kaip visada apšalusi aš čia nuo pačio ryto...tikrai visi gminukai super tiek išvaizda, tiek turbūt skoniu
QUOTE(KibirVibir @ 2009 05 05, 23:02)
man cukraus pasirode mazokai recepte ir siaip su aliejumi nelabai megstu kepiniu kas tau nesigavo ji bandant?
net nzn kaip paaiskint
toks baisiai kietas ir skonis lig neiskepusio
Rimami netekau zado pamacius tortuka toks kuklutis grazutis, dievinu bananus ir viska kas su jais, nukopijuota, bandysim kept prie progos
migle 79 labai idomiai papuostas tortukas gal galetum papasakot daugiua kaip tas gelytes darei?
migle 79 labai idomiai papuostas tortukas gal galetum papasakot daugiua kaip tas gelytes darei?
RiMami
LAbai švelnutis toks, milas mamytiškas, mergaitiškas......
Tinka tau tokius padaryti
LAbai švelnutis toks, milas mamytiškas, mergaitiškas......
Tinka tau tokius padaryti
Sveikos kepejeles! Sioje temoje esu visiskai naujoke, nes visai nemegstu saldumynu, bet kai pradejau lauktis, tai fanatiskai pradejo traukti prie tortu penktadieni laukiu draugiu, tai nusprendziau issikepti koki torciuka, tik nezinau nuo kokio pirmai pradziai galeciau pradeti? gal man patartumete ka nors? Is anksto labai labai aciu
QUOTE(gige252 @ 2009 05 06, 12:18)
Sveikos kepejeles! Sioje temoje esu visiskai naujoke, nes visai nemegstu saldumynu, bet kai pradejau lauktis, tai fanatiskai pradejo traukti prie tortu penktadieni laukiu draugiu, tai nusprendziau issikepti koki torciuka, tik nezinau nuo kokio pirmai pradziai galeciau pradeti? gal man patartumete ka nors? Is anksto labai labai aciu
Aš kepiau kokius 5 tortus, užsikrėčiau nuo mergyčių.
Labiausiai man patiko ir patiko kepti Juodąjį mišką, ir Negriuko bučkis.
Kremus pati pakaitaliojau pagal save. Bet abu buvo lengavia pagaminami
NEGRO BUČINYS
Biskvitui :
2 kiaušiniai
250 g. cukraus
50 g. margarino
250 ml . jogurto ( bet kokio )
2 dideli šaukštai kakavos miltelių
1 arbatinis šaukštelis sodos ( su kauburėliu )
1 pok. vanilinio cukraus
1,5 ( pusantros ) stiklinės miltų
puse arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties .
Kremui :
1 indelis saldaus kondencuoto pieno ( kambario temp .)
300 g. sviesto ar margarino , kambario temp .(aš dėjau sviestą " Saulutę ")
1 pokiukas vanilinio cukraus .
Suliejimui :
200 ml. vandenuko į kurį ilašinau migdolų kvapų ( visą buteliuką )
Bet tai mano išmislas , galima iš vis nelieti niekuom , arba " AMARETU ".
Darymo eiga :
Kiaušinius išplakti ( mikseriu ) kartu su cukrumi , vaniliniu cukrumi , kakava , minkštu margarinu .
Į jogurtą iberti citrinos rūgštelę , išmaišyti , tada suberti sodo , ir smarkiai viską išmaišyti ( suputos ) .
Tuoj pat supilame i kiaušinių plakinį .
Plakant mikseriu , mažiausiu greičiu , per kelis kartus iplakami miltai .
Mano skardos matmenys : 40 / 33 cm ........ją išklojame kepimo popieriumi , supilame tešlą , išlyginame paviršių , kepame 180 C . temperatūroje ( iš anksto ikaitintoje ) orkaitėje , apie 20 min . .......neperkepti , paviršius turi buti minkštutis ir prilietus jį , lipti prie piršto .
Dar karštą išverčiame ant kito popieriaus , ir nulupame pirmajį ( sudrėkiname šaltu vandeniu , kad popierius geriau nusiismtu ) .
Atvėsusį supjaustome i 4 dalis ( stačiakampius ) , tris aš sutepiau , o is vieno pasidarieu trupinukų , jūs , jei puošite kitaip , tepkite visus 4 biskvitus , bet tortas bus aukštokas .
Kremo gamyba :
Sviestą ( minkštą , kambario temperatūros ) išplakite mikseriu , jis turi padidėti 2-3 kartus ( aš ji plakiau per du kartus , nes labai įkaito mikseris ) .
Vis plakant , srovele pilti kondencuotą pieną ir vanilinį cukrų ( kambario temperatūros ).
Kremas pagamintas .
QUOTE(ingriduska @ 2009 05 06, 12:26)
negro bucinio biskvitas yra fantastikas niekad tokio nebuvau ragavus
bet tas sviestinis kremas-tragedija-tikrai ne mano skonio
QUOTE(*B.A* @ 2009 05 06, 12:33)
negro bucinio biskvitas yra fantastikas niekad tokio nebuvau ragavus
bet tas sviestinis kremas-tragedija-tikrai ne mano skonio
bet tas sviestinis kremas-tragedija-tikrai ne mano skonio
pertepimas gali būti ir varškinis, mascarponinis+bananinis, grietinėlė+braškės,
rududu+sviestas+kavytė Net pokeliuose skanulis šokolatinis
QUOTE(neramuole @ 2009 05 06, 08:19)
migle 79 labai idomiai papuostas tortukas gal galetum papasakot daugiua kaip tas gelytes darei?
Neramuole, visa informacija, kaip padaryti gelytes is obuoliu yra cia ir cia.
Parasiu tau trumpai gaminimo eiga. Reikia imti ne krakmolinius obuolius, pvz. tinka Gold rusies. Obuoli perpjauti i 4 dalis, nulupti zievele, isimti viduriuka. Toliau supjaustyti plonomis plokstelemis kiekviena dali (bus pusrutulio formos).
Ploksteles reikia pavirti sirupe iki tol, kol jos taps permatomomis. Sirupas: 300 g cukraus + 300 g vandens (obuoliu riekeles deti i verdanti sirupa).
"Isvirtus" obuoliukus isimti is sirupo ir padeti ant lekstes, kad sirupas nubegtu. O po to jau galima daryti rozytes. Imam viena plokstele, susukam ja tutele, toliau ant virsaus kita ir t.t.
Gatavas rozytes reikia patepti sirupu is zelatinos, kad nedziutu ir blizgetu. Zelatinos sirupas: 1 a.s. zelatinos+2 v.s. vandens+1 v.s. cukraus. Viskas!
Kadangi pas mus parduotuvese jau braskiu uzderejo, tai siandien pagaminau Braskiu ir jogurto tarta:
Teslai:
400ml miltu
200 ml cukraus
200gr sviesto
2 kiausiniai
ziupsnelis druskos
vanilino ekstrakto
2sauktu pieno
1 a.s. kepimo milteliı
Sviesta ismaisyti su cukrum, sudeti druska, miltus. Kai gaunasi trupiniai, tada sudeti kiausinius, piena, vanilino ekstrakta, kepimo miltelius. Isminkyti ir palaikyti 40 min saldytuve. Iskocioti blyna ir istiesti forma, subadyti dugna sakute ir iskepti 180C temp apie 30 min.
Idarui:
250gr braskiu
500ml jogurto
4 saukstu cukraus
2 lapelius metos
1 sauksto zelatino.
Papuosimui:
250gr braskiu
1 pak tartu zele
Zelatina ismirkyti vandenyje ir istirpinti garuose. Susmulkyti smulkintuve braskes, meta, cukru. Sumaisyti su jogurtu ir supilti atvesusia zelatina. Ideti i saldytuva. Kai sustings tada papuosti braskem ir uzpilti tartu zelatina ( naudojau Dr.Oerteker). Vel i saldytuva.
Pjauto neturiu dar, nes tik vakare valgysim...
Teslai:
400ml miltu
200 ml cukraus
200gr sviesto
2 kiausiniai
ziupsnelis druskos
vanilino ekstrakto
2sauktu pieno
1 a.s. kepimo milteliı
Sviesta ismaisyti su cukrum, sudeti druska, miltus. Kai gaunasi trupiniai, tada sudeti kiausinius, piena, vanilino ekstrakta, kepimo miltelius. Isminkyti ir palaikyti 40 min saldytuve. Iskocioti blyna ir istiesti forma, subadyti dugna sakute ir iskepti 180C temp apie 30 min.
Idarui:
250gr braskiu
500ml jogurto
4 saukstu cukraus
2 lapelius metos
1 sauksto zelatino.
Papuosimui:
250gr braskiu
1 pak tartu zele
Zelatina ismirkyti vandenyje ir istirpinti garuose. Susmulkyti smulkintuve braskes, meta, cukru. Sumaisyti su jogurtu ir supilti atvesusia zelatina. Ideti i saldytuva. Kai sustings tada papuosti braskem ir uzpilti tartu zelatina ( naudojau Dr.Oerteker). Vel i saldytuva.
Pjauto neturiu dar, nes tik vakare valgysim...
gundančiai atrodo