Įkraunama...
Įkraunama...

----Saldūs receptai su nuotraukomis ----

QUOTE(KibirVibir @ 2009 05 08, 17:36)
Atsaldyti ar uzsaldyti?

doh.gif .reikia juk ideti i saldytuva kad sustingtu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo anasko: 08 gegužės 2009 - 16:39
QUOTE(anasko @ 2009 05 08, 17:29)
Varskes deseretas prie kavos.


Va šitą desertą darysiu 100 proc. bigsmile.gif Gal gali patikslint kiek dedi želatinos blush2.gif

Neryte, pyrago neatsisakyčiau paskanauti blush2.gif

mmergyte, mėnulio pjūvis nerealus bigsmile.gif

justina_r, nu sausainiai kaip iš pardės blink.gif idealūs tiesiog wub.gif jaučiu ir skanūs jei trapūs ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 08 gegužės 2009 - 16:43
QUOTE(RiMami @ 2009 05 08, 17:39)
Va šitą desertą darysiu 100 proc.  bigsmile.gif Gal gali patikslint kiek dedi želatinos  blush2.gif

Neryte, pyrago neatsisakyčiau paskanauti blush2.gif

mmergyte, mėnulio pjūvis nerealus  bigsmile.gif

zelatinos reikia deti 2.5 sauksto i 250 ml vandens.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo anasko: 08 gegužės 2009 - 16:42
QUOTE(anasko @ 2009 05 08, 17:41)
zelatinos reikia deti 2.5 sauksto i 250 ml vandens.


Ačiū, supratau 4u.gif Dar galėtum ir pačiam recepte pakoreguoti blush2.gif (maždaug pusvalandį po įkėlimo dar galima korekcijas daryti) ax.gif
Atsakyti
Uzsaldyma irgi galetum pakoreguoti smile.gif juk uzsaldymas saldiklyje, atsaldymas - atvesinimas, kaip pati rasei, kad sustingtu.
Atsakyti
anasko, atrodo labai graziai, ir nesunkiai pagaminama thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2009 05 08, 17:39)
justina_r, nu sausainiai kaip iš pardės  blink.gif idealūs tiesiog wub.gif jaučiu ir skanūs jei trapūs ax.gif


Ačiū blush2.gif tikrai labai skanūs ir trapūs thumbup.gif aš juos pirmą kart kepiau ir kepiau iš pusės normos pabandymui, tai dukrytė daugiau nei pusę suvalgė bigsmile.gif ir sakė, kad aš daug nevalgyčiau nes ji dar norės lotuliukas.gif
Atsakyti
Atnesu jums skanesta user posted image I papuosima prasom nekreipti demesio, nes tokius "rimtesnius" saldumynus (kaip torciukai, vyniotiniai itt.) pradejau gaminti visai neseniai lotuliukas.gif (kai pradejau skaityti Cipciuko temas, ji mane uzkriete, aciu JUMS user posted image )
Receptuka radau rusaiciu saite, kiek pamenu tokio recepto lyg tai nebuvo (labai atsiprasau, jei vis delto pasikartosiu)
Bananinis vyniotinis
user posted image

Kremas
1/2 st. cukraus (stikline 240 ml)
1 st. pieno
1/4 st. miltu
vanilinas
125 g sviesto arba margarino

Tesla
3 kiausiniai
ziupsnelis citrinos rugsties arba druskos
1/2 st. cukraus
1 v.s. medaus
1 st. miltu
1/2 a.s. sodos

Glazura
6 a.s kakavos
3 v.s pieno
1 st. cukraus
vanilinas
50 g sviesto arba margarino

2 bananai

Pirmiausiai isverdam krema
Sumaisyti cukru, miltus ir vanilina. Ipilti piena ir gerai ismaisyti, kad neliktu gumuliuku. Pastoviai maisant uzvirti iki kol kremas sutirstes. Atvesinti.
Mikseriu isplakti sviesta iki purumo. Toliau plakant po sauksta deti isvirta krema. Paruosta krema deti i saldytuva.

Biskvitas
3 baltymus su citrinos rugstim (druska) isplakti iki putu. Po truputi ipilti cukru ir medu. Veliau po viena ideti trynius ir is karto isjungti mikseri.
Persijoti miltus kartu su soda ir per 2-3 kartus atsargiai imaisyti (ne mikseriu) i plakini (atsargiai maisyti is apacios i virsu).

Tesla isdeti i skarda (isklota kepimo popieriumi) ir islyginti pavirsiu.
Kepti ikaitintoje 180C orkaiteje, 10 min kol lengvai parus(paauksuos). Tik neperkepkite, nes veliau bus sunku suvynioti!
Iskepusi biskvita greitai apversti ant stalo, iskloto kepimo popierium, nuimti popieriu ant kurio kepe biskvitas. Vel ji apversti ir 30 sek. duoti isgaruoti garams ir is karto aptepti saltu kremu. Ant krasto deti 2 bananus ir suvynioti i vyniotini. (Sujungimo siulas turi buti apacioje)

Isvirti glazura
Kakava, cukru, vanilina ir piena uzvirti. Palaukti kol istirps cukrus. Kai prades burbuliuoti deti sviesta. Nuimti nuo kaitvietes. Kai siek tiek ataus apipilti vyniotini.

P.S. autores zodziais glazuros gaunasi daugokai, kas jos nemegsta gali sumazinti proporcijas. Kadangi si vyniotini dariau pirma karta, tai sumazinau iki 0,5 normos. Vyniotinis gavosi laaaabai skanus (mano seimynele labai megsta bananus, tai siandien jiem itaikiau)! Skanesnis, kai duodi jam turputi subresti (t.y. duoti jam pastoveti, kad susigertu siek tiek kremas). Naudojau standartine skarda prie orkaites.
Ir dar, beveik visur mazinau cukraus kieki (nes mano bananai buvo labai saldus), vyniotinis gavosi saldokas (bet normoj sladus), aisku cukru reguliuokite pagal savo skoni ir poreikius mirksiukas.gif

user posted image user posted image
Atsakyti
gal kas nors ziurejo "Sestadieniu Ryta" kur Izabele surio pyraga dare? receptuko noreciau.... bei kaip gaminti.. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eglys: 09 gegužės 2009 - 11:00
QUOTE(Dai'na @ 2009 05 08, 22:54)
O kokie cia sausainiai su alum? g.gif

ai tokį seną receptą turiu galvelėj, bet kažko man jie šykart kietoki gavosi g.gif

o receptas toks:
šalto kepinių margarino 500 gr
alaus 0,5 ltr
miltai
cukrus pabarstymui

margarin1 tarktuoti per burokinę tarką pabarstant miltais, tada supilti šaltą alų ir greit užminkyti tešlą, bet stegtis kuo mažiau ją minkyti.
įdėti į šaldiklį geram pusvalandžiui.
iškočioti, supjaustyti norimais gabaliukais (neplonai kočioti), dėti į sviestiniu popieriumi išklotą skardą, pabarstyti cukrumi ir kepti kol gražiai paruduoja.
manau galima barstyti ir kmynais ar sezamu, bus prie alaus.

šiaip jie tokie traškūs gaunasi, su kava pats tas 4u.gif
Papildyta:
šiandien nusipirkau Dr. Otker vą tokį aparačiuką
user posted image

gal kuri turit? ar patenkintos?
man kažkaip kelia nerima, kad tas stumoklis nelabai jau sandarus, bijau,kad pro šonus eis tešla ar grietinėlė g.gif
Atsakyti
Mielosios,

susipažinau su jūsų ginču ir nutariau, kad reikėtų priimti atitinkamą sprendimą ir jį čia paskelbti. Taigi, temos pavadinimas ir jos skaitymo patogumas reikalauja, kad čia būtų ir NUOTRAUKA ir RECEPTAS. Papildomai nedraudžiama įdėti nuorodą į savo blogą (jei taip recepto autoriui norisi). Taigi nuo šiol, prašau paisyti šios taisyklės! Tikiuosi jūsų supratimo.
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2009 05 09, 20:07)
Mielosios,

susipažinau su jūsų ginču ir nutariau, kad reikėtų priimti atitinkamą sprendimą ir jį čia paskelbti. Taigi, temos pavadinimas ir jos skaitymo patogumas reikalauja, kad čia būtų ir NUOTRAUKA ir RECEPTAS. Papildomai nedraudžiama įdėti nuorodą į savo blogą (jei taip recepto autoriui norisi). Taigi nuo šiol, prašau paisyti šios taisyklės! Tikiuosi jūsų supratimo.


pagaliau thumbup.gif pritariu bea 4u.gif
Atsakyti