QUOTE(convict @ 2009 04 28, 19:18)
Merginos plyyyz duokit nuoroda kur to torciuko receptas
Nuorodos negaliu duoti, nes neberandu pati, bet receptuką turiu išsisaugojusi, tai atkopijuosiu..
TORTAS SU BANANAIS IR MASCARPONE SŪRIU (arba "Tiesiog tortas")
Tešla:
4 kiaušiniai,
150 ml cukraus,
150 ml miltų,
3 v. š. kakavos,
1 a. š. kepimo miltelių.
Sudrėkinimas:
150 ml bananų likerio arba bet kokio kito alkoholio.
Įdaras:
3 bananai,
250 g mascarpone arba kitokio šviežio sūrio,
50 ml cukraus,
2 a. š. vanilės,
100 g karčiojo šokolado,
200 ml grietinėlės,
3 v. š. citrinos sulčių,
50 ml brendžio.
Padengimas:
250 g mascarpone arba kitokio sūrio,
3 v. š. grietinėlės,
1 v. š. kakavos,
1 v. š. cukraus,
razinų šokolade,
maltų migdolų arba migdolų plokštelių.
Išplakti kiaušinius su cukrumi. Palaipsniui suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir kakava. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą. Kepti 30 min. 175° C temperatūroje.
Grietinėlę išplakti. Šokoladą sutarkuoti stambia tarka arba supjaustyti peiliu. Išplakti mascarpone su cukrumi, šokoladu, vanile, citrinos sultimis ir pabaigoje sudėti plaktą grietinėlę.
Biskvitą supjaustyti į 3 lakštus. Pirmąjį lakštą sulaistyti bananų likeriu ir apdėlioti bananų griežinėliais. Ant viršaus sudėti pusę kremo masės. Uždengti antru lakštu ir pakartoti viską nuo pradžių. Uždėti trečią lakštą, uždengti plėvele ir padėti kuriam laikui į šaldytuvą.
Migdolus paskrudinti, kol taps auksinės spalvos (galima orkaitėje 225° C, 23 min.). Išplakti mascarpone su 3 šaukštais grietinėlės, suberti kakavą, cukrų ir aptepti šia mase tortą.
Papuošti šokolado drožlėmis, migdolais ir razinomis šokolade.