Įkraunama...
Įkraunama...

Kanalizacija

Man tos nuotekos tai labai didelis galvos skausmas. Turim žiemą apsisprednimui. visur yra savų pliusų savų minusų, kas vieniem gerai - kitiem nepatinka... projekte pas mus nurodė "traidenis ar analogiškas". ir nežinau kaip čia bus...

QUOTE(mazgis @ 2007 11 21, 16:11)
Mum irgi reikia pagalvoti siuo klausimu. Aisku noretusi valymo irenginiu, bet tie atstumai (isdestymas mazame sklype) ir kaina.. g.gif  Ir kazkaip nesinori tos duobes, kuria reikia issiurbti ir visi tai zino smile.gif
Idomu kokios issiurbimo kainos Vilniaus raj.?

Pas mus irgi netilptų į sklypą nuotekų įrenginys ir gręžinys. Grežinioapsaugine zona - uzeina ant kaimynu zemes, turim ju rastiska sutikima, nuoteku irenginio apsaugos zona uzeina ant sodu keliuko - turim pirmininkes sutikima. tikimes praslysti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2007 11 21, 16:48)
Pas mus irgi netilptų į sklypą nuotekų įrenginys ir gręžinys. Grežinioapsaugine zona - uzeina ant kaimynu zemes, turim ju rastiska sutikima, nuoteku irenginio apsaugos zona uzeina ant sodu keliuko - turim pirmininkes sutikima. tikimes praslysti smile.gif

O mes dar su kaimynais nesusipazine... ir pirmininka tik is balso.. blush2.gif
Atsakyti
O gal pas ka nors yra tokia situacija, kad nuotekas reikia pakelti i kalniuka, t.y. naudoti pakelimo siurbli g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cica @ 2007 11 21, 22:05)
O gal pas ka nors yra tokia situacija, kad nuotekas reikia pakelti i kalniuka, t.y. naudoti pakelimo siurbli  g.gif

MB sake kad brangus malonumas ir dar sake paklausti ar reikia pakelti pacias fekalijas ar jau isvalyta vandeni iseinanti is tos talpyklos?
Atsakyti
Patikimiausia ir pygiausia nuoteku valymo sistema - septikas su filtracijos irenginiui.. su jusu 3m zvyro uzteks filtrojancio sulinio.. ir nereikia jokiu "biologinio valymo irenginiu", nemeskyte pinigus i bala.. septika galima islieti uz kokius 1000 lt (jei samdyti kazka darbui tai plius darbas), fitracijos sulini - panasiai.. veiks kuo puikiausiai su jusu gruntu..
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2007 12 06, 22:16)
Patikimiausia ir pygiausia nuoteku valymo sistema - septikas su filtracijos irenginiui.. su jusu 3m zvyro uzteks filtrojancio sulinio.. ir nereikia jokiu "biologinio valymo irenginiu", nemeskyte pinigus i bala.. septika galima islieti uz kokius 1000 lt (jei samdyti kazka darbui tai plius darbas), fitracijos sulini - panasiai.. veiks kuo puikiausiai su jusu gruntu..

nu aš tiksliai nežinau, bet man atrodo mes tą patį galvojam daryti ax.gif Tik kadangi pas mus priemolis ir derlingas sluoksins apie 60-80 cm tai manau vien infiltracijos šulinio neužteks ax.gif Gal ali plačiau man į AŽ nes čia kaip teko skaityti labai daug prieštaraujančių tam reikalui
Atsakyti
QUOTE(dute_a @ 2007 11 21, 23:50)
MB sake kad brangus malonumas ir dar sake paklausti ar reikia pakelti pacias fekalijas ar jau isvalyta vandeni iseinanti is tos talpyklos?

Siaip tai reiktu fekalijas doh.gif Nes jeigu daryt valymo irengini dar ju nepakelus, tai neislaikomi sanitariniai atstumai iki kaimynu doh.gif doh.gif doh.gif
Papildyta:
QUOTE(kaban @ 2007 12 06, 22:16)

Visai susimaisiau doh.gif Tai kokiu principu veikia tas septikas su filtracija???
Atsakyti
http://www.supermama...?...4237&st=360

cia aprasinejau biski teorijos apie septikus, praktiskam patarimui reikia daugiau info apie jusu situacija
Atsakyti
QUOTE(renatinag @ 2007 11 21, 13:03)
Viena kart kai mums buvo uzsalusi kanalizacija, kadangi vamzdziai nepakankamai giliai uzkasti ar tai prie pat pamato eina tie vamzdziaiю
Tai tada geras žmogus mums patarė paprastos valgomosios druskos suversti į tualetą. Na ir ką jūs manot - padėjo !!!  thumbup.gif

NA PIRMIAUSIA KAD, KANALIZACIJA NEUSALTU TURI BUTI REIKIAMAM GYLYJE, PAS SAVE DAREME 2.20M. TAI JOKIU PROBLEMU NEKYLA.
Atsakyti
QUOTE(vietinis tipas @ 2007 02 06, 14:32)
smile.gif jokio atsako..? 4u.gif kanalizacija name neuzsala,nereikejo pilti antifrizo,galejote tiesiog is sildymo ir is vandentiekio sistemos viska isleisti.bet namui laaabai nesveika....

Įkišiu savo trigrašį ''tipe'' kad užpylė sistemą antifrizu tai jau beveik gerai, tik ne antifrizu reikėjo o specialiu gliukoliu ,nes antifrizas nuodingas žiaurei yra o susikimo galmybė su sanitariniu vandeniu per boilerio sistemą teoriškai išlieka, todėl nelinkėčiau iškeliauti anapilin prma laiko.
Antra vertus neįmanoma iš sistemos pašalinti visą vandenį kokia ji bebūtų, taigi pavasarį vistiek rasi užšalusią ir sugadintą.
O dėl kanalizacijos tai štai ką pasakysiu: kanalizacija tai neužšąla, bet ušala sifonai, trapai, klozetų puodai!!!

Todėkl paryuošiant žiemai BŪTINA ! iš sifonų išleisti vandenį ir pripilti antifrizo ( čia jau galima ) galma ir panaudoto jo nesunku gauti mažuose servisėluose. Klozetų sifonų vandenį išsemti samteliu tol kol semiasi ir užpilti antifrizu, dušų ir pirčių trapus supilti po 1-1,5 ltr antifrizo kitaip iš ten vandeni šalinti sunku į išleisto šalto ir karšto vandens sistemas pilti EKO ŠILUMNEŠĮ !.jis nekeksmingas pavasarįi nedileliu vandens kiekiu išplausite. jo reikėtų įplti [po kokius 3-4 ltr. nebutina viską užpildyti, svarbu kad surinktų žemiausiose vietose,. Va taip turėtų būti.
Paskyk ''Tipe'' kad esu neteisus drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(valinčius @ 2008 01 05, 21:25)
Įkišiu savo trigrašį ''tipe'' kad užpylė sistemą antifrizu  tai jau beveik gerai, 1tik ne antifrizu reikėjo o specialiu gliukoliu ,2nes antifrizas nuodingas žiaurei yra o susikimo galmybė su sanitariniu vandeniu per boilerio sistemą 3teoriškai išlieka, todėl nelinkėčiau iškeliauti anapilin prma laiko.
4Antra vertus neįmanoma iš sistemos pašalinti visą vandenį kokia ji bebūtų, taigi pavasarį vistiek rasi užšalusią ir sugadintą.
O dėl kanalizacijos tai štai ką pasakysiu: kanalizacija tai neužšąla, bet ušala sifonai, trapai, klozetų puodai!!!

Todėkl paryuošiant žiemai BŪTINA ! iš sifonų išleisti vandenį ir pripilti antifrizo ( čia jau galima ) galma ir panaudoto jo nesunku gauti mažuose servisėluose. Klozetų sifonų vandenį išsemti samteliu tol kol semiasi ir užpilti antifrizu, dušų ir pirčių trapus supilti po 1-1,5 ltr antifrizo kitaip iš ten vandeni šalinti sunku į išleisto šalto ir karšto vandens sistemas pilti EKO ŠILUMNEŠĮ !.jis nekeksmingas pavasarįi nedileliu vandens kiekiu išplausite. jo reikėtų įplti [po kokius 3-4 ltr. nebutina viską užpildyti, svarbu kad surinktų žemiausiose vietose,. Va taip turėtų būti.
Paskyk ''Tipe'' kad esu neteisus drinks_cheers.gif

1.Koks specialus gliukolis? uztenka ir paprasto gliukolio skiesto su vandeniu.
2.Sakyciau antifrizo tankis skiriasi,adekvaciai ir pletimasis,na aš praktiškai stengiuosi atskirti kur ir koks antifrizas pilamas,bet ten kur vyksta šildymo procesas(automob ar gyv namas) toks neužšalantis skystis vadinamas "antifryyyzu"(bent jau mužikų tarpe(aš apie save)) biggrin.gif .
3.Man teoriškai gerai gaunasi skraidyti,bet kaip tai padaryti praktiškai??? kaip patenka į per tukstantinius filtrus perleistą geriamajį vandenį,"antifrizas" iš sistemos?per nuorintojus?anapilin??? nebent ten geras taškas..nebūtina jaunimo gazdinti tokiais "provuokuojančiais faktais"!!! O gliukolis ka,jis kaip vitaminas organizmui?
4.Dalis tiesos,tik nereikejo to "neimanoma"!!! Pas mane tokia patalpa yra,vandens isleidimas yra padarytas,atsuki du kranus ir isbega,trapai du-nei vienas neužšala(gal todel kad saltis dregme istraukia?)tai kaip dar gali buti neimanoma,ir paprasčiau paruošti sezonui?Suprantama jus norite pasakyti tokiu atveju kai padaryta iprastai be isleidimo,bet kas cia per cirkas bus jeigu isvykstant pradesi vandeni is visu vamzdziu isleidineti?suprantu kai yra retkarčiais gyvenama sodyba,ar kita patalpa kai tenka palikti be JOKIO ŠILDYMO nuo savaitgalio iki savaitgalio,bet tam reikalui vandeni patogiau išleisti (jeigu reikia prapusti su oru) nei tusuotis kas kart su EKO SILUMNESIAIS.
nesuprantu,išleidi vandeni iš sifonų,vandens nėra-nėra kam užšalti.na nepaneigsiu,logiškai atrodo antifrizas sifone,lygiai taip pat kaip stiklines ne tuščios o su antifrizu cool.gif
Nebandžiau nes nereikejo,ar su pompa ne lengviau(su ta pačia skirta tulikui pompuoti)? Man tai yra sunkiai suprantama,su družbanais pragėrus para po to eiti prie šikano su samteliu... g.gif biggrin.gif
I dušų,pirčių trapus supilti antifrizo-gera mintis, drinks_cheers.gif .galima ir putplasčio kamsčius pasidaryti,ar kitokias pludes kurios tarnaus ilga laika ir nereikės pinigu antifrizui metyti.
thumbup.gif ka Jums reiškia mano įvertinimas... Bet kodel nepasirodėte visu 100%? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
prasau medalį first.gif ploja.gif

O aš ka manau,viso šito judesio nereikėtu jeigu bent jau butu minimalus šildymas,kad ir nuo vidaus temp palaikytu ~+5C.
Atsakyti
matai ''tipe' yra toksai tipas prokuroru vadinamas, tai jis paprastai kiša savo nosį kur reikia ir kur nereikia kai kas nors tapkes į viršų pakelia. Kai nustatys kad nuo antifrizo pas tave neklaus perkur jis pakliuvo, per nuorintoją ar per filtrą ,o pasekmėms apmastyti ir žinioms pagilinti kaliūzę pasiūlys. Ne valičius tą EKo sugalvojo 4u.gif
ir ne gudresni už tamstą nori būti. bet draugiškai pamokyti ir patarti biggrin.gif
o dėl tuščio sifono laikymo, pabandyk savo namuose bent tris dienas tuščią palaikyti. O gal tau su nosim kas negarai? jeigu gerai suprasi ką prirašei

nesuprantu,išleidi vandeni iš sifonų,vandens nėra-nėra kam užšalti.na nepaneigsiu,logiškai atrodo antifrizas sifone,lygiai taip pat kaip stiklines ne tuščios o su antifrizu cool.gif
ladna jaunas dar esi drinks_cheers.gif
Atsakyti