Migdolų brownies su šokoladu
Sumaišyti po 125 g sviesto, šokolado, cukraus, 2 kiaušinius, 50 g miltų, 75 g migdolų, 1 a.š cinamono ir vanilinio cukraus.
Kepti 25 min 150ºC.
Paruošti padažą iš 150 g šokolado, 1 a.š cinamono ir pusės stiklinės vandens.
ir, nors ir gėrimas, bet irgi saldus receptas
Sutrinti 5-6 kivius, 1,5 š cukraus ir pusės citrinos sultis.
300 g raudonų uogų su pusės citrinos sulčių ir 1,5 š cukraus pavirinti ir sutrinti.
Stiklinių kraštelius sudrėkinti raudonu sirupu ir paskui - į cukrų.
Į stiklinę pridėti grūsto ledo (iš viso jo reiks 500 g), ant jo - kivių tyrė, ant jos - raudona tyrė
QUOTE(MeGu @ 2009 04 03, 14:36)
QUOTE(zebra @ 2009 04 03, 17:14)
Niu Tikra pasaka
QUOTE(justina_r @ 2009 04 03, 17:20)
Jau torto grozis
QUOTE(Vaiiva @ 2009 04 03, 19:52)
Koks gražus, tikrai kaip iš pasakos
QUOTE(Inočka @ 2009 04 04, 09:34)
Migle79, kelk savo grozi i papuosimus, labai grazus
Ačiū, merginos.
Vaiiva, tavo keksiukai labai gundantys. Taip ir norisi juos paragauti prie arbatos
Kvepia liepos, labai jau skaniai atrodo tavo pyragiukas Gėrimas turbūt labai gaivus, reikės ir man pasidaryti
grazumelis
Papildyta:
QUOTE(daividija @ 2009 03 08, 19:16)
Nu va ir mano "snikers"'as su karameliniu ganasu.
karameliniai biskvitai:
2 kiausiniai,
1 stikline cukraus,
puse skardines virto kondensuoto pieno,
1 stikline grietines,
1a.s. gesintos sodos.
Visus ingredientus sumaisome mikseriu.Pilame i forma isklota sviestiniu popieriumi puse teslos ir kepame 180C apie 15min.Taip iskepame du biskvitus.Atvesusius perpjauname per puse,gauname 4.
Kremas:
pirmas kremas:
400g grietinels,
2v.s. cukraus.
Antras kremas:2/3 skardines virto kondensuoto pieno,
100g minksto kambario temperaturos sviesto,
80-100g pakepintu zemes riesutu.
Sokladinis pertepimas,
Istirpinti 100g sokolado su 50ml pieno.
Grietineles kremui isplakti grietinele su cukrumi.
Sviestiniam kremui;minksta sviesta issukti,tada supilti virta kondensuota piena ir sudeti susmulkintus pakepintus riesutus.
Torto surinkimas:
I torto forma deti viena biskvita,sulaistyti sirupu(vanduo ir cukrus),uzpilti sokolado,uztepti puse grietineles,deti antra biskvita,sulaistyti,uzpilti vel sokolado,sudeti sviestini krema,deti trecia biskvita,sulaistyti,vel supilti likusi sokolada,grietinels krema ir uzdengti paskutiniu biskvitu.Ant virsaus as uztepiau karamelini ganas,atradau kad tai yra labai didelis geris
karamelinis ganasas
5v.s. cukraus,
2v.s. vanmdens,
250ml grietineles.
Cukru sumaisyti su vandeniu ir uzvirinti,sumazinti ugni ir virti kol paruduos cukrus,tai gali uztrukti.Nuimti nuo ugnies ir sudeti po viena valgoma sauksta grietineles,Atsaldyti saldytuve ir isplakti.
ganasas tikrai labai skanus,dariau is dvigubos normos,ir trecdali suedziau
Niors vargau tai nemazai,ir jau maniau gavosi sh.Pirmiausia tas cukrus susicukravo,tai maisiau ir laukiau kol paruduos,parudavo normaliai,pyliau grietineles,tai susoko i iriso gumula,tada pyliau po biski grietineles ir kaitinau,kol tas guzas istirpo. Toliau gavosi viskas gerai.
e,tai ji perpjoviau per puse ir vaikai suniamniojo.
Apatini biskvito sluoksni sulaisciau karameliniu likeriu(kas buvo labai skanu,bet duodant vaikams,tai negerai,todel as jiems duodu tik virsu )
sviestiniam kremui sunaudojau tik likuse puse skardines,uzteko.
ka dar cia,ai,labai skanus tortas,tikrai labai skanus
karameliniai biskvitai:
2 kiausiniai,
1 stikline cukraus,
puse skardines virto kondensuoto pieno,
1 stikline grietines,
1a.s. gesintos sodos.
Visus ingredientus sumaisome mikseriu.Pilame i forma isklota sviestiniu popieriumi puse teslos ir kepame 180C apie 15min.Taip iskepame du biskvitus.Atvesusius perpjauname per puse,gauname 4.
Kremas:
pirmas kremas:
400g grietinels,
2v.s. cukraus.
Antras kremas:2/3 skardines virto kondensuoto pieno,
100g minksto kambario temperaturos sviesto,
80-100g pakepintu zemes riesutu.
Sokladinis pertepimas,
Istirpinti 100g sokolado su 50ml pieno.
Grietineles kremui isplakti grietinele su cukrumi.
Sviestiniam kremui;minksta sviesta issukti,tada supilti virta kondensuota piena ir sudeti susmulkintus pakepintus riesutus.
Torto surinkimas:
I torto forma deti viena biskvita,sulaistyti sirupu(vanduo ir cukrus),uzpilti sokolado,uztepti puse grietineles,deti antra biskvita,sulaistyti,uzpilti vel sokolado,sudeti sviestini krema,deti trecia biskvita,sulaistyti,vel supilti likusi sokolada,grietinels krema ir uzdengti paskutiniu biskvitu.Ant virsaus as uztepiau karamelini ganas,atradau kad tai yra labai didelis geris
karamelinis ganasas
5v.s. cukraus,
2v.s. vanmdens,
250ml grietineles.
Cukru sumaisyti su vandeniu ir uzvirinti,sumazinti ugni ir virti kol paruduos cukrus,tai gali uztrukti.Nuimti nuo ugnies ir sudeti po viena valgoma sauksta grietineles,Atsaldyti saldytuve ir isplakti.
ganasas tikrai labai skanus,dariau is dvigubos normos,ir trecdali suedziau
Niors vargau tai nemazai,ir jau maniau gavosi sh.Pirmiausia tas cukrus susicukravo,tai maisiau ir laukiau kol paruduos,parudavo normaliai,pyliau grietineles,tai susoko i iriso gumula,tada pyliau po biski grietineles ir kaitinau,kol tas guzas istirpo. Toliau gavosi viskas gerai.
e,tai ji perpjoviau per puse ir vaikai suniamniojo.
Apatini biskvito sluoksni sulaisciau karameliniu likeriu(kas buvo labai skanu,bet duodant vaikams,tai negerai,todel as jiems duodu tik virsu )
sviestiniam kremui sunaudojau tik likuse puse skardines,uzteko.
ka dar cia,ai,labai skanus tortas,tikrai labai skanus
Gelbėkit š... biskvitas gavosi. Matyt visai aš žoplų žopla žiopliausia kepiau tyč toč šitas receptas, o biskvito man nulis, čia gal žinovams aišku, kad į biskvito tešlą reikia dėti kažkiek miltų, nežinau, bet man gavosi skystalas jokio biskvito, tik marmalas. Padėkit, ką ne taip dariau, nes ganašas geras, sviestinis kremas pasakiškas, o biskvbitas
QUOTE(shrekiuke @ 2009 04 04, 16:39)
Papildyta:
Gelbėkit š... biskvitas gavosi. Matyt visai aš žoplų žopla žiopliausia kepiau tyč toč šitas receptas, o biskvito man nulis, čia gal žinovams aišku, kad į biskvito tešlą reikia dėti kažkiek miltų, nežinau, bet man gavosi skystalas jokio biskvito, tik marmalas. Padėkit, ką ne taip dariau, nes ganašas geras, sviestinis kremas pasakiškas, o biskvbitas
Gelbėkit š... biskvitas gavosi. Matyt visai aš žoplų žopla žiopliausia kepiau tyč toč šitas receptas, o biskvito man nulis, čia gal žinovams aišku, kad į biskvito tešlą reikia dėti kažkiek miltų, nežinau, bet man gavosi skystalas jokio biskvito, tik marmalas. Padėkit, ką ne taip dariau, nes ganašas geras, sviestinis kremas pasakiškas, o biskvbitas
Cia pamirsti irasyti miltai... siek tiek toleliau buvo parasyta... reiks moderatorei rasyt, kad pataisytu...
tai skaičiau atsisėdusi, kur tie miltai, kai jau nesigavo... o kur ir kiek reikia dėt. Siaubas, jaučsiuosi kaip kokia blondinka dabar:))))))))))))))
QUOTE(shrekiuke @ 2009 04 04, 16:58)
tai skaičiau atsisėdusi, kur tie miltai, kai jau nesigavo... o kur ir kiek reikia dėt. Siaubas, jaučsiuosi kaip kokia blondinka dabar:))))))))))))))
2 stiklines miltu as tai buciau jau plaukus nusirovusi is nervu na viska kaip darei, tik idek dar miltu
Pasirodysiu ir aš savo tortukus (dariau pirmąkart medutį ir dengiau cukrine mase, tad daug broko, nepykit )
"Persikinis tortukas su Rikotos sūriu"
Lakštų receptukas "Medutis" pagal Cypciuką:
Receptukas, tik vietoj medaus dėjau tokį pat kiekį kondensuoto pieno Kadangi dariau iš viso 3 tortukus, tai dariau iš 1,5 normos
Štai paplotėliai po kepimo:
Tortams pertepimus dariau su tokiu kremuku:
250g Rikotos sūrio
5 dideli šaukštai kondensuoto pieno
1 šaukštelis želatinos
450ml 36% grietinėlės
Dar dėjau šaukštelį vanilinio cukraus bei šiek tiek vanilinio kvapo
Ištirpintą želatiną, Rikotos sūrį ir kond. pieną išplakti mikseriu, tada supilti standžiai išplaktą grietinėlę ir išmaišyti. Kremu pertepti lakštus.
Du sluoksnius pertepiau kremu bei pridėjau pjaustytų konservuotų persikų
Gėlytės, lapeliai, skaičiukai bei raidelės darytos iš saldainių masės: receptas
Tortas dengtas mase pagal Cypciuko receptuką: masė
Didysis tortukas:
Mažesnieji:
Vienas tortukas iš šono :
Tikrai daug tokių brokų ir nesklandumų matosi, bet mokausi iš savo klaidų
"Persikinis tortukas su Rikotos sūriu"
Lakštų receptukas "Medutis" pagal Cypciuką:
Receptukas, tik vietoj medaus dėjau tokį pat kiekį kondensuoto pieno Kadangi dariau iš viso 3 tortukus, tai dariau iš 1,5 normos
Štai paplotėliai po kepimo:
Tortams pertepimus dariau su tokiu kremuku:
250g Rikotos sūrio
5 dideli šaukštai kondensuoto pieno
1 šaukštelis želatinos
450ml 36% grietinėlės
Dar dėjau šaukštelį vanilinio cukraus bei šiek tiek vanilinio kvapo
Ištirpintą želatiną, Rikotos sūrį ir kond. pieną išplakti mikseriu, tada supilti standžiai išplaktą grietinėlę ir išmaišyti. Kremu pertepti lakštus.
Du sluoksnius pertepiau kremu bei pridėjau pjaustytų konservuotų persikų
Gėlytės, lapeliai, skaičiukai bei raidelės darytos iš saldainių masės: receptas
Tortas dengtas mase pagal Cypciuko receptuką: masė
Didysis tortukas:
Mažesnieji:
Vienas tortukas iš šono :
Tikrai daug tokių brokų ir nesklandumų matosi, bet mokausi iš savo klaidų
Kokie dailus!!! nu tikrai... o is kur gaut sablona raidelems??? Nu kokios grazios oij negaliu...
ačiū radau kaip gėda, kai antrą kepiau pagalvojau, gal įpilt miltų stiklinę, bet sakau, gal perkarštoj kepiau. Nu vienu žodžiu pati kalta.
QUOTE(shrekiuke @ 2009 04 04, 17:10)
ačiū radau kaip gėda, kai antrą kepiau pagalvojau, gal įpilt miltų stiklinę, bet sakau, gal perkarštoj kepiau. Nu vienu žodžiu pati kalta.
Ne, butu buve viskas gerai, jei butum macius kad miltai dedasi
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 04 04, 17:06)
Kokie dailus!!! nu tikrai... o is kur gaut sablona raidelems??? Nu kokios grazios oij negaliu...
Aš visus šablonus (gėlyčių, lapelių ir kt.) iš užsienio parsisiunčiau