Su Šv. Velykom! Labai visko daug čia prikepėt. Šaunuolės!
Aš kepiau naują tortuką. Žemiau pateikiu jo receptą (atrodo Inočka rašė šių biskvitų receptą).
Tortas iš vyniotiniųKaramelinis biskvitas2 kiaušiniai
1 stikl. cukraus
1/2 indelio virto kondensuoto pieno
1 stikl. grietinės (15 proc.)
2 stikl. miltų
1 v.š. sodos (nugesintos actu ar citrinos sultimis)
Sumaišyti visus ingridientus. Tešlą padalinti per pusę ir iškepti du stačiakampius arba kvadratus. Tai bus torto viršus ir apačia.
Šokoladinis biskvitas (vyniotiniui)1 kiaušinis
1/2 stikl. cukraus
1/4 indelio kondensuoto pieno (nevirto)
1/2 stikl. grietinės (15 proc.)
1 stikl. miltų
1 a.š. sodos (nugesintos actu ar citrinos sultimis)
4 v.š. kakavos (galima ir mažiau)
Baltas biskvitas (vyniotiniui)1 kiaušinis
1/2 stikl. cukraus
1/4 indelio kondensuoto pieno (nevirto)
1/2 stikl. grietinės (15 proc.)
1 stikl. miltų
1 a.š. sodos (nugesintos actu ar citrinos sultimis)
Įdaras vyniotiniams: bet kokios uogos arba vaisiai.
Kremas: plakta grietinėlė su grietine. Maždaug 1,5 l grietinėlės+500g grietinės+cukrus pagal skonį (aš sunaudojau 3*450 ml grietinėlės+500 l grietinės).
Tortui reikia trijų vyniotinių. Galima pvz. padaryti du šokoladinius, vieną baltą vyniotinius arba atvirkščiai, vienu žodžiu, pagal skonį. Biskvitai vyniotiniams kepami taip pat, kaip ir pagrindams, tik iškepus juos reikia suvynioti rankšluosčio pagalba. Kai jie atauš, išvynioti ir dėti kremą bei pasirinktus vaisius ar uogas.
Torto surinkimas. Kaip pagrindą dedame karamelinį biskvitą, tepame jį kremu, Ant jo dedame 3 vyniotinius (jau suteptus kremu ir su įdarais) po vieną. Po to tepame kremą tarp vyniotinių bei vyniotinių viršų. Ant viršaus dedame antrą karamelinį biskvitą. Aptepame jį kremu. Kremo reikia tiek, kad išgautume stačiakampio ar kvadrato formą.
P. S. Papuošimas gavosi gana vaikiškas, bet taip dar smagiau.

Daugiau nuotraukų galite pamatyti
čia.