Turiu viena klausimeli Ar matet sios dienos laikrastyje "Laikinoji sostine" miss Lietuva obuoliu pyrago recepta? Labai keista sudetis, tik manai miltai ir cukrus Ar gali buti, kad isivele klaida?
QUOTE(Twiggy @ 2009 04 11, 22:48)
Turiu viena klausimeli Ar matet sios dienos laikrastyje "Laikinoji sostine" miss Lietuva obuoliu pyrago recepta? Labai keista sudetis, tik manai miltai ir cukrus Ar gali buti, kad isivele klaida?
jokios klaidos nėra ten toks pyragas, man jis neskanus
QUOTE(Twiggy @ 2009 04 11, 22:48)
Turiu viena klausimeli Ar matet sios dienos laikrastyje "Laikinoji sostine" miss Lietuva obuoliu pyrago recepta? Labai keista sudetis, tik manai miltai ir cukrus Ar gali buti, kad isivele klaida?
Konkrečiai šio recepto nemačiau, tačiau jeigu jame reikia sumaišyti šiuos tris birius produktus, sluoksniuoti juos su obuoliais, o patį viršų apdėti sviestu ir kepti, tada tikrai klaidos nėra. Tokį esu kepusi kelis sykius, nuo obuolių sluoksniai sudrėksta ir gaunasi tikrai labai skanus pyragas.
Papildyta:
QUOTE(Olesta @ 2009 04 11, 22:52)
jokios klaidos nėra ten toks pyragas, man jis neskanus
Nu va, kaip skoniai skiriasi. Asmeniškai man jis visai patiko
QUOTE(Olesta @ 2009 04 11, 23:52)
jokios klaidos nėra ten toks pyragas, man jis neskanus
o man nerealiai skanus! megstamoiausias obuoliu pyrago receptas!
aš mat keistuolė, man ir tikrasis Napoleonas nevalgomas
QUOTE(Fregata @ 2009 04 11, 22:57)
o man nerealiai skanus! megstamoiausias obuoliu pyrago receptas!
man irgi jis super
QUOTE(Olesta @ 2009 04 11, 22:52)
jokios klaidos nėra ten toks pyragas, man jis neskanus
QUOTE(G.Jurgita @ 2009 04 11, 22:54)
Konkrečiai šio recepto nemačiau, tačiau jeigu jame reikia sumaišyti šiuos tris birius produktus, sluoksniuoti juos su obuoliais, o patį viršų apdėti sviestu ir kepti, tada tikrai klaidos nėra. Tokį esu kepusi kelis sykius, nuo obuolių sluoksniai sudrėksta ir gaunasi tikrai labai skanus pyragas.
Papildyta:
Nu va, kaip skoniai skiriasi. Asmeniškai man jis visai patiko
Papildyta:
Nu va, kaip skoniai skiriasi. Asmeniškai man jis visai patiko
QUOTE(Fregata @ 2009 04 11, 22:57)
o man nerealiai skanus! megstamoiausias obuoliu pyrago receptas!
QUOTE(Avocetė @ 2009 04 12, 09:04)
man irgi jis super
Aciu labai visoms, bandysiu daryti
Su Šv. Velykom! Labai visko daug čia prikepėt. Šaunuolės!
Aš kepiau naują tortuką. Žemiau pateikiu jo receptą (atrodo Inočka rašė šių biskvitų receptą).
Tortas iš vyniotinių
Karamelinis biskvitas
2 kiaušiniai
1 stikl. cukraus
1/2 indelio virto kondensuoto pieno
1 stikl. grietinės (15 proc.)
2 stikl. miltų
1 v.š. sodos (nugesintos actu ar citrinos sultimis)
Sumaišyti visus ingridientus. Tešlą padalinti per pusę ir iškepti du stačiakampius arba kvadratus. Tai bus torto viršus ir apačia.
Šokoladinis biskvitas (vyniotiniui)
1 kiaušinis
1/2 stikl. cukraus
1/4 indelio kondensuoto pieno (nevirto)
1/2 stikl. grietinės (15 proc.)
1 stikl. miltų
1 a.š. sodos (nugesintos actu ar citrinos sultimis)
4 v.š. kakavos (galima ir mažiau)
Baltas biskvitas (vyniotiniui)
1 kiaušinis
1/2 stikl. cukraus
1/4 indelio kondensuoto pieno (nevirto)
1/2 stikl. grietinės (15 proc.)
1 stikl. miltų
1 a.š. sodos (nugesintos actu ar citrinos sultimis)
Įdaras vyniotiniams: bet kokios uogos arba vaisiai.
Kremas: plakta grietinėlė su grietine. Maždaug 1,5 l grietinėlės+500g grietinės+cukrus pagal skonį (aš sunaudojau 3*450 ml grietinėlės+500 l grietinės).
Tortui reikia trijų vyniotinių. Galima pvz. padaryti du šokoladinius, vieną baltą vyniotinius arba atvirkščiai, vienu žodžiu, pagal skonį. Biskvitai vyniotiniams kepami taip pat, kaip ir pagrindams, tik iškepus juos reikia suvynioti rankšluosčio pagalba. Kai jie atauš, išvynioti ir dėti kremą bei pasirinktus vaisius ar uogas.
Torto surinkimas. Kaip pagrindą dedame karamelinį biskvitą, tepame jį kremu, Ant jo dedame 3 vyniotinius (jau suteptus kremu ir su įdarais) po vieną. Po to tepame kremą tarp vyniotinių bei vyniotinių viršų. Ant viršaus dedame antrą karamelinį biskvitą. Aptepame jį kremu. Kremo reikia tiek, kad išgautume stačiakampio ar kvadrato formą.
P. S. Papuošimas gavosi gana vaikiškas, bet taip dar smagiau.
Daugiau nuotraukų galite pamatyti čia.
Aš kepiau naują tortuką. Žemiau pateikiu jo receptą (atrodo Inočka rašė šių biskvitų receptą).
Tortas iš vyniotinių
Karamelinis biskvitas
2 kiaušiniai
1 stikl. cukraus
1/2 indelio virto kondensuoto pieno
1 stikl. grietinės (15 proc.)
2 stikl. miltų
1 v.š. sodos (nugesintos actu ar citrinos sultimis)
Sumaišyti visus ingridientus. Tešlą padalinti per pusę ir iškepti du stačiakampius arba kvadratus. Tai bus torto viršus ir apačia.
Šokoladinis biskvitas (vyniotiniui)
1 kiaušinis
1/2 stikl. cukraus
1/4 indelio kondensuoto pieno (nevirto)
1/2 stikl. grietinės (15 proc.)
1 stikl. miltų
1 a.š. sodos (nugesintos actu ar citrinos sultimis)
4 v.š. kakavos (galima ir mažiau)
Baltas biskvitas (vyniotiniui)
1 kiaušinis
1/2 stikl. cukraus
1/4 indelio kondensuoto pieno (nevirto)
1/2 stikl. grietinės (15 proc.)
1 stikl. miltų
1 a.š. sodos (nugesintos actu ar citrinos sultimis)
Įdaras vyniotiniams: bet kokios uogos arba vaisiai.
Kremas: plakta grietinėlė su grietine. Maždaug 1,5 l grietinėlės+500g grietinės+cukrus pagal skonį (aš sunaudojau 3*450 ml grietinėlės+500 l grietinės).
Tortui reikia trijų vyniotinių. Galima pvz. padaryti du šokoladinius, vieną baltą vyniotinius arba atvirkščiai, vienu žodžiu, pagal skonį. Biskvitai vyniotiniams kepami taip pat, kaip ir pagrindams, tik iškepus juos reikia suvynioti rankšluosčio pagalba. Kai jie atauš, išvynioti ir dėti kremą bei pasirinktus vaisius ar uogas.
Torto surinkimas. Kaip pagrindą dedame karamelinį biskvitą, tepame jį kremu, Ant jo dedame 3 vyniotinius (jau suteptus kremu ir su įdarais) po vieną. Po to tepame kremą tarp vyniotinių bei vyniotinių viršų. Ant viršaus dedame antrą karamelinį biskvitą. Aptepame jį kremu. Kremo reikia tiek, kad išgautume stačiakampio ar kvadrato formą.
P. S. Papuošimas gavosi gana vaikiškas, bet taip dar smagiau.
Daugiau nuotraukų galite pamatyti čia.
migle 79,tavo tortas tiesiog nuostabus
Migle, tortas labai labai grazutis!!! Tavo tortai isvis visi dvelkia siltumu
O as galiu pasakyti, kad Sroves mandarininis tortas NEREALUS!!! Ir tas sudrekinimas biskvitu nelabai pakenke na kita karta nelaistysiu biskvito. Nu pats torto skonis net nezinau kaip apsakyt... man pasirode gaivus, lengvas na darysiu dar ne karta tikrai!!!
O as galiu pasakyti, kad Sroves mandarininis tortas NEREALUS!!! Ir tas sudrekinimas biskvitu nelabai pakenke na kita karta nelaistysiu biskvito. Nu pats torto skonis net nezinau kaip apsakyt... man pasirode gaivus, lengvas na darysiu dar ne karta tikrai!!!
Motinos dienai bus išbandytas
QUOTE(Olesta @ 2009 04 12, 22:28)
Motinos dienai bus išbandytas
Bet butinai dek ant virsaus ta baltymini krema su riesutais, manau jis dar daug ka reiskia!!! Na zodziu - as be zodziu...