Mamos dienos proga kepiau meduolio skonio morkų tortą.
Morkų tortas
Tešlai:
550 g morkų
300 g miltų
330 g cukraus
140 g razinų
200 ml aliejaus
4 kiaušiniai
2 a. š. sodos
1/2 a. š. maltų gvazdikų
1 a. š. cinamono
1a. š. maltų muskato riešutų
Kremui:
400 ml grietinėlės
1 apelsinas
130 g cukraus pudros
Ši produktų norma skirta 26 cm tortui kepti.
Gamyba:
tešla
1. Razinas užpilti karštu vandeniu ir palaikyti jame apie 30 min. Kai razinos bus minkštos, išpilti vandenį ir nusausinti razinas servetėle.
2. Morkas sutarkuoti smulkia tarka.
3. Persijuoti miltus ir sumaišyti jas su soda, gvazdikais, cinamonu bei muskato riešutu.
4. Suplakti kiaušinius, palaipsniui beriant cukrų. Kai kiaušinių masė sutištės ir joje pasirodys burbuliukų, įpilti aliejaus ir visą laiką plakti.
5. Kiaušinių - aliejaus masę įpilti į miltus ir permaišyti. Įdėti tarkuotas morkas ir vėl viską permaišyti.
6. Razinas pabarstyti miltais ir įdėti į tešlą.
7. Tešlą įpilti į kepimo indą. Kepti apie 1 val. 175 laipsn. temp.
kremas
1. Nuplauti apelsiną, įdėti jį į verdantį vandenį ir pavirti 5 min. Per šį laiką jo žievelė suminkštės. Apelsiną permalti mėsmale. Ataušinti gatavą masę ir išpilti nereikalingą skystį.
2. Išplakti grietinėlę su cukrumi. Į išplaktą grietinėlę įdėti sumaltą apelsiną ir permaišyti (jokių būdu neplakti).
Sutepti lakštus gatavu kremu. Tortą palaikyti keletą valandų šaldytuve.
Daugiau torto nuotraukų čia.
Migle, tavo tortai visad akiai mieli...
Mamos dienos proga kepiau meduolio skonio morkų tortą.
Morkų tortas
KAIP SKANIAI ATRODO!
Morkų tortas
KAIP SKANIAI ATRODO!
QUOTE(Migle79 @ 2009 05 05, 13:19)
Mamos dienos proga kepiau meduolio skonio morkų tortą.
labai skaniai atrodo,itrauksim i sarasa
Morkų tortas įsivaizduoju kaip skanu
Bananų pyragas
4 kiaušiniai,
200 g margarino,
stiklinė cukraus,
pakelis kepimo miltelių,
1,5 st. miltų,
3 gerai prinokę dideli bananai.
Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų, trynius išsukti su cukrumi ir supilti ištirpintą margariną, sudėti kepimo miltelius ir šakute sutrintus bananus, gerai išmaišyti (aš viską maišau mikseriu). Baltymus išplakti ir supilti į ankstesnę masę ir išmaišyti, suberti miltus ir kepti 180 - 200 temp apie 45 min.
Skanaus
Bananų pyragas
4 kiaušiniai,
200 g margarino,
stiklinė cukraus,
pakelis kepimo miltelių,
1,5 st. miltų,
3 gerai prinokę dideli bananai.
Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų, trynius išsukti su cukrumi ir supilti ištirpintą margariną, sudėti kepimo miltelius ir šakute sutrintus bananus, gerai išmaišyti (aš viską maišau mikseriu). Baltymus išplakti ir supilti į ankstesnę masę ir išmaišyti, suberti miltus ir kepti 180 - 200 temp apie 45 min.
Skanaus
Visniu keksas.
500g miltu.
4 kiausiniai.
puse stiklines cukraus
stikline kefyro
saukstelis kepimo milteliu
puse stiklines aliejaus.
500g miltu.
4 kiausiniai.
puse stiklines cukraus
stikline kefyro
saukstelis kepimo milteliu
puse stiklines aliejaus.
QUOTE(anasko @ 2009 05 05, 17:29)
Visniu keksas.
500g miltu.
4 kiausiniai.
puse stiklines cukraus
stikline kefyro
saukstelis kepimo milteliu
puse stiklines aliejaus.
500g miltu.
4 kiausiniai.
puse stiklines cukraus
stikline kefyro
saukstelis kepimo milteliu
puse stiklines aliejaus.
ooo,sitas gerasss,kaip tik man
labai skaniai atrodo,.
Migle, jau tavo torto grožis - fantasitika Jis toks visas man valgomas
Ir anasko keksas koks apetitnas
-------------------
Na aš mamos dienai kepiau Meian'os "Bananinį tortą", kadangi receptas buvo duotas papuošimų temoj ir apie jį buvo rašyta net keliose žinutėse, tai pareklamuosiu jį dar ir čia, tuo pačiu sudėsiu visas nuorodas, susijusias su šiuo tortu. Na, mėgstančioms bananų skonį kepiniuose, tai čia dieviškai skanus tortukas. Rekomenduoju
Meian "Bananinis tortas"
(čia autorės patikslinimas, torto nuotraukos, čia dar to pačio torto nuotrokos).
Mano komentaras.
Biskvitą kepiau pagal "Torto su bananais ir mascarpone sūriu" receptą iš 1,5 porcijos produktų, 26 cm formoje.
Kremui imiau: 3 bananus, 400 g varškės (pertryniau per sietelį paprastą varškę), 500 ml grietinėlės, 20g + 1 v. š. želatinos, 50 g šokolado (čia kaip jums norisi - galit dėt ir daugiau ), cukraus pagal skonį, 1 pak. želės (sustingdinti ir supjaustyti gabaliukais), aš dar 1 bananą supjausčiau gabaliukais ir dėjau į kremą. Formą (pagal mano produktų kremui kiekį) teko paaukštinti, išklojant sieneles kepimo popieriumi, nes kremo gavosi daug, o ir biskvitas neišploniausių Suliejau - virintu atvėsintu vandeniu + cukrus + 2 v. š. amareto. Puošta Meian'os tortų apdengimo mase.
Na tikrai rekomenduoju paragauti - darbo minimum, o skonis liuks Mums labai patiko ir ačiū Meian'ai už receptą
Ir anasko keksas koks apetitnas
-------------------
Na aš mamos dienai kepiau Meian'os "Bananinį tortą", kadangi receptas buvo duotas papuošimų temoj ir apie jį buvo rašyta net keliose žinutėse, tai pareklamuosiu jį dar ir čia, tuo pačiu sudėsiu visas nuorodas, susijusias su šiuo tortu. Na, mėgstančioms bananų skonį kepiniuose, tai čia dieviškai skanus tortukas. Rekomenduoju
Meian "Bananinis tortas"
(čia autorės patikslinimas, torto nuotraukos, čia dar to pačio torto nuotrokos).
Mano komentaras.
Biskvitą kepiau pagal "Torto su bananais ir mascarpone sūriu" receptą iš 1,5 porcijos produktų, 26 cm formoje.
Kremui imiau: 3 bananus, 400 g varškės (pertryniau per sietelį paprastą varškę), 500 ml grietinėlės, 20g + 1 v. š. želatinos, 50 g šokolado (čia kaip jums norisi - galit dėt ir daugiau ), cukraus pagal skonį, 1 pak. želės (sustingdinti ir supjaustyti gabaliukais), aš dar 1 bananą supjausčiau gabaliukais ir dėjau į kremą. Formą (pagal mano produktų kremui kiekį) teko paaukštinti, išklojant sieneles kepimo popieriumi, nes kremo gavosi daug, o ir biskvitas neišploniausių Suliejau - virintu atvėsintu vandeniu + cukrus + 2 v. š. amareto. Puošta Meian'os tortų apdengimo mase.
Na tikrai rekomenduoju paragauti - darbo minimum, o skonis liuks Mums labai patiko ir ačiū Meian'ai už receptą
QUOTE(anasko @ 2009 05 05, 17:29)
Visniu keksas.
500g miltu.
4 kiausiniai.
puse stiklines cukraus
stikline kefyro
saukstelis kepimo milteliu
puse stiklines aliejaus.
500g miltu.
4 kiausiniai.
puse stiklines cukraus
stikline kefyro
saukstelis kepimo milteliu
puse stiklines aliejaus.
O tai kur recepte vysnios?
Papildyta:
QUOTE(Migle79 @ 2009 05 05, 16:19)
Mamos dienos proga kepiau meduolio skonio morkų tortą.
Morkų tortas
Tešlai:
550 g morkų
300 g miltų
330 g cukraus
140 g razinų
200 ml aliejaus
4 kiaušiniai
2 a. š. sodos
1/2 a. š. maltų gvazdikų
1 a. š. cinamono
1a. š. maltų muskato riešutų
Kremui:
400 ml grietinėlės
1 apelsinas
130 g cukraus pudros
Ši produktų norma skirta 26 cm tortui kepti.
Gamyba:
tešla
1. Razinas užpilti karštu vandeniu ir palaikyti jame apie 30 min. Kai razinos bus minkštos, išpilti vandenį ir nusausinti razinas servetėle.
2. Morkas sutarkuoti smulkia tarka.
3. Persijuoti miltus ir sumaišyti jas su soda, gvazdikais, cinamonu bei muskato riešutu.
4. Suplakti kiaušinius, palaipsniui beriant cukrų. Kai kiaušinių masė sutištės ir joje pasirodys burbuliukų, įpilti aliejaus ir visą laiką plakti.
5. Kiaušinių - aliejaus masę įpilti į miltus ir permaišyti. Įdėti tarkuotas morkas ir vėl viską permaišyti.
6. Razinas pabarstyti miltais ir įdėti į tešlą.
7. Tešlą įpilti į kepimo indą. Kepti apie 1 val. 175 laipsn. temp.
kremas
1. Nuplauti apelsiną, įdėti jį į verdantį vandenį ir pavirti 5 min. Per šį laiką jo žievelė suminkštės. Apelsiną permalti mėsmale. Ataušinti gatavą masę ir išpilti nereikalingą skystį.
2. Išplakti grietinėlę su cukrumi. Į išplaktą grietinėlę įdėti sumaltą apelsiną ir permaišyti (jokių būdu neplakti).
Sutepti lakštus gatavu kremu. Tortą palaikyti keletą valandų šaldytuve.
Daugiau torto nuotraukų čia.
Morkų tortas
Tešlai:
550 g morkų
300 g miltų
330 g cukraus
140 g razinų
200 ml aliejaus
4 kiaušiniai
2 a. š. sodos
1/2 a. š. maltų gvazdikų
1 a. š. cinamono
1a. š. maltų muskato riešutų
Kremui:
400 ml grietinėlės
1 apelsinas
130 g cukraus pudros
Ši produktų norma skirta 26 cm tortui kepti.
Gamyba:
tešla
1. Razinas užpilti karštu vandeniu ir palaikyti jame apie 30 min. Kai razinos bus minkštos, išpilti vandenį ir nusausinti razinas servetėle.
2. Morkas sutarkuoti smulkia tarka.
3. Persijuoti miltus ir sumaišyti jas su soda, gvazdikais, cinamonu bei muskato riešutu.
4. Suplakti kiaušinius, palaipsniui beriant cukrų. Kai kiaušinių masė sutištės ir joje pasirodys burbuliukų, įpilti aliejaus ir visą laiką plakti.
5. Kiaušinių - aliejaus masę įpilti į miltus ir permaišyti. Įdėti tarkuotas morkas ir vėl viską permaišyti.
6. Razinas pabarstyti miltais ir įdėti į tešlą.
7. Tešlą įpilti į kepimo indą. Kepti apie 1 val. 175 laipsn. temp.
kremas
1. Nuplauti apelsiną, įdėti jį į verdantį vandenį ir pavirti 5 min. Per šį laiką jo žievelė suminkštės. Apelsiną permalti mėsmale. Ataušinti gatavą masę ir išpilti nereikalingą skystį.
2. Išplakti grietinėlę su cukrumi. Į išplaktą grietinėlę įdėti sumaltą apelsiną ir permaišyti (jokių būdu neplakti).
Sutepti lakštus gatavu kremu. Tortą palaikyti keletą valandų šaldytuve.
Daugiau torto nuotraukų čia.
O is ko pagamintos gelytes ?
Rimami, pjūvis tortuko apkerėjo, ranką prie širdies padėjus pasakau iš karto, įspaudukai gražiai padaryti ir masė labai jau plonai iškočiota, kuria dengei?
Jau kokių skanumynų čia pridėjusios
Migle79 morkų torto papuošimas koks gražus, fantastika !!!
Migle79 morkų torto papuošimas koks gražus, fantastika !!!