QUOTE(valinčius @ 2008 01 05, 21:25)
Įkišiu savo trigrašį ''tipe'' kad užpylė sistemą antifrizu tai jau beveik gerai,
1tik ne antifrizu reikėjo o specialiu gliukoliu ,
2nes antifrizas nuodingas žiaurei yra o susikimo galmybė su sanitariniu vandeniu per boilerio sistemą
3teoriškai išlieka,
todėl nelinkėčiau iškeliauti anapilin prma laiko.
4Antra vertus neįmanoma iš sistemos pašalinti visą vandenį kokia ji bebūtų, taigi pavasarį vistiek rasi užšalusią ir sugadintą.
O dėl kanalizacijos tai štai ką pasakysiu: kanalizacija tai neužšąla, bet ušala sifonai, trapai, klozetų puodai!!!
Todėkl paryuošiant žiemai BŪTINA ! iš sifonų išleisti vandenį ir pripilti antifrizo ( čia jau galima ) galma ir panaudoto jo nesunku gauti mažuose servisėluose.
Klozetų sifonų vandenį išsemti samteliu tol kol semiasi ir užpilti antifrizu, dušų ir pirčių trapus supilti po 1-1,5 ltr antifrizo kitaip iš ten vandeni šalinti sunku į išleisto šalto ir karšto vandens sistemas pilti EKO ŠILUMNEŠĮ !.jis nekeksmingas pavasarįi nedileliu vandens kiekiu išplausite. jo reikėtų įplti [po kokius 3-4 ltr. nebutina viską užpildyti, svarbu kad surinktų žemiausiose vietose,. Va taip turėtų būti.
Paskyk ''Tipe'' kad esu neteisus
1.Koks specialus gliukolis? uztenka ir paprasto gliukolio skiesto su vandeniu.
2.Sakyciau antifrizo tankis skiriasi,adekvaciai ir pletimasis,na aš praktiškai stengiuosi atskirti kur ir koks antifrizas pilamas,bet ten kur vyksta šildymo procesas(automob ar gyv namas) toks neužšalantis skystis vadinamas "antifryyyzu"(bent jau mužikų tarpe(aš apie save))
.
3.Man teoriškai gerai gaunasi skraidyti,bet kaip tai padaryti praktiškai??? kaip patenka į per tukstantinius filtrus perleistą geriamajį vandenį,"antifrizas" iš sistemos?per nuorintojus?
anapilin??? nebent ten geras taškas..nebūtina jaunimo gazdinti tokiais "provuokuojančiais faktais"!!! O gliukolis ka,jis kaip vitaminas organizmui?
4.Dalis tiesos,tik nereikejo to "neimanoma"!!! Pas mane tokia patalpa yra,vandens isleidimas yra padarytas,atsuki du kranus ir isbega,trapai du-nei vienas neužšala(gal todel kad saltis dregme istraukia?)tai kaip dar gali buti neimanoma,ir paprasčiau paruošti sezonui?Suprantama jus norite pasakyti tokiu atveju kai padaryta iprastai be isleidimo,bet kas cia per cirkas bus jeigu isvykstant pradesi vandeni is visu vamzdziu isleidineti?suprantu kai yra retkarčiais gyvenama sodyba,ar kita patalpa kai tenka palikti be JOKIO ŠILDYMO nuo savaitgalio iki savaitgalio,bet tam reikalui vandeni patogiau išleisti (jeigu reikia prapusti su oru) nei tusuotis kas kart su EKO SILUMNESIAIS.
nesuprantu,išleidi vandeni iš sifonų,vandens nėra-nėra kam užšalti.na nepaneigsiu,logiškai atrodo antifrizas sifone,lygiai taip pat kaip stiklines ne tuščios o su antifrizu
Nebandžiau nes nereikejo,ar su pompa ne lengviau(su ta pačia skirta tulikui pompuoti)? Man tai yra sunkiai suprantama,su družbanais pragėrus para po to eiti prie šikano su samteliu...
I dušų,pirčių trapus supilti antifrizo-gera mintis,
.galima ir putplasčio kamsčius pasidaryti,ar kitokias pludes kurios tarnaus ilga laika ir nereikės pinigu antifrizui metyti.
ka Jums reiškia mano įvertinimas... Bet kodel nepasirodėte visu 100%?
prasau medalį
O aš ka manau,viso šito judesio nereikėtu jeigu bent jau butu minimalus šildymas,kad ir nuo vidaus temp palaikytu ~+5C.