Įkraunama...
Įkraunama...

Mišinukas.Kodėl?

Apklausa: Kodėl pradėjote maitinti(primaitinti)mišiniu? (370 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(NoriuGyventi @ 2009 04 03, 11:19)
mes per pirmą mėnesį net nepriaugom gimimo svorio verysad.gif teko duot mišinį

Maniškė su mano MP ne tik, kad nepriaugo svorio, bet dar ir sukūdo. verysad.gif Ir taip gimė mažytė (nesvėrė nė 3 kg). Negalėjau matyti kaip vaikas klykia iš alkio, perėjom prie mišinuko.
Atsakyti
QUOTE(aciai @ 2010 11 01, 16:13)
  nė kiek nesigailiu, kad maitinau mišinėliu.

Ir aš nė kiek nesigailiu, kad maitinu mažę mišinėliu ir nesijaučiu nė kiek prastesnė mama už kitas. 4u.gif
Atsakyti
gimė laiku,bet mažiukas (2450 gr ir 48 cm) bei silpnas su labai žemu gliukozės kiekiu kraujyje. Tai iš pradžiu bandžiau maitinti krūtimi,bet svoris krito ir toliau (kai jau turėjo augti),kraujas-prastas. Daviau nutrauktą pieną iš buteliuko-reikalai ėmė taisytis,o svoriui auginti pasiūlė mišinį,tai taip ir valgė. Maitinau MP iki 5 mėn,paskui griežtai atsisakė to MP,tai dar mėnesį bandžiau įkišti,bet MP siūlymas baigdavosi žviegimais-nebekankinau ax.gif
Atsakyti
Maitinau pati iki 4men,paskui isdygo pora dantuku ir jo megstamiausiu uzsiemimu tapo ne valgymas,o kandzojimas,pasikankinau ir pasitarusi su daktare pradejau diena duot misinuka,o vakare savo piena,taip dar mano pieno gavo pora menesiu...O pradejus duot misinuka ir svoris normaliai paaugo,ir ramesnis nakti paliko
Atsakyti
Vaikelis buvo labai planuotas ir lauktas, todel norejau, jog viskas butu idealu tame tarpe ir matinimas. Prisiskaiciau daug literaturos apie zindyma ir supratau, kad zindyti gali bet kuri moteris, net ir negimdziusi, jeigu labai labai to nores... Gimdymas buvo nelengvas, ligoninej, glaudziau vaikeli prie papuliu istisai, taciau priespienis bego vos po laseli, vaikas buvo alkanas ir pastoviai verke, pavarges uzmigdavo. Kai stipriai nukrito svoris, gyd. liepe duoti misinuko - po jo maziukas uzmigdavo sotus ir laimingas. Namie dar taip kankinomes savaite, bet pienelio nedaugejo, ko tik nedariau: kvieciausi zindyve i namus, kas 2 val. pompavau su pientraukiu, net isigijau primaitinimo sistema, bet kai svoris toliau krito, o vaikas beveik nesislapino ir tai tik koncentruotai su oranziniais lasais, issigandau ir pradejau damaitinti misinuku. Iki siol tai darau, mums jau beveik du menesiai, vaikelis atsigavo, svoris pradejo augti yra ramus. Zinoma, jutau dideli spaudima is aplinkiniu ir sazines grauzima, jog nesu gera mama... taciau matydama jog mazylis auga sveikas ir as jauciuosi gerai. O priezastis, kodel nesigamina pakankamai pieno - neaiski.
Linkiu visoms sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamyte-zosyte @ 2011 08 24, 09:19)
Prisiskaiciau daug literaturos apie zindyma ir supratau, kad zindyti gali bet kuri moteris,

Va čia ir yra didžiausia klaida, dėl kurios tos kurios susiduria su realiais neišgalvotais sunkumais, patiria didžiausią spaudimą ir savigraužą. Ne kiekviena. Dauguma. Bet kai papuoli į mažumą, kuri yra reali, rodos visas pasaulis tau aiškina, kad "gi visos, visos gali", kas yra ne visai tiesa. Sėkmės auginant. Svarbu augtų sveikas ir mylimas, o gera motina būt gyvenime yra žymiai daugiau progų nei žindymo klausimu paklusnus ar ne organizmas.
Atsakyti
Pagimdžiau dvynukes. Po kiekvieno maitinimo turėdavau primaitint mišinuku. Traukdavau ir pientraukiu, ir pati maitindavau, bet visada jos išgerdavo ir mišinuko. Mums svarbu buvo priaugti svorio, nes gimė labai mažos, po 2 kg. Tai be jokių moralų primaitindavau Similac. Pati dar maitinau iki pusės metų, kol pieno liko gal stiklinė per dieną. Tai nutraukiau žindymą ir maitinau vien mišiniu. Tuo labiau, kad pradėjom valgyti ir kitą maistą. Su svoriu pasivijom bendraažius.
Atsakyti
Mano mazoji jau gimdymo namuos gavo misinuko... verysad.gif nors jau antra diena po gimdymo mano krutys buvo pieno pilnut pilnuteles...bet...pirmas vaikelis...patirties stoka-mazoji nugrauze spenelius iki mesu...net prisiliest neidavo prie speneliu...kaukdavau is skausmo,bet vistiek kisdavau kruti vaikuciui"nes juk visos gali maitint",is gimdymo namu patekom i santariskes,stresas didziulis,,prasidejo mastitas,as jau is proto buvau beiseinanti...laimei vyras nebegalejo daugiau matyt manes besikankinancios,nupirko buteliuka,isrinko misinuka ir pasake,kad gana cia kankinti ir save ir vaika....Bet vargeli kiek as prazliumbiau,kad nemaitinu pati-zurnala betkoki atsiverti-"maitink pati",susitinki ka nors-pirmas klausimas"ar maitini"ir po atsakymo "ne"seka toks ilgas menkinantis aaaa...taip ir verkdavau tukstanty kartu per diena.
Dabar mano mazei jau 7 men,stipri,sveika,lenkia draugiu vaikucius bendraamzius ir dabar matau,kad veltui pergyvenau ir kankinausi,jei nera to MP,tai nereiskia,kad blogesnes esam ir nera ko saves grauzt drinks_cheers.gif
Atsakyti
Mitinau beveik iki 3men.Nutraukiau savo noru,maitinti krutimi nepatiko,tad perejau prie misinuku.
Atsakyti
QUOTE(axma @ 2011 09 07, 12:34)
Dabar mano mazei jau 7 men,stipri,sveika,lenkia draugiu vaikucius bendraamzius ir dabar matau,kad veltui pergyvenau ir kankinausi,jei nera to MP,tai nereiskia,kad blogesnes esam ir nera ko saves grauzt  drinks_cheers.gif

Džiaugiuosi, kad praėjo savigraužos periodas, po gimdymo sujaukti hormonai paveikia ir nervų sistemą. unsure.gif
axma, mamyte-zosyte, net neabejoju, kad jūs esate pačios geriausios mamos savo kūdikiams wub.gif

Net vienas pediatras ya pasakęs, juk gatvėje žmonių neatskirsi, kurie užaugo valgydami mp ar mišinukus.Užauga sveiki mažyliai ir su mišinukais. smile.gif
Atsakyti

(pieno mišinį) duodavau tik kartą per parą , kad nakti ramiai mieguotu mirksiukas.gif

Atsakyti
Pas mus pradejo mazeti pienukas, kol galiausiai is krutines istraukdavau po 5ml doh.gif teko pradeti maitinti misinuku..
Atsakyti