Sveiki visi, besidomintys šia tema.
Nepykit, bet labai jau sunkiai Jums sekasi šią temą gvildent.
Dirbu šioj srity jau penkeri metai, nuo mažųjų NVĮ iki pramoninių (floatatoriai ir t.t). Dikusijos Jūsų plėtojamos šiek tiek ne ta linkme.
pabandykime labai labai trumpai:
Kas lemia nuotekų tvarkymo sistemos pairinkimą indv. gyv. namui:
Mažųjų nuotekų val.įrenginių taikymo reglamentas;
statinio projektas (jame numatyti sprendiniai);
sklypo galimybės;
ir Jūsų poreikiai.
Susitaikykite su tuo, kad galbūt Jūs perdaug šiose sistemose ir nesuprantate, bet jos iš esmės yra labai lengvai ir dažniausiai buitiškai išaiškinamos, tik gamintojai ir/ar pardavėjai naudoją akademines sąvokas šių sistemų veikimo ir montavimo apibūdinimui tuo bandydami sudaryti įspūdį apie jų sudėtingumą. Taip kad aš Jums garantuoju, kad ten nieko nėra sudėtingo, pvz. palyginimui dujinio generacinio katilo veikimo principą yra daug sudėtingiau suprast nei biologinio tipo nuotekų valymo įrenginio.
Iš teisinės pusės žiūrint-pradėkit nuo to, kad
1. nuotekų valymo įrenginys (toliau-NVĮ) ir/ar lauko nuotekų tinklai turi būti įrengiami vadovaujantis statinio projekte numatytais reikalavimais, kitu atveju priimant statinį tinkamu naudoti bet kuris komisijos narys, o ypač iš regioninių aplinkos apsaugos depardamento, turės pilną teisę nedėti parašo ant pripažinimo akto (na aišku yra ir kitų lietuviškų kelių).
2. pagal mažųjų nuotekų tvarkymo reglamentą, gamykliniai tipiniai NVĮ privalo būti sertifikuoti. LT šiai dienai įrenginiai gali būti sertifikuoti dviem būdais- VĮ,,SPSC" išduotu sertifikatu arba pagal Europos darnųjį standartą, kuris ženklinamas CE. Įrenginiai neturintys šių institucijų išduotų sertifikatų negali būti naudojami statybos pricese, tuo pačiu ir statinys kuriame sumontuoti nesertifikuoti įrenginiai negali būti pripažinti tinkamais naudoti. Patikėkite būtent dėl šios priežasties yra tikrai ne vienas kuris nepridavęs savo gyv. namo.
3. Kolegos, būkite labai atsargūs. Šiai dienai rinkoje šia veikla užsiiminėja kas netingi. Visgi šiai sistemai įrengti reikalinga santykinai ne maža suma, nuo 4200 Lt iki ...... Taip kad ir nemokėkit savo uždirbtų pinigų pirmam psitaikiusiam. Rinkitės tik specializuotą kompaniją kuri dirba šioj sritį nepirmi metai ir žada dar gyvuot ilgai, kuri gali suteikti įrenginiui ir darbams realias o ne tik žodines-reklamines garantijas. Patikėkit manim, sutaupę porą šimtų Lt už įrenginį ar montavimo darbus, paskui atsiradus problemoms ir neveikiant sistemai savininkas gali sumokėt ir tris tūkstančius kad tik galėtų nusiš...(atsiprašau
), o kaip taisyklė to pardavėjo ar montuotojo jau nėra.
4. paprastas klausimas Jums. Aš atvažiuoju pas Jus. Jums reikia NVĮ, pvz. 4 žmonėms. Aš Jums sakau štai čia pats geriausias NVĮ, kainą pasižiūriu į rinkos ir duodu 10 proc. pigiau kad užsikabintumėt ir sakau kad čia išvalys 4 žm. nuotekas. Išduokit man paslaptį kaip Jūs patikrinsite kad šis įrenginys tinkamas 4 žm. ?
O gi niekaip, aš Jums galiu parduot ir dvikamerinę bačką su pora ajeratorių sakydamas kad tai NVĮ. Šiaip labai geras biznis, yra pora tokių rinkoje. Taip, kad mielieji
tik sertifikatas gali patvirtinti faktą, btūtent jame nurodytą įrenginių našumas, gyventojų ekvivalentas, išvalymo laipsniai pagal BDS ir SM ir t.t. setifikuotus gamintojus galite pasitikrinti
http://www.spsc.lt/i...p?id=76&lang=lt.
Taip kad būkit atsargūs.
trumpai tiek.
na o jei trumpai tai mes montuojam, aptarnaujam, paleidinėjam NVĮ. Kas per firma ir kokių gamintojų montuojam neminėsiu, kad išlikt objektyviam.
O šiaip tai man graudu žiūrėt kaip mulkinami pirkėjai, už tai kaip ir visada pasiruošę dalintis savo praktine patirtimi nemokamai ir maksimaliai objektyviai 7 dienas per savaitę.
Apie gamintojus ir kainas nešnekėsim, svarbiausia nuotekų tvarkymo sprendimas kuris turi tarnauti ne mažiau kaip 10 metų, o tik paskui kainos ir gamintojai.
ir ačių žmonai už pasinaudojimą jos Nicu
by kykute