Atnesu jums skanesta
I papuosima prasom nekreipti demesio, nes tokius "rimtesnius" saldumynus (kaip torciukai, vyniotiniai itt.) pradejau gaminti visai neseniai
(kai pradejau skaityti Cipciuko temas, ji mane uzkriete, aciu JUMS
)
Receptuka radau rusaiciu saite, kiek pamenu tokio recepto lyg tai nebuvo (labai atsiprasau, jei vis delto pasikartosiu)
Bananinis vyniotinis Kremas1/2 st. cukraus (stikline 240 ml)
1 st. pieno
1/4 st. miltu
vanilinas
125 g sviesto arba margarino
Tesla3 kiausiniai
ziupsnelis citrinos rugsties arba druskos
1/2 st. cukraus
1 v.s. medaus
1 st. miltu
1/2 a.s. sodos
Glazura6 a.s kakavos
3 v.s pieno
1 st. cukraus
vanilinas
50 g sviesto arba margarino
2 bananai
Pirmiausiai isverdam kremaSumaisyti cukru, miltus ir vanilina. Ipilti piena ir gerai ismaisyti, kad neliktu gumuliuku. Pastoviai maisant uzvirti iki kol kremas sutirstes. Atvesinti.
Mikseriu isplakti sviesta iki purumo. Toliau plakant po sauksta deti isvirta krema. Paruosta krema deti i saldytuva.
Biskvitas3 baltymus su citrinos rugstim (druska) isplakti iki putu. Po truputi ipilti cukru ir medu. Veliau po viena ideti trynius ir is karto isjungti mikseri.
Persijoti miltus kartu su soda ir per 2-3 kartus atsargiai imaisyti (ne mikseriu) i plakini (atsargiai maisyti is apacios i virsu).
Tesla isdeti i skarda (isklota kepimo popieriumi) ir islyginti pavirsiu.
Kepti ikaitintoje 180C orkaiteje, 10 min kol lengvai parus(paauksuos).
Tik neperkepkite, nes veliau bus sunku suvynioti!
Iskepusi biskvita greitai apversti ant stalo, iskloto kepimo popierium, nuimti popieriu ant kurio kepe biskvitas. Vel ji apversti ir 30 sek. duoti isgaruoti garams ir is karto aptepti saltu kremu. Ant krasto deti 2 bananus ir suvynioti i vyniotini. (Sujungimo siulas turi buti apacioje)
Isvirti glazuraKakava, cukru, vanilina ir piena uzvirti. Palaukti kol istirps cukrus. Kai prades burbuliuoti deti sviesta. Nuimti nuo kaitvietes. Kai siek tiek ataus apipilti vyniotini.
P.S. autores zodziais glazuros gaunasi daugokai, kas jos nemegsta gali sumazinti proporcijas. Kadangi si vyniotini dariau pirma karta, tai sumazinau iki 0,5 normos. Vyniotinis gavosi laaaabai skanus (mano seimynele labai megsta bananus, tai siandien jiem itaikiau)! Skanesnis, kai duodi jam turputi subresti (t.y. duoti jam pastoveti, kad susigertu siek tiek kremas). Naudojau standartine skarda prie orkaites.
Ir dar, beveik visur mazinau cukraus kieki (nes mano bananai buvo labai saldus), vyniotinis gavosi saldokas (bet normoj sladus), aisku cukru reguliuokite pagal savo skoni ir poreikius