
Nuotraukos nekokios, nes fotografuota ant stalo, bet pati boba išties skani



Receptas iš "Rimi" skrajutės
Velykinė boba
Patiekalui reikės:
1 kg miltų
15 kiaušinių trynių
300 g cukraus
1,5 stiklinės pieno
1 stiklinės lydyto sviesto
70 g mielių
0,5 vanilės lazdelės
20 vnt. migdolų
1 stiklinės razinų
džiuvesėlių
balto ar spalvoto glajaus puošimui
Citrininiam glajui reikės:
200 g miltinio cukraus
1 tarkuotos citrinos žievelės
1,5 šaukšto citrinos sulčių
2 kiaušinių baltymų
Į pašildytą pieną įsijokite dalį recepte nurodytų miltų. Jų dėkite tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo. Į šią masę sudėkite mieles, ištrintas su 1 šaukštu cukraus. Tešlą gerai išmaišykite, jos paviršių pabarstykite miltas ir padėkite šiltai, kad pakiltų. Kiaušinių trynius ištrinkite su 250 g cukraus ir vanile ar vaniliniu cukrumi. Migdolus nuplikykite ir susmulkinkite. Kai tešla pakils, sudėkite likusius miltus ir išsuktus trynius. Gerai išminkykite tešlą. Minkydami tešlą po truputį sudėkite išlydytą sviestą, o baigiant minkyti, sudėkite prieskonius ir gerai nuplautas ir miltuose apvoliotas razinas. Tešlą minkykite tol, kol nebelips prie rankų. Palikite šiltoje vietoje, kad dar kartą pakiltų. Pakilusią tešlą dar kartą paminkius, sudėkite į riebalais pateptą ir džiuvesėliais pabarstytą aukštą kepimo formą. Tešlos dėkite 1/3 indo tūrio. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 1 val. Iš formos išimkite jau atvėsusią bobą. Papuoškite ją baltu ar spalvotu glajumi. Norėdami gauti spalvotą, baltą glajų dažykite vyšnių, aronijų, morkų sultimis, kakava, šokoladu.
Citrininiam glajui:
Citrinos žievelę sutarkuokite, ištrinkite su cukrumi ir citrinos sultimis, baltymais. Sukite emaliuotame inde, kol sutirštės ir pabals.

Dariau iš pusės normos ir gavosi tikrai nemaža boba, taigi jei kepsite iš pilnos, gausis du gigantai

Ir glajų dariau baltojo šokolado, o ne citrininį
