"SVAIGINANTIS"-TORTAS SU RIEŠUTAIS
RIEŠUTŲ TEŠLAI:
4 kiaušinių baltymai,
125g cukraus,
100g maltų lazdyno riešutų,
20g krakmolo.
BISKVITO TEŠLAI:
3 kiaušiniai,
75g cukraus pudros,
50g miltų,
50g krakmolo,
1 a.š. kepimo miltelių,
3 v.š. šalto vandens,
1/2 citrinos žievelės.
KREMUI:
250g sviesto,
250g cukraus pudros,
1 kiaušinio trynys,
4 v.š. šokoladinio likerio.
PAPUOŠIMUI:
riešutų,
šokolado,
cukraus pudros.
Riešutų biskvitui baltymus išplakite iki standumo.Plakdami suberkite pusę cukraus.Likusią cukraus dalį sumaišykite su riešutais bei krakmolu ir suberkite į baltymų putas.Tortinę išklokite folija arba sviestiniu popieriumi.Riešutų tešlą sukrėskite formą ir išlyginkite.Kepkite 20 min ant apatinės lentynos 150 laipsnių temperatūroje.
Iškepusį biskvitą atsargiai išimkite.Tokiu pat būdu iškepkite antrąjį riešutų tešlos lakštą.
Biskvitui atskirkite trynius nuo baltymų.Trynius išsukite iki purumo su 3 v.š. šalto vandens ir 65g cukraus pudros.Baltymus išplakite su likusia cukraus pudra iki standumo ir sukrėskite ant trynių masės.Ant jos persijokite miltų,krakmolo ir kepimo miltelių mišinį.Sudėkite citrinos žievelę.Viską atsargiai išmaišykite.Iš tešlos vieną po kito iškepkite du biskvitus.Kepkite 20 min,ant apatinės lentynos,175 laipsnių temperatūroje.
Biskvitus ataušinkite.
Kremui nešaltą,kambario temperatūros sviestą išsukite iki purumo po šaukštą berdami cukraus pudrą.Įdėkite kiaušinio trynį,supilkite likerį.
Pirmąjį riešutų biskvitą aptepkite kremu ir uždėkite ant jo paprastą biskvitą.
Jį apšlakstykite likeriu ir užtepkite kremu.Taip pat su kitais biskvitais.
Visą tortą aptepkite kremu.Viršų pabarstykite cukraus pudra (per sietelį),riešutais ir šokoladu.
Mano komentaras:tortukas skanus,saldokas (nors man visi tokie ),ir tikrai svaiginantis Vietoj šokoladinio likerio ten reikėjo naudoti vyšnių,ale tokio neturėjau o ir šiaip man atrodo,riešutai ir šokoladas labiau dera Išvaizda tortuko,naminiam vartojimui Kepiau jį pirmą kartą,tiesiog norėjosi kažko naujo
QUOTE(*B.A* @ 2009 05 06, 17:41)
isbandziau ir as juos
skanus, tik man truputi jie per sausi...pas tave tai dregni atrodo as kepiau keksiukius 20 min orkaitej.is puses normos gavos 10 keksiuku
QUOTE(mmergyte @ 2009 05 06, 20:01)
nusvaigau
oho-ho, keksiuką ir mmergytės tortuką tai čiumpu iš karto pjūvis jau koks viliojantis, taip ir kviečia įkąsti
QUOTE(Koruklu @ 2009 05 06, 15:17)
gal butu galima suzinoti kaip atrodo tartu žele
QUOTE(lotute @ 2009 05 06, 22:19)
gal butu galima suzinoti kaip atrodo tartu žele
Taigi jau parodė čia
mmergyte, riešutinis torčiukas - pasaka kad ir prie alaus - imčiau dabar
QUOTE(lotute @ 2009 05 06, 23:19)
gal butu galima suzinoti kaip atrodo tartu žele
Angliskai Flan jelly
QUOTE(lotute @ 2009 05 06, 23:03)
ačiukas, žinosiu ko reik ieškoti
lotut,ner via ko ir ieskot,buna prie zele maximoj padeta,pakuciai po 3 vnt jei gerai pamenu apie lita ar du kainuoja
Stai ir mano VAISIU APKEPAS
Recepta radau "Ji" zurnale.
Reikalingi produktai:
didelis bananas;
2 obuoliai;
2 kriauses;
3 saukstai grietineles;
50g baltojo sokolado;
40 g sviesto;
2 kiausiniai;
40 g cukrausl
30g miltu;
saja razinu;
cinamono.
Paruosimas:
Kriauses, obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelem. Razinas uzpilti verdanciu vandeniu, kad isbrinktu. Banana nulupti ir supjaustyti riekelemis.
Puode kaitinti grietinele ir baltaji sokolada, kol mase taps vientisa.
kitame puode istirpinti sviesta.
Dubenyje isplakti kiausinius su cukrumi ir cinamonu.
Paruosti tesla: i viena dubeni supilti plaktus kiausinius, masant pamazu supilti tirpinta sokolada ir sviesta, suberti miltus ir viska gerai ismaisyti.
Kepimo skarda istepti sviestu, arba iskloti kepimo popieriumi, sudeti vaisius, razinas, ant virsaus supilti tesla.
Kepti apie 35 min 200laipsniu orkaiteje.
Gavosi tikrai skanus, toks lengvas apkepas
Recepta radau "Ji" zurnale.
Reikalingi produktai:
didelis bananas;
2 obuoliai;
2 kriauses;
3 saukstai grietineles;
50g baltojo sokolado;
40 g sviesto;
2 kiausiniai;
40 g cukrausl
30g miltu;
saja razinu;
cinamono.
Paruosimas:
Kriauses, obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelem. Razinas uzpilti verdanciu vandeniu, kad isbrinktu. Banana nulupti ir supjaustyti riekelemis.
Puode kaitinti grietinele ir baltaji sokolada, kol mase taps vientisa.
kitame puode istirpinti sviesta.
Dubenyje isplakti kiausinius su cukrumi ir cinamonu.
Paruosti tesla: i viena dubeni supilti plaktus kiausinius, masant pamazu supilti tirpinta sokolada ir sviesta, suberti miltus ir viska gerai ismaisyti.
Kepimo skarda istepti sviestu, arba iskloti kepimo popieriumi, sudeti vaisius, razinas, ant virsaus supilti tesla.
Kepti apie 35 min 200laipsniu orkaiteje.
Gavosi tikrai skanus, toks lengvas apkepas
Keksiukai su kiviais
3 stiklines miltu
1 arb. s. kepimo milteliu
0.5 arb. s. sodos
0.5 arb. s. druskos
340 g. sviesto (kambario temp.)
230 g. varskes surio "Philadelphia"
2 st. smulkaus cukraus
6 kiausiniai
1 arb. s. vaniles ekstrakto
4 kiviai
Miltus persijoti, sumaisyti su kep. milteliais, soda, druska.
Su mikseriu suplakti sviesta ir varskes suri. Per tris kartus suberti cukru, po viena imusti kiausiniu, gerai isplakti po kiekvieno kiausinio.Supilti vanile ir isplakti.Suberti miltus ir su saukstu atsargiai ismaisyti(nepermaisyti). Kivius supjaustyti gabaliukais ir sudeti i tesla,ismaisyti.Orkaite ikaitinti iki 180 c., keksiukus kepti kol ikistas medinis pagaliukas islenda sausas(apie 30- 40 min). Galima vietoj keksiuku kepti dideli keksa. Tada jis keps ilgiau (apie 1 h.)
3 stiklines miltu
1 arb. s. kepimo milteliu
0.5 arb. s. sodos
0.5 arb. s. druskos
340 g. sviesto (kambario temp.)
230 g. varskes surio "Philadelphia"
2 st. smulkaus cukraus
6 kiausiniai
1 arb. s. vaniles ekstrakto
4 kiviai
Miltus persijoti, sumaisyti su kep. milteliais, soda, druska.
Su mikseriu suplakti sviesta ir varskes suri. Per tris kartus suberti cukru, po viena imusti kiausiniu, gerai isplakti po kiekvieno kiausinio.Supilti vanile ir isplakti.Suberti miltus ir su saukstu atsargiai ismaisyti(nepermaisyti). Kivius supjaustyti gabaliukais ir sudeti i tesla,ismaisyti.Orkaite ikaitinti iki 180 c., keksiukus kepti kol ikistas medinis pagaliukas islenda sausas(apie 30- 40 min). Galima vietoj keksiuku kepti dideli keksa. Tada jis keps ilgiau (apie 1 h.)
QUOTE(sigitawhatever @ 2009 05 07, 18:35)
Keksiukai su kiviais
230 g. varskes surio "Philadelphia"
230 g. varskes surio "Philadelphia"
sitas suris tai cia kaip mascarpone?
QUOTE(Fea @ 2009 05 07, 18:43)
sitas suris tai cia kaip mascarpone?
Na nevisai. Cream cheese nuo mascarpones skiriasi skoniu (masc. saldi, cr.cheese surokas), ir tekstura(masc. labiau kreminis ir minkstesnis suris nei cr. cheese). Bet manau, kad galima ir masc. siame recepte naudoti.
QUOTE(sigitawhatever @ 2009 05 07, 19:14)
Na nevisai. Cream cheese nuo mascarpones skiriasi skoniu (masc. saldi, cr.cheese surokas), ir tekstura(masc. labiau kreminis ir minkstesnis suris nei cr. cheese). Bet manau, kad galima ir masc. siame recepte naudoti.
man tai masc. be skonio is viso nu matyt gal ir saldokas buna visur to philadelphia pirkt?