QUOTE(convict @ 2009 04 28, 16:39)
Merginos, as pas jus su klausimu, turiu du indelius marskapones. Ka su juo pasidaryt skanaus, gaivaus, saldaus?
Nenoriu marskapones det i tesla kuris bus kepama, man gaila ji taip sunaudot, noreciau gal kokie pertepima, tik nesugalvoju kaip ta pertepima padaryt, gal turit ideju?
SONATINOS berods
Varškės tortas Marsas
250 g šokoladinių sausainių
150 g sviesto
3 a. š. želatinos miltelių
375 g kreminės varškės arba MAscarponės
1 a. š. vanilės
120 ml cukraus
300 ml riebios grietinėlės
3 šokoladukai Mars
22 cm skersmens torto formą iškloti folija. Sausainius susmulkinti blenderyje ir sumaišyti su ištirpintu sviestu. Gauta mase lygiu sluoksniu padengti formos dugną ir kraštus. Uždengti plėvele ir pašaldyti 1 val.
Želatiną užpilti 60 ml vandens, išbrinkinti ir ištirpinti ant nedidelės ugnies. Mikseriu išplakti varškę su cukrumi ir vanile. Atskirai išplakti grietinėlę. Šokoladukus smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su varške. Įmaišyti želatiną. Tada palaipsniui įmaišyti išplaktą grietinėlę. Gautą masę sukrėsti į paruoštą formą ir šaldyti 4 6 val.
P. S. nedaug darbo, o rezultatas super...
Tiramisu,
Tiramisu
10 porcijų
450 g mascarpone sūrio
75 g persijotos cukraus pudros
125 ml kavos likerio
90 g šokolado, sutarkuoti
450 ml plakamos grietinėlės
2 šaukšteliai kavos esencijos
18 biskvitinių sausainėlių (lady fingers)
1. Dideliame inde plakite mascarpone mikseriu su 60 g cukraus pudros., 3 šaukštais kavos likerio ir 2/3 tarkuoto šokolado (likusią dalį šokolado atidėkite papuošimui).
2. Kitame inde išplakite 300 ml plakamos grietinėlės. Sudėkite į sūrio mišinį ir išmaišykite.
3. Sumaišykite kavos esenciją, likusį kavos likerį ir 2 šaukštus vandens (1 šaukštas=15 ml).
4. Serviravimo dubenyje (čia toks gilus pusapvalis dubuo...), ant dugno dėkite 4 sausainėlius, juos palaistykite 2 šaukštais kavos esencijos mišinio. Sudėkite 1/3 sūrio masės. Vėl dėkite sausainius, patepkite ir vėl sūrio masę. Ir taip sudėliokite viską sluoksniais, kad ant viršaus būtų sausainiai, juos patepkite, barstykite šokoladu (išskyrus 1 šauštą)
5. Išplakite likusią grietinėlę (150 ml) su likusia cukraus pudra iki standumo. Papuoškite grietinėle deserto viršų naudodami konditerini švirkštą. Tada ant grietinėlės suberkite likusį šaukštą šokolado.
6. Šaldykite desertą min. 4 val.
Šaltinis: Mary Berry, Best Desserts
iki tiesiog išplakto ir su vaisiaisi pagyvinto kremo-deserto.
Ko norisi. MAn skanu tiesiog šokoladiniai sausainiai pamirkyti kavoje ir pertepti mascarpones kremu.
PAčią mascarpone su blenderiu išplaku, cukraus įdedu, kartais sviesto dar kokius 100 g.galima konservuotų vaisių įdėti, braškių šviežių ar kivių
Arba iškepi biskvitą ir jį pertepi:)