Įkraunama...
Įkraunama...

----Saldūs receptai su nuotraukomis ----

kaip visada doh.gif apšalusi aš čia nuo pačio ryto...tikrai visi gminukai super thumbup.gif tiek išvaizda, tiek turbūt skoniu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2009 05 05, 23:02)
man cukraus pasirode mazokai recepte ir siaip su aliejumi nelabai megstu kepiniu  rolleyes.gif kas tau nesigavo ji bandant?

net nzn kaip paaiskint g.gif
toks baisiai kietas ir skonis lig neiskepusio lotuliukas.gif
Atsakyti
Rimami netekau zado pamacius tortuka blink.gif rolleyes.gif toks kuklutis grazutis, dievinu bananus ir viska kas su jais, nukopijuota, bandysim kept prie progos thumbup.gif

migle 79 labai idomiai papuostas tortukas gal galetum papasakot daugiua kaip tas gelytes darei? 4u.gif
Atsakyti
RiMami
LAbai švelnutis toks, milas mamytiškas, mergaitiškas......
Tinka tau tokius padaryti smile.gif
Atsakyti
Sveikos kepejeles! Sioje temoje esu visiskai naujoke, nes visai nemegstu saldumynu, bet kai pradejau lauktis, tai fanatiskai pradejo traukti prie tortu tongue.gif penktadieni laukiu draugiu, tai nusprendziau issikepti koki torciuka, tik nezinau nuo kokio pirmai pradziai galeciau pradeti? gal man patartumete ka nors? Is anksto labai labai aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gige252 @ 2009 05 06, 12:18)
Sveikos kepejeles! Sioje temoje esu visiskai naujoke, nes visai nemegstu saldumynu, bet kai pradejau lauktis, tai fanatiskai pradejo traukti prie tortu  tongue.gif  penktadieni laukiu draugiu, tai nusprendziau issikepti koki torciuka, tik nezinau nuo kokio pirmai pradziai galeciau pradeti? gal man patartumete ka nors? Is anksto labai labai aciu  4u.gif

Aš kepiau kokius 5 tortus, užsikrėčiau nuo mergyčių.
Labiausiai man patiko ir patiko kepti Juodąjį mišką, ir Negriuko bučkis.
Kremus pati pakaitaliojau pagal save. Bet abu buvo lengavia pagaminami smile.gif
NEGRO BUČINYS
Biskvitui :

2 kiaušiniai
250 g. cukraus
50 g. margarino
250 ml . jogurto ( bet kokio )
2 dideli šaukštai kakavos miltelių
1 arbatinis šaukštelis sodos ( su kauburėliu )
1 pok. vanilinio cukraus
1,5 ( pusantros ) stiklinės miltų
puse arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties .

Kremui :

1 indelis saldaus kondencuoto pieno ( kambario temp .)
300 g. sviesto ar margarino , kambario temp .(aš dėjau sviestą " Saulutę ")
1 pokiukas vanilinio cukraus .

Suliejimui :

200 ml. vandenuko į kurį ilašinau migdolų kvapų ( visą buteliuką )
Bet tai mano išmislas , galima iš vis nelieti niekuom , arba " AMARETU ".

Darymo eiga :

Kiaušinius išplakti ( mikseriu ) kartu su cukrumi , vaniliniu cukrumi , kakava , minkštu margarinu .
Į jogurtą iberti citrinos rūgštelę , išmaišyti , tada suberti sodo , ir smarkiai viską išmaišyti ( suputos ) .
Tuoj pat supilame i kiaušinių plakinį .

Plakant mikseriu , mažiausiu greičiu , per kelis kartus iplakami miltai .

Mano skardos matmenys : 40 / 33 cm ........ją išklojame kepimo popieriumi , supilame tešlą , išlyginame paviršių , kepame 180 C . temperatūroje ( iš anksto ikaitintoje ) orkaitėje , apie 20 min . .......neperkepti , paviršius turi buti minkštutis ir prilietus jį , lipti prie piršto .
Dar karštą išverčiame ant kito popieriaus , ir nulupame pirmajį ( sudrėkiname šaltu vandeniu , kad popierius geriau nusiismtu ) .

Atvėsusį supjaustome i 4 dalis ( stačiakampius ) , tris aš sutepiau , o is vieno pasidarieu trupinukų , jūs , jei puošite kitaip , tepkite visus 4 biskvitus , bet tortas bus aukštokas .

Kremo gamyba :

Sviestą ( minkštą , kambario temperatūros ) išplakite mikseriu , jis turi padidėti 2-3 kartus ( aš ji plakiau per du kartus , nes labai įkaito mikseris ) .
Vis plakant , srovele pilti kondencuotą pieną ir vanilinį cukrų ( kambario temperatūros ).
Kremas pagamintas .

Atsakyti
QUOTE(ingriduska @ 2009 05 06, 12:26)

NEGRO BUČINYS


negro bucinio biskvitas yra fantastikas wub.gif niekad tokio nebuvau ragavus bigsmile.gif
bet tas sviestinis kremas-tragedija-tikrai ne mano skonio schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(*B.A* @ 2009 05 06, 12:33)
negro bucinio biskvitas yra fantastikas  wub.gif niekad tokio nebuvau ragavus  bigsmile.gif
bet tas sviestinis kremas-tragedija-tikrai ne mano skonio  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif

pertepimas gali būti ir varškinis, mascarponinis+bananinis, grietinėlė+braškės,
rududu+sviestas+kavytėsmile.gif Net pokeliuose skanulis šokolatinis
Atsakyti
Keksas "Negriukas" CIA
Atsakyti
QUOTE(neramuole @ 2009 05 06, 08:19)

migle 79 labai idomiai papuostas tortukas gal galetum papasakot daugiua kaip tas gelytes darei?  4u.gif



Neramuole, visa informacija, kaip padaryti gelytes is obuoliu yra cia ir cia.

Parasiu tau trumpai gaminimo eiga. Reikia imti ne krakmolinius obuolius, pvz. tinka Gold rusies. Obuoli perpjauti i 4 dalis, nulupti zievele, isimti viduriuka. Toliau supjaustyti plonomis plokstelemis kiekviena dali (bus pusrutulio formos).
Ploksteles reikia pavirti sirupe iki tol, kol jos taps permatomomis. Sirupas: 300 g cukraus + 300 g vandens (obuoliu riekeles deti i verdanti sirupa).
"Isvirtus" obuoliukus isimti is sirupo ir padeti ant lekstes, kad sirupas nubegtu. O po to jau galima daryti rozytes. Imam viena plokstele, susukam ja tutele, toliau ant virsaus kita ir t.t.
Gatavas rozytes reikia patepti sirupu is zelatinos, kad nedziutu ir blizgetu. Zelatinos sirupas: 1 a.s. zelatinos+2 v.s. vandens+1 v.s. cukraus. Viskas!


Atsakyti
Kadangi pas mus parduotuvese jau braskiu uzderejo, tai siandien pagaminau Braskiu ir jogurto tarta:

user posted image

Teslai:

400ml miltu
200 ml cukraus
200gr sviesto
2 kiausiniai
ziupsnelis druskos
vanilino ekstrakto
2sauktu pieno
1 a.s. kepimo milteliı

Sviesta ismaisyti su cukrum, sudeti druska, miltus. Kai gaunasi trupiniai, tada sudeti kiausinius, piena, vanilino ekstrakta, kepimo miltelius. Isminkyti ir palaikyti 40 min saldytuve. Iskocioti blyna ir istiesti forma, subadyti dugna sakute ir iskepti 180C temp apie 30 min.

Idarui:

250gr braskiu
500ml jogurto
4 saukstu cukraus
2 lapelius metos
1 sauksto zelatino.

Papuosimui:
250gr braskiu
1 pak tartu zele

Zelatina ismirkyti vandenyje ir istirpinti garuose. Susmulkyti smulkintuve braskes, meta, cukru. Sumaisyti su jogurtu ir supilti atvesusia zelatina. Ideti i saldytuva. Kai sustings tada papuosti braskem ir uzpilti tartu zelatina ( naudojau Dr.Oerteker). Vel i saldytuva.

Pjauto neturiu dar, nes tik vakare valgysim... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Koruklu: 06 gegužės 2009 - 14:18
gundančiai atrodo wub.gif
Atsakyti