QUOTE(Dai'na @ 2009 05 09, 18:28)
As tai noreciau sito viso gabalo
QUOTE(Dai'na @ 2009 05 09, 21:23)
atnesu savo trupinini pyraga,kepiau pirma karta,bet jau zinau,kad ne paskutini,labai labai skanus,receptas cia
ale kaip jo noriu , papasakok koks jo skonis?
Mano mama sita ''Trupinini''pyraga,gal jau kokius 10-15 m. kepa,labai paprastas ir skanus,ir nedaug darbo.
Ir dar pora menkučių pastabėlių:
prašau neberašyti offtopikų, nes peržiūrinėti kiekvieną temą ir trinti juos, tai turbūt užimtų visą parą... šią peržvelgus pamačiau, kad iš kiekvieno lapo galima palikti po 2-3 normalias, reikšmingas, prasmingas, įdomias žinutes.
ir...
prašau cituojant nekartoti nuotraukų! tai ne tik apkrauna forumą, bet ir padaro temos skaitymą labai apsunkintą.
ačiū.
prašau neberašyti offtopikų, nes peržiūrinėti kiekvieną temą ir trinti juos, tai turbūt užimtų visą parą... šią peržvelgus pamačiau, kad iš kiekvieno lapo galima palikti po 2-3 normalias, reikšmingas, prasmingas, įdomias žinutes.
ir...
prašau cituojant nekartoti nuotraukų! tai ne tik apkrauna forumą, bet ir padaro temos skaitymą labai apsunkintą.
ačiū.
QUOTE(lotute @ 2009 05 09, 20:58)
ale kaip jo noriu , papasakok koks jo skonis?
Dejau juoduju serbentu uogiene,be galo skanus
QUOTE(dukrele @ 2009 05 09, 21:48)
Mano mama sita ''Trupinini''pyraga,gal jau kokius 10-15 m. kepa,labai paprastas ir skanus,ir nedaug darbo.
Tikrai labai paprastas
Sveikos!
Vakar kepiau pyraga. Labai paprastai pagaminamas, bet laaabai skanus!Reaceptas - Sonatinos.
Braškių - rabarbarų pyragas
Tešlai:
250 g miltų
125 g šalto sviesto, supjaustyto gabaliukais
60 g cukraus pudros
1 išplaktas kiaušinis
Įdarui:
2½ puodelio pjaustytų rabarbarų
1½ puodelio pjaustytų braškių
3 kiaušiniai
1¼ puodelio cukraus
¼ puodelio miltų
½ a. š. malto muskato
¼ a. š. druskos
Tešlai į miltus sudėti sviestą ir pirštais trinti, kol neliks sausų miltų. Suberti cukraus pudrą, pilti kiaušinį ir suminkyti tešlą. Palaikyti šaltai bent 30 min.
Rabarbarus sumaišyti su braškėmis.
Kiaušinius išplakti su miltais, cukrumi, druska ir muskatu.
Tešlą iškočioti, įtiesti į skardą, paliekant apie 3 cm aukščio kraštelius. Tešlą subadyti šakute. Sudėti rabarbarus ir braškes. Ant viršaus užpilti kiaušinių plakinį.
Kepti 40 50 min. iki 180° C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį ataušinti ir pabarstyti cukraus pudra.
P. S. puodelis - 237 ml...
Braskiu neturejau, tai dejau vysnias, t.y. vysniu idara ("Geroves" idaras skirtas kepiniams). Kadangi sis idaras labai saldus, tai gerokai mazinau cukraus kieki. Labai skanus, sladziarugstis Kaip tik rabarbaru sezonas!
Vakar kepiau pyraga. Labai paprastai pagaminamas, bet laaabai skanus!Reaceptas - Sonatinos.
Braškių - rabarbarų pyragas
Tešlai:
250 g miltų
125 g šalto sviesto, supjaustyto gabaliukais
60 g cukraus pudros
1 išplaktas kiaušinis
Įdarui:
2½ puodelio pjaustytų rabarbarų
1½ puodelio pjaustytų braškių
3 kiaušiniai
1¼ puodelio cukraus
¼ puodelio miltų
½ a. š. malto muskato
¼ a. š. druskos
Tešlai į miltus sudėti sviestą ir pirštais trinti, kol neliks sausų miltų. Suberti cukraus pudrą, pilti kiaušinį ir suminkyti tešlą. Palaikyti šaltai bent 30 min.
Rabarbarus sumaišyti su braškėmis.
Kiaušinius išplakti su miltais, cukrumi, druska ir muskatu.
Tešlą iškočioti, įtiesti į skardą, paliekant apie 3 cm aukščio kraštelius. Tešlą subadyti šakute. Sudėti rabarbarus ir braškes. Ant viršaus užpilti kiaušinių plakinį.
Kepti 40 50 min. iki 180° C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį ataušinti ir pabarstyti cukraus pudra.
P. S. puodelis - 237 ml...
Braskiu neturejau, tai dejau vysnias, t.y. vysniu idara ("Geroves" idaras skirtas kepiniams). Kadangi sis idaras labai saldus, tai gerokai mazinau cukraus kieki. Labai skanus, sladziarugstis Kaip tik rabarbaru sezonas!
sveikos kepejeles
uzmaciau kazkada cia plikytinius (daividijos),ir taip vaikyste jie man primine, kad butinai reikejo isbandyti...
gavosi tikrai skanus, tik as "patobulinau", kadangi turejau plaktos girietineles likuciu, pridejau dar trintos varskytes, vanilinio cukriuko, cirtinu sulciu ir pripildziau tokiu kremuku juos...jau pasaka koks skonis geras gavosi...
palikau ir nepripildytu..tai jie man kazko sublusko truputi....., bet skonis man toks, kaip is parduotuves gavosi, dejau 6 kiausininius, tesla buvo tirstoka, reikejo jau tvirciau paspausti, kad "islystu" is maiselio... bet iskilo , ir forma islaike.
aciu uz receptuka...man nesigavo tokie pavyzdiniai, kaip daividijai....bet skanus!!!
uzmaciau kazkada cia plikytinius (daividijos),ir taip vaikyste jie man primine, kad butinai reikejo isbandyti...
gavosi tikrai skanus, tik as "patobulinau", kadangi turejau plaktos girietineles likuciu, pridejau dar trintos varskytes, vanilinio cukriuko, cirtinu sulciu ir pripildziau tokiu kremuku juos...jau pasaka koks skonis geras gavosi...
palikau ir nepripildytu..tai jie man kazko sublusko truputi....., bet skonis man toks, kaip is parduotuves gavosi, dejau 6 kiausininius, tesla buvo tirstoka, reikejo jau tvirciau paspausti, kad "islystu" is maiselio... bet iskilo , ir forma islaike.
aciu uz receptuka...man nesigavo tokie pavyzdiniai, kaip daividijai....bet skanus!!!
QUOTE(ziwiliute @ 2009 05 11, 12:57)
sveikos kepejeles
Imu porą prie arbatos.
QUOTE(ziwiliute @ 2009 05 11, 12:57)
kaip as juos meeegstu... niam, niam, niam!!! O dar su tokiu idaru.... mmmm..... net burnoj pilna seiliu susikaupe!!! Su mielu noru pasivaisinciau
P.S. as visai neseniai dariau, bet man jie kazkodel kietoki gavosi, net nzn kodel
O pas ziwiliute minkstuciai, kaip is parduotuves
Papildyta:
QUOTE(*B.A* @ 2009 05 11, 11:22)