is interneto platybiu istrauktas pyragas
Aguonų biskvitas su sultonų kremu
Aguonos 500g
Kokoso drožlės 150g
Kiaušiniai 6vnt
Cukraus pudra 150g
Romo aromatas 1g
Kremas:
Vaniliniai pudingo milteliai 90g (2 pakeliai)
Pienas 700g
Cukrus 150g
Sviestas 250g
Konservuoti ananasai 250g
Želė 0,8l
Paruošimas:
Aguonas išmirkyti vandenyje 12 val., tada vandenį nupilti. Aguonas išmaišyti iki vientisos masės su drožlėmis, kiaušiniais, pudra ir romu. Masę dedame į sviestu pateptą formą, kepame orkaitėje 180°C 25-30min, atvėsiname.
Kremas: užverdame 600g pieno su cukrumi, į verdantį pieną pilame 100g pieno ištirpintus pudingo miltelius. Maišydami verdame 3-4min, gerai atvėsiname. Atvėsintą pudingo masę išmaišome maišytuvu ir dedame sviestą.
Ant atvėsintos aguonų tešlos dedame ½ kremo, pilame 150g želė, atvėsiname, dedame likusį kremą.
Ant viršaus dedame ananasus, pilame likusią želė gerai atvėsiname.

P.S. mano pastebejimai aguonu pagrinda kepti arba labai placioje formoje arba daryti is puses normos nes jis man siauroje gavosi labais toras ir labai trupejo nors ir kepiau ilgiau nei priklause bet vis tiek toks dregnas liko ir pjasutant puse liko formoje

bet skanus gaivus ir lengvai gaminamas pyragas ir palyginus nebrangus