Kokių skanumynų visos prikepusios
vynuoginio tortuko taip ir norisi paragauti
o daividija, kad pasidarbavai
visose temose šokiruoji tiesiog
saldainiukais vaišinuosi labai skanučiai matosi
-----
Na, o aš Velykoms sumeistravau tortą su meškiuku - labai rūpėjo naujas formas išbandyti
Kepiau tortą remdamasi Elžbietos
Torto "Šokoladas, šokoladas, paukščių pienas" receptu (tik be šokolado
). Kepiau 3 atskirus biskvitus (30x30 cm) - apatinis pagal Elžbietos receptą, likę du - pagal
"Šveicariško kavos vyniotinio" receptą, tarp jų pertepta pirktiniu šokoladiniu kremu iš pakelio. Tortas ištiesų gavosi laaaabai skanus - ir žiauriai didelis
ir mano apžorikų kompanija vargiai ar įveiks
Tiesa, paukščių pienas pagal tą receptą dieeeeviškai skanus
ir labai patiko sviestinis kremas - laaaabai lengvai padaromas ir laaaabai skanus
(šio kremo likutį "sukišau" į meškiuko pilvą
(nes meškis iškepa su skyle pilve, kaip kad keksuose būna
).
Puošiau gėlytėmis pagal
Cipciuko gėlyčių receptą ir
Cipciuko beze kremu (baiminausi dėl drėgnų biskvitų ir šonuose išlindusių trintų braškių sluoksnelio - bet viskas laikosi kuo puikiausiai - jau štai 3-ia diena stovi puikiai
).
Dar įdėsiu receptą, kurį išbandžiau meškiukui iškepti. Jis ištiesų vertas dėmesio, laabai purus ir skanus, puikiausiai galima kepti biskvitus tortui ir pertepinėti norimu kremu
Sakau, gal kam nors pravers
*******
įdedu išverstą receptą - autorės Crazy žodžiais - tai jos mėgstamiausių šokoladinių biskvito lakštų receptas ŠOKOLADINIS BISKVITASoriginalus receptasPagaminama labai greitai, nekaprizingi kepant ir ilgai laikosi.
Iškeptą keksą galima valgyti ir be kremo, tokiais atvejais galima į tešlą įberti kokių nors uogų (aš dėjau šaldytų vyšnių).
Jeigu darau tortą, tai dažniausiai pertepu kremu iš plaktos grietinėlės su kokiomis nors uogomis avietėmis, braškėmis, vyšniomis.
185 g minkšto sviesto
330 g cukraus (aš imu 3050 g mažiau)
2,5 a. š. vanilės ekstrakto (aš imiau pakelį vanilinio cukraus)
3 kiaušiniai
300 g miltų
2,53 a. š. kepimo miltelių
1,5 a. š. sodos
80 g kakavos miltelių
280 ml kefyro.
Įkaitinti orkaitę iki 180° C.
Sviestą gerai išplakti su cukrumi, po to įdėti po vieną kiaušinius, kiekvieną kartą viską gerai išplakant. Miltus persijoti su kakava ir soda. Į sviesto-cukraus-kiaušinių masę pakaitomis nedidelėmis porcijomis dedame miltus ir kefyrą, kiekvieną kartą viską gerai išmaišant mikseriu.
Paruoštą masę supilti į 2628 cm formą ir iškepti. Kiek laiko reikės kepti, pasakyti negaliu, neaukšti biskvitai kepa ~30 min., aukšti ~50 min. ir ilgiau. Ar iškepė aš tikrinu mediniu pagaliuku jei jis švarus, bet ant jo kabo pora trupinių, laikas išimti. Su biskvitais nieko neatsitinka, jeigu orkaitė atidaroma anksčiau laiko, todėl geriau keletą kartų patikrinti, negu perlaikyti juos orkaitėje. Jeigu yra galimybė, tai juos geriau iškepti dieną prieš formuojant tortą su jais tuomet lengviau dirbti.
Crazy (autorės) pastebėjimas:Vienam mano pažįstamam kažkaip pasirodė, kad torte per daug kakavos, todėl aš nusprendžiau pabandyti, kas gausis, jeigu truputį sumažinti jos kiekį. Aš paimiau:
50 g kakavos, 330 g miltų ir tik 200 g cukraus. Gavosi taip pat labai skanu švelniau ir mažiau salžiai! Net ir patys priekabiausieji tortą labai gyrė! Aš asmeniškai dabar šiuos biskvitus tik taip kepsiu! Nors ir pirminiam variante tortai turėjo didelį pasisekimą!
Tiesa, šie pagrindai patys skaniausi būna trečią dieną, todėl man ir patinka su jais dirbti galima iš anksto tortą padaryti ir po to 2 dienas puošti!
**********
su šita fotke norėjau parodyti torto tikras spalvas - jis realiai ir buvo toks ryškiai žalsvas
Meškiukui kakavą, miltus ir cukrų - dėjau tomis normomis kur autorės pastebėjimuose duota