Įkraunama...
Įkraunama...

----Saldūs receptai su nuotraukomis ----

Mamos dienos proga kepiau meduolio skonio morkų tortą.

Morkų tortas
Tešlai:
550 g morkų
300 g miltų
330 g cukraus
140 g razinų
200 ml aliejaus
4 kiaušiniai
2 a. š. sodos
1/2 a. š. maltų gvazdikų
1 a. š. cinamono
1a. š. maltų muskato riešutų

Kremui:
400 ml grietinėlės
1 apelsinas
130 g cukraus pudros

Ši produktų norma skirta 26 cm tortui kepti.

Gamyba:
tešla
1. Razinas užpilti karštu vandeniu ir palaikyti jame apie 30 min. Kai razinos bus minkštos, išpilti vandenį ir nusausinti razinas servetėle.
2. Morkas sutarkuoti smulkia tarka.
3. Persijuoti miltus ir sumaišyti jas su soda, gvazdikais, cinamonu bei muskato riešutu.
4. Suplakti kiaušinius, palaipsniui beriant cukrų. Kai kiaušinių masė sutištės ir joje pasirodys burbuliukų, įpilti aliejaus ir visą laiką plakti.
5. Kiaušinių - aliejaus masę įpilti į miltus ir permaišyti. Įdėti tarkuotas morkas ir vėl viską permaišyti.
6. Razinas pabarstyti miltais ir įdėti į tešlą.
7. Tešlą įpilti į kepimo indą. Kepti apie 1 val. 175 laipsn. temp.

kremas
1. Nuplauti apelsiną, įdėti jį į verdantį vandenį ir pavirti 5 min. Per šį laiką jo žievelė suminkštės. Apelsiną permalti mėsmale. Ataušinti gatavą masę ir išpilti nereikalingą skystį.
2. Išplakti grietinėlę su cukrumi. Į išplaktą grietinėlę įdėti sumaltą apelsiną ir permaišyti (jokių būdu neplakti).

Sutepti lakštus gatavu kremu. Tortą palaikyti keletą valandų šaldytuve.

user posted image

user posted image

Daugiau torto nuotraukų čia.


Atsakyti
Migle, tavo tortai visad akiai mieli... wub.gif
Atsakyti
Mamos dienos proga kepiau meduolio skonio morkų tortą.

Morkų tortas



KAIP SKANIAI ATRODO! tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Migle79 @ 2009 05 05, 13:19)
Mamos dienos proga kepiau meduolio skonio morkų tortą.


thumbup.gif labai skaniai atrodo,itrauksim i sarasa karsta.gif
Atsakyti
Morkų tortas bigsmile.gif įsivaizduoju kaip skanu nestuke.gif

user posted image user posted image user posted image Bananų pyragas

4 kiaušiniai,
200 g margarino,
stiklinė cukraus,
pakelis kepimo miltelių,
1,5 st. miltų,
3 gerai prinokę dideli bananai.

Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų, trynius išsukti su cukrumi ir supilti ištirpintą margariną, sudėti kepimo miltelius ir šakute sutrintus bananus, gerai išmaišyti (aš viską maišau mikseriu). Baltymus išplakti ir supilti į ankstesnę masę ir išmaišyti, suberti miltus ir kepti 180 - 200 temp apie 45 min.
Skanaus user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tatedo: 05 gegužės 2009 - 16:00
Visniu keksas.
user posted image
user posted image
500g miltu.
4 kiausiniai.
puse stiklines cukraus
stikline kefyro
saukstelis kepimo milteliu
puse stiklines aliejaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo anasko: 05 gegužės 2009 - 16:41
QUOTE(anasko @ 2009 05 05, 17:29)
Visniu keksas.
user posted image
user posted image
500g miltu.
4 kiausiniai.
puse stiklines cukraus
stikline kefyro
saukstelis kepimo milteliu
puse stiklines aliejaus.

ooo,sitas gerasss,kaip tik man bigsmile.gif
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
labai skaniai atrodo,.
Atsakyti
Migle, jau tavo torto grožis blink.gif - fantasitika wub.gif Jis toks visas man valgomas essen.gif
Ir anasko keksas koks apetitnas wub.gif

-------------------

Na aš mamos dienai kepiau Meian'os "Bananinį tortą", kadangi receptas buvo duotas papuošimų temoj ir apie jį buvo rašyta net keliose žinutėse, tai pareklamuosiu jį dar ir čia, tuo pačiu sudėsiu visas nuorodas, susijusias su šiuo tortu. Na, mėgstančioms bananų skonį kepiniuose, tai čia dieviškai skanus tortukas. Rekomenduoju mirksiukas.gif

Meian "Bananinis tortas"
(čia autorės patikslinimas, torto nuotraukos, čia dar to pačio torto nuotrokos).

user posted image

user posted image

Mano komentaras.
Biskvitą kepiau pagal "Torto su bananais ir mascarpone sūriu" receptą iš 1,5 porcijos produktų, 26 cm formoje.
Kremui imiau: 3 bananus, 400 g varškės (pertryniau per sietelį paprastą varškę), 500 ml grietinėlės, 20g + 1 v. š. želatinos, 50 g šokolado (čia kaip jums norisi - galit dėt ir daugiau mirksiukas.gif ), cukraus pagal skonį, 1 pak. želės (sustingdinti ir supjaustyti gabaliukais), aš dar 1 bananą supjausčiau gabaliukais ir dėjau į kremą. Formą (pagal mano produktų kremui kiekį) teko paaukštinti, išklojant sieneles kepimo popieriumi, nes kremo gavosi daug, o ir biskvitas neišploniausių ax.gif Suliejau - virintu atvėsintu vandeniu + cukrus + 2 v. š. amareto. Puošta Meian'os tortų apdengimo mase.
Na tikrai rekomenduoju paragauti - darbo minimum, o skonis liuks wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif Mums labai patiko ir ačiū Meian'ai už receptą 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 05 gegužės 2009 - 17:57
QUOTE(anasko @ 2009 05 05, 17:29)
Visniu keksas.
user posted image
user posted image
500g miltu.
4 kiausiniai.
puse stiklines cukraus
stikline kefyro
saukstelis kepimo milteliu
puse stiklines aliejaus.

O tai kur recepte vysnios? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Migle79 @ 2009 05 05, 16:19)
Mamos dienos proga kepiau meduolio skonio morkų tortą.

Morkų tortas
Tešlai:
550 g morkų
300 g miltų
330 g cukraus
140 g razinų
200 ml aliejaus
4 kiaušiniai
2 a. š. sodos
1/2 a. š. maltų gvazdikų
1 a. š. cinamono
1a. š. maltų muskato riešutų

Kremui:
400 ml grietinėlės
1 apelsinas
130 g cukraus pudros

Ši produktų norma skirta 26 cm tortui kepti.

Gamyba:
tešla
1. Razinas užpilti karštu vandeniu ir palaikyti jame apie 30 min. Kai razinos bus minkštos, išpilti vandenį ir nusausinti razinas servetėle.
2. Morkas sutarkuoti smulkia tarka.
3. Persijuoti miltus ir sumaišyti jas su soda, gvazdikais, cinamonu bei muskato riešutu.
4. Suplakti kiaušinius, palaipsniui beriant cukrų. Kai kiaušinių masė sutištės ir joje pasirodys burbuliukų, įpilti aliejaus ir visą laiką plakti.
5. Kiaušinių - aliejaus masę įpilti į miltus ir permaišyti. Įdėti tarkuotas morkas ir vėl viską permaišyti.
6. Razinas pabarstyti miltais ir įdėti į tešlą.
7. Tešlą įpilti į kepimo indą. Kepti apie 1 val. 175 laipsn. temp.

kremas
1. Nuplauti apelsiną, įdėti jį į verdantį vandenį ir pavirti 5 min. Per šį laiką jo žievelė suminkštės. Apelsiną permalti mėsmale. Ataušinti gatavą masę ir išpilti nereikalingą skystį.
2. Išplakti grietinėlę su cukrumi. Į išplaktą grietinėlę įdėti sumaltą apelsiną ir permaišyti (jokių būdu neplakti).

Sutepti lakštus gatavu kremu. Tortą palaikyti keletą valandų šaldytuve.

user posted image

user posted image

Daugiau torto nuotraukų čia.

O is ko pagamintos gelytes ax.gif ?
Atsakyti
Rimami, pjūvis tortuko apkerėjo, ranką prie širdies padėjus pasakau iš karto, įspaudukai gražiai padaryti ir masė labai jau plonai iškočiota, kuria dengei?
Atsakyti
Jau kokių skanumynų čia pridėjusios bigsmile.gif
Migle79 morkų torto papuošimas koks gražus, fantastika !!!
Atsakyti