Pasirodau su savo Velykine Boba
Nuotraukos nekokios, nes fotografuota ant stalo, bet pati boba išties skani Kepiau pirmą sykį, bet tikrai nenusivyliau, visiems labai patiko
Receptas iš "Rimi" skrajutės
Velykinė boba
Patiekalui reikės:
1 kg miltų
15 kiaušinių trynių
300 g cukraus
1,5 stiklinės pieno
1 stiklinės lydyto sviesto
70 g mielių
0,5 vanilės lazdelės
20 vnt. migdolų
1 stiklinės razinų
džiuvesėlių
balto ar spalvoto glajaus puošimui
Citrininiam glajui reikės:
200 g miltinio cukraus
1 tarkuotos citrinos žievelės
1,5 šaukšto citrinos sulčių
2 kiaušinių baltymų
Į pašildytą pieną įsijokite dalį recepte nurodytų miltų. Jų dėkite tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo. Į šią masę sudėkite mieles, ištrintas su 1 šaukštu cukraus. Tešlą gerai išmaišykite, jos paviršių pabarstykite miltas ir padėkite šiltai, kad pakiltų. Kiaušinių trynius ištrinkite su 250 g cukraus ir vanile ar vaniliniu cukrumi. Migdolus nuplikykite ir susmulkinkite. Kai tešla pakils, sudėkite likusius miltus ir išsuktus trynius. Gerai išminkykite tešlą. Minkydami tešlą po truputį sudėkite išlydytą sviestą, o baigiant minkyti, sudėkite prieskonius ir gerai nuplautas ir miltuose apvoliotas razinas. Tešlą minkykite tol, kol nebelips prie rankų. Palikite šiltoje vietoje, kad dar kartą pakiltų. Pakilusią tešlą dar kartą paminkius, sudėkite į riebalais pateptą ir džiuvesėliais pabarstytą aukštą kepimo formą. Tešlos dėkite 1/3 indo tūrio. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 1 val. Iš formos išimkite jau atvėsusią bobą. Papuoškite ją baltu ar spalvotu glajumi. Norėdami gauti spalvotą, baltą glajų dažykite vyšnių, aronijų, morkų sultimis, kakava, šokoladu.
Citrininiam glajui:
Citrinos žievelę sutarkuokite, ištrinkite su cukrumi ir citrinos sultimis, baltymais. Sukite emaliuotame inde, kol sutirštės ir pabals.
Dariau iš pusės normos ir gavosi tikrai nemaža boba, taigi jei kepsite iš pilnos, gausis du gigantai
Ir glajų dariau baltojo šokolado, o ne citrininį
QUOTE(Vaiiva @ 2009 04 13, 20:45)
[i]Pasirodau su savo Velykine Boba
jau labai ispudingai atrodo
Labas rytas vakar gaminau tortuka "Snickers" pagal sita recepta o nuotrauka rasite nuorodoje
http://public.fotki....alwildflow.html
http://public.fotki....alwildflow.html
Labas rytas
Atėjau patarimo kokį gazuotą limonadą pilti gaminat Zebrą
Iš anksto dėkoju
Atėjau patarimo kokį gazuotą limonadą pilti gaminat Zebrą
Iš anksto dėkoju
QUOTE(dlambliukas @ 2009 04 14, 10:39)
Labas rytas
Atėjau patarimo kokį gazuotą limonadą pilti gaminat Zebrą
Iš anksto dėkoju
Atėjau patarimo kokį gazuotą limonadą pilti gaminat Zebrą
Iš anksto dėkoju
As pyliau mineralini, arba Sprite kas tuo metu namie buvo.
Rimami oho meskutis kaip graziai atrodo, itariu kad labai skanu turetu but nusikopijavau tavo receptuka, bandysim kupijuot
sveikos!!! o stai ir mano Snikers'as
puosti dar nemoku,tai nekreipkit demesi i ta marmalyne
labas skanus tortas,tikrai vertas demesio!!!
puosti dar nemoku,tai nekreipkit demesi i ta marmalyne
labas skanus tortas,tikrai vertas demesio!!!
QUOTE(*B.A* @ 2009 04 14, 08:35)
sveikos!!! o stai ir mano Snikers'as
puosti dar nemoku,tai nekreipkit demesi i ta marmalyne
labas skanus tortas,tikrai vertas demesio!!!
puosti dar nemoku,tai nekreipkit demesi i ta marmalyne
labas skanus tortas,tikrai vertas demesio!!!
kad man taip gabaleli...trecia diena edu tortus ir dar negana
Velykine boba tikra grazuole,bet tiek daug tryniu dedasi,turetu buti skanu...
QUOTE(daividija @ 2009 04 14, 11:56)
gabaliuka ir as suryciau,jei tureciau... pas tevus vezem,tai liko gera puse torto,man rodos jie dar ilgai ji valgys
dar tepiau meduti..bet deja,neturiu fotkes...tai gavosi didziulis pyragas,kuri perpjovus i tris dalis isdalinau visiems,kuriuos lankem visiems labai patiko
siek tiek improvizavau..du lakstus sutepiau abrikosu dzemu ir tada dejau grietines/grietineles/zelatinos krema
QUOTE(*B.A* @ 2009 04 14, 11:35)
sveikos!!! o stai ir mano Snikers'as
puosti dar nemoku,tai nekreipkit demesi i ta marmalyne
labas skanus tortas,tikrai vertas demesio!!!
puosti dar nemoku,tai nekreipkit demesi i ta marmalyne
labas skanus tortas,tikrai vertas demesio!!!
kaip skaniai atrodo ka ten i vidu dejai , nes as dariau pagal Wild Flower recepta, tai gavosi toks http://public.fotki....ntastortas.html
QUOTE(Krissti_ @ 2009 04 14, 14:00)
kaip skaniai atrodo ka ten i vidu dejai , nes as dariau pagal Wild Flower recepta, tai gavosi toks http://public.fotki....ntastortas.html
as dariau pagal si recepta
karameliniai biskvitai:
2stiklines miltu
2 kiausiniai,
1 stikline cukraus,
puse skardines virto kondensuoto pieno,
1 stikline grietines,
1a.s. gesintos sodos.
Visus ingredientus sumaisome mikseriu.Pilame i forma isklota sviestiniu popieriumi puse teslos ir kepame 180C apie 15min.Taip iskepame du biskvitus.Atvesusius perpjauname per puse,gauname 4.
Kremas:
pirmas kremas:
400g grietinels,
2v.s. cukraus.
Grietineles kremui isplakti grietinele su cukrumi.
Antras kremas:2/3 skardines virto kondensuoto pieno,
100g minksto kambario temperaturos sviesto,
80-100g pakepintu zemes riesutu.
Sviestiniam kremui;minksta sviesta issukti,tada supilti virta kondensuota piena ir sudeti susmulkintus pakepintus riesutus.
Sokladinis pertepimas,
Istirpinti 100g sokolado su 50ml pieno.
Torto surinkimas:
I torto forma deti viena biskvita,sulaistyti sirupu(vanduo ir cukrus),uzpilti sokolado,uztepti puse grietineles,deti antra biskvita,sulaistyti,uzpilti vel sokolado,sudeti sviestini krema,deti trecia biskvita,sulaistyti,vel supilti likusi sokolada,grietinels krema ir uzdengti paskutiniu biskvitu.Ant virsaus as uztepiau karamelini ganas,atradau kad tai yra labai didelis geris
karamelinis ganasas
5v.s. cukraus,
2v.s. vanmdens,
250ml grietineles.
Cukru sumaisyti su vandeniu ir uzvirinti,sumazinti ugni ir virti kol paruduos cukrus,tai gali uztrukti.Nuimti nuo ugnies ir sudeti po viena valgoma sauksta grietineles,Atsaldyti saldytuve ir isplakti.
Bandeles su cinamonu, dariau pagal vienos is jusu recepciuka Kaip pirmam karteliui visai neblogai pavyko Aciu uz idejas
Tešla:
500 g miltų
1 pakelis sausų mielių (8 g)
50 g cukraus
žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
125 ml šilto pieno
100 g ištirpinto ir praaušinto sviesto
Miltus persijoti ir kruopščiai sumaišyti su mielėmis. Dėti cukrų, druską, kiaušinius, šiltą pieną ir sviestą. Minkyti apie 10 min. Tešlą uždengti ir šiltai kildinti, kol padvigubės ( apie 1 val.) Pakilusią tešlą šiek tiek paminkyti iškočioti.
Ant lakšto istepti kambario temperaturos sviestą, barstyti cukrumi ir cinamonu. Susukti į ritinį ir supjaustyti gabalėliais. Sudėjus į riebalais išteptą kepimo formą arba ant kepimo popieriaus. Aptepti isplaktu kiausiniu. Kepti 200 laipsniu ikaitintoje orkaite apie 20min. Tikiuosi labai neispeiksit Skanaus [attachmentid=174904]
Tešla:
500 g miltų
1 pakelis sausų mielių (8 g)
50 g cukraus
žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
125 ml šilto pieno
100 g ištirpinto ir praaušinto sviesto
Miltus persijoti ir kruopščiai sumaišyti su mielėmis. Dėti cukrų, druską, kiaušinius, šiltą pieną ir sviestą. Minkyti apie 10 min. Tešlą uždengti ir šiltai kildinti, kol padvigubės ( apie 1 val.) Pakilusią tešlą šiek tiek paminkyti iškočioti.
Ant lakšto istepti kambario temperaturos sviestą, barstyti cukrumi ir cinamonu. Susukti į ritinį ir supjaustyti gabalėliais. Sudėjus į riebalais išteptą kepimo formą arba ant kepimo popieriaus. Aptepti isplaktu kiausiniu. Kepti 200 laipsniu ikaitintoje orkaite apie 20min. Tikiuosi labai neispeiksit Skanaus [attachmentid=174904]