoju del to. mazyliui svarbiau sveika ir rami mama nei motinos pienas. tokia mano nuomone