Įkraunama...
Įkraunama...

Kanalizacija

QUOTE(kykute @ 2009 03 10, 13:22)
O ar dar leidžia projektuoti tokias sistemas?  g.gif Pvz., mūsų vietovėj planuojama aplamai vesti miesto vandenį ir kanalizaciją - jei stovi buitinių nuotekų valymo sistema, leidžiama nesijungti prie tos kanalizacijos (automatiškai mokesčiai kitokie).

savivaldybe isduodama pojektavimo salygas ir nurodo ta nuoteku tvarkymo buda, man nurode BVI, kazmak paraso isgriebimo duobe, kitiem nurodo man atrodo pudytuvas ar kas ten dar... nezinau tiksliai pagal ka tai forminama. bet bent jau is mano pazystamu - niekas dar negavo nurodymo isirengineti pudytuvo. kazkur tik nuogirdas girdejau kad taip buna.

o apie legalizavima, mes jau kuri laika diskutavome bet isvadu neturime smile.gif
kaban isitikinimu pasakai higienistam kad pagal projekta pats pasidarei nuotekyne ir to pakanka, pagal mane - to tikrai nepakanka, nes niekas tikrai neuzsiims aiskintis kokia ten backa isikasei ir kad ji kokybiskai veikia, todel reikalaus dokumentuoti savo irengini, juk viskam sertifikatu dabar reikalauja, juk nuo kazkokios datos lt ir BVI tik su sertifikatais leidzia statyti. tada kaban pradeda aiskinti kad visur neteisybe ir visi sertifikatai nupirkti todel kad jokie BVI neveikia - ir cia musu diskusija nutruksta smile.gif
tai vatokia santrauka btuu sita tema 4u.gif
as neuzilgo jau savo nameli prisidavinesiu tai idomumo delei tikrai paklausiu kaip su tais septikais buna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gorada: 10 kovo 2009 - 11:30
QUOTE(Gorada @ 2009 03 10, 12:28)
savivaldybe isduodama pojektavimo salygas ir nurodo ta nuoteku tvarkymo buda, man nurode BVI, kazmak paraso isgriebimo duobe, kitiem nurodo man atrodo pudytuvas ar kas ten dar... nezinau tiksliai pagal ka tai forminama. bet bent jau is mano pazystamu - niekas dar negavo nurodymo isirengineti pudytuvo. kazkur tik nuogirdas girdejau kad taip buna.

o apie legalizavima, mes jau kuri laika diskutavome bet isvadu neturime smile.gif
kaban isitikinimu pasakai higienistam kad pagal projekta pats pasidarei nuotekyne ir to pakanka, pagal mane - to tikrai nepakanka, nes niekas tikrai neuzsiims aiskintis kokia ten backa isikasei ir kad ji kokybiskai veikia, todel reikalaus dokumentuoti savo irengini, juk viskam sertifikatu dabar reikalauja, juk nuo kazkokios datos lt ir BVI tik su sertifikatais leidzia statyti. tada kaban pradeda aiskinti kad visur neteisybe ir visi sertifikatai nupirkti todel kad jokie BVI neveikia - ir cia musu diskusija nutruksta smile.gif
tai vatokia santrauka btuu sita tema  4u.gif
as neuzilgo jau savo nameli prisidavinesiu tai idomumo delei tikrai paklausiu kaip su tais septikais buna.

klausimas kam naudinga nesiulyti septiku.. faktai: 1. kaupimo rezervuaro isvezimas kokius 200 lt kainuoja - kas menesi.. manau yra norinciu gauti tokiu pastoviu klientu.. 2. BVI kainuoja 10000-15000 Lt.. manau ir toki klienta tureti visai neblogai..
3. Septikas kainuoja pigiai ir nereikalauja kas menesi isvezineti.. nu tai kam reikalingas toks klientas? isvada man atrodo akyvaizdi

informacijai: imones ir darbuotiju sertifikavimas privalomas tik Ypatingiems statyniams.. Privatus namai - neypatingi pagal kategorija - todel juos statyti gali belekas.. tas pats liecia ir visus inzinierinius tinklus.. aishq sertifikatas nepakenks - bet jis nera reikalaujamas

to Gorada: zaodno paklauskyte, kodel pas jus salygos parasytas butent BVI
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaban: 10 kovo 2009 - 11:53
QUOTE(kaban @ 2009 03 10, 00:22)
jeigu noras yra, kodel ne.. filtras gal igiau pradirbs.. priesh pilant grunta ant

Kaban, buk geras paaiskink, kur tas filtras dedasi ir is ko jis pagamintas[/color] smile.gif Tkiu, kad anksciau buvo apie tai rasyta, taciau, matyt, praleidau, o skaityti is naujo viska, laiko nera
Atsakyti
ta transheja su zvyru ir vamzdziu ir yra filtras
Atsakyti
O ka daryti jeigu gruntiniai vandenys apie 2m. gylyje,ar imanomas septikas?
Atsakyti
Sveiki visi, besidomintys šia tema.
Nepykit, bet labai jau sunkiai Jums sekasi šią temą gvildent.
Dirbu šioj srity jau penkeri metai, nuo mažųjų NVĮ iki pramoninių (floatatoriai ir t.t). Dikusijos Jūsų plėtojamos šiek tiek ne ta linkme.
pabandykime labai labai trumpai:
Kas lemia nuotekų tvarkymo sistemos pairinkimą indv. gyv. namui:
Mažųjų nuotekų val.įrenginių taikymo reglamentas;
statinio projektas (jame numatyti sprendiniai);
sklypo galimybės;
ir Jūsų poreikiai.
Susitaikykite su tuo, kad galbūt Jūs perdaug šiose sistemose ir nesuprantate, bet jos iš esmės yra labai lengvai ir dažniausiai buitiškai išaiškinamos, tik gamintojai ir/ar pardavėjai naudoją akademines sąvokas šių sistemų veikimo ir montavimo apibūdinimui tuo bandydami sudaryti įspūdį apie jų sudėtingumą. Taip kad aš Jums garantuoju, kad ten nieko nėra sudėtingo, pvz. palyginimui dujinio generacinio katilo veikimo principą yra daug sudėtingiau suprast nei biologinio tipo nuotekų valymo įrenginio.
Iš teisinės pusės žiūrint-pradėkit nuo to, kad
1. nuotekų valymo įrenginys (toliau-NVĮ) ir/ar lauko nuotekų tinklai turi būti įrengiami vadovaujantis statinio projekte numatytais reikalavimais, kitu atveju priimant statinį tinkamu naudoti bet kuris komisijos narys, o ypač iš regioninių aplinkos apsaugos depardamento, turės pilną teisę nedėti parašo ant pripažinimo akto (na aišku yra ir kitų lietuviškų kelių).
2. pagal mažųjų nuotekų tvarkymo reglamentą, gamykliniai tipiniai NVĮ privalo būti sertifikuoti. LT šiai dienai įrenginiai gali būti sertifikuoti dviem būdais- VĮ,,SPSC" išduotu sertifikatu arba pagal Europos darnųjį standartą, kuris ženklinamas CE. Įrenginiai neturintys šių institucijų išduotų sertifikatų negali būti naudojami statybos pricese, tuo pačiu ir statinys kuriame sumontuoti nesertifikuoti įrenginiai negali būti pripažinti tinkamais naudoti. Patikėkite būtent dėl šios priežasties yra tikrai ne vienas kuris nepridavęs savo gyv. namo.
3. Kolegos, būkite labai atsargūs. Šiai dienai rinkoje šia veikla užsiiminėja kas netingi. Visgi šiai sistemai įrengti reikalinga santykinai ne maža suma, nuo 4200 Lt iki ...... Taip kad ir nemokėkit savo uždirbtų pinigų pirmam psitaikiusiam. Rinkitės tik specializuotą kompaniją kuri dirba šioj sritį nepirmi metai ir žada dar gyvuot ilgai, kuri gali suteikti įrenginiui ir darbams realias o ne tik žodines-reklamines garantijas. Patikėkit manim, sutaupę porą šimtų Lt už įrenginį ar montavimo darbus, paskui atsiradus problemoms ir neveikiant sistemai savininkas gali sumokėt ir tris tūkstančius kad tik galėtų nusiš...(atsiprašau ax.gif ), o kaip taisyklė to pardavėjo ar montuotojo jau nėra.
4. paprastas klausimas Jums. Aš atvažiuoju pas Jus. Jums reikia NVĮ, pvz. 4 žmonėms. Aš Jums sakau štai čia pats geriausias NVĮ, kainą pasižiūriu į rinkos ir duodu 10 proc. pigiau kad užsikabintumėt ir sakau kad čia išvalys 4 žm. nuotekas. Išduokit man paslaptį kaip Jūs patikrinsite kad šis įrenginys tinkamas 4 žm. ?
O gi niekaip, aš Jums galiu parduot ir dvikamerinę bačką su pora ajeratorių sakydamas kad tai NVĮ. Šiaip labai geras biznis, yra pora tokių rinkoje. Taip, kad mielieji smile.gif tik sertifikatas gali patvirtinti faktą, btūtent jame nurodytą įrenginių našumas, gyventojų ekvivalentas, išvalymo laipsniai pagal BDS ir SM ir t.t. setifikuotus gamintojus galite pasitikrinti http://www.spsc.lt/i...p?id=76&lang=lt.
Taip kad būkit atsargūs.
trumpai tiek.
na o jei trumpai tai mes montuojam, aptarnaujam, paleidinėjam NVĮ. Kas per firma ir kokių gamintojų montuojam neminėsiu, kad išlikt objektyviam.
O šiaip tai man graudu žiūrėt kaip mulkinami pirkėjai, už tai kaip ir visada pasiruošę dalintis savo praktine patirtimi nemokamai ir maksimaliai objektyviai 7 dienas per savaitę.

Apie gamintojus ir kainas nešnekėsim, svarbiausia nuotekų tvarkymo sprendimas kuris turi tarnauti ne mažiau kaip 10 metų, o tik paskui kainos ir gamintojai.

ir ačių žmonai už pasinaudojimą jos Nicu smile.gif

censored2.gif by kykute

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kykute: 11 kovo 2009 - 14:16
QUOTE(kykute @ 2009 03 10, 12:22)
O ar dar leidžia projektuoti tokias sistemas?  g.gif Pvz., mūsų vietovėj planuojama aplamai vesti miesto vandenį ir kanalizaciją - jei stovi buitinių nuotekų valymo sistema, leidžiama nesijungti prie tos kanalizacijos (automatiškai mokesčiai kitokie).

septikas + infiltracija ir yra biologinio valymo sistema
Papildyta:
QUOTE(romis @ 2009 03 10, 21:21)
O ka daryti jeigu gruntiniai vandenys apie 2m. gylyje,ar imanomas septikas?

septikas imanomas visada - is esmes tai sandari backa, ir tiek.. su infiltracija gali buti sudetingiau.. tie gruntiniai vandenys pagal koki tyrima 2 m? O tyrima daret pavasari vasara? pas drauga mano pvz tyrimus dare pavasari - gruntiniai vandenys 0,7m... asmenishkai ziema ishkasem duobe beveik 3m gylio.. nu nier vandens, nors tu ka..

jeigu tikrai 2 m - tai reikia infiltracija irengti sluoksnije 0,5-1,2 m gylije.. min atstumas iki gruniniu vandenu berods 0,6.. rekomenduojamas 1m.. mano nuomome gruntiniai vandenys aukstai kai kastuva igrudi - o duobutej vanduo.. ir tai vasaros pabaigoje.. visa kita - verhovodke, pavirsutiniai vandenys, kurie nieko bendro su gruntiniais neturi..

QUOTE(romis @ 2009 03 10, 23:21)
Salia ira iskastas prudas,tai visa vasara vanduo panasiai laikosi,bet gal cia pavirsiniai vandenys g.gif

prudas ne rodyklis
Atsakyti
reklama prekybos varyklis
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2009 03 10, 23:12)
septikas + infiltracija ir yra biologinio valymo sistema
Papildyta:
septikas imanomas visada - is esmes tai sandari backa, ir tiek.. su infiltracija gali buti sudetingiau.. tie gruntiniai vandenys pagal koki tyrima 2 m? O tyrima daret pavasari vasara? pas drauga mano pvz tyrimus dare pavasari - gruntiniai vandenys 0,7m... asmenishkai ziema ishkasem duobe beveik 3m gylio.. nu nier vandens, nors tu ka..

jeigu tikrai 2 m - tai reikia infiltracija irengti sluoksnije 0,5-1,2 m gylije.. min atstumas iki gruniniu vandenu berods 0,6.. rekomenduojamas 1m.. mano nuomome gruntiniai vandenys aukstai kai kastuva igrudi - o duobutej vanduo.. ir tai vasaros pabaigoje.. visa kita - verhovodke, pavirsutiniai vandenys, kurie nieko bendro su gruntiniais neturi..

Ilgai tylėjau, bet viskam yra ribos aggressive.gif !
Kaban- kai su laiku už "самоделк'ų" ir aplinkos teršimo propagandą pakliūsite į vieną vietą devil.gif , pačiam paruoš personalinį katilą tikrai ne su smala...
Atsakyti
QUOTE(EVOY @ 2009 03 10, 23:49)
Kaban- kai su laiku už "самоделк'ų" ir aplinkos teršimo propagandą pakliūsite į vieną vietą devil.gif , pačiam paruoš personalinį katilą tikrai ne su smala...

hm.. skaitykite STR ir STN..
Atsakyti
QUOTE(EVOY @ 2009 03 10, 22:49)

Vo vo...
Man irgi taip labai įdomu - gerai, STR yra nurodyta, kad priduodant pastatą nuotėkų sistema turi būti įrengta taip, kad neterštų aplinkos ir bla bla bla...
Dabar taip - pasiklausom patarimų, įsirengiam septiką ir... užsiknisam su mūsų teisine sistema, įrodinėdami, kad tai atitinka standartus - rinkdami pažymėles, lakstydami po derinimus ir t.t. Skamba kaip kad iš tikrųjų savivaldybės suinteresuotos remti kanalizacijas diegiančias įmones, bet gyvenam Lietuvoj ir yra kaip yra. Ar ne brangiau kainuos? g.gif
Technologijos nestovi vietoje, eina į priekį. Ir jei yra įmanoma mažinti aplinkos taršą - valio thumbup.gif Jei įmonės pasidarę tyrimus ir atitinka standartus, kodėl nesinaudoti jų paslaugomis? Kiekvienas turi dirbti savo darbą...
Kaban, ar padėsite teismuose su valstybės institucijomis tokiu atveju, kai bus neįmanoma priduoti namo? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2009 03 11, 10:30)
Vo vo...
Man irgi taip labai įdomu - gerai, STR yra nurodyta, kad priduodant pastatą nuotėkų sistema turi būti įrengta taip, kad neterštų aplinkos ir bla bla bla...
Dabar taip - pasiklausom patarimų, įsirengiam septiką ir... užsiknisam su mūsų teisine sistema, įrodinėdami, kad tai atitinka standartus - rinkdami pažymėles, lakstydami po derinimus ir t.t. Skamba kaip kad iš tikrųjų savivaldybės suinteresuotos remti kanalizacijas diegiančias įmones, bet gyvenam Lietuvoj ir yra kaip yra. Ar ne brangiau kainuos?  g.gif
Technologijos nestovi vietoje, eina į priekį. Ir jei yra įmanoma mažinti aplinkos taršą - valio  thumbup.gif Jei įmonės pasidarę tyrimus ir atitinka standartus, kodėl nesinaudoti jų paslaugomis? Kiekvienas turi dirbti savo darbą...
Kaban, ar padėsite teismuose su valstybės institucijomis tokiu atveju, kai bus neįmanoma priduoti namo? mirksiukas.gif

Ir STR ir STN ir visokiose istatymose reglamentuotas septiku, infiltraciniu irenginiu ir t.t. naudojimas.. jie taip pat projektuojami ir derinami kaip ir BVI, kurie buitiniam naudojimui atsirado pakanakamai nesenai (10-20 metu), tuo tarpu septikai naudojami kelis simtmecius.. ir be abejo, pasikartosiu: viskas turi buti daroma pagal projekta, kuris paruosiamas pagal isduotas salygas.. va salygu isdavimo momentu ir reikia pasidometi, del kokiu priezasciu rasoma tas arba anas variantas.. bet esminis klausimas - tai kuo maziau tersti aplinka.. mano nuomone septikas su infiltracija aplinka tersia maziau negu BVI.. kodel as taip manau, rasiau tikrai daug, jei idomu - perziurekyte tas temas..
Atsakyti