QUOTE(spyglej @ 2009 04 12, 22:38)
Mergaitės įmeskit Sroves mandarininio torto receptuką
MANDARININIS TORTAS Tik viska daryk kaip parasyta
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 04 12, 22:43)
Ačiukas
Tortas su vyniogėm ir prancuzišku kremu SABAYON
Man tai tortas iš tų, kurį valgai ir norisi jo dar ir dar, ir daug kartu dar
Labai gaivus, lengvas ir nelabai vaikiskas.
Migdolų biskvitas:
5 kiaušiniai
4 v. š balto vyno
150 gr. Cukraus
1 citrinos žievele
125 gr. Miltų
125 gr. smulkintų migdolų (susmulkinau smulkintuve iki labai smulkiu kruopelių)
Kremas Sabayon:
20 gr. Želatinos
¼ litro balto vyno
2 griežinėliai citrinos
1 pagaliukas cinamono
Prieskoniai gvazdikėliai (2 pagaliukai)
4 kiaušiniai
175 gr. Cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
400 ml. Grietinėlės
Užpilas:
0,5 litro balto vyno
2 griežinėliai citrinos
1 pagaliukas cinamono (naudojau tą patį )
Prieskoniai gvazdikėliai (2 pagaliukai)
2 a. š. želatinos
100 gr. Cukraus
Papildomai:
0,5 kg. Vynuogių be kauliukų, arba reiks perpjaut per pusę ir išimti kauliukus
Plakta grietinėlė šonams (nenaudojau, parašysiu kodėl)
Gamyba:
Migdolų biskvitas: Baltymus atskirti nuo trynių. Ir suplakti iki labai standžiu putu su cukrumi (½ kiekio) . Trynius suplakti su likusiu cukrumi ir citrinos žievele kol masė nepadvigubės (iki baltų putų), įpilti šiltą vyną, sudėti persijotus miltus ir smulkintus migdolus, gerai išmaišyti. Per kelis kartus sudėti trynių/miltų masę į išplaktus baltymus, atsargiai sumaišyti iki vientisos masės. Kepti biskvita 25/26 cm. formoje 25-30 min., 180 C. Biskvitą perpjauti per pusę.
Štai taip atrodo perpjautas biskvitas:
Iš kart galiu pasakyti kokią padariau klaidą: patepiau formos šonus sviestuku. Dėl to biskvitas, kai ištraukiau iš orkaitės šiek tiek susitraukė ir tapo mažėsnis nei forma. Kita karta formos netepsiu o biskvitą paliksiu atvėsti formoje
Kremas:
1. Želatiną užpilti 2-3 šaukštais vyno. Pašildyti likusį vyną su gvazdikėliais, cinamono lazdele ir citrinos griežinėliais. Leisti pastovėti 10 min. Išplakti kiaušinius su cukrumi (100 gr.) ir vaniline. Užpilti kiaušinius karštu vynu (prieskonius ištraukti), išplakti kremą ant vandens vonelės kol pradės tirštėti. Nebūtina tai daryti labai greitai, tiesiog reikėtų plakti tolygiai, vienodu greičiu ir jokiais būdais nesustoti, kitaip kiaušiniai ims kepti. Įpilti ištirpintą želatiną ir gerai išmaišyti. Nukelti indą nuo vonelės ir leisti kremui atvėsti, nuolat stebint, kad nesustingtų o tik atvėstų.
2. Išplakti grietinėlė su cukrumi iki standumo ir atsargiai sumaišykite su jau paruoštu kremu.
3. Biskvitą sulaistyti baltu vynu.
4. Įdėti į formą pusė biskvito užpilti kremu, įdėti antrą biskvito dalį ir padėti į šaldytuvą.
Užpilas:
Pašildyti vyną su cinamono lazdele, gvazdikėliais, cukrumi ir citrina, leisti pastovėti 10 min. Ištraukti prieskonius. Į karštą vyną suberti želatiną ir maišyti kol ištirps. Leisti užpilui siek tiek sustingt, bet ne iki galo, kad būtų galima dar paimti su šauktu ir pilti, tokie lengvi drebučiai.
Sudėkite vynuoges ant biskvito ir užpilkite drebučiais. Kai tortas sustings išimkite iš formos ir šonus patepkite plakta grietinėle.
Aš grietinele nepuošiau, nes dėl mano klaidos mano biskvitas buvo šiek tiek mažesnis nei forma, dėl to kremą teko užpilti tarp formos ir biskvito, ir želę taip pat. Todėl jis taip ir atrodo, kad tik kremas ir vynuogės. Bet man patiko ir taip, dėl to nusprendžiau netept grietinėle.
Iš tikro šitas tortukas visiškai ne vaikiškas. Bet vieną kartą vietoj vyno naudojau vynuogių sultys, o vietoj vynuogių dėjau įvairių uogų. Atrodė super ir vaikams labai patiko. Bet galiu pasakyti tik vieną, kad būtent pagal originalų receptą pagamintas (su vynu) tortas man FANTASTIŠKAI/BEPROTIŠKAI skanus. Negalėjau atsitraukti nuo indo, kai gaminau tą kremą . O dėl biskvito..... Tai, gal ir galima ji pakeisti kitu, paprastu be migdolų, bet šitas biskvitas LABAI skanu, minkštas, standus, ne sausas.
Mergaitės, Jums skanaus per ekraną, o aš einu dar gabaliuką suvalgysiu
Man tai tortas iš tų, kurį valgai ir norisi jo dar ir dar, ir daug kartu dar
Labai gaivus, lengvas ir nelabai vaikiskas.
Migdolų biskvitas:
5 kiaušiniai
4 v. š balto vyno
150 gr. Cukraus
1 citrinos žievele
125 gr. Miltų
125 gr. smulkintų migdolų (susmulkinau smulkintuve iki labai smulkiu kruopelių)
Kremas Sabayon:
20 gr. Želatinos
¼ litro balto vyno
2 griežinėliai citrinos
1 pagaliukas cinamono
Prieskoniai gvazdikėliai (2 pagaliukai)
4 kiaušiniai
175 gr. Cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
400 ml. Grietinėlės
Užpilas:
0,5 litro balto vyno
2 griežinėliai citrinos
1 pagaliukas cinamono (naudojau tą patį )
Prieskoniai gvazdikėliai (2 pagaliukai)
2 a. š. želatinos
100 gr. Cukraus
Papildomai:
0,5 kg. Vynuogių be kauliukų, arba reiks perpjaut per pusę ir išimti kauliukus
Plakta grietinėlė šonams (nenaudojau, parašysiu kodėl)
Gamyba:
Migdolų biskvitas: Baltymus atskirti nuo trynių. Ir suplakti iki labai standžiu putu su cukrumi (½ kiekio) . Trynius suplakti su likusiu cukrumi ir citrinos žievele kol masė nepadvigubės (iki baltų putų), įpilti šiltą vyną, sudėti persijotus miltus ir smulkintus migdolus, gerai išmaišyti. Per kelis kartus sudėti trynių/miltų masę į išplaktus baltymus, atsargiai sumaišyti iki vientisos masės. Kepti biskvita 25/26 cm. formoje 25-30 min., 180 C. Biskvitą perpjauti per pusę.
Štai taip atrodo perpjautas biskvitas:
Iš kart galiu pasakyti kokią padariau klaidą: patepiau formos šonus sviestuku. Dėl to biskvitas, kai ištraukiau iš orkaitės šiek tiek susitraukė ir tapo mažėsnis nei forma. Kita karta formos netepsiu o biskvitą paliksiu atvėsti formoje
Kremas:
1. Želatiną užpilti 2-3 šaukštais vyno. Pašildyti likusį vyną su gvazdikėliais, cinamono lazdele ir citrinos griežinėliais. Leisti pastovėti 10 min. Išplakti kiaušinius su cukrumi (100 gr.) ir vaniline. Užpilti kiaušinius karštu vynu (prieskonius ištraukti), išplakti kremą ant vandens vonelės kol pradės tirštėti. Nebūtina tai daryti labai greitai, tiesiog reikėtų plakti tolygiai, vienodu greičiu ir jokiais būdais nesustoti, kitaip kiaušiniai ims kepti. Įpilti ištirpintą želatiną ir gerai išmaišyti. Nukelti indą nuo vonelės ir leisti kremui atvėsti, nuolat stebint, kad nesustingtų o tik atvėstų.
2. Išplakti grietinėlė su cukrumi iki standumo ir atsargiai sumaišykite su jau paruoštu kremu.
3. Biskvitą sulaistyti baltu vynu.
4. Įdėti į formą pusė biskvito užpilti kremu, įdėti antrą biskvito dalį ir padėti į šaldytuvą.
Užpilas:
Pašildyti vyną su cinamono lazdele, gvazdikėliais, cukrumi ir citrina, leisti pastovėti 10 min. Ištraukti prieskonius. Į karštą vyną suberti želatiną ir maišyti kol ištirps. Leisti užpilui siek tiek sustingt, bet ne iki galo, kad būtų galima dar paimti su šauktu ir pilti, tokie lengvi drebučiai.
Sudėkite vynuoges ant biskvito ir užpilkite drebučiais. Kai tortas sustings išimkite iš formos ir šonus patepkite plakta grietinėle.
Aš grietinele nepuošiau, nes dėl mano klaidos mano biskvitas buvo šiek tiek mažesnis nei forma, dėl to kremą teko užpilti tarp formos ir biskvito, ir želę taip pat. Todėl jis taip ir atrodo, kad tik kremas ir vynuogės. Bet man patiko ir taip, dėl to nusprendžiau netept grietinėle.
Iš tikro šitas tortukas visiškai ne vaikiškas. Bet vieną kartą vietoj vyno naudojau vynuogių sultys, o vietoj vynuogių dėjau įvairių uogų. Atrodė super ir vaikams labai patiko. Bet galiu pasakyti tik vieną, kad būtent pagal originalų receptą pagamintas (su vynu) tortas man FANTASTIŠKAI/BEPROTIŠKAI skanus. Negalėjau atsitraukti nuo indo, kai gaminau tą kremą . O dėl biskvito..... Tai, gal ir galima ji pakeisti kitu, paprastu be migdolų, bet šitas biskvitas LABAI skanu, minkštas, standus, ne sausas.
Mergaitės, Jums skanaus per ekraną, o aš einu dar gabaliuką suvalgysiu
QUOTE(čikuraku @ 2009 04 12, 23:57)
o koki vyna naudojot? nes tu baltu begales
Galima naudoti bet kokį. Šiaip paprastas lengvas baltas sausas vynas.
O kodel man nuotrauku nerodo
inocka,tortas nuostabus tikiu ,kad ji isbandysiu.
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 04 12, 21:51)
O as galiu pasakyti, kad Sroves mandarininis tortas NEREALUS!!! Ir tas sudrekinimas biskvitu nelabai pakenke
prisidedu prie to pacio as buvau nelaiscius biskvitu ir man truputi per sausi pasirode, todel as laistysiu
Norejau padekoti ir uz juodo misko recepta. Ji valgem vakar, tai labai labai skanus as tik dariau is puses, biskvitus( kur viduj su sokoladu dengti buvo) plonus plonus padariau ir siaip visus biskvitus laisciau vysniu sultimis. Tirpo burnoj............ dar mano pastebejimas, kad biskvitai kol vesta truputi pasitraukia
Inocka,tavo torta butinai isbandysiu,nes tokie kremai man patinka,tik ka daryti su vaikais daryti jiems kita torta...
vyniotiniu tortas,labai grazus,toks mielas
vyniotiniu tortas,labai grazus,toks mielas
Triufeliai
Receptas labai vykes,megstu namie gamintus saldainius,ypac is gero sokolado,mmmm apsivalgymas.
Giedriaus receptas
Pyliau viski,ir dariau is puses normos,man gavosi apie 20 triufeliu.
Receptas labai vykes,megstu namie gamintus saldainius,ypac is gero sokolado,mmmm apsivalgymas.
Giedriaus receptas
Pyliau viski,ir dariau is puses normos,man gavosi apie 20 triufeliu.
QUOTE(akvadigi @ 2009 04 08, 19:21)
http://irri-style.bl.../label/receptai
va cia kaip fainai sokoladinai kiausiniai bet niekur nerandu plasmasiniu formeliu kiausiniams
tokiu kaip cia http://irri-style.bl...iausiniams.html pirmam paveikslelyje yra Rimi, 18.99, dar ir su saldainiais viduje